Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: War Sword - Warhammer  (Przeczytany 82052 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: War Sword - Warhammer
    « Odpowiedź #135 dnia: Października 30, 2010, 20:04:15 »
    Działa;]. Dzięki za pomoc.

EDIT: Mam kolejny problem. Wrogie wojska na początku każdej bitwy ustawiają się w kształt literki "T"(czasami normalnie, w szeregu) i stoją tak dopóki nie podbiegnę i któregoś nie uderzę(dopiero ruszają do walki):/.
    « Ostatnia zmiana: Października 31, 2010, 00:28:07 wysłana przez michal3588 »

Offline Syron

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #136 dnia: Października 31, 2010, 00:54:36 »
    To nie problem porostu tak mają ... ty chyba też masz działania taktyczne .... pod jakimś klawiszem lub klawiszami są różne opcje formacji nie pamiętam którymi ...

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #137 dnia: Października 31, 2010, 01:31:27 »
    To nie był by problem gdyby przy użyciu tych formacji realizowali jakąś szerzej zakrojoną taktykę. Sęk w tym, że oni stają w formacji i czekają jak kukły aż ich uderzę i dopiero się odwieszają i ruszają do bitwy. Czekałem kilka ładnych minut na ewentualne działania z ich strony lecz wojsko stało jak słupy soli czekając aż ich "zaczepię". Mogę biegać dookoła nich z całym moim wojskiem, ustawić strzelców 5m od nich i spokojnie cały oddział wystrzelać a oni nie ruszą się o krok dopuki nie dojdzie do walki wręcz:/. Prościej nie jestem w stanie tego wytłumaczyć.

Offline Syron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #138 dnia: Października 31, 2010, 11:23:37 »
    heh Dosyć dziwne ja nie mam takich problemów ...
    może zacznij odnowa grać ...

Offline Dexter666

• Użytkownik
    « Odpowiedź #139 dnia: Października 31, 2010, 20:17:09 »
    Są może jakieś wieści na temat moda?. Rozwija się?, można się spodziewać jakiejś nowej wersji?.

Offline Nakin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #140 dnia: Stycznia 21, 2011, 10:12:12 »
    Poda mi ktoś spolszczenie do warsworda bo nie mogę go nigdzie znaleźć.

Offline Mefisto

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #141 dnia: Lutego 17, 2011, 01:25:15 »
    Poda mi ktoś spolszczenie do warsworda bo nie mogę go nigdzie znaleźć.
    Jeśli nie ma w temacie "Spolszczenia", to nie ma
    "My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę. Jest tylko jedna rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenną. Tą rzeczą jest honor."- J. Beck

Offline zajente

• Użytkownik
    « Odpowiedź #142 dnia: Marca 09, 2011, 21:48:12 »
    bardzo ciekawy mod tylko wie ktoś może jak naprawić problem czasami w karczmie gdy stoi tam ktoś nie widać mu rąk ani szyji, to zależy od zbroi czy moda?

Offline Dexter666

• Użytkownik
    « Odpowiedź #143 dnia: Marca 09, 2011, 22:19:43 »
    To raczej nie wina zbroi ani moda, bo u mnie coś takiego się nie zdarzało. A wkleiłeś bugfixa i skopiowałeś plik data z moda do M&B???.

Offline Aldred

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #144 dnia: Marca 10, 2011, 08:58:34 »
    Panowie czytając wasze wcześniejsze dysputy na temat orków powiem tak z częścią komentarzy się zgadzam a z częścią nie. Jako MG w systemie warhammera liznełem nieco wiedzy na temat ras i złożoności świata młotka. Ktoś trafnie napisał iż nie da się porównać orka w obu realiach. U Tolkiena faktycznie orki wywodziły się z zamęczonych elfów i teraz jest to tylko ucieleśnienie zła, i to nie podlega dyskusji. W warhammerze ork to dość ogólne stwierdzenie. Gdyby się bliżej zaznajomić z tym systemem można by śmiało rozróżnić podgatunki orków. Czyli Ork zwyczajny, pospolicie żyjący w licznych grupach, dalej dzikie orki, fanatycy ich bogów Gorka i Morka, dalej są czarni orkowie, najwięksi przedztawiciele tej rasy. W bestiariuszu starego świata trafiłem na wzmiankę że wielu uczonych w imperium zakłada tezę że gobliny to mniejsi kuzyni orków lub uwaga! Ich początkowa wersja. Pełno w tej książce dziwnych teorii. Poza tym w warhammerze wbrew pozorom ork nie tylko dwakroć przewyższa umięśnieniem człowieka ale także potrafi zabić jednym ciosem dobrze wyszkolonego żołnierza. Na dodatek niemal zawsze tworzą plemiona bardzo liczne. Na samej górze takiej hierarchii stoi wielki wódz(ogromne, wredne, i zabójczo grozne bydle), szaman(wiadomo, magia szamańska), czarni orkowie, zwykli wojownicy, gobliny(mięso armatnie ale liczniejsze od samych orków), i jeszcze snotlingi(50 cm wzrostu, mała kopia goblina, owszem gdy jest ich z tysiąc mają szanse pokonać człowieka). Tak więc odbiegłem od tematu ale chciałem nieco opisać o co chodzi.
    Nie da się znaleść wspólnej cechy orka w obu systemach, w obu ork jest inny i wyjątkowy. Chociaż w wielu systemach wygląd orka jest zapożyczony z warhammera, ot na przykład w Gothicu.Tak wiem, jest wiele innych systemów z orkami....opisałem te dwa na wzgląd wcześniejszych debat;)
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Pora promować muzykę trance i swoją twórczość;)

Offline Aldred

• Użytkownik
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #145 dnia: Marca 17, 2011, 09:28:13 »
    Mam pytanie odnośnie moda. W pewnej tawernie znalazłem żołnierza który sprzedawał ciekawe zbroje i bronie, skusiłem się na zbroje(kosztowała sporo). Potem w trakcie wędrówek zajrzałem do ekwipunku i zamiast 3 medali turniejowych miałem ich 2. Czy to oznacza że kupując rzadkie przedmioty nie na rynku tracimy dodatkowo medale? A co do czarodziei , jakie czary mają(jesli mają) bo mam 17 level i zbieram medale aby zobaczyć co mi zaoferują.
    Mod świetny, ciekawie walczy się z sojusznikami, gdy mają sporo konnych stosują taktykę(albo bug)szarżują na wroga, objeżdzają,po chwili kolejna fala. Świetnie to wygląda, owszem wróg gdyby grał od początku agresywnie było by lepiej. Dlatego gram na najwyższym stopniu trudności, wszystko na maxa,z początku pokonało mnie 20 goblinów tylko dlatego że je zlekceważyłem, zsiadłem z konia a potem fanatycy mnie ciachali a ja trafić nie mogłem.
    Jeśli znacie odpowiedz na powyższe pytania to uraczcie mnie nimi. Ja wracam do gry, imperator potrzebuje mojego miecza,za Imperium!;)
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix

Offline Dexter666

• Użytkownik
    « Odpowiedź #146 dnia: Marca 17, 2011, 10:31:20 »
    @Aldred może jeden z medali po prostu sprzedałeś?. Z resztą jeśli masz 15 poziom postaci, to nie są Ci już do niczego i tak potrzebne. Trzeba mieś ich pięć, ALBO zdobyć 15 poziom, by móc handlować z owymi czarodziejami. A jeśli o nich chodzi, to nie sprzedają żadnych czarów. Markas ma w ofercie unikatowe pancerze, a Cyrus broń (lub odwrotnie). Są to przedmioty których w inny sposób nie da się zdobyć.

Offline Aldred

• Użytkownik
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #147 dnia: Marca 17, 2011, 10:49:43 »
    Nie sprzedałem na pewno, ale może to taki bug. Albo mam sklerozę i miałem 2?;) A i jeszcze jedna kwestia, są jakieś ukryte lokacje, lub zadania?I czy opłaca się założyć swoje królestwo?Możliwe że chodzi tylko o panowanie w starym świecie;/
    I ostatnie pytanie(wiem za dużo, ale kto pyta nie błądzi) w opcjach konwersacji z npc-ami, zrozumiałem że można powierzyć dowództwo bohaterowi niezależnemu, co to daje i czy jest lepsze niż samemu dowodzić. Nie próbowałem bo mam swoją specialną taktyke na bitwy.Dopiero ogarniam moda i dlatego tyle pytań;/

Offline Dexter666

• Użytkownik
    « Odpowiedź #148 dnia: Marca 17, 2011, 11:25:03 »
    W obecnej wersji zadań i ukrytych lokacji niestety nie ma, ale według autorów mod się rozwija. Ciągle pojawiają się nowe screeny na których widać rozmaite budynki (katedry Sigmara, strażnice, świątynie Chaosu, Nekropolie itd.) więc trzeba cierpliwie czekać. Z pozostałymi pytaniami niestety nie pomogę, bo sam jeszcze królestwa nie zakładałem. Nie powierzałem też dowództwa NPC, ale podejrzewam że to tak jakby "dodatkowi" sojusznicy lordowie, z własnym oddziałem. 

Offline wiking

• Użytkownik
    « Odpowiedź #149 dnia: Marca 24, 2011, 16:33:52 »
    Witam. Nie bardzo się orientuję jak się instaluje bugfixa(warsword release 2 update 2). Mam zainstalowanego zipa. Gdzie powinienem wypakować go? do folderu z modem całość, czy oddzielnie textury do texturur ? Czy pliki z bugifixa mają zostać podmienione z tymi w modzie?

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Dexter666 dzięki za szybką odpowiedź :) nie pisze w 2 poście żeby nie było to uznane za spam.
    « Ostatnia zmiana: Marca 24, 2011, 18:26:51 wysłana przez wiking »