Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Filmy na poddaszu  (Przeczytany 124295 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Filmy na poddaszu
    « Odpowiedź #480 dnia: Listopada 28, 2014, 23:07:11 »
    Meh, star wars... czy to coś nie mogłoby już skonać?
    W sumie to podoba mi się, że wygląda to mocno fantasy, a nie sci-fi.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #481 dnia: Listopada 28, 2014, 23:20:13 »
    Fantasy ssie, ale w filmie będzie więcej statków, blasterów i kosmosu że ten dziwny feeling fantasy zniknie.

Offline huth

« Odpowiedź #482 dnia: Listopada 29, 2014, 00:01:31 »
    No ale filmowe star wars to jest fantasy i żadne blastery i statki "kosmiczne" tego nie zmienią :P "Rycerze w kosmosie" :)

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #483 dnia: Listopada 29, 2014, 13:15:44 »
    Mam nadzieję, że nie będzie to tylko kontynuacja walek, ale będzie coś zaczerpnięte też z pierwszej trylogii. :( Po zajawce zachęcającej masy do masturbacji trudno jednak to wywnioskować.
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #484 dnia: Listopada 29, 2014, 21:57:17 »
    Internet zdążył odpowiedzieć na nowy miecz świetlny :P

(click to show/hide)

A tak w sumie, to takie coś dobrze chroni dłonie. Gdyby standardowo takie były, to bohaterowie zarówno ze starej, jak i nowej trylogii może by tak masowo nie tracili dłoni ;)
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #485 dnia: Listopada 29, 2014, 22:22:47 »
    E tam, ale jak ładnie Sokół Milenium leciał nad pustynią.
    A poprawienie miecza świetlnego to najlepszy przykład tego, że lepsze jest wrogiem dobrego.

Offline huth

« Odpowiedź #486 dnia: Listopada 30, 2014, 02:05:25 »
    Internet zdążył odpowiedzieć na nowy miecz świetlny :P

(click to show/hide)

A tak w sumie, to takie coś dobrze chroni dłonie. Gdyby standardowo takie były, to bohaterowie zarówno ze starej, jak i nowej trylogii może by tak masowo nie tracili dłoni ;)
    Obrazek przewspaniały.

Ale co do ochrony rąk... to myślę, że jest odwrotnie. Tak na chłopski rozum, to przy wywijaniu takim mieczem można by sobie odciąć rękę, która wywija, strasznie szeroki ten jelec :P Tzn. ja rozumiem, że to się wszystko da wytłumaczyć tym, że ci sithowie, jedaje i inni mają taką niesamowitą kontrolę, że się nie potną, no ale dlaczego dopiero ktoś teraz wpadł na świetlny jelec, hmm?
    W ogóle skąd ten postęp w tym świecie, w którym od kilku tysięcy lat miecze świetlne i cała reszta jest właściwie taka sama? Konstruktor tego miecz musi być prawdziwym geniuszem(zła)..

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #487 dnia: Listopada 30, 2014, 02:27:09 »
    W ogóle skąd ten postęp w tym świecie, w którym od kilku tysięcy lat miecze świetlne i cała reszta jest właściwie taka sama? Konstruktor tego miecz musi być prawdziwym geniuszem(zła).

Niekoniecznie. To może być jakiś "starożytny" artefakt żyjącego tysiące lat wcześniej sitha. Tak przynajmniej komentują na polskiej stronce fanów SW :P Zresztą to zapewne będzie miała jedna osoba. Podobna innowacja był w "Mrocznym Widmie"- Maul, czy jak on tam się nazywał, miał podwójny miecz świetlny, co też było zaskakujące względem starej trylogii. Poza tym (mówię to na podstawie cudzych komentarzy, sam nie czytałem tych komiksów czy tam książek z serii Star Wars) podobno gdzieś w uniwersum SW były już nawet bicze świetlne, także to nie jest tak, że nagle ktoś wpadł na świetlny jelec i to pierwsze, co odchodzi od norm ;)
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline huth

« Odpowiedź #488 dnia: Listopada 30, 2014, 02:53:48 »
    Nie wszystkie pomysły z expanded uni są dobre :P

A tak szczerze mówiąc, to rozkminianie tego miecza i w ogóle całe te star wars mnie raczej śmieszy, to coś niby jest jak jakaś mitologia i te dyskusje o nowym 'micie'(filmie) są jak dysputy o to, czy matka Achillesa trzymała go za piętę, czy duży palec u nogi...

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #489 dnia: Listopada 30, 2014, 11:28:52 »
    A tak szczerze mówiąc, to rozkminianie tego miecza i w ogóle całe te star wars mnie raczej śmieszy, to coś niby jest jak jakaś mitologia i te dyskusje o nowym 'micie'(filmie) są jak dysputy o to, czy matka Achillesa trzymała go za piętę, czy duży palec u nogi...
    Bo to jest właśnie taka zabawa. Dla ciebie może to być bzdura, a dla kogoś innego pretekst do pogania z ludźmi, lub powód dla którego nie śpi w nocy i patrząc w sufit zastanawia się dlaczego nie rozwalić rycerza Jedi miotaczem ognia, niech się cwaniak zasłoni przed tym mieczem świetlnym.
    To nie jedyna rzecz którą robią ludzie i która nie ma sensu, a nikomu to nie szkodzi. Problemem nie jest człowiek który zastanawia się jak wygląda trening rycerzy Jedi i czy zawiera elementy treningu aerobowego.
     Ludzie problematyczni to Pol Pot, czy Kim Ir Sen.

Offline huth

« Odpowiedź #490 dnia: Listopada 30, 2014, 17:46:45 »
    No tak, słusznie...
    Aczkolwiek jeśli ludzie myślą dużo o takich sprawach, to tacy Kim Ir Seni, mistrzowie poddawania sobie rzeczywistości może mają łatwiej?

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #491 dnia: Grudnia 01, 2014, 19:16:26 »
    To jest dobre pytanie. Stare jak stary jest eskapizm. Czytałem taką książkę - "Emocjonalne wampiry", która podawała przykład myślenia kategoriami dobro/zło bez odcieni szarości właśnie w oparciu o schematy Star Wars. Oczywiście takie podejście kaleczy wszystkich dookoła, ale z drugiej strony mamy coś takiego, jak to TO, a dzięki temu programowi na prawdę możesz polecieć w kosmos a facet nie jest głupi ani męczący. Uważam, że eskapizm to po prostu rozrywka, ludzie potrzebują rozrywki.

Offline huth

« Odpowiedź #492 dnia: Grudnia 02, 2014, 00:56:01 »
    Nawet w star warsach pozafilmowych zrobili w końcu jakichś neutralnych powierników mocy i pełno innych bardzo odbiegających o feelingu kanonu rzeczy...
    Scifuna znam, jest też taki kanalik 'nauka. to lubię' gościa co pisze w Focusie, ale jakoś rzadko te filmy widzę. W ogóle w porównaniu do takiego angielskiego V-sauce to bardzo słabo...
    No i tak, potrzebują, choć z punktu widzenia pewnych filozofii to służy tylko zrobieniu sobie dobrze na tym łez padole :P Zaś w innych jest pięknym wyrazem człowieczeństwa... bądź tu mądry
    Mam jakieś takie przeświadczenie, że jeden z elementów, który odróżnia ludzi 'wielkich', ambitnych, powiedzmy - sukcesu - od takich normalnych, ale którzy mogliby znacznie więcej, to jakaś zdolność do odłożenia rozrywek bez strat na humorze i w ogóle mniejszy pociąg ku nim. Bycie bliżej AI, jakaś -patia :P. I na przykład nie marnują tyle czasu na takich forach :P
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 02, 2014, 01:23:25 wysłana przez HUtH »

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #493 dnia: Grudnia 02, 2014, 19:36:35 »
    Vsauce - wygląda dobrze, nie daje ci za to piwa, bo już dostałeś za gry o wojnie secesyjnej i mi się rozpijesz, ale to fanie, że się podzieliłeś.
    Wiesz, mój największy sukces w życiu to ten dzień w którym w szpitalu po raz pierwszy zobaczyłem moje dzieci. Nic tego nie zmieni, a nie ma to związku z rozrywką - żadnego.
    Obawiam się, że nie ma w tym aż tak wiele prawdy jak pozornie może się wydawać. Zbyt silna motywacja w długim okresie też będzie przeszkadzać, bo prowadzi do utraty kontaktu z rzeczywistością.
    Myślę, że to o czym piszesz to jednak ciemna strona mocy, ludzie sukcesu mają więcej poczucia humoru niż się to na pierwszy rzut oka wydaje, no i co logiczne mają intuicję. To nie są pracoholicy, pracoholicy są po prostu nudni. Bolesne, ale taka prawda.
    No i to tyle w temacie Star Wars.

Offline huth

« Odpowiedź #494 dnia: Grudnia 02, 2014, 21:59:53 »
    To jest bardzo ładna i zdecydowanie zbyt dobra pointa dla tematu star wars :P