Dzieki za podpowiedz. Mi tez sie czasami zdazalo ze wtedy owy szlachcic byl w niewoli, ale widzisz, raz mialem ze szlachcic odpowiedzial na pytanie "gdzie jest...?" mowiac ze "... znajduje sie w niewoli". Nawet czasami mowiono w ktorym zamku.
Na twoje pytanie moge Ci tylko powiedziec jak u mnie bylo, i to juz dwa razy. Otoz ja tez mialem lenno, nie zamek jak ty, tylko jedna wioske, wiec mi sie nie pojawialo po zwolnieniu z przysiegi u Kazimierza to co Tobie sie pojawia. Mysle ze nie odzyskasz lenno po powrocie do sluzby Krola, poniewaz ze w fabule wlasnie o to chodzi zebys nic nie mial przy powrocie. Bedziesz musial 'odbudowac' swoja reputacje wsrod polskiej szlachty. Wtedy cos tam dostaniesz. Sam zobaczysz, bo jak Ci opowiem wszystko, to juz nie bedzie niespodzianki.
A u mnie pojawil sie nowy 'problem' (ja juz nie moge, bzdura za bzdura w tej grze). Zostalem wiec marszalkiem - nareszcie - i mam podbic kilka zamkow szwedzkich, mowi Krol. Tylko ze posrod tych niby szwedzkich zamkow jest Tula (moskiewskia twierdza, ale ok, moge ja podbic jak Krol chce) i twierdza Kalanczak (twierdza tatarska, a tatarzy to nasi sojusznicy). O co tu chodzi?? Pozatym, nawet gdybym chcial podbic, to nie moge, bo opcja 'okraz miasto' nie pojawia sie. To znowu jakis bug ze mam zdobyc zamki sojusznikow. Probowalem juz ladowac gre na nowo. Myslalem ze moze zadanie sie nieco zmieni, ale nie. Wiec co? Mam napasc na wojska tatarskie w celu pogorszenia stosunkow z nimi? I potem dopiero bede mial opcje okrazenia zamku i wtedy dopiero to zrobic? To jest chore...