Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wurm Online  (Przeczytany 93392 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline brayan

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Wurm Online
    « Odpowiedź #420 dnia: Maja 09, 2011, 19:02:12 »
    Gorąco zapraszam do wioski na wild serwerze Mol-Rehan. Wioska zaczyna się rozwijać, na prawdę możemy razem dużo zdziałać. Jest nas formalnie 6. Kto chętny piszcie na pm do mnie, mikkrisha lub tomkaqaza mountandblaida. Im więcej polaków tym lepiej. Póżniej będziemy rekrutować anglików, więc polacy, którzy doszli do nas póżniej będą mieli gorsze miejsca na dom. Nie oznacza to mniejszego bezpieczeństwa, tylko hmm... Mniej miejsca.
    Zapraszam.
    « Ostatnia zmiana: Maja 10, 2011, 22:49:21 wysłana przez brayan »

Offline tomekqaz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #421 dnia: Maja 14, 2011, 01:06:01 »
    Hmm z tego czego się nasłuchałem od niektórych wynika ,że boją się ,iż wszystko utracą po przejściu na Wilda ,już wyjaśniam:

-Na wilda przychodzisz całkowicie goły,chyba ,że jeszcze masz itemki startowe.
    -Itemki z freedoma albo najlepiej zostawić w jakiejś skrzynce i po powrocie je zabrać ,albo można zawsze je sprzedać i mieć za co kupić coś na wildzie
    -Itemki zawsze my możemy Ci zrobić (mój 50 blacksmithing i 40 chain armour smithing)
    -Tu jest tak bezpiecznie ,że jeśli coś cię zabije to tylko zwierzęta albo upadek
    -Jesteśmy zbyt blisko stolicy i dużego miasta ,żeby pojawił się tu jakikolwiek wróg :P
    -Nawet jeśli byś zginął to nie zostaną ci odebrane itemy (wróg nie kradnie ,a nawet jeśli to te itemy musiały by mieć z 80+ ql i jakiś dobry enchant
    -Na dobrą sprawę potrzeba z 75 fightingu żeby kogoś ubić ,więc nie spieszcie się z wojnami ...

Mam nadzieje ,że rozwiałem wasze wątpliwości :) Dziękuję

Offline MCLazarus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #422 dnia: Maja 14, 2011, 16:07:36 »
    Witam, kto jest chętny przystąpić do naszej wioski, ma premium, i chęć do do wielomiesięcznej dobrej zabawy na wildzie(mol rehan) niech piszę na irc (irc włącza się na konsoli F1 i wpisuje się irc) jestem tam pod nickiem janekpolaczek.

Jeśli gra ktoś z was tu czytających, na wildzie już dłuższy czas to proszę pm.
    « Ostatnia zmiana: Maja 17, 2011, 22:38:25 wysłana przez MCLazarus »

Offline Kasztanian Wdzydze

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Na stanowisku do końca
    « Odpowiedź #423 dnia: Maja 18, 2011, 18:44:34 »
    Hmm na Freedomie to jest wioska z bardzo dużą ilością polaków o nazwie Ostagar ,ale lider wioski ma 12 lat i bluzga co chwile ,a nad to wszystko co chwila grozi wyrzuceniem za drobnostki typu: " ugotowałeś sobie meale?Czemu masz je zamknięte w domu?TO NIE JEST KU*** PRYWATKA A TY COS ODPIER****** " ITP.ITD. Ogólnie polacy są rozsiani po wioskach i z obcokrajowcami żyją jedyna wioska którą mogę komukolwiek polecić to Old Tortuga-Weterani wurma,wspaniale ogarnięci i tak bym mógł się rozpisywać ,ogólnie tam jest all ok :)

A jak się nazywa lider?

Edit down:
    Coś szybko zmieniacie te wioski...
    « Ostatnia zmiana: Maja 19, 2011, 01:34:02 wysłana przez Kasztanian Wdzydze »
    MORMO rządzi

Offline tomekqaz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #424 dnia: Maja 19, 2011, 01:04:43 »
    Uwaga odszedłem z wioski na wildzie ale ona jeszcze stoi.Aktualnie jestem na freedomie i mamy wioskę o nazwie Tortuga ,2 priestów i graczy weteranów.
    Zapraszam!
    pisz do:
    Maxium
    Thunder
    Satanus
    Narron
    Tretooholius
    EDIT:Na wilda wracam za 1-2 miesiące ,ogólnie chcę się trochę tu pobawić i pogrindować skille ew.zarobić trochę kasy.Najbardziej mining musze skillować ,bo wiecie jak kiepsko było ,a nikt nie miał go wystarczająco dużego ,abym mógł zrobić dobre ql narzędzia o które wszyscy prosili :P
    Jak tam wam idzie na wildzie chłopaki? :)
    « Ostatnia zmiana: Maja 21, 2011, 23:07:53 wysłana przez tomekqaz »

Offline MCLazarus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #425 dnia: Maja 22, 2011, 06:50:31 »
    Ja tam nie narzekam, potrzebujemy dwóch graczy do wioski (na stałe, lub by tylko zajrzeli na wild), którzy by pomogli w "głosowaniu", Tretoo wie o co chodzi ;)

• Użytkownik
    • Na stanowisku do końca
    « Odpowiedź #426 dnia: Maja 26, 2011, 13:05:33 »
    Czy Satanus ma coś wspólnego z graczem o nicku Infernus?
    MORMO rządzi

Offline tomekqaz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #427 dnia: Maja 26, 2011, 21:16:28 »
    Nic mi o tym nie wiadomo
    Dobiłem 50 chainsmithing... na wildzie sie przyda tylko teraz z 70 miningu

Offline MCLazarus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #428 dnia: Maja 28, 2011, 17:56:32 »
    Już gram od pewnego czasu w tą grę i stwierdziłem, że większość graczy jest "po jednych pieniądzach"(nawet Ci, których najdłużej znam), dlatego wolę już sam grać. Ciśnienie mi skacze jak widzę te wszystkie dzieci ze słomianym zapałem, budujących(nie potrafią skończyć), przenoszących się co chwila z freedom na wilda i spowrotem itp. Proponuję by otworzyć GV i wybudować dla nich przymusowy obóz, może na dobre im się gra odechce, a przez to gra zyska na wartości, gdyż zostaną najwytrwalsi, kończący swoje pomysły :P Nie rozumiem jak można tyle trudu poświęcić by wydać 10s na wioskę, zbudować mury i pewną bazę pod dalszą budowę by nagle przestać grać? Ile trzeba mieć lat by mieć taką dziwną mentalność? Sądziłem, że przez stopień trudności ta gra będzie zniechęcać noobów, a tu proszę...w tej grze spotkanie z niedojrzałymi graczami jest bardziej katastrofalne ponieważ to nie jest żaden WoW w którym się zabija razem "potworki", ale poważna gra w której żeby coś osiągnąć trzeba współpracować długofalowo.

Dlatego szukam dojrzałego, wytrwałego wspólnika, lubiącego ryzyko i dziwne pomysły, wiek 20+, serwer wild mol rehan.
    « Ostatnia zmiana: Maja 28, 2011, 18:12:33 wysłana przez MCLazarus »

• Użytkownik
    • Na stanowisku do końca
    « Odpowiedź #429 dnia: Maja 28, 2011, 20:27:53 »
    Dlatego szukam dojrzałego, wytrwałego wspólnika, lubiącego ryzyko i dziwne pomysły, wiek 20+, serwer wild mol rehan.

Nie wiem, czy dojrzałość do końca idzie w parze z angażowaniem się w realizację dziwnych pomysłów...., cokolwiek w tym wypadku "dziwne" znaczy. Ale różnie bywa.

Edit down:
    Teraz jasne.
    « Ostatnia zmiana: Maja 28, 2011, 22:04:24 wysłana przez Kasztanian Wdzydze »
    MORMO rządzi

Offline MCLazarus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #430 dnia: Maja 28, 2011, 21:28:26 »
    Dziwne nie znaczy tu głupie lub bez sensu, powiedziałbym o rozwiązaniach craftingu rzadko spotykanych u innych graczy. Zamiast dziwne pomysły--->pomysły z wyobraźnią(dobrą, przestrzenną) ;)

Offline Hector

• Użytkownik
    « Odpowiedź #431 dnia: Maja 29, 2011, 16:23:42 »
    tez bym w to z checia zagral, ale nie mam zielonego pojecia jak w to sie gra. Bede wdzieczny za kontakt na gg 10187089.
    Native: Hektor

Offline tomekqaz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #432 dnia: Maja 29, 2011, 23:57:21 »
    Już gram od pewnego czasu w tą grę i stwierdziłem, że większość graczy jest "po jednych pieniądzach"(nawet Ci, których najdłużej znam), dlatego wolę już sam grać. Ciśnienie mi skacze jak widzę te wszystkie dzieci ze słomianym zapałem, budujących(nie potrafią skończyć), przenoszących się co chwila z freedom na wilda i spowrotem itp. Proponuję by otworzyć GV i wybudować dla nich przymusowy obóz, może na dobre im się gra odechce, a przez to gra zyska na wartości, gdyż zostaną najwytrwalsi, kończący swoje pomysły :P Nie rozumiem jak można tyle trudu poświęcić by wydać 10s na wioskę, zbudować mury i pewną bazę pod dalszą budowę by nagle przestać grać? Ile trzeba mieć lat by mieć taką dziwną mentalność? Sądziłem, że przez stopień trudności ta gra będzie zniechęcać noobów, a tu proszę...w tej grze spotkanie z niedojrzałymi graczami jest bardziej katastrofalne ponieważ to nie jest żaden WoW w którym się zabija razem "potworki", ale poważna gra w której żeby coś osiągnąć trzeba współpracować długofalowo.

Pretensje to miej do Mikkrisha za to ,że przestał grać ,poza tym  jak każdy się logował na 1-2h to mi trochę brzydła tam gra.Plan wioski był dobry tylko ciągła monotonia i brak majora (wstępu do ratusza itp.) utrudniało sprawę.

Offline MCLazarus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #433 dnia: Maja 30, 2011, 11:35:16 »
    W tej grze nie ma monotonii jeśli tylko tego zechcesz, "ratusz" zburzony wybudowana pracownia i 30% magazynu.

Offline Hector

• Użytkownik
    « Odpowiedź #434 dnia: Maja 30, 2011, 15:13:12 »
    no i sie wkur!@#$%^ na ta gre. na freedom nie moge znalezc polakow i nikt mi nie chce pomoc xd
    Native: Hektor