Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jakie posiadacie telefony

Nokia
    57 (25.3%)
    Sony Ericssron
    66 (29.3%)
    Benq Siemens
    4 (1.8%)
    Motorola
    5 (2.2%)
    Samsung
    51 (22.7%)
    Inne
    42 (18.7%)

Głosów w sumie: 220

Autor Wątek: Telefon Komórkowy  (Przeczytany 49266 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Telefon Komórkowy
    « Odpowiedź #135 dnia: Lipca 28, 2015, 09:46:26 »
    Znów muszę prosić was o pomoc, tylko tym razem prosiłbym o lepsze przyłożenie się do tematu...

Moja Kochana Małżonka dorosła do smartfona, tylko zupełnie nie wiem co jej kupić. Może podpowiecie? Podstawowe kryteria, nie za duży, z dobrą baterią i nie za drogi. No i najważniejsze- ma być ŁADNY, cokolwiek to znaczy...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 150
    « Odpowiedź #136 dnia: Lipca 28, 2015, 10:36:16 »
    Skoro jest początkującym smarfonowcem, to:
    - Cos malego i b. podstawowego: Nokia Lumia 520 (ma kolorowe obudowy, 4 calowy wyswietlacz, minus jest taki, ze to dosyc stary juz model, ale tani <- moja dziewczyna zaczynala od tego smartfona, jeszcze go uzywa i jest zadowolona)
    - Coś większego i bardziej zaawansowanego: Nokia Lumia 735 (wiekszy 4.5 calowy wyswietlacz, rownie kolorowe obudowy, dobre podzespoly ale troche kanciasta obudowa. Na pewno starczy na lata <- mam w planach go kupic jako kolejny tel dla dziewczyny)

Jeżeli małżonka nie chce się bawic za bardzo funkcjami, aplikacjami itp, tylko głównie będzie używała telefonu do rozmow, smsow, internetu, maila, to tylko Windows Phone. Odradzam tanie Androidy. Polecam rowniez iphony, jako ze sam korzystam :)
    ~Już Cię nie rozumie liżę komuż dupę ale jestem arogancki.Zastawienie wyrazów podobne do tego Jaś jest wysoki ale trochę niski. - acoaco122

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #137 dnia: Grudnia 09, 2015, 22:13:48 »
    Coś tu posucha ostatnio :v No nic. Przyjdzie mi niedługo zmiana telefonu i z tego co mi proponuje operator najlepszy - z dostępnej mi półki cenowej wychodzi Microsoft Lumia 640 XL LTE. Moglibyście polecić ten telefon czy raczej odradzić jego zakup? Z tego co czytałem na innych forach raczej pozytywnie jest odbierany, a na pewno bardziej niż  HTC Desire 620 LTE, którego wybór również rozważałem.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #138 dnia: Grudnia 10, 2015, 18:37:28 »
    I to ci się opłaca brać u operatora?

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #139 dnia: Grudnia 10, 2015, 19:19:12 »
    Wiesz i tak będę przedłużał umowę, a jak mam możliwość za telefon zapłacić 450 złotych mniej, to w moim przypadku warto.

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #140 dnia: Grudnia 10, 2015, 19:49:30 »
    Nigdy, przenigdy nie zapłacisz mniej za telefon u operatora. Wszystko jest wliczone w koszty umowy. Jakiej wysokości masz abonament? Jaka sieć?

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #141 dnia: Grudnia 10, 2015, 21:25:47 »
    Tzn z tego co wiem, działa to tak: Bierzesz u nas telefon przy przedłużeniu umowy, to masz go taniej. A to co później będziesz płacił miesięcznie mogę wydać i tak na rozmowy/esy/internet.
    Mam mixa w plusie za 40/msc.
    Mam obecnie HTC One V i podoba mi się konwencja ogólna, wszystko łatwo znaleźć itp. Za to sama funkcjonalność po 3 latach - tak wiem, durny wtedy byłem - to po prostu tragedia... Nie wiem za to czy ogarnę i polubię tzw. "kafelki" MS, bo w sumie systemu na PC też nigdy z nimi nie miałem :v

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #142 dnia: Grudnia 10, 2015, 22:24:08 »
    Ja tam psioczyłem na kafelki po dwóch dniach ogarnąłem i nie zamieniłbym Windows Phone na nic innego. Przynajmniej w tym budżecie co mam :P (przesiadałem się z androida) Teraz korzystam z dwóch jeden na androida, który służy mi jako hotspot drugi Windows Phone i zdecydowanie drugi wygrywa :P

Offline huth

« Odpowiedź #143 dnia: Grudnia 11, 2015, 00:28:29 »
    Wiesz i tak będę przedłużał umowę, a jak mam możliwość za telefon zapłacić 450 złotych mniej, to w moim przypadku warto.
    Mam mixa w plusie za 40/msc.
    Zależy na jaki okres te 40 i co tam w tym mixie jest. Potem można porównać co można mieć za taką kasę u innego operatora albo konkretnie ustalić co się potrzebuje i szukać.
    Wszystko zależy co w mixie masz i na ile umowa jest.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #144 dnia: Grudnia 11, 2015, 09:54:36 »
    Zależy na jaki okres te 40 i co tam w tym mixie jest.
    Na dwa lata, więcej nie zamierzam się pieprzyć z telefonem po ostatnich doświadczeniach. Co do pakietów (bo o to Ci chodzi?) zawsze brałem tylko internet - tutaj oferują za 10 zł 1GB, co mi w zupełności wystarczy.
    Myk jest taki, że nie zamierzam zmieniać numeru telefonu. A w razie "przenoszenia" jego do innych sieci trzeba wybrać abonament, co też chciałbym uniknąć - podoba mi się po prostu forma "mixa". A i same telefony również nie powalają u konkurencji - przy 40/msc.

Offline huth

« Odpowiedź #145 dnia: Grudnia 11, 2015, 10:53:35 »
    Nie rozumiem o jakich 10 złotych mówisz. To jeszcze do tych 40 czyli razem 50?
    Generalnie o ile nie jest się wieloletnim klientem dużych operatorów, to bardziej się opłacają operatorzy wirtualni, typu Virgin, Redbull, nju, itp.

Ten telefon co ci oferują(w ogóle jaki wielki...), nowy dostaniesz za >800, czyli płacisz dwa lata razem 960(24x40), no to w sumie nie jest tak źle, choć dalej nie wiem co tam w tym mixie masz i na co ci to starcza...
    Co do telefonu, to się nie wypowiem, jestem fanbojem androida :P

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #146 dnia: Marca 27, 2016, 22:10:02 »
    http://www.play.pl/telefony/Telefony_retencja/oferta-ratalna.html

Przedłużam umowę w Play'u. Abonament 69zł. Kompletnie nie znam się na telefonach i byłoby dobrze, gdyby ktoś ogarnięty w temacie pomógł coś wybrać. Nie wiem czy brać telefon w play'u czy kupić osobno, ale to pytanie pozostawiam na później. Teraz chciałbym dowiedzieć się jaki najlepszy byłby telefon tak do 250zł.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #147 dnia: Marca 30, 2016, 22:47:32 »
    Jaka najlepsza cegiełka? Za i przeciw poprosz

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #148 dnia: Marca 30, 2016, 22:53:52 »
    Oktawian, ja robie w Call Center w play, to chętnie Ci mogę pomoc bo wiem jak to wygląda. Masz może origin? albo ts :) Bym Ci opisal.
    Ale po krótce - jak chcesz no limit wszystko, to 49.99 zl abonament + rata za telefon.

Edit.// Oktawian sprawdz pw
    « Ostatnia zmiana: Marca 30, 2016, 23:14:13 wysłana przez Kamillo18 »

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #149 dnia: Kwietnia 17, 2016, 15:54:23 »
    Ludu i proletariacie Tawerny!

Czy ktoś aktualizował swojego WP do 10? Na Internecie jak zwykle jedynymi ocenami są 1 i 5, a z takich powtarzających się błędów to jedynie brak translacji "ustawień" na Polski wychwyciłem. Coś, ktoś wie więcej?