Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jakie posiadacie telefony

Nokia
    57 (25.3%)
    Sony Ericssron
    66 (29.3%)
    Benq Siemens
    4 (1.8%)
    Motorola
    5 (2.2%)
    Samsung
    51 (22.7%)
    Inne
    42 (18.7%)

Głosów w sumie: 220

Autor Wątek: Telefon Komórkowy  (Przeczytany 49260 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dominique

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    Odp: Telefon Komórkowy
    « Odpowiedź #195 dnia: Stycznia 23, 2018, 16:35:59 »
    Na nokie nawet nie patrzyłem, bo znajomi narzekali właśnie na problemy z systemem. Hm, nigdy na to nie zwracałem uwagi, ale porównam ceny telefonów u operatora a w sklepach.
    "Przystojny, ale niezły ch*j.
    Poza tym pedofil.   
    Powinnam uciekać.   
    Ale mnie intryguje."

Offline Laalaa

• Użytkownik
    • Piwa: 118
    • Tumulec Kamil Adrian
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #196 dnia: Stycznia 23, 2018, 17:10:51 »
    Jak dla mnie to wybierz flagowca albo Apple albo Samsunga. Oba mają świetne aparaty a skoro mówisz, że możesz zaszaleć i nie chcesz przycebulić to na pewno się nie zawiedziesz.

"Liczyć zwycięstwo przez walkower jako realną siłę drużyny jest jak podawanie długości penisa razem z kręgosłupem."~Kradus

Offline Sinlasil

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #197 dnia: Stycznia 23, 2018, 23:41:23 »
    Pomyśl też nad soniaczami ;)

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #198 dnia: Stycznia 29, 2018, 10:36:57 »
    (...) Hm, nigdy na to nie zwracałem uwagi, ale porównam ceny telefonów u operatora a w sklepach.
    I co ci z tego porównania wyszło?

Trochę odbiegnę od tematu ale niezbyt daleko mam nadzieję... Szukam przyzwoitego tabletu. Wiem, dziś mało kto je już kupuje ale mnie w pracy sporo ułatwi. Ważne żeby nie zabił ceną, dobrze współpracował z rysikiem (wymaganie najwalniejsze), miał czytelny ekran na zewnątrz i miał co najmniej średni aparat do dokumentowania stanu istniejącego na budowie, Windows 10 lub Android, nie zniosę jabłka więc nawet nie proponujcie...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Dominique

• Użytkownik
    « Odpowiedź #199 dnia: Stycznia 29, 2018, 12:39:59 »
    Przy wyższym abonamencie, gdzie ma się różne bonusy itp. telefon wychodzi taniej, ale trzeba uwzględnić abonament. Gdybym powiedzmy brał umowę na samą kartę, telefon spoza operatora mógłby wyjść taniej, ale tutaj z kolei trzeba dokupywać pakiety, jeśli się skończą. Na pewno u operatora nie ma wszystkich modeli, które są ogólnie dostępne w sklepach. Np. nie ma u mojego tego ASUSa. Myślę, że ceny nie różnią się na tyle, by przy dłuższym okresie użytkowania robiło to wielką różnicę.
    A co do tabletu, tutaj tym bardziej nie pomogę, nigdy żadnego nie użytkowałem.
    Poza tym pedofil.   
    Powinnam uciekać.   
    Ale mnie intryguje."

Offline mcqueen

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #200 dnia: Maja 23, 2018, 10:49:34 »
    A czy zgadzacie się z teorią, jakoby telefony kupowane u operatora miały mniejszą żywotność niż te kupowane na własną rękę? d:
    Tzn. ja wystrzega się brania telefonu w pakiecie z abonamentem, nie widzę potrzeby w dopłacaniu za telefon, który i tak mnie mało satysfakcjonuje...

Offline sethmoth

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #201 dnia: Czerwca 11, 2018, 13:41:02 »
    A czy zgadzacie się z teorią, jakoby telefony kupowane u operatora miały mniejszą żywotność niż te kupowane na własną rękę? d:
    Tzn. ja wystrzega się brania telefonu w pakiecie z abonamentem, nie widzę potrzeby w dopłacaniu za telefon, który i tak mnie mało satysfakcjonuje...

Może teraz tak się robi, ale stara nokia mojej babci na abonament u operatora w Idei działa od 15 lat. Miałem parę telefonów Sony Ericson, Nokia i śmigają do dzisiaj. Trochę nie jest to powiązane z tym o co pytasz ale była nawet skandaliczna akcja z udziałem Apple które to degradowało i spowalniało starsze urządzenia na rzecz wydłużenia żywotności baterii. Wychodziły aktualizacje spowalniające ich urządzenia. Pojawiły się pozwy, sprzeciw i wydano aktualizację pozwalająca wyłączyć tę funkcję. Co do satysfakcji z telefonu to dzisiaj w porównaniu z komputerami są one takimi konsolami pegasus kiedy istniały już PS3. Coś można z nich wyciągnąć ale nawet robienie notatek jest istną katorgą. Raczej rozpraszają w pracy pod pozorem świetnego podręcznego urządzenia do komunikacji i rozrywki.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 11, 2018, 13:42:50 wysłana przez sethmoth »

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    « Odpowiedź #202 dnia: Sierpnia 05, 2018, 11:53:34 »
    Mój Sony Xperia L1 poszedł się ebać, szukam zastępstwa, do 1000 złotych.

Dwa, bardzo proste wymagania:
    - szybki (w miarę możliwości cenowej oczywiście)
    - jak najmniej przegrzewający się

Co do drugiego warunku, nie znam się na czynnikach które miałyby za to odpowiadać ale moje dwa ostatnie telefony się przegrzały, jednemu "odszedł" dotyk, a drugi ześwirował pod kątem baterii.
    Zastanawiam się nad "ASUS ZenFone 3 32GB", wygląda dosyć solidnie.

Jakieś propozycje?
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #203 dnia: Sierpnia 05, 2018, 11:57:47 »
    Mam Huawei Mate 10 Lite. Stosunek ceny do specyfikacji bardzo fajny. Jak Ci nie przeszkadza brak USB-C, szybkiego ładowania i płacenia telefonem to bierz. Albo sprawdź nowsze Huaweie. Mate niedawno dostał Oreo.

Offline Laalaa

• Użytkownik
    • Piwa: 118
    • Tumulec Kamil Adrian
    « Odpowiedź #204 dnia: Sierpnia 05, 2018, 12:26:58 »
    Xiaomi sobie kup :D

https://m.ceneo.pl/62424412

Fajny design i mocne specyfikacje, nwm jak jest z przegrzewaniem tylko.

"Liczyć zwycięstwo przez walkower jako realną siłę drużyny jest jak podawanie długości penisa razem z kręgosłupem."~Kradus

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    « Odpowiedź #205 dnia: Sierpnia 05, 2018, 12:43:09 »
    Mam Huawei Mate 10 Lite. Stosunek ceny do specyfikacji bardzo fajny. Jak Ci nie przeszkadza brak USB-C, szybkiego ładowania i płacenia telefonem to bierz. Albo sprawdź nowsze Huaweie. Mate niedawno dostał Oreo.

Wygląda nieźle, choć dużo opinii podzielonych apropos zacinania się. Wiadomo jak to jest, jak wchodzisz w internet specjalnie by wystawić czemuś opinie, to zazwyczaj negatywną.

Xiaomi sobie kup :D

Moja dziewczyna ma, nie mogę się przekonać. Odrzuca mnie w nich chyba ta bezpardonowość bycia Chińczykiem.
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline pat25

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #206 dnia: Sierpnia 05, 2018, 18:28:03 »
    Ja kilka dni temu kupiłem meizu pro 6 plus ale to chińczyk ;) Bardzo fajny fonik jedynie co odczuwam to brak pasma B20 ale niedługo się przeprowadzam. Szukałem tele w granicach do ok 800 zl. Najlepszy stosunek cena do jakości będzie miał Xiaomi redmi note 5. Ja swoje meizu wyrwałem za ok 660 i nie narzekam :D
    Alea iacta est

Offline Dominique

• Użytkownik
    « Odpowiedź #207 dnia: Grudnia 30, 2018, 16:01:55 »
    Przychodzę z zapytaniem w sprawie etui do telefonu. Używa ktoś tego akcesoria typu Smart View Flip? Albo w jakie etui opłaca się iść? Zwykłe, standardowe, coś bardziej bajeranckiego, które podałem czy może postawić na większą wytrzymałość? Zawsze używałem najprostszych, skórzanych z klapką. Telefony po okresie użytkowania jak nowe, ale teraz mam duży dylemat, więc może Wasze opinie pomogą zdecydować szybciej :P

(click to show/hide)
    Poza tym pedofil.   
    Powinnam uciekać.   
    Ale mnie intryguje."

Offline Fiksiu

• Użytkownik
    • Piwa: 52
    • Non omnis moriar
    « Odpowiedź #208 dnia: Grudnia 30, 2018, 20:05:36 »
    Myślę, że to kwestia personalna, co jest wygodniejsze do noszenia i codziennego użytkowania. Jeśli zależy ci na bezpieczeństwie telefonu, oczywiście, że lepiej iść w wytrzymałe etui. Jeśli z kolei nie masz ryzyka uszkodzenia go na codzień, można w coś prostszego uderzać. Pancerne to z reguły cięższa rzecz, a eleganckie są lżejsze.

(click to show/hide)
    Manipulator polskiej sceny NW XDDDD
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)