Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jaka gra MMORPG jest Twoim zdaniem najlepsza?

Warld of Warcraft
    72 (37.1%)
    Guild Wars (choć to nie do końca MMORPG)
    14 (7.2%)
    Silkroad online
    8 (4.1%)
    Metin 2
    33 (17%)
    Lineage 2
    26 (13.4%)
    Tibia
    23 (11.9%)
    Cabal online
    5 (2.6%)
    Lord of The Rings Online
    10 (5.2%)
    Aion
    3 (1.5%)

Głosów w sumie: 191

Autor Wątek: MMORPG  (Przeczytany 57569 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Emil

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    MMORPG
    « dnia: Maja 24, 2007, 21:19:57 »
    Czyli gry RPG Online. Gra w to może ktoś? Co o nich sądzicie? Jaka jest wasza ulubiona? Ja akurat aktualnie gram w Legend of Ares (stare ale jare).

Offline Haldir

• Użytkownik
    • Przybywasz tu w rytm kroku w przeznaczeniu...
    Odp: MMORPG
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 24, 2007, 21:36:55 »
    Możecie mnie wszyscy wyśmiać ale i tak dla mnie najlepszą jak narazie jest Tibia :)

Grałem też w:
    -MU
    -Rangarok
    -Flyff

P.S. Emil w tibie gra dużo polaków (najlepszym graczem jest polak) zwłaszcza na serwerze Celesta :P
    « Ostatnia zmiana: Maja 24, 2007, 21:43:53 wysłana przez Haldir »
    "Połowy z was nie poznałem i w połowie tak dobrze jak bym chciał a mniej niż połowe chciałbym znać choć w połowie tak dobrze jak na to zasługują"

"Wskrzesmy dawną chwałę z wściekłości siejąc zniszczenia aż wstanie krwawy świt"

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Maja 24, 2007, 21:42:00 »
    Wcale sie nie śmieje, bo też w Tibie kiedyś grałem. Jednak zrezygnowałem z niej bo po pierwsze słaba grafa, po drugie mało polaków , po trzecie zbyt dużo ludzi i po czwarte...stara jest.

Offline Szwejk

• Użytkownik
    • Shinpū tokubetsu kōgekitai
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 24, 2007, 22:00:11 »
    Enemy territory :] Może nie jest to swoisty RPG a tym bardziej Massive, no ale klimat przedni. Jakby ktoś chciał zagrać to piszcie na priv.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #4 dnia: Maja 24, 2007, 22:07:29 »
    ET klimat to ma akurat "zbyt kolorowy i wesoly" jak na WWII ale nie da sie ukryc ze przez ponad pol roku bylem zapalonym graczem. Chyba z powodu ostrej i fajnej rywalizacji, prawie jak w unrealu, jednak w bardziej strawnych jak dla mnie klimatach. Ale najlepszym shoterem multi WWII jest raczej Red Orchestra - szkoda tylko ze moj komp uniemozliwia przyzwoite granie nawet na niskich detalach:( A w ET pogralbym znowu, ale mi admin port zblokowal na amen i dupa (nawet wbudowana wyszukiwarka serwerow nie dziala)

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Maja 24, 2007, 22:16:35 »
    Ekhm...troche zmieniliśmy rodzaj gier ale dobra:)
    Co do najlepszej strzelanki multiplayer to bez obrazy ale dla mnie najbardziej zabójczy i szybki jest Unreal Tournament, może jeszcze ewentualnie Quake 3 lub 4. No a z drugiej wojny światowej to Call of Duty.

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #6 dnia: Maja 25, 2007, 07:40:45 »
    Co do multiplayerowych RPG to grałem w :

- Dark Ages of Camelot (najlepszy RPG w multi, grałem z dwoma dodatkami)
    - Tibia (bardzo fajne, niby grafika stara ale grywalność powalająca)
    - Silkroad (trochę grałem,spodobało mi się)

Jeśli chodzi o FPS:

- ET (rewelacja! Zawsze do walki włączam zremixowany soundtrack z Requiem For A Dream - z tym czuje się ,że jest się bardzo braterską dużyną. Pamiętam ,że raz grałem jako Aliant na plaży Omaha i przedarłem się jako jedyny do bazy Szkopów, pod ostrzałem 10 wrogów)
    - Quake III Arena (bardzo fajne, grałem w kilka modów)
    - Call of Duty (może nie to co ET ale też dobre)

Offline Szwejk

• Użytkownik
    • Shinpū tokubetsu kōgekitai
    « Odpowiedź #7 dnia: Maja 25, 2007, 14:19:13 »
    A do Red Orchesta trzeba mieć cd-keya? Bo ja mam już dość tych męczarni z dołączeniem się do gry (przejścia z CoD2)

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Maja 25, 2007, 15:33:42 »
    Ta gra w momencie wyjscia kosztowala 3 dychy, teraz pewnie mozna ja dostac za 2 na allegro takze akurat tutaj problemu nie widze, a gra jest warta kazdych pieniedzy - takiego realistycznego podejscia nie bylo nigdzie do tej pory. Ewentualnie jesli masz unreala tournamenta to mozesz sobie sciagnac RO jako moda, bo wlasnie jako mod to na poczatku funkcjonowalo.

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #9 dnia: Maja 27, 2007, 10:29:46 »
    O czym wy mówicie? Temat jest o MMORPG a wy o Call of Duty itp. Jednym ze starszych i imho lepszych MMO jest Ultima Online. Grywalnością bije na łeb wszelkie MU, Lineage i inne gierki, w których chodzi tylko o nabijanie levelu. Do tIBII nie na co porównywac bo według mnie jest to gra odmóżdżająca - zamiast rozwijać, "zawija spowrotem", robi z człowieka prymitywa, który na każdy opowiedziany żart reaguje słowami "lol" albo "rotfl" - żałosne. Polecam Ultime, jeśli nie boicie sie podjąć trudnego wyzwania, mechanika gry nie jest łatwa do przyswojenia, ale magia świata rekompensuje pierwszy tydzień spędzony na nauce podstaw. Polecam!

Przyjrzyjcie sie serwerowi Moongate www.moongate.pl

Offline Haldir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Maja 27, 2007, 10:46:51 »
    Puzonix mam do Ciebie jedno pytanie: Ile grałeś w Tibie?? (jeśli wogle grałeś)
    "Połowy z was nie poznałem i w połowie tak dobrze jak bym chciał a mniej niż połowe chciałbym znać choć w połowie tak dobrze jak na to zasługują"

"Wskrzesmy dawną chwałę z wściekłości siejąc zniszczenia aż wstanie krwawy świt"

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Maja 27, 2007, 11:07:56 »
    Ja kilka lat temu przyznam sie ze stworzylem postac w tibii (ale wtedy to byl najwiekszy bum) i po jakims 3 lvl na rockgardzie nie chcialo mi sie juz wiecej nabijac i zaczalem robic "Handel"" z ludzmi heh;) jak ktos wie o co chodzi w klonowaniu rzecz jasna, sporo frajerow sie na to nawinelo a ja latwo i przyjemnie zdobylem niezle wyposazenie.

Dlatego nie zgadzam sie ze ta gra odmozdza;) ona uczy zycia ]:-> nie ma to jak zrobic w huja paru frajerow. (Uwaga polecam zalozyc klan zlodziei razem z kumplami i grac w nocy - wtedy polacy najczesciej juz w ogole nie kontaktuja) Oczywiscie levelowanie jest w niej baaardzo nudne, dlatego do tego sie nie nadaje (skonczylem grac majac 7 lvl na jakims tam miescie juz)

O czym wy mówicie? Temat jest o MMORPG a wy o Call of Duty
    e tam nie bulwersuj sie, wiekszosc mmorpg jest za glupia zeby o nich rozmawiac;)

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #12 dnia: Maja 27, 2007, 13:04:46 »
    Puzonix mam do Ciebie jedno pytanie: Ile grałeś w Tibie?? (jeśli wogle grałeś)

Od kilku miesięcy widzę jak gra w to mój brat. Stwierdzam, że sama mechanika jest do bólu prymitywna, uproszczona na maxa, postaci chodzą w liniach porstych lub na skos, strasznie powoli i drętwo (widać strasznie mało klatek animacji). Gracze są wobec siebie chamscy, kradną, spamują, blokują się nawzajem. Przedmiotów jest mało, są nieciekawe, postać gracza nie zmienia wyglądu po założeniu ekwipunku. Faworyzowani są ludzie, którzy kupili premium account. Sama gra nie ma sensu: pvm nudne i bezcelowe, w pvp lepsi gracze są frajerami i niszczą słabszych zanim zdążą sie przykoksać. Może i owszem wciąga, ale jest to raczej strasznie prymitywna forma rozrywki.

Jason: ja sie nie bulwersuję. Przestałem sie bulwersowac odkąd skończyłem szkołę i moge spać do 12, pić na umór i grać całą noc na kompie :))))))

Offline Haldir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Maja 27, 2007, 13:55:23 »
    Puzon, przykro mi że u twojego brata gra sie tnie (tak jak u mnie). A jeśli chodzi o zachowanie graczy to tylko niektórzy są "noobami" a reszta je w porządku. A gra ma sens... jeśli go nie widzisz to trudno :) Na pvp lepsi gracze rzadko biją słabych, najwyżej jakiś noob albo jak jest wojna gildii :] Tak więc nie oceniaj jak nie grałeś (Zauważ że twój brat jakoś to polubił :))

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #14 dnia: Maja 27, 2007, 16:14:10 »
    Mój brat to polubił bo ma 12 lat i inne gry mmo sa jeszcze dla niego trochę za trudne. Tu radzi sobie doskonale i równiez tak jak ty używa slownictwa typu: "noob, lol, rotfl". A co do cięcia się, to wcale nie - po prostu ta gra jest już taka wolna. Jak dla mnie nuda straszna i popkulturowy boom dzieciaków 12-14 lat. Idzie w parze z hitami muzycznymi typu "numa numa jej", naciąganiem mamy na markowe ciuchy w rozmiarze S i paleniem fajek za kioskiem. Tandeta taka, wiiee :). Dodatkowo wypacza znajomość angielskiego, uczy błędnych, niegramatycznych zwrotów i czytania fonetycznego: "Elo ziąą selnij mi mace albo sforda, cioo?"