Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.  (Przeczytany 187468 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    Odp: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.
    « Odpowiedź #540 dnia: Marca 13, 2011, 17:35:07 »
    W przyszłości korzystaj ze sklepów internetowych, bardzo rzadko można znaleźć spolszczenie do gry która została wydana po polsku.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Moczymord

• Użytkownik
    « Odpowiedź #541 dnia: Marca 13, 2011, 17:49:49 »
    Jak wiesz Vlad spolszczenia które znajdziesz na jakichś stronkach są nielegalne i jak byś się przyznał to ban. Radzę kupić polską wersję przez internet jak pisał Araden.
    Pozdro
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #542 dnia: Marca 13, 2011, 18:07:46 »
    Vlad jesteś moim nowym idolem, nie wiem jakim cudem kupiłeś OiM w Anglii skoro gra nawet nie została tam wydana. Zamiast wciskać nam taki kit mogłeś się przyznać że masz ściągniętą piracką wersję zza wschodniej granicy.

Offline Pan Vlad

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #543 dnia: Marca 14, 2011, 06:45:28 »
    Nie wazne czy byla wydana czy nie. Moze i masz racje. Zaplacilem za oryginal 20 funow w zeszlym roku. Chodzi mi tylko o mozliwosc zagrania teraz po polsku. Niestety chyba jednak bede musial kupic polskie wydanie. 40 zl to nie majatek ale nie lubie wydawac niepotrzebnie kasy. Dzieki wielkie za odpowiedzi i pozdrawiam wszystkich. Temat zamkniety.

EDIT: Swoja droga...czy ktos jest w trakcie robienia jakiegos moda to OiM?

Posty edytujemy, nie piszemy pod poprzednim.
    « Ostatnia zmiana: Marca 14, 2011, 07:09:18 wysłana przez Alkhadias »

Offline Moczymord

• Użytkownik
    « Odpowiedź #544 dnia: Marca 14, 2011, 17:37:58 »
    O ile wiem nikt nie robi modów pod OiM, tylko pod M&B lub Warbanda.
    PS. Mat nowi często mówią o OiM a maja DP, http://www.mountblade.info/newsy/154 tu pisze, że DP wydali na zachodzie.
    « Ostatnia zmiana: Marca 14, 2011, 18:11:57 wysłana przez kacperro »
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline Araden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #545 dnia: Marca 14, 2011, 20:15:44 »
    Dopiero wydadzą i wtedy planują otworzyć grę dla moderów . Nie mogę się tego doczekać.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Hayaku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #546 dnia: Kwietnia 21, 2011, 14:09:23 »
    Mam problem - podbiłem zamek i mam podatek ze wsi kilkaset milionów. Jest to duży bug i nie mogę patchować.
    Patchować nie mogę, bo grę mam z "Kopiuj, wklej" z dysku, bo moja płyta rozwalona jest, a patch nie wykrywa potrzebnych plików. Da się jakość tego patcha "wypakować" i potem bym podmienił pliku ?
    2. Który patch jest najnowszy
    3. Jaka część Mount&Blade jest najlepsza ?

Offline Moczymord

• Użytkownik
    « Odpowiedź #547 dnia: Maja 03, 2011, 09:55:34 »
    Najnowszy jest patch 1.017, zależy moim zdaniem Warband.

Offline Xena

• Użytkownik
    « Odpowiedź #548 dnia: Maja 09, 2011, 14:37:16 »
    Kupiłam Ogniem i Mieczem i na dzień dobry tworząc swoją postać napotkałam na dylemat, otóż czy ja coś przeoczyłam czy też w Ogniem i Mieczem nie ma wyboru płci i robiąc sobie swoją postać tą całą twarzyczkę, włosy itp i itd. nie widzę opcji żeby być kobietą :( pominęłam coś, proszę pomóżcie bo jakoś tak totalnie nieswojo się czuję (kobieta grająca postacią faceta z żeńskim imieniem no bez przesady) chyba musiałam coś przeoczyć ...

Offline Moczymord

• Użytkownik
    « Odpowiedź #549 dnia: Maja 09, 2011, 17:26:22 »
    W OiM da się być tylko facetem. :)
    « Ostatnia zmiana: Maja 09, 2011, 17:30:55 wysłana przez kacperro »

Offline Xena

• Użytkownik
    « Odpowiedź #550 dnia: Maja 09, 2011, 17:46:16 »
    W OiM da się być tylko facetem. :)

No zgroza! Czuję się ZAWIEDZIONA i zdyskryminowana na dzień dobry! :( Przecież w M&B był wybór i nawet przez myśl mi nie przyszło, że w OiM tego wyboru nas (kobiety) pozbawiono, to się w głowie nie mieści. Ciekawe jakby się czuli wszyscy Panowie grający w Ogniem i Mieczem gdyby mogli grać wyłącznie żeńską postacią - no już to widzę! :(

Offline Araden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #551 dnia: Maja 09, 2011, 19:36:50 »
    Faceci najczęściej nie mają z tym problemu, a niektórzy np. Ja grają tylko kobietami. Nie da się ukryć że też początkowo byłem rozczarowany, ale mi przeszło. W multi możesz grać kobietą.

Offline Moczymord

• Użytkownik
    « Odpowiedź #552 dnia: Maja 10, 2011, 09:11:20 »
    No zgroza! Czuję się ZAWIEDZIONA i zdyskryminowana na dzień dobry! :( Przecież w M&B był wybór i nawet przez myśl mi nie przyszło, że w OiM tego wyboru nas (kobiety) pozbawiono, to się w głowie nie mieści. Ciekawe jakby się czuli wszyscy Panowie grający w Ogniem i Mieczem gdyby mogli grać wyłącznie żeńską postacią - no już to widzę! :(
    Lepiej się wyżynaj na TaleWords.
    W multi możesz grać kobietą.
    Ale ona chyba kupiła sobie zwykłe OiM.

Offline sharpy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #553 dnia: Maja 21, 2011, 16:28:08 »
    mam pytanko
    czy orientuje się ktoś jak wygląda dodawanie własnej muzyki do OiM DP? I czy w ogóle się da

Offline Baldor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #554 dnia: Maja 28, 2011, 16:29:34 »
    Witam,
    mam kilka pytań, raczej prostych dla weteranów OiM.
    1. Mam grę od niedawna i nie wiem za bardzo jak zmajstrować wojska, oprócz najemników z obozów i karczm.
    Jestem już szlachcicem Szwecji i mam miasteczko, ale nie mam jak zając zamku z małą zbieraniną wojska. Gdy zaciągam ochotników miejskich, nie idzie ich w żaden sposób awansować. W jaki sposób można nająć wojska z danego kraju?

2. Podobno jest jakaś główna kampania, związana z Zagłobą. Spotkałem go kilka razy, ale nie chce ze mną rozmawiać.

3. Co polecacie na zwiększenie sławy? W podstawce w pojedynkę zawsze biłem przez długi czas morskich najeźdźców w Król. Nordów. Słabi byli a jak się ich bez armii biło, to dużo słaby przynosili. W OiM jest o tyle trudno, że co 2 oddział ma broń palną, a to 2 strzały i po zabawie.
    Ledwo mam 100 punktów i małą armię. W tech chwili nie mam ich gdzie zostawić, żeby samemu powalczyć, a zamku nie mam, bo za małą armię, aby jakiś zdobyć.

Pozdrawiam