Odświeżę trochę temat.
Po latach poszukiwań gry MMORPG w której poza "expieniem" jest inny cel gry, w końcu trafiłem na tą jedyną ( co świadczy o moim braku aktywności na forum przez ostatni miesiąc ) " Rappelz Online "
Dodam, że jako fan MMORPG's grałem z niezliczone ich ilości min. ( nie wymieniam gier typu Runescape bo ciężko je nazwać grą ).
- Tibia - Ponad dwa lata z korzystnym skutkiem zarówno finansowym jak i psychicznym.
Ale jak to jest w przypadku tej gry free-to-play się nie sprawdza i bez kupna promocji nie ma sensu grać.
- Silkroad - 6 miesięcy gry. Mogę się poszczycić 72 levelem i masą innych Wysoko levelowych postaci na oficjalnych serverach. Co do samej gry nużąca i monotonna. Grałem tylko dlatego, że połowa mojej wsi w to grała i miałem cel przewyższenia ich.
- MU - Monotonia ciągłego wbijania lvl bez żadnej satysfakcji.
- Knight Online - w/w.
- Kalonline - w/w ... no może trochę lepsze.
- Lineage 2 - Niby wielka gra i na oficjalnych serverach faktycznie można znaleźć dla siebie miejsce ale i w tym przypadku monotonia mnie zrzedła. Potrzebowałem czegoś więcej.
- WoW - 31 hunter, Anderia. Totalnie nie mam pojęcia dlaczego nie przypadła mi do gustu. ( dodam, że tych waszych noob'ów więcej znalazłem w WoW'ie niż w tibii ).
- Ultima Online - Prawdziwa gra którą można godnie nazwać MMO. Niestety samotność czyni ją nudną.
- HellBreath - Grafika gorsza niż w tibii.
- FLyff - odstraszyła mnie tylko niesamowicie dziecinna rozgrywka i grafika, ale jako tako miała swoją magię i różnorodność której tak poszukiwałem.
Co do mojego Rappelza. Gra twórców właśnie między innymi FLyffa. Na pozór taka jak inne Free Korean online rpg ale przy nabiciu bodajże 30lvl'a ( Ludzie chłonni wiedzy odkryją urok wcześniej. Sami sobie odpowiedzcie czemu ) gra ukazuje wszystko co naprawdę ma do zaoferowania. Z ręką na sercu mogę powiedzieć : Najbardziej rozbudowana pod względem systemu petów gra na "świecie" jak tłumaczy sam tytuł ( z francuskiego jest to chyba Przywołanie czy coś podobnego ). Skille jak i wszelakie umiejętności są niezależne od lvl"u postaci. Chipy - coś na wzór ss'ów w Lineagu. Interakcja z graczami na poziomie 10% tibii, co przy pozostałych grach robi ogromną różnice ( jeśli ktoś nie rozumie ... wyjaśnię ).
Sam mam już 31lvl i 25Job lvl
Server : Tanda ( Na Tandze swoją siedzibę ma największa polska gildia - 130 osób gdzie średnia wieku wynosi ponad 16lat a prawie każdy życzy pomocą ).
Wikipedia o Rappelzie -
http://pl.wikipedia.org/wiki/RappelzProfil Gpotato na YouTube -
http://pl.youtube.com/user/gPotatoVideosW razie wątpliwości co do postu proszę śmiało zadawać nawet najgłupsze pytania.