Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Tabaka  (Przeczytany 20149 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Tabaka
    « Odpowiedź #60 dnia: Lutego 24, 2012, 09:49:57 »
    Odświeżę nieco wątek... Jak u was z zażywaniem :P ? Ja przede wszystkim poznałem Ozonę Raspberry oraz Lowen Prise'a. Do tego ten drugi mój kolega zmieszał z amolem.

Ozona Raspberry - Fajna, przyjemna, szkoda, że ''smak'' szybko się ulatnia. Aha, i wydaje mi się, że jest jej znacznie mniej niż w innych pudełkach (Ozona Cherry itp.), mimo że kosztuje tyle samo.
    Lowen Prise - Zmieniłem nastawienie do niej. Ciężko określić smak, anyż to anyż, podlatuje mi miętą, ale jednak inna :P No i mój kumpel polał ją amolem (taki lek, dość znany). Na początku byłem nastawiony sceptycznie, aż musiałem zapytać się na tabaczanym forum, czy mi od tego nie zaszkodzi, ale dostałem odpowiedź, że będzie ok. No i zażyłem, bardzo fajna, właściwie czuć zioła i cynamon. Nie wali po nozdrzach, jest wilgotna (ale nie mokra, nie lepi się do rąk). Świetny wynalazek :P

EDIT: Aha, mój kolega kupił też przez przypadek pseudotabakę .. Białe opakowanie, niby-pomarańcz, jak dla mnie zwykły shit. Oddaliśmy dla jednego klasowego kretyna, który uważał, że nadaje się do jedzenia.

Offline Husasz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #61 dnia: Lutego 24, 2012, 16:05:03 »
    Tabaczyłem rok testując przeróżne gatunki, potem stwierdziłem że dłużej kicham i bardziej mnie męczy(swędzą i łzawią oczy itd) przez prawdopodobnie uczulenie. Już nie tabaczę. Nikogo nie będę zachęcać ani jakoś w pewien sposób tego krytykować.

Jednak gratuluję głupoty tym co sypią sobie kreski, sam tez sypalem ale doszedlem do wniosku ze to zwykle szpanerstwo bo nos jest tylko niepotrzebnie zapchany i wogóle nie czuc aromatu tabaki tylko zlatujące i zapychające caly nos gluty.

Zdrowie wasze w nozdrza nasze ! ;D
    Retarded are everywhere

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #62 dnia: Lutego 24, 2012, 17:35:51 »
    Tabaczyłem rok testując przeróżne gatunki, potem stwierdziłem że dłużej kicham i bardziej mnie męczy(swędzą i łzawią oczy itd) przez prawdopodobnie uczulenie. Już nie tabaczę. Nikogo nie będę zachęcać ani jakoś w pewien sposób tego krytykować.

Jednak gratuluję głupoty tym co sypią sobie kreski, sam tez sypalem ale doszedlem do wniosku ze to zwykle szpanerstwo bo nos jest tylko niepotrzebnie zapchany i wogóle nie czuc aromatu tabaki tylko zlatujące i zapychające caly nos gluty.

Zdrowie wasze w nozdrza nasze ! ;D
    Kiedyś w gadce z lekarzem zdradziłem, że na zapchane zatoki sobie zatabaczę...I...takiego opierdzielu od jeszcze osoby obcej nie dostałem...Powiedział, żebym do niego więcej nie przychodził, bo marnuje jego czas..itp...Nawet za fajki nie zostałem tak zjechany :O
    Dlaczego..Tabaka podrażnia i uszkadza błonę śluzową, czyli robi z nas "smarkaczy"

Do dzisiaj sobie zatabaczę, ale raz na rok...fajki też rzuciłem :p

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #63 dnia: Lutego 24, 2012, 19:10:16 »
    Ostatnio przypadkiem audycje w radiu na ten temat słyszałem.

"Tabaka zawiera substancje szkodliwe dla zdrowia, takie same jak te, które
    są w papierosach i nikotynę, która prowadzi do uzależnienia, podobnie jak
    papieros. Z dokumentu Światowej Organizacji Zdrowia wynika, że tabaka powoduje
    raka jamy ustnej, nosa, gardła oraz strun głosowych."

W sumie gorsze g**wno niż papierosy.Brawo dla tych co zażywają..

Offline Solejók

• Użytkownik
    « Odpowiedź #64 dnia: Lutego 24, 2012, 19:34:20 »
    "Jednakże w odróżnieniu od większości wyrobów tytoniowych tabaka nie jest uznawana za rakotwórczą. Szczegółowe badania przeprowadzone przez WHO i IARC w 2004 roku wykazały, iż zażywanie tabaki nie wpływa w żaden sposób na stopień zachorowalności na nowotwory."

Źródło - wikipedia. Poza tym już wcześniej ktoś pisał, że człowiek może robić ze sobą co chce i nikomu nic do tego. Zresztą nie wierzę, że jakiś doktorek może ją uważać za szkodliwszą niż papierosy. Niech mi pokażą człowieka, któremuś coś się przez to stało.

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #65 dnia: Lutego 24, 2012, 22:41:30 »
    Papierosy znacznie uzależniają i bardziej szkodzą, jednak tabaka wczesniej pokazuje swoje działanie ktore konczy sie na wiecznie zapchanym i zasmarkanym nosie ;P
    Retarded are everywhere

Offline ignatus

• Użytkownik
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #66 dnia: Lutego 24, 2012, 23:04:08 »
    Ja tam nic do tego nie mam, każdy może robić co chce ze swoim ciałem.Po prostu akurat ostatnio w radiu słyszałem całą audycję o szkodliwości tabaki i lekarze się wypowiadali ile osób z rakiem krtani,przełyku itp do nich trafia z powodu wieloletniego zażywania tabaki i twierdzili że od tabaki zdecydowanie szybciej można sobie zaszkodzić niż od papierosów (przy bardzo częstym stosowaniu)

To nie moja prywatna opinia- tak w radiu mówili dosłownie kilka dni temu, stąd moja wypowiedź w tym temacie- bo ogólnie mnie to nie obchodzi.W internecie żadnego potwierdzenia sensownego (badania naukowe) nie znalalzłem więc nie ma co dłużej dyskutować

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #67 dnia: Lutego 25, 2012, 11:00:06 »
    Jak się wali krechy po pół metra jak gimbusy to robią to oczywiście że można sobie poważnie zaszkodzić.
    Generalnie tabaka jest "zdrowsza" od papierosów. Jednorazowo przyjmuje się mniejszą dawkę nikotyny. No i nie zawiera tej całej tablicy Mendelejewa którą znajdziecie w fajkach.
    Tak na prawdę to wszystko co przyjemne jest albo niezdrowe albo tuczące albo prowadzi do niechcianej ciąży:)
    Wszystko dla ludzi, ale wszystko z umiarem
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #68 dnia: Lutego 25, 2012, 11:53:08 »
    Ale po co palic czy tabaczyc skoro szkodzi to zdrowiu i nic do niego nie wnosi.

Powiedział Husasz ktory tabaczyl rok i pali od czasu do czasu.
    (click to show/hide)
    Retarded are everywhere

Offline Solejók

• Użytkownik
    « Odpowiedź #69 dnia: Lutego 25, 2012, 12:46:18 »
    Palenie nie zatruwa tylko ciebie, ale również innych. Przed chwilą wyszedłem na dwór i jak zwykle na klatce po prostu je*ało papierosami. Przy tabace tego nie ma, a dla mnie jej zażywanie sprawia przyjemność.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #70 dnia: Lutego 25, 2012, 12:59:45 »
    Ja tam zawsze przed WFem tabakę sobie zażywam, by lepiej mi się ćwiczyło. Czasami także przed sprawdzianem z matmy i podczas WB, gdy mnie zabijają. I to naprawde pomaga !

Offline Haller

• Użytkownik
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #71 dnia: Lutego 25, 2012, 13:59:03 »
    Ja snuffam regularnie :) Jednak nie zażywam tak jak tu była mowa, narkomańskich kresek... szkoda mi ludzi którzy tak robią, a jest ich wielu wśród ludzi których znam i również zażywają tą ambrozję :/
    Mnie to nie bawi, ponieważ ja musze czuć smak tabaki :D
    Aktualnie wciągam klasycznego Gawith'a. Jednak moją ulubioną tabaką jest Ozona Cherry... kocham potem ten wiśniowy aromat w nosie. Polecam :)
    Zażywam to cudo od dość długiego czasu i jak na razie nie ma skutków ubocznych... często mam zapchany nos, ale ja tak już mam, to raczej katar nie związany z Tabaką :)

Pijący niech zawsze mają pełne flasze
    Tabaczka będzie winem naszym
    I zawsze pełna puszeczka w kieszeni
    Niech będzie naszym pokrzepieniem!

:D
    Znalezione na: http://www.otabace.pl/

Ostatnio przypadkiem audycje w radiu na ten temat słyszałem.

"Tabaka zawiera substancje szkodliwe dla zdrowia, takie same jak te, które
    są w papierosach i nikotynę, która prowadzi do uzależnienia, podobnie jak
    papieros. Z dokumentu Światowej Organizacji Zdrowia wynika, że tabaka powoduje
    raka jamy ustnej, nosa, gardła oraz strun głosowych."

W sumie gorsze g**wno niż papierosy.Brawo dla tych co zażywają..

Nie wiem jak inni, ale ja tabakę wciągam a nie ją jem... racja, czasem zdarza się iż troszkę tabaki zleci do gardła, jednak po co to połykać i męczyć się z nudnościami? -_- Koncerny tabaczane walczą o to aby na opakowaniach nie widniały takie informacje jak na paczkach z fajkami.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 25, 2012, 14:06:24 wysłana przez Haller »
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #72 dnia: Lutego 25, 2012, 15:49:50 »
    Cherry ,,smakuje" jak delicje wiśniowe ;P ale nie daje jakos specjalnego odswiezenia.. pamietam ze niemal sie po niej porzygalem.

Ja mialem osobiscie spotkanie z presidentem ^^
    ba! nawet najmocniejszą czyli Medykiem
    Retarded are everywhere

Offline xeran95

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #73 dnia: Lutego 25, 2012, 17:33:32 »
    Hmmm....ostatnio zacząłem znowu brać to draństwo, jest lepsze od palenia bo aż tak nie niszczy ci zdrowia, tylko leci w głowę. Polecam bardzo LowenPrice- bardzo dobra tabaka, dosyć mocno bije w głowę. Kiedyś jeszcze brałem Red coś tam(takie czerwone pudełeczko) ale było za mocne i od razu leciałem do kibla zwymiotować to.

Ja wołałem coś słabszego kiedyś moi kumple właśnie też z takiej metalowej puszeczki tabakę wzięli wciągnęli i nie mogli chodzić ciągle się wywracali.

Offline Zumbagi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #74 dnia: Lutego 25, 2012, 17:39:05 »
    Jak ja widzę kumpli, którzy nabijaja długopis i potem na raz, to mnie aż skręca ... Aczkolwiek na serio uspokaja ( a może jest to tylko psychiczne nastawienie ). Niedawno spróbowałem syntetycznej czekoladowej, białej i była całkiem niezła.