MOD ma już kolejną wersję i cały czas jest rozwijany. Pozwoliłem sobie lekko zmodyfikować treść Tego pierwszego posta tak aby był bardziej aktualny i był bardziej zachęcajacy.Wiele błędów w grze jest naprawionych, dodano wiele nowych możliwości a masa jest jeszcze w planie. Bede tu w miare postępu prac dopisywał kolejne ciekawostki.
Mapa Imperium + kawałek nowego świata
Praktycznie wszystkie rasy z WH
Bohaterowie do każdej z ras (gotrek&felix oraz wielu innych znanych z kart różnych książek
Specialne magiczne podrasowane przedmioty.)
Sklepy dla każdej frakcji w głównym mieście frakcji.
Klimat Warhammera gwarantowany:)
Dostepne mamy rasy takie jak:
imperium
chaos
leśne elfy
mroczne elfy
wysokie elfy
orki
skaveny
Krasnoludy
Lizardzi
Bretonia
Vampiry
Jako bandyci i włóczędzy traktów:
gobliny
zwierzoludzie
łowcy czarownic
kislev
Najemnicy do wynajecia m.in. :
Ogry
Tileańczycy
Norsmeni
Aktualny link w poście poniżej.
Pojawił sie mod na podst. świata warhammera. Narazie beta z masa błedów ale i tak warto chociaż sobie ją ogladnąć bo kawałek pracy twórców juz w tej wersji widać. Nie śledzę z uwagi na kiepski angielski forum Tales tam kiedyś był też opisywany taki podobny mod ze świata warhammer i wyglądał ambitniej niż "warsword" - ma może ktos informacje czy mod ten zyje czy jak wiele ambitnych modów umarł?
Jak wspomniałem wcześniej mod ma jeszcze sporo niedoróbek ale podejrzewam że z czasem to usuną. Skaveni są nieśmiertelni/przepis jak to obejść podaje w poście poniżej/:) atakowane wojska róznych nacji jakos nie kwapia się do ataku , stoja na końcu mapy i czekaja na śmierć /naprawiono problem w najnowszej wersji/. Cięzko ich zaktywować:) Może ktoś wie jak można sobie to samodzielnie poprawić? Tak samo jak blokowanie się sklepu gdyż brak w nim hannover_hat1 - wiem że to można jakoś poprawić może kos podpowiedzieć jak to obejść bo to denerwujące? Mapa to narazie podstawowa mapka z native /jest już nowa/.
a plusy?
Dla mnie cos w świecie warhammera to bezwzględny plus. Rasy wykonane inaczej niż pomalowanie na zielono ludzie. Te orki wygladaja jak orki. Skaveni tez mogliby coprawda chodzic pochyleni no ale juz nie wybrzydzajmy:) Mroczne elfy jezdzą na cold one a orki na dzikach . miodzio. sporo nowych sprzętów myślę że z czasem bedzie wiecej i zmienią tez miasta tak aby odpowiadały specyfikacji poszczegolnych ras.
Mod z potenciałem i warty obserwacji.