Cenowo chyba mogę lekko zaszaleć, jeżeli obliczenia mnie nie zawodzą xD. Najwyżej będę jadł same parówki i kanapki :P W każdym razie zależy mi na czymś, co ma dość dobry aparat i multimedia. Do tej pory telefon wymieniam co 2 lata i po takim czasie używania wszystkie wyglądają jak nówki :P Zastanawia mnie jednak, w razie czego, co by było gdyby w takim przykładowym iPhone'ie coś zepsuło się z szybką, ekranem. Słyszałem, że naprawa ekranu w tej marce jest dość droga. Chodzi mi też o to jaka jest wytrzymałość takich telefonów - np. czy jak lekko się coś przypadkiem stuknie czy od razu nie robią się zarysowania lub pęka. Jak wspomniałem, do tej pory z telefonem nigdy mi się nic nie stało, stan mają idealny, ale w razie czego lepiej wiedzieć ile może wynieść ewentualna naprawa - czy nie będzie droższa od samego telefonu.
Co do oczekiwań, to poza wcześniej wymienionymi zależy mi jeszcze na pamięci. Aktualnie posiadam Xperię M4 Aqua i choć z początku telefon wydawał się w porządku, to pod względem pamięci jest beznadziejny. 8GB, z czego ponad połowa to system, aplikacje systemowe, których nie da się usunąć i same się aktualizują, a do tego nie można nic instalować na karcie SD bez ROOTu na telefonie (czy jak się to pisze, ale chyba wiecie, o co chodzi). Około 4-5 aplikacji, 2-3 gry i już brakuje pamięci (chyba, że przesadzam i to dość dużo aplikacji? :P). Zdjęciami i muzyką się nie przejmuję, bo to trzymam na karcie SD, która ma 14GB, a wykorzystać potrafię około 3-4. Jeszcze trochę pomyślę, dokładnie poczytam informację o tych telefonach i z chęcią przeczytam więcej Waszych opinii. A może polecacie jakieś inne modele?