Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wurm Online  (Przeczytany 93388 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline czeslav

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • trollface!
    Odp: Wurm Online
    « Odpowiedź #300 dnia: Września 20, 2010, 17:55:50 »
    Jak jedynym? Mi na GV jest dobrze, z chęcią zostanę jeśli będę miał z kimś przejść na freedom.

Pomijając temat wyższości Freedom/wild nad GV muszę się pochwalić tym, że udało mi się uzyskać konto na WurmPedii :P edytuję na razie (i chyba będzie tylko) polską część Wiki, link do niej macie tu. Przykro mi, ale na prawdę musiałem się tym pochwalić... Jeszcze nie umiem zbytnio pisać w języku wiki i nie umiem wykorzystać jej pełnych możliwości... Na razie tylko kilka artykułów, wszystkie skierowane są bardziej do nowych, których trzeba dokładnie poprowadzić za rączkę. Później, w wyższym etapie zaawansowania będę już utrudniał im te poradniki... Jednak na wszystko trzeba czasu, dziennie to piszę z 5-7 poradników... mało, ale może dojdzie arek :P

Offline Mac70

• Użytkownik
    « Odpowiedź #301 dnia: Września 21, 2010, 17:36:39 »
    Ja teraz bym chętnie na wildzie z jakimiś polakami zagrał, ale z polski gra bardzo mało ludzi w tą grę.

Offline acoaco122

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #302 dnia: Września 21, 2010, 17:55:39 »
    Za niedługo wbijamy WG na Wilda!
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline Mac70

• Użytkownik
    « Odpowiedź #303 dnia: Września 21, 2010, 18:21:08 »
    Miło, może jeśli będzie więcej ludzi, to zamiast dołączać się do jakiejś wioski można założyć własną, w pełni polską (bo polaków na wildzie znam mało- tylko jednego, więc ciężko z kimś porozmawiać z naszym ojczystym języku).

Offline Tobik-N

• Użytkownik
      • Forum WD
    « Odpowiedź #304 dnia: Września 21, 2010, 18:31:33 »
    Na razie mamy w planach przeniesienie sie w najbliższych dniach na serwer Freedom Isles . Za jakiś czas może przejdziemy na wild.

Offline Czarnoksieznik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #305 dnia: Września 21, 2010, 19:26:45 »
    Na razie mamy w planach przeniesienie sie w najbliższych dniach na serwer Freedom Isles . Za jakiś czas może przejdziemy na wild.

To ja radzę iść na Wilda od razu, dojść do jakiejkolwiek wiochy, poprosić o i itemy z dobrym QL i skilować co chcecie.

Offline Mac70

• Użytkownik
    « Odpowiedź #306 dnia: Września 21, 2010, 19:30:03 »
    Freedom to jest serwer dla budowniczych- dlatego nudzi się po pewnym czasie, bo metagame tam praktycznie nie ma w odróżnieniu do wilda. A co do rzeczy high q z wiosek- może i tak, ale ja wolę tak nie robić, nie chcę być tylko wioskowym "żebraczem".

PS: Nawet znam sympatyczne miejsce na zrobienie na serwerze wild osady, a że się zobowiązałem do zrobienia tam osady, to postaram się to wykonać o ile będzie absolutne minimum graczy potrzebnych do utrzymania wioski (4 bardzo aktywnych to minimum w/g mnie).

Offline Czarnoksieznik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #307 dnia: Września 21, 2010, 19:56:16 »
    Freedom to jest serwer dla budowniczych- dlatego nudzi się po pewnym czasie, bo metagame tam praktycznie nie ma w odróżnieniu do wilda. A co do rzeczy high q z wiosek- może i tak, ale ja wolę tak nie robić, nie chcę być tylko wioskowym "żebraczem".

PS: Nawet znam sympatyczne miejsce na zrobienie na serwerze wild osady, a że się zobowiązałem do zrobienia tam osady, to postaram się to wykonać o ile będzie absolutne minimum graczy potrzebnych do utrzymania wioski (4 bardzo aktywnych to minimum w/g mnie).

Jak tak będzie to oczywiste że do niej dołączę.

A i co do tego "żebrania" t onie to miałem na myśli, ja osobiście jak przechodziłem do Hots zaraz po dołączeniu zaatakowały mnie stwory, a miałem przy sobie niezbędne itemy i z dobrym QL. Gdy dołączyłem do Hells Kitchen sami mi zaproponowali że dadzą mi itemy które straceniem i nawet dostałem dużo więcej choć o nic nie prosiłem.

« Ostatnia zmiana: Września 22, 2010, 10:38:40 wysłana przez Czarnoksieznik »

Offline Mac70

• Użytkownik
    « Odpowiedź #308 dnia: Września 21, 2010, 20:04:22 »
    Trzeba przyznać- community tej gry należy do jednego z lepszych. Szkoda, że do dzisiaj nie dorobiła się chociaż polskiego forum.
    « Ostatnia zmiana: Września 22, 2010, 12:08:14 wysłana przez Mac70 »

Offline Czarnoksieznik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #309 dnia: Września 22, 2010, 10:39:01 »

Mac radze ci wykasuj położenie, bo zawsze możne tu ktoś być z MR lub JK i mieć informacje gdzie byłaby położona osada, a chyba nie chcemy "rajdu" wioski(wierz mi Kyara chce zrajdować kilka wiosek HOTS i to raczej dobre informacje wiec radze uważać. Tylko nie rozpisywać tego bo sam w 100% nie jestem pewny). ;)
    « Ostatnia zmiana: Września 22, 2010, 15:37:32 wysłana przez Czarnoksieznik »

Offline czeslav

• Użytkownik
    • trollface!
    « Odpowiedź #310 dnia: Września 22, 2010, 14:48:33 »
    Trzeba przyznać- community tej gry należy do jednego z lepszych. Szkoda, że do dzisiaj nie dorobiła się chociaż polskiego forum.

A właśnie cię zaskoczę, jak z Arkiem skończymy niezbędne artykuły na wiki to mam zamiar założyć WurmForum, w wersji polskiej. Na razie to tylko koncepcja, ale jak skończymy zajmowanie się Wiki, to zaczniemy robić forum. Każdy będzie mógł pomóc! Lecz dopiero wtedy, kiedy skończymy robotę z Wiki.

Offline Tobik-N

• Użytkownik
      • Forum WD
    « Odpowiedź #311 dnia: Września 22, 2010, 14:53:31 »
    Jak zdobyłeś konto na wurmpedii ? Bo czytając artykuły po Polsku (i widząc jak ich mało) aż chce mi się pomóc w budowaniu tej strony ;)

Offline Mac70

• Użytkownik
    « Odpowiedź #312 dnia: Września 22, 2010, 14:54:45 »
    Dobra, ci, co by chcieli być w wiosce na wildzie- podajcie mi na PW swoje numery GG.

Offline czeslav

• Użytkownik
    • trollface!
    « Odpowiedź #313 dnia: Września 22, 2010, 19:40:18 »
    Jak zdobyłeś konto na wurmpedii ? Bo czytając artykuły po Polsku (i widząc jak ich mało) aż chce mi się pomóc w budowaniu tej strony ;)

zarejestruj się na forum i nabij jakoś 5 postów, potem napisz do Eir'a z prośbą o konto i napisz dlaczego chcesz. Powinien ci dać.

Offline Mac70

• Użytkownik
    « Odpowiedź #314 dnia: Września 25, 2010, 18:20:32 »
    Wioska powstała. Teraz nadal szukamy dwóch ludzi, a więc gdyby ktoś byłby chętny, to proszę napisać.