Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Filmy na poddaszu  (Przeczytany 124479 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Filmy
    « Odpowiedź #420 dnia: Lipca 27, 2013, 16:21:58 »
    A teraz nie ma spacji po przecinkach... Czy was w szkole nie uczą jak powinno się pisać na kompie? Przydałoby się :P

No już mniejsza z tym... musiałem dzisiaj pobyć gdzieś bez ksiązki, neta, kompa i w ogóel i obejrzałem tam akurat jakiś film przez telewizję zrobiony, "Jutro idziemy do kina", o trzech chłopakach po maturze w 1938, no i jak im się układa aż do wybuchu wojny. Niskobudżetówka nawet nie raziła w oczy, a sam pomysł nawet ciekawy i taki odbiegający od filmów o podobnej tematyce, bo brak tu patosu, eksponowania patriotyzmu, no i taki trochę niepoprawny ten film, bo oczywiście młodzianom tylko dziewczyny w głowie i to co mają pod sukienką. W sumie, gdyby wzięto się za scenariusz i reżyserię jeszcze lepiej i była by kasa, to mógłby wyjść też dobry film kinowy.

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #421 dnia: Lipca 27, 2013, 17:49:25 »
    ,, Jutro idziemy do kina" - nawet niezły film, bardzo dobrze ukazuje młodzież tamtych czasów. Leci co rok w telewizji 1 września.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline Rome

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #422 dnia: Lipca 27, 2013, 19:52:45 »
    Leciał niedawno w telewizji "Podziemny Krąg" (ang. Club Fight). Polecam wszystkim, którzy lubią takie psychologiczne (?) filmy.
    http://www.filmweb.pl/Podziemny.Krag

Dodatkowo podczas napisów końcowych leciał po prostu klasyk: Click!
    DANCE OR GET BANNED

Offline huth

« Odpowiedź #423 dnia: Lipca 27, 2013, 20:16:15 »
    ,, Jutro idziemy do kina" - nawet niezły film, bardzo dobrze ukazuje młodzież tamtych czasów. Leci co rok w telewizji 1 września.
    To chyba trochę za dużo i za pewnie powiedziane, że "bardzo dobrze ukazuje", bo w sumie to: 1. skąd to mamy wiedzieć? 2. Przedstawia ludzi po maturze, co nie było powszechne jak dziś i ogólnie bohaterowie są z dobrych domów.
    Ale fakt, że ukazuje całkiem wiarygodnie.

Rome<- Kto tego nie zna :P
    Btw. jak kogoś tak ten film interesuje, to niech sobie poczyta oryginał i inne książki Palahniuka, niektóre hardcore'owe.

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    « Odpowiedź #424 dnia: Lipca 28, 2013, 22:00:54 »
    Wspaniały scenariusz, wspaniałe dialogi i rewelacyjna gra aktorów, szczególnie Zbigniewa Zapasiewicza. Jak to się mówi..,, taki filmów już dziś nie robią,,.

http://www.youtube.com/watch?v=-XZ1K1Tii4U
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #425 dnia: Lipca 28, 2013, 22:18:49 »
    Jako iż w domku letnim na Mazurach znalazłem starą kolekcję komedii. Może nie bardzo starą, ale znalazło się tu większość dobrych PRL`owskich produkcji, "Zmiennicy","Nie lubię poniedziałku","Miś","Czewrony Kapelusz","Alternatywy 4","40`sto latek","Brunet wieczorową porą","Sami Swoi","Co mi zrobisz, jak mnie złapiesz" i wiele innych, polecam, dla mnie to powrót do filmów, jakie oglądałem z rodzicami gdy miałem 12-18 lat.

Offline huth

« Odpowiedź #426 dnia: Lipca 28, 2013, 22:49:16 »
    to ja też z prlem się zgłaszam :)
    Na tvp kultura dziś przypadkiem widziałem dokument "Cudze listy". Film dotyczy inwigilacji korespondencji Polaków przez służby cenzury prl. Forma przedstawienia tego jest po prostu doskonała, prostota i oszczędność, w warstwie dźwiękowej mamy czytane przez lektorów listy obywateli oraz raporty wydziału, a obraz to mnóstwo bardzo ciekawie zmontowanych fragmentów filmów z kronik, etiud, czy archiwów prywatnych.
    W każdym razie film przybija, opisane życie, emocje w listach, do tego te archiwalne filmy i w końcu wewnętrzne raporty służb jak w Orwellu, tylko że to było naprawdę.
    O, nawet jest na youtube https://www.youtube.com/watch?v=L2Mk5C0OuLg

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #427 dnia: Lipca 31, 2013, 14:19:19 »
    to dalej ciągniemy watek..Huth..sobie to obejrzyjcie, gościu ma zajebiaszczyj życiorys

http://www.youtube.com/watch?v=j4ADDOULjW4&list=PL4940C894968C512B&index=1
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #428 dnia: Lipca 31, 2013, 15:11:51 »
    Pamięci wspaniałej Rosjanki, Łarisy Szepitko:

http://www.youtube.com/watch?v=8ieu7_ReOS8

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #429 dnia: Lipca 31, 2013, 18:51:18 »
    Skoro już wschodnie klimaty..to coś Michałkowa zapodam, przepiękny film.

http://www.youtube.com/watch?v=F2r5vlSuUzQ

Jeszcze jedna sprawa, film tylko dla kumatych..ci co nie znają dygresji Michałkowa i jego kunsztu reżyserskiego..niech se odpuszczą.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 31, 2013, 19:04:19 wysłana przez harry »

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #430 dnia: Lipca 31, 2013, 21:47:47 »
    Piękny film Leszczyńskiego o wyobcowaniu jednostki wrażliwej w społeczeństwie, a także o tym do czego takie zjawisko może doprowadzić. Dodam, że to adaptacja powieści Tarjei Vesasa pt. "Ptaki", polecam również zapoznać się z twórczością tego norweskiego pisarza.

http://www.youtube.com/watch?v=KdfOY14e8vo

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #431 dnia: Sierpnia 18, 2013, 19:46:03 »
    Jeden z tych filmów, który jak tylko skończysz oglądać masz ochotę włączyć jeszcze raz... żeby wychwycić wszystkie szczegóły które ci umknęły, scenariusz ..który był nagrodzony oskarem miażdzy psyche, by zakończyć to arcydzieło najbardziej niesamowita końcówką w historii kina.

http://www.youtube.com/watch?v=9MjV4EwR7Mg

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #432 dnia: Listopada 11, 2013, 01:33:58 »
    No to jeszcze kilka pozycji:
    Amadeusz Milosa Formana- koniecznie wersja reżyserska. Dokładny życiorys Mozarta to nie jest, ale i tak gorąco polecam. Forman skupił się na wątki zazdrości, jaką wobec Mozarta żywił Antonio Salieri. Całość podlana genialną muzyką, świetnymi kostiumami i śmiechem Mozarta.
    Admirał Andrieja Krawczuka- czyli życie i śmierć carskiego admirała Kołczaka. A w tle najtragiczniejsze dzieje Rosji- I wojna światowa, rewolucja a na koniec wojna domowa. W dodatku zrobione po rosyjsku- z rozmachem.

Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #433 dnia: Grudnia 16, 2013, 19:47:56 »
    Odkurzę temat.
    W weekend zaliczyłam najnowszego Hobbita. Z kina wyszłam w pełni usatysfakcjonowana. Dostałam dokładnie to, co chciałam. Czyli przyjemną rozrywkę, podlaną dobrymi zdjęciami i świetną muzyką (dużo lepszą niż w pierwszej części). Generalnie ta część mi się podobała bardziej od pierwszej. Jest mroczniejsza (chociaż zauważyłam powielenie schematu z WP. I Drużyna Pierścienia i Niezwykła Podróż były filmami drogi. Natomiast i Dwie Wieże i Pustkowie Smauga są częściami najmroczniejszymi, oddartymi z nadziei). Dawki humoru, horroru i patosu są odpowiednio wyważone. Dodatkowo smok jest piękny jak rzadko. W życiu nie widziałam tak świetnie zrobionego smoka. Słowem, dostałam ładny i estetycznie opakowany produkt, dokładnie taki, jaki chciałam.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #434 dnia: Grudnia 16, 2013, 20:29:17 »
    Ja jeszcze nie widzialem, chociaz czytalem opinie ze dosc kiepski. Nie wiem, i tak obejrze, chociaz najgorsze jest uczucie, ze jesli znasz ksiazke bd. dobrze (13 razy) to wychwytujesz kazdy blad :)
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"