Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Filmy na poddaszu  (Przeczytany 124189 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Filmy
    « Odpowiedź #465 dnia: Kwietnia 22, 2014, 12:46:15 »
    od dawna myślałem, żeby to obejrzeć, ale jakoś ta dystrybucja jest zwalona, a filmy okrojone, a teraz się dowiaduję, że zrobiono serial, czyli najlepiej jak może być, bo długich filmów nie lubię w domu oglądać

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #466 dnia: Kwietnia 22, 2014, 13:10:23 »
    Kilka lat temu leciało to u nas w kinach, niestety z dwóch filmów wywalili kupę materiału i skleili w jeden, przez co nic się tam kupy nie trzyma. Serial to chyba najlepsza opcja, zwłaszcza że za całość na blu-ray dałam w sumie niewielkie pieniądze. Zdecydowanie warto było.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #467 dnia: Kwietnia 22, 2014, 15:10:39 »
     Aż mi się Wiedźmin przypomniał, jak film, to był powycinany serial. Chyba że się mylę, ale takie odczucie miałem.

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #468 dnia: Kwietnia 22, 2014, 15:21:29 »
    Bo film "Wiedźmin" to był zlepek scen z serialu. Tyle tylko że i film i serial był jak poranek po Sylwestrze- nie wiesz co się dzieje i chce Ci się rzygać.
    W tym przypadku masz kiepski film jednoczęściowy (kiepski tylko dlatego, że nie ma tam 3/4 materiału i akcja zapierdziela jak dzika), dobry dwuczęściowy i świetny serial.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #469 dnia: Kwietnia 22, 2014, 16:13:51 »
    Wszyscy chyba mają świadomość, że nie jest to film/serial lepszego sortu, ale już pomijając to, ja widząc Paździocha w zbroi nie mógłbym tego obejrzeć na poważnie :D

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #470 dnia: Kwietnia 22, 2014, 18:38:30 »
     Albo Boberek w roli krasnala :)
    Dobra, w sumie film był jaki był, coś jak by, pozbierajmy trochę tego, posypmy tu trochę tego, to obklejmy taśmą, poskładajmy to jakoś do kupy i jakoś to będzie. Lecz z drugiej strony miał trochę klimatu, muzyka nie raz robiła nastrój. Acz i tak smok, jeśli chodzi o efekty specjalne, rozwalił wszystko.

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #471 dnia: Kwietnia 22, 2014, 18:47:50 »
    Jedyne co mi się w tym podobało to charakteryzacja Geralta (Żebrowski po prostu idealny do tej roli, czytając książkę tak go widziałem już) i klimat, akurat tego nie można zarzucić tej produkcji.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #472 dnia: Kwietnia 22, 2014, 19:59:41 »
    No trzeba przyznać, że postać Geralta na swój sposób była niezła, Żebrowski z jego drewnianą twarzą "grał" tak jak powinien, a jego japonowaty ekwipunek robił z niego bad-assa jak z jakiegoś anime. Były też jakieś króciutkie fajne momenty, Jaskier też był spoko, bo aktor naprawdę dobry, co mi przypomniało, że postacie żeńskie też były ciekawe i ehem miłe dla oka, ale ogólnie to nuda, badziewie, brak kasy i pomyślunku.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    Odp: Filmy na poddaszu
    « Odpowiedź #473 dnia: Listopada 28, 2014, 16:26:04 »
    http://www.youtube.com/watch?v=OMOVFvcNfvE

No i jest- pierwszy zwiastun siódmego epizodu Gwiezdnych Wojen. No właśnie- pierwszy, przez co nie pokazuje zbyt wiele i praktycznie nic o samym filmie, który premierę będzie mieć w grudniu 2015, nie mówi. No może poza tym, że będzie zachowana poprawność polityczna :P
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #474 dnia: Listopada 28, 2014, 16:39:37 »
    Szczerze? Jak zobaczyłem tego czarnucha Afroamerykanina na początku, to myślałem że trollujesz i podałeś linka do czegoś innego. Rly :)
    Ogólnie nie interesowałem się wcześniej nową częścią, ale zwiastun sugeruje chyba znowu okres Rebelii... chyba. No i nadal nie wiem, co to za miecz z laserowym jelcem... czy jak to w tym wypadku nazwać :P

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #475 dnia: Listopada 28, 2014, 16:58:08 »
    DOBRE!DOBRE!DOBRE!DOBRE!DOBRE!DOBRE!DOBRE!
    Tyż się nie interesowałem, ale jak to zobaczyłem to się już interesuję.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #476 dnia: Listopada 28, 2014, 17:12:17 »
    ale zwiastun sugeruje chyba znowu okres Rebelii... chyba. No i nadal nie wiem, co to za miecz z laserowym jelcem... czy jak to w tym wypadku nazwać :P

Co do miecza, to tez nie rozumiem- wygląda niemalże jak jakiś od Disney'a :P

A co do sugestii  o okresie Rebelii.. to tak się zastanawiam, czy w ogóle oglądałeś ostatnią część (a w zasadzie trzecią, patrząc chronologicznie na kolejność produkcji)? Bo o ile pamiętam, to rebelia się zakończyła, a raczej nie pisali by alternatywnych scenariuszy :P

Według informacji sprzed kilku miesięcy (nie wiem, czy aktualnych) wydarzenia będą się rozgrywać około 30 lat po tych, które miały miejsce w epizodzie VI (Powrót Jedi). Kiedyś się tym bardziej interesowałem i kiedy jeszcze oficjalnie ogłaszano, że po Zemście Sithów już nigdy nic więcej nie wyprodukują, poczytałem sobie gdzieś w necie, jak według komiksów, które oficjalnie wchodziły w skład uniwersum, maja wyglądać dalsze losy gwiezdnych wojen. A więc bardzo krótko w spoilerze opiszę spoilery do (prawdopodobnie) całej nadchodzącej trylogii.
    (click to show/hide)
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #477 dnia: Listopada 28, 2014, 20:01:12 »
    Oczywiście, że oglądałem część VI, ale przecież okres rebelii został dość pobieżnie opowiedziany (w porównaniu do mnogości historii z książek i komiksów z uniwersum) i mogliby tam coś wcisnąć - w końcu kto przejrzy zamysły Disneyowców :P
    (click to show/hide)

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #478 dnia: Listopada 28, 2014, 20:26:28 »
    Hm, no w sumie masz rację, ale pamiętaj, że powstaje cała trylogia, nie pojedyncza część oraz że to był tylko pierwszy zwiastun, po którym niewiele można się było spodziewać :P I postanowiłem sobie odświeżyć trochę informacji z tego, co napisałeś w spoilerze i
    (click to show/hide)
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #479 dnia: Listopada 28, 2014, 22:33:40 »
    Miło w duchu współczesnych trailerów-gówien, ale jednak nie aż tak ohydnie jak w wszędzi. Zajawkę oceniam na 7+/10
    :P
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ