Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: War Sword - Warhammer  (Przeczytany 81893 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ferun

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    War Sword - Warhammer
    « dnia: Grudnia 27, 2009, 09:23:29 »
    MOD ma już kolejną wersję i cały czas jest rozwijany. Pozwoliłem sobie lekko zmodyfikować treść Tego pierwszego posta tak aby był bardziej aktualny i był bardziej zachęcajacy.Wiele błędów w grze jest naprawionych, dodano wiele nowych możliwości a masa jest jeszcze w planie. Bede tu w miare postępu prac dopisywał kolejne ciekawostki.

Mapa Imperium + kawałek nowego świata
    Praktycznie wszystkie rasy z WH
    Bohaterowie do każdej z ras (gotrek&felix oraz wielu innych znanych z kart różnych książek
    Specialne magiczne podrasowane przedmioty.)
    Sklepy dla każdej frakcji w głównym mieście frakcji.
    Klimat Warhammera gwarantowany:)

Dostepne mamy rasy takie jak:
    imperium
    chaos
    leśne elfy
    mroczne elfy
    wysokie elfy
    orki
    skaveny
    Krasnoludy
    Lizardzi
    Bretonia
    Vampiry

Jako bandyci i włóczędzy traktów:
    gobliny
    zwierzoludzie
    łowcy czarownic
    kislev

Najemnicy do wynajecia m.in. :
    Ogry
    Tileańczycy
    Norsmeni
    Aktualny link w poście poniżej.

Pojawił sie mod na podst. świata warhammera. Narazie beta z masa błedów ale i tak warto chociaż sobie ją ogladnąć bo kawałek pracy twórców juz w tej wersji widać. Nie śledzę z uwagi na kiepski angielski forum Tales tam kiedyś był też opisywany taki podobny mod ze świata warhammer i wyglądał ambitniej niż "warsword" - ma może ktos informacje czy mod ten zyje czy jak wiele ambitnych modów umarł?

Jak wspomniałem wcześniej mod ma jeszcze sporo niedoróbek ale podejrzewam że z czasem to usuną. Skaveni są nieśmiertelni/przepis jak to obejść podaje w poście poniżej/:) atakowane wojska róznych nacji jakos nie kwapia się do ataku , stoja na końcu mapy i czekaja na śmierć /naprawiono problem w najnowszej wersji/. Cięzko ich zaktywować:) Może ktoś wie jak można sobie to samodzielnie poprawić? Tak samo jak blokowanie się sklepu gdyż brak w nim hannover_hat1 - wiem że to można jakoś poprawić może kos podpowiedzieć jak to obejść bo to denerwujące? Mapa to narazie podstawowa mapka z native /jest już nowa/.
    a plusy?
    Dla mnie cos w świecie warhammera to bezwzględny plus. Rasy wykonane inaczej niż pomalowanie na zielono ludzie. Te orki wygladaja jak orki. Skaveni tez mogliby  coprawda  chodzic pochyleni no ale juz nie wybrzydzajmy:) Mroczne elfy jezdzą na cold one a orki na dzikach . miodzio. sporo nowych sprzętów myślę że z czasem bedzie wiecej i zmienią tez miasta tak aby odpowiadały specyfikacji poszczegolnych ras.
    Mod z potenciałem i warty obserwacji.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 02, 2010, 14:42:25 wysłana przez Ferun »

Offline Jędrek13

• BANITA
    • Użytkownik
    • S.W.A.T.4 ForEveR ! !
    Odp: WAR SWORD - WARHAMMER
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 27, 2009, 09:36:42 »
    A podałbyś link na forum angielskojęzyczne? Dosyć ciekawie się zapowiada. Możliwe, że ściągnę jak się ukaże.

Pozdrawiam

Offline Ferun

• Użytkownik
    Odp: WAR SWORD - WARHAMMER
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 27, 2009, 09:41:25 »
    Mod ten jest w repozytorium ale prosze bardzo garść linków:

mod NOWA WERSJA !!!

http://www.mbrepository.com/file.php?id=1610

koniecznie nalezy wgrać bug fixa. Dodatkowo należy przekopiować katalog data z moda do katalogu głównego gry. Wtedy wszystkie jednostki beda śmiertelne.

Najnowszy bugfix dla tych, którzy nie czekajac na oficialną kolejna wersje chcieli by sobie podrasować gierke:

http://www.mbrepository.com/file.php?id=2134

link do dyskusji na forum
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,87192.0.html

Aby skaveni , krasnoludy i inne rasy o niskich gabarytach byli smiertelni należy: skopiwać katalog o nazwie Data z katalogu warsword do katalogu głównego gry. Po tej operacji inne mody mogą mieć problem z odpaleniem wiec sugeruje zrobić wcześniej kopię tego katalogu. Choć sądze że własciwie to nie będzie wam potrzebna ja gram tylko w warsword:)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 02, 2010, 14:41:10 wysłana przez Ferun »

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    Odp: War Sword - Warhammer
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 27, 2009, 10:37:31 »
    Orkowie są bardzo Bardzo Fajnie zrobieni ,aż miło popatrzeć :D
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline adas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 27, 2009, 11:32:50 »
    http://img686.imageshack.us/img686/5499/orc1.jpg
    A ja nie lubie takich orcow. Wygladaja jak kuzyni Shreka z wada zgryzu. Zdecydowanie wole orcow w wersji z LOTR (brzydkie okaleczene elfy).

Zmienili cos oprocz jednostek i itemow? Sa nowe miasta, zamki? Jakies nowe lokacje?

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 27, 2009, 11:37:02 »
    Orkowie są za zieloni, i nie są tak odrażający jak np.: z LOTR'A.Mam pytanie warto ściągnąc i czy są jakieś fajne bajery?

Offline Ferun

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 27, 2009, 11:46:27 »
    Orkowie sa jak w warhamerze i mnie sie to podoba. Orkowie z warhammera a orkowie z LOTR to mimo nazwy i podobnej funkcji jednak inna bajka bo to odrebna rasa a nie okaleczone i zmienione przez zło elfy.

Mod jest caly czas w produkcji to jest beta. Jak ktos zna dobrze angielski to podalem linka do forum i tam mozna dowiedziec sie wiecej. mnie sie z moim slaby angielskim nie chce przegryzac przez 20 stron tekstu z ktorego polowy i ta nie rozumiem. Poczytajcie i napiszcie co tworcy jeszcze planuja.

Offline RaYeR

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 27, 2009, 12:16:45 »
    Mod o świecie Warhammera!Marzenia się spełniają :P, pamięta się te wieczory z kolegami przy warhammerze i piwie he he :D( i to ja byłem mistrzem gry!).Czekam z niecierpliwością na moda :P.
    "Nigdy nie kłóć się z idiotą, najpierw ściągnie cię do swojego poziomu,potem pokona doświadczeniem".

I am The Argent Dawn - Play Free Online Games
    [img]http://images.quiz.wegame.com/prod

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 27, 2009, 17:42:40 »
    http://img686.imageshack.us/img686/5499/orc1.jpg
    A ja nie lubie takich orcow. Wygladaja jak kuzyni Shreka z wada zgryzu. Zdecydowanie wole orcow w wersji z LOTR (brzydkie okaleczene elfy).

Zmienili cos oprocz jednostek i itemow? Sa nowe miasta, zamki? Jakies nowe lokacje?

A właśnie moim zdaniem tak powinien wyglądać każdy ork.
    Grając dużo w WoW'a napatrzyłem się jak powinien wyglądać ork i w tym modzie właśnie takiego orka zrobili (co prawda mógłby być trochę pochylony).
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Adamig01

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 27, 2009, 18:25:00 »
    Orki z władcy pierścieni, według mnie są bardziej podobne do goblinów niż do orków.
    Czy w tym modzie będzie można mieć własne państwo?
    KUSZNICA WYMIATA!!!!!!!

Offline adas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 27, 2009, 20:41:28 »
    sorry za wywolany OT

To gdybanie o Orcach mozna podsumowac tak

Na lekcji religii ksiądz mówi do dzieci:
    - Narysujcie dzieci aniołka.
    Wszyscy rysują aniołki z dwoma skrzydłami, a Jasio z trzema.
    - Jasiu, widziałeś kiedyś aniołka z trzema skrzydłami? - pyta ksiądz.
    - A ksiądz widział z dwoma?
    ;)

Offline szyszak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 27, 2009, 22:02:59 »
    skaveny niby fajne a jednak szkoda ze takie wyprostowane, nie ma to jak przygarbiony szczur z pyskiem wielkości mordy krokdyla.
    U orków powinni dobracowac ryjki bo to wyglada na muminki, no teksture zamiast zielonego wypełnienia :D

Offline Huzi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 28, 2009, 01:25:04 »
    Zapowiada się bardzo obiecująco. Bety raczej nie ściągnę, bo jestem zbyt wybredny i nie chcę niszczyć moich pięknych wizji.
    Wrzuci ktoś screen z wojownikami Chaosu? Proszę. :)

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 28, 2009, 02:02:15 »
    A Bretonia? Gdzie jest moja Bretonia... Do dzisiaj mam klin rycerzy na półce. Ale w moda na pewno zagram.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Francysh

• Użytkownik
    • ARE YOU READY TO UNLEASH FURY?!
    « Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 28, 2009, 02:12:49 »
    Ahhh! Stary świat! Hurrraaa! Do dziś pamiętam karciankę. Nie mogę się doczekać pogrania Imperium! Tak jak nigdy w bety nie pogrywałem tak tym razem pogram :D

Wrzuci ktoś screen z wojownikami Chaosu? Proszę. :)

Dołączam do prośby, gre zacznę ściągać dopiero jutro popołudniu więc jakby ktoś mógł kilka screenów zarzucić to byłbym wdzięczny ponad miarę.
    Na chwilę obecną umarłem! Wrócę... kiedyś ;]