Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wurm Online  (Przeczytany 93454 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kasztanian Wdzydze

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Na stanowisku do końca
    Odp: Wurm Online
    « Odpowiedź #540 dnia: Października 30, 2011, 12:53:38 »
    Tam są sami ogarnięci ludzie. Pomysł jest Olsa i Wossoo, a m. in. gra tam Mystecore, Metaldragon, Jock i wielu innych. Kto ma wątpliwości, niech sobie o gościach poczyta. Burdel to za przeproszeniem zrobią, jak zapukają komuś do drzwi na Epicu. Tam ludzie po jednym dniu grania już mają pierwsze tytuły w skillach. Najlepiej jest kogoś lekceważyć.

Edit down: Nie zamierzam się kłócić. Rozumiem, że jak zwykle wiesz lepiej. To bardzo dobry sposób na osiągnięcie sukcesu w grach społecznościowych.
    « Ostatnia zmiana: Października 30, 2011, 19:23:46 wysłana przez Kasztanian Wdzydze »
    MORMO rządzi

Offline tomekqaz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #541 dnia: Października 30, 2011, 16:23:00 »
    Po jednym dniu grania pierwsze tytuły?Naprawdę chciałbym to zobaczyć.My po 1 dniu grania już pół homa zpkowaliśmy.

Offline czeslav

• Użytkownik
    • trollface!
    « Odpowiedź #542 dnia: Października 31, 2011, 14:17:37 »
    Jeżeli byłbyś zainteresowany, to poczytałbyś trochę, i dowiedziałbyś się że na Epic jest bonus do zdobywania skilla (chyba 170% normalnego, nie jestem pewien), poczytałbyś troszkę forum ( http://wurmonline.com/forum/index.php?topic=65553.0 ) i dowiedziałbyś się ile ludzi ma już tytuły. Nie wymądrzaj się, widać ty się tym nie interesujesz, więc nie wiesz. Nie próbuj przekonać do swoich wyssanych z palca racji nikogo, kto się orientuje. Bo i tak moja racja jest najmojsza.

• Użytkownik
    • Na stanowisku do końca
    « Odpowiedź #543 dnia: Listopada 03, 2011, 13:36:52 »
    Słusznie prawisz
    MORMO rządzi

Offline tomekqaz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #544 dnia: Listopada 05, 2011, 20:09:44 »
    Heh ogólnie dzisiaj założyliśmy sojusz z Goonsami więc sprawa przesądzona 40+ osób.Cały home będzie nam lizał stopy buahaha.

• Użytkownik
    • Na stanowisku do końca
    « Odpowiedź #545 dnia: Listopada 05, 2011, 23:40:21 »
    Heh ogólnie dzisiaj założyliśmy sojusz z Goonsami więc sprawa przesądzona 40+ osób.Cały home będzie nam lizał stopy buahaha.

Z Goonsami się spiknęliście? No, rzeczywiście, masz powód do chwalenia się...wielkie LOL

EDIT DOWN: Sądząc po zrzucie ekranu, to chyba był najazd emo na dom starców :-0
    « Ostatnia zmiana: Listopada 10, 2011, 01:22:07 wysłana przez Kasztanian Wdzydze »
    MORMO rządzi

Offline tomekqaz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #546 dnia: Listopada 06, 2011, 13:17:07 »

Horda :P mały raidzik dzisiaj rano.Ponad 25 osób.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 06, 2011, 13:21:33 wysłana przez tomekqaz »

Offline tomekqaz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #547 dnia: Listopada 16, 2011, 23:36:35 »
    Piekielna Kuchnia Zaprasza!

Dołącz do weteranów wurma!
    Gramy na Wildzie-Horde of the summoned (wymaga premium)
    Starzy członkowie Hell's Kitchen wioski która nigdy nie została podbita przez żadne królestwo!
    Około 15 ludzi ,większość sami weterani.
    2 priestów.

Dołączając do naszej wioski masz dostęp do:
    Większości itemów 70-90 ql
    swobodnego skillowania
    dobrej ekipy
    pvp

wioska w fazie budowy
    kilka screenów:

http://imageshack.us/photo/my-images/38/wurm201111162252.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/833/wurm201111162253.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/525/wurm201111162254.jpg/

Kto chce dołączyć PW!
    « Ostatnia zmiana: Listopada 17, 2011, 17:16:13 wysłana przez tomekqaz »

Offline tomekqaz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #548 dnia: Grudnia 15, 2011, 01:24:51 »
    A więc powiem wam że wiocha trzyma się już od początku epica wciąż nas przybywa i powiem wam też że te wszystkie koxy lomanerzy i piraci to teraz dno totalne gnoimy ich z dnia na dzień raidujemy deedy i rozwalamy wieżyczki może mają z kilku aktywnych graczy i 50 altów ale wkrótce ich zniszczymy.

A oto co ostatnio zostało z całkiem dobrze ufortyfikowanego deeda piratów:

Gdy pojawiliśmy się na localu wylogowali się szybciej niż założyli swoje 100 altów
    Lomanerzy to samo 3 ich deedy poszły do lamusa i panika jest tam większa niż ilość kasy która poszła na ich alciki.Więc panie Mormo przemyśl 2 razy zanim coś napiszesz i będziesz z góry osądzać ludzi.Pozdro&Poćwicz.
    btw.Wciąż potrzebujemy nowych graczy więc zapraszam wrażenia takie jak tu nie doświadczycie na jakimś nudnym freedomie czy opuszczonym wildzie.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 15, 2011, 01:46:32 wysłana przez tomekqaz »

• Użytkownik
    • Na stanowisku do końca
    « Odpowiedź #549 dnia: Grudnia 16, 2011, 21:35:59 »
    Pan Mormo myśli, zanim coś powie. Pan Mormo, w odróżnieniu od Pana Tomekqaza, nie podnieca się przejściowymi sukcesami. Pan Mormo patrzy, kto bierze udział w danych przedsięwzięciach, prowadzi rozmowy ze starymi graczami i wyciąga wnioski z uwzględnieniem historii gry wurm. Pan Mormo, w odróżnieniu od Pana Tomekqaza wie, że gra tylko 2 lata w wurma i chociaż już coś widział, to jeszcze nie widział wszystkiego i historia gry wurm może go wiele nauczyć. Ale np. wie, że Pana Tomekqaza, który żebrał na GV o papu, dopadła mania wielkości, co jest zwykłe dla graczy szukających dowartościowania i którzy uważają, że są lepsi tylko dlatego, że grają na serwerze PVP. Pan Mormo wie również, że obecnie mamy do czynienia z wurm beta i następnego dnia Rolf może się obudzić z nowym pomysłem. A w tedy Pan Tomekqaz jest ze swoim myśleniem w czarnej dupie.
    Dixi.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 16, 2011, 22:14:09 wysłana przez Kasztanian Wdzydze »
    MORMO rządzi

Offline czeslav

• Użytkownik
    • trollface!
    « Odpowiedź #550 dnia: Grudnia 16, 2011, 22:21:35 »
    <ręce bezwładnie przyjmują pozycję zwaną 'facepalm' i nie mają ochoty na jakikolwiek ruch, a usta odmawiają komentarza>

Jeśli króla Lomaner było stać na założenie własnego królestwa (1g), to nie odpuści grupce "pro-super-huper-gówno-uper-extra doświadczonych i najmądrzejszych" graczy na "podbicie" jego dzieła (bo nie wiem czy podbiciem królestwa można nazwać najazd na jednego zapewne maleńkiego deeda zamieszkałego tylko przez amerykańców, którzy w godzinach waszej "inwazji" ciężko tyrali żeby zarobić na premium do wurma, które wy zarabiacie w stylu kota ze Shreka). Chyba nie słyszeliście co się stało z garstką wam podobnych towarzyszy nijakiego Dzejmsa"pfu pfu pfu"blonda. Cała bardzo ciekawa historia, którą można opublikować ku przestrodze, znajduje się kilka-kilkanaście stron spamu wcześniej. Morał w/w historyjki jest następujący - Jak się zachowujesz wobec innych, tak inni będą się zachowywać wobec ciebie. To że jesteś na serwerze PvP nie znaczy, że jesteś lepszy od innych, znajdujących się na tym samym serwerze. Zresztą, co ja będę tutaj wymyślał moralne zasady i porady, skoro i tak pan Wielmożny Super-Huper-Gówno-Uper-Extra Gracz Tysiąclecia (a właściwie Epoki) wie lepiej...

@down - nie tyle spór, ile zawsze byłem przeciwko typowo noobowskiemu zachowaniu, szczególnie przez polskich graczy, gdyż przez to rodzą się na nasz temat stereotypy (pierwszy przykład - wielka Vi-Vi, 70 noobów, rozwaliło 1/4 GV i równie szybko jak się pojawili zniknęli, a ci Polacy, którzy sobie wcześniej spokojnie grali zostali znienawidzeni przez większość graczy). Dla takiego zachowania zawsze widziałem tylko jedną drogę - wytępić, bo stosunków dyplomatycznych z takimi nie da się utrzymać.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 16, 2011, 22:34:32 wysłana przez czeslav »

• Użytkownik
    • Na stanowisku do końca
    « Odpowiedź #551 dnia: Grudnia 16, 2011, 22:26:16 »
    Wyczuwam w powietrzu mały spór.
    MORMO rządzi

Offline MCLazarus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #552 dnia: Grudnia 17, 2011, 01:30:02 »
    Ale krajobraz na epic coś kiepawy macie.

Offline tomekqaz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #553 dnia: Grudnia 18, 2011, 21:00:27 »
    Ekhm Ekhm powiem tak:
    Nawet nie postawiliście swej nic nie wartej stopy na nowym serwerze ale zawsze wiecie najlepiej co się na Epicu dzieje.Jakoś wątpię żebyście mieli cokolwiek do powiedzenia bo tu nie gracie i tyle.
    Co do króla "lomanerów" i ogólnie całego JK to co z tego że go było stać na Act i 50 altów skoro nawet własnej armii uzbroić nie może?Tak otóż to JK i Piraci nie mają nawet jak walczyć z Hordą.Sprowadzają od nas ludzi żeby ich dozbrajali.Widzicie jaka jest potęga smętnych starych wielkich koxów?
    Ale oczywiście niektórzy wierzą w forumową propagandę i kłamstwa nieaktywnych starych graczy typu Wosso.
    I tak właśnie to zachowuje się wobec was tak jak wy wobec mnie więc nie miejcie do nikogo pretensji że nic nie znaczycie w wurmie i nawet się nie staracie.Ja coś do tego tematu wnoszę ,prowadzę rekrutację , pokazuje jak się mają sprawy ,ale wy jesteście przecież lepsi bo liczy się to co było kiedyś na starym wildzie i tylko starzy najlepsi gracze mieli tam panowanie nie dając szansy zaistnieć tym młodszym.
    Macie racje osądzajcie z góry i róbcie więcej sporów ,napewno będziecie coś znaczyć.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 18, 2011, 21:04:56 wysłana przez tomekqaz »

• Użytkownik
    • Na stanowisku do końca
    « Odpowiedź #554 dnia: Grudnia 18, 2011, 22:43:43 »
    Nawet nie postawiliście swej nic nie wartej stopy na nowym serwerze ale zawsze wiecie najlepiej co się na Epicu dzieje.Jakoś wątpię żebyście mieli cokolwiek do powiedzenia bo tu nie gracie i tyle.

Ależ mi dojechałeś....tylko, że nie wiesz, co mówisz. A dzieje się z tej prostej przyczyny, że nie muszę przejść postacią Mormo albo mieć alta nazwanego Mormo1, żeby być na serwerze Epic.

Co do króla "lomanerów" i ogólnie całego JK to co z tego że go było stać na Act i 50 altów skoro nawet własnej armii uzbroić nie może?Tak otóż to JK i Piraci nie mają nawet jak walczyć z Hordą.Sprowadzają od nas ludzi żeby ich dozbrajali.Widzicie jaka jest potęga smętnych starych wielkich koxów?

A choćby i to, że wam się skończą kiedyś pieniądze, a jemu niekoniecznie. Poza tym, obrazek Wilda daje do myślenia w kwestii twojego wywyższania się nad innymi.

I tak właśnie to zachowuje się wobec was tak jak wy wobec mnie

Jakoś tak się składa, że ja nie mam sobie nic do zarzucenia, pożywiłem cie, kiedy spotkaliśmy się jedyny raz na GV, a racja, nie przyjęliśmy cię do wioski na Indy, ponieważ w zasadzie nie przyjmujemy nikogo. Twoja postawa wobec mnie jest odpowiedzią.

więc nie miejcie do nikogo pretensji że nic nie znaczycie w wurmie i nawet się nie staracie.

Ja wystarczająco dużo osiągnąłem w prawdziwym życiu i nie potrzebuję nadrabiać tego w świecie pikseli. Chociaż muszę przyznać, że moje godzinne rozmowy na serwerze i łowienie ryb sprawiło, że spotkałem kilka ciekawych osób, między innymi autora grafik i ilustracji do systemu Zew Cthulhu

ale wy jesteście przecież lepsi bo liczy się to co było kiedyś na starym wildzie i tylko starzy najlepsi gracze mieli tam panowanie nie dając szansy zaistnieć tym młodszym.

I zawsze będzie grupa starych graczy, znających się od początku gry oraz nowych, próbujących wkraść się w ich łaski - ale bez powodzenia.

PS. Przecież wszyscy wiedzą, że gdzie nam tam do Tomekqaza.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 19, 2011, 00:45:55 wysłana przez Kasztanian Wdzydze »
    MORMO rządzi