Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wurm Online  (Przeczytany 93355 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mac70

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Wurm Online
    « Odpowiedź #525 dnia: Września 08, 2011, 15:44:18 »
    Jestem dumny, że mogę napisać, że właśnie ruszyła polska strona gry! Znajduje się ona pod adresem www.wurmonline.pl. Jeszcze nie skończyliśmy wszystkich prac, niemniej z forum da się już korzystać.

Offline gorNN

• Użytkownik
    • Piwa: 42
    « Odpowiedź #526 dnia: Września 08, 2011, 16:00:36 »
    Jestem dumny, że mogę napisać, że właśnie ruszyła polska strona gry! Znajduje się ona pod adresem www.wurmonline.pl. Jeszcze nie skończyliśmy wszystkich prac, niemniej z forum da się już korzystać.
    Zajebiście, na to czekałem :)

Offline Kasztanian Wdzydze

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Na stanowisku do końca
    « Odpowiedź #527 dnia: Września 26, 2011, 09:37:52 »
    Witam,
    Jako że wróciłem z urlopu, czas wziąć się za Wurma. Widziałem, że kolejny serwer otwarto?
    MORMO rządzi

Offline Mannerheim

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #528 dnia: Września 26, 2011, 10:05:21 »
    Nawet dwa nowe serwery - Deliverance i Exodus.

• Użytkownik
    • Na stanowisku do końca
    « Odpowiedź #529 dnia: Października 03, 2011, 12:07:35 »
    Serwer Deliverance jest paskudny, graczy dopadła "amerykańska choroba". Brukują całą wyspę autostradami szerokości 3-4 kwadratów, zbiegającymi się pod kątem prostym. Każdy właściciel deeda ma za honor mieć własną autostradę prowadzącą do brzegu.
    Serwer Exodus jest dla mnie nieco za płaski, ale przyroda to rekompensuje. Polecam tygodniowe wakacje.
    « Ostatnia zmiana: Października 03, 2011, 13:56:56 wysłana przez Kasztanian Wdzydze »
    MORMO rządzi

Offline MCLazarus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #530 dnia: Października 05, 2011, 07:19:32 »
    właśnie w tej grze spokojnie wystarczy droga o szerokości 1 tilesa.

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #531 dnia: Października 05, 2011, 07:50:12 »
    Jak wygląda sprawa realizmu gry? Są jakieś potwory czy coś innego tego typu? Bo jeśli nie ma, to może być nawet ciekawie...
    Edit: Dobra, ściągnąłem... Coś. Jakiś plik warzący 4kb, którego rozszerzenia(.jnlp) komputer nie rozpoznaje. Jak to odpalić?
    « Ostatnia zmiana: Października 05, 2011, 08:00:53 wysłana przez EMOsek »

Offline Mannerheim

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #532 dnia: Października 05, 2011, 09:13:18 »
    Musisz zainstalować nową Javę - na głównej stonie Wurm'a jest odpowiedni przycisk.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #533 dnia: Października 05, 2011, 09:45:59 »
    Ściągnąłem z ciekawości rok temu w wakacje, początkowo mnie odstraszyła - grają jacyś polacy z tawerny w to?

• Użytkownik
    • Na stanowisku do końca
    « Odpowiedź #534 dnia: Października 05, 2011, 12:00:02 »
    Chyba grają, ja tam nie wiem ;0

Edit down:
    Właśnie, dobrze powiedziane :-0 Ale kto wie, może znajdziesz rodaków, zakamuflowanych w dzikich ostępach, w chatkach 1x1.
    A poza tym, nawet gdyby nie grał żaden rodak, to czy automatycznie należy rezygnować? Graj sam albo dołącz do jakiejś społeczności.
    « Ostatnia zmiana: Października 06, 2011, 10:50:51 wysłana przez Kasztanian Wdzydze »
    MORMO rządzi

Offline MCLazarus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #535 dnia: Października 06, 2011, 09:15:54 »
    Nic mi nie wiadomo żeby Polacy się tak trudzili :P Tak dla wiadomości dla newbie lub jeśli się zdarzy doświadczony gracz, który jakimś cudem nie należy jeszcze do żadnej wurmowej społeczności: Oto link:
     http://www.wurmonline.pl/showthread.php?tid=36
    « Ostatnia zmiana: Października 17, 2011, 13:23:05 wysłana przez MCLazarus »

Offline tomekqaz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #536 dnia: Października 26, 2011, 23:00:51 »
    Tak btw. za 2 dni wychodzi epic.Już mamy uzbieraną ekipę polaków + kilka kolesi z Kiary

Offline MCLazarus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #537 dnia: Października 27, 2011, 15:30:20 »
    Znając wasz koczowniczy tryb życia nie zagrzejecie tam miejsca dłużej niż 2 miesiące. :P

• Użytkownik
    • Na stanowisku do końca
    « Odpowiedź #538 dnia: Października 29, 2011, 18:58:52 »
    McLazarus, ale masz o nich opinię...
    A na poważnie, skoro zbiera się grupa, to jaki macie plan na Epic. Spotkacie się z dużą konkurencją, bo np. Lomaner ma ponad 100 osób a MR Outlawz ponad 70? Ja poczekam tydzień, dwa, zapoznam się z pierwszymi komentarzami i skaczę na nowy serwer, ale jeżeli ma być tak, że będzie np. was łącznie 8-10 osób, a będzie wchodzić 2, to nie ma mowy, żebym się dołączał. Tu musi być grupa, która będzie w stanie mieć jakąś realną siłę. Życie w malej społeczności w tej chwili raczej się nie uda, bo silniejsze wygniotą innych jak muchy. No może, później, jak zaczną kłócić się o wpływy, jakieś pęknięcia się pojawią i w tym zamieszaniu będzie się ciekawie działo.
    Ps. No a już teraz wesoło, cytuję: "Running towards a group of people on Elevation without announcing yourself or proving that you don't have destructive intent = death. Noted quite a few people both in and out of Lomaner who don't get the Wild mentality, and consequently have found themselves being stabbed with 10 shortswords. It's not people being harsh, it's just people being realistic. If you don't want to have to prove your identity or work in that environment then move to Serenity, Desolation or Affliction".
    Tak, że wszystkich premiumowców zachęcam, żeby zmontowali osadę na miarę Grunwaldu i dawnych innych silnych osad, których nie miałem nigdy okazji oglądać.
    Mormo
    MORMO rządzi

Offline tomekqaz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #539 dnia: Października 30, 2011, 02:01:37 »
    100 ludzi w teorii 50 w praktyce 30 online tak ja to widzę.A tak na serio 100 ludzi hahaha też se mogę napisać że mam 100 ludzi i co?Wole kilku ogarniętych niż jakiś burdel.