Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.  (Przeczytany 187040 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Exedras

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.
    « Odpowiedź #675 dnia: Czerwca 05, 2012, 15:56:59 »
    Jak usunąć wpisy w rejestrze ?

@Edit usunołem ccleanem nie wiem czy dobrze i dalej to samo ;/ "Nie można uruchomić aplikacji. Licencja produktu została na tym komputerze deaktywowana.
    Aby wygenerować raport o błędzie i przesłać go do działu pomocy technicznej, naciśnij odpowiedni przycisk."

@Edit 2 Dobra problem rozwiązany napisałem na support cd projekt i mi wytłumaczyli (nawet szybki ten suppor mają :) )

teraz takie pytanie dotyczace gry może ktoś pomoże

Mam kolejny problem Szwedzi zdobyli warszawe okey odbiłęm teraz mam misje z tym nowym Chanem i tu jest problem znajduje go w karczmie i nasza rozmowa kończy się tak : Musze już iść , Dobra żegnaj nie moge nic z nim zrobić . Musze sam odejść ze służby rzeczpospolitej czy jakoś samo mnie wywali ? Bo gdy odchodze to wydaje mi sie ,że tak jakby normalnie pisze ,że mam do tego prawo i żebym więcej nie wracał zabiera mi wszystko itp ;/
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 05, 2012, 20:10:55 wysłana przez Exedras »

Offline Husar

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #676 dnia: Czerwca 19, 2012, 19:23:42 »
    Witam
    Mam problem .
    Pewnego słonecznego dnia włączam sobie kompa i zanim wyskakuje : konta użytkowników itp. resetuje sie komp i tak wkółko.
    Daje kompa do informatyka i tylko możliwy jest format. No i po formacie (wszystko) instaluje sobie gry. I po zainstalowaniu ogniem i mieczem dzikie pola ( prawie to samo ale nie ważne rodzaj gry bo nie o to w tym chodzi) rejestruje sobie i wyskakuje że zostało 0 aktywacji : Jeden był na kompie drugi na laptopie. A czytałem w instrukcji żeby przed formatem zdezaktywować. Ale to było nagłe niespodziewane i nie miałem jak.
    I chciłałbym odzykać 1 użycie kodu tylko jak.
    Jam to uczynił.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #677 dnia: Czerwca 27, 2012, 20:06:39 »
    Jeśli masz dowód od tego informatyka i kod wiesz jaki był, to napisz do CD Projektu o odzyskanie kodu. Jak coś, to miałbyś dowód na to.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline emilekm

• Użytkownik
    « Odpowiedź #678 dnia: Lipca 26, 2012, 17:17:59 »
    Czy grając w DP po Lanie z bratem muszę mieć 2 keye? Czy mogę grać na tym samym z obu komputerów?

Offline Saymon321

• Użytkownik
    « Odpowiedź #679 dnia: Października 27, 2012, 13:52:03 »
    jak rekrutoac rekrutow z wioski? czy da sie wogule miec armie?

Offline grywacz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #680 dnia: Października 27, 2012, 22:44:51 »
    jak rekrutoac rekrutow z wioski? czy da sie wogule miec armie?

Aby rekrutować ludzi z wioski, musisz być co najmniej szlachcicem państwa, w którego wiosce chcesz rekrutować... Czy da się mieć armię? Oczywiście że tak. Na początku gry korzystaj z najemników z obozu najemników, a po wbiciu sławy na 200, zdecyduj co dalej. Możesz oczywiście także zacząć jedną z fabuł, opcji jest wiele. Ale dopóki nie zostaniesz min. szlachcicem to Twoje wojsko będzie się opierało na najemnikach i ludziach wyzwolonych z niewoli.

Offline aki88

• Użytkownik
    « Odpowiedź #681 dnia: Grudnia 25, 2012, 16:05:16 »
    Mam problem z uruchomieniem gry. Ładuje sią pasek po intrze a po załadowaniu włącza się niebieski ekran śmierci. Wyłączenie muzyki pomaga ale to lipa. Nie wiecie jak grać z muzyką żeby nie wywalało do Niebieskiego ekraniku?

Offline sakaszwili

• Użytkownik
    « Odpowiedź #682 dnia: Grudnia 27, 2012, 18:51:50 »
    Siemka mam problem z wątkiem " czarny hetman" , dostałem od Radziwiła zadanie "zajęcie kijowa" powiedział on że będzie w Zamku w łucku , zajołem Kijów , mam żę Radziwił czeka na wręczenie nagrody , no to jadę do Zamku w Łucku i nie moge do niego wejść, bo władca tej miejscowości czyli Radziwił zabronił mi wstępu , co mam robić??????????????

Offline Quorthon Seth

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #683 dnia: Grudnia 27, 2012, 20:05:04 »
    Jakie masz z nim relacje? Jest też opcja że podchodzisz do zamku i klikasz "Porozmawiać z kimś", ewentualnie poczekaj aż ta szuja wypełznie.

Offline sakaszwili

• Użytkownik
    « Odpowiedź #684 dnia: Grudnia 27, 2012, 20:21:56 »
    Problem jest w tym że jego oficjalnie nie ma w zamku , pogadać też z nim nie mogę , drugi raz już przechodzę czarnego hetmana i drugi raz tu sie zatrzymuje , stosunki mam z nim na -1 czyli obojętność , ta gra mnie zaczyna denerwować

Offline Quorthon Seth

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #685 dnia: Grudnia 27, 2012, 23:07:19 »
    Patch?

Offline Klepczar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #686 dnia: Marca 04, 2013, 21:03:24 »
    Można jakoś dostać się do pliku oimpl.dat??

Chodzi mi o możliwość dobrania się do skryptów (celem ich edycji) tak jak jest to możliwe w standardowym M&B (tam w folderze native jest plik scripts.txt)

Offline golgus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #687 dnia: Marca 13, 2013, 23:00:49 »
    Witam, mam nadziej, ze ktos tu jeszcze zaglada. Mam pytanie odnosnie kampanii polskiej, jestem wasalem, mam sztandar, jestem juz po zdobyciu Warszawy i złapaniu Króla Gustawa, lecz nie wiem co dalej, nie mam zadnych zadan. Jak to ruszyc dalej?

Drugi problem to to, ze gdy przejmę jakikolwiek zamek lub miasto to jest niczyj, nalezy (kolorem) do RP, lecz nie ma władcy i garnizonu, wystarczy, ze odjade kawałek i już przychodza obce armie i go zajmują. Z Warszawa z misji jest tak samo, przejmowałem ją już chyba z 5 razy, słyszałem, ze po przejeciu Krół musi komus dac, ale nie daje, nie ma zadnej opcji dialogowej o tym...

A i czy do wiezien moge wzadzic swoich jencow? Jak tak to jak?

Offline matix522

• Użytkownik
    « Odpowiedź #688 dnia: Kwietnia 10, 2013, 21:17:32 »
    Mam problem z kampanią czarnego hetmana gdy dostaje zlecenie od kozaków na obrone wsi to szanowny pan radziwił znika sobie od tak a ja siedze jak głupi i włączyłem cheaty objechałem w ciągu dnia wszystkie karczmy a jego nie ma nigdzie u podróżnika nawet nie ma opcji spytania o naszego ksiąŻULka . Dzieje sie to samo na trybie realistycznym i zwykłym.
    Dynastia Euroazjatycka Rządzi

Offline Jimmm121

• Użytkownik
    « Odpowiedź #689 dnia: Maja 05, 2013, 21:56:15 »
    Witam, chciałem ostatnio zagrać sobie w Mount and Blade OiM z najnowszym patchem 1.017. Niestety, pliki na stronie CDProjekt są już nie dostępne. Czy zna ktoś link do strony, z której mógłbym pobrać najnowszy patch do tej gry lub czy mógłby udostępnić jeśli takowy posiada?