Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jakie posiadacie telefony

Nokia
    57 (25.3%)
    Sony Ericssron
    66 (29.3%)
    Benq Siemens
    4 (1.8%)
    Motorola
    5 (2.2%)
    Samsung
    51 (22.7%)
    Inne
    42 (18.7%)

Głosów w sumie: 220

Autor Wątek: Telefon Komórkowy  (Przeczytany 49267 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dominique

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    Odp: Telefon Komórkowy
    « Odpowiedź #180 dnia: Stycznia 20, 2018, 15:50:51 »
    Dzięki za opinię, Luca. Mógłbyś jakoś to rozwinąć, dać jakieś porównania? Im więcej dokładnych opinii, tym lepiej :P
    "Przystojny, ale niezły ch*j.
    Poza tym pedofil.   
    Powinnam uciekać.   
    Ale mnie intryguje."

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #181 dnia: Stycznia 20, 2018, 18:46:57 »
    Weź do ręki S8+ i iphone X. S8+ jest lepszy a nawet odrobinę tańszy

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #182 dnia: Stycznia 20, 2018, 21:07:07 »
    Tak, wiemy. Szajsung w BMW to najlepsze połączenie...

W cenie S8 (o IPX nie wspominając- swoją drogą, chora cena) masz naprawdę ogromny wybór. Pytanie tylko jakie masz potrzeby? Bo jeśli tylko poszpanować, to słuchaj Trebrona albo kup IP...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Dominique

• Użytkownik
    « Odpowiedź #183 dnia: Stycznia 21, 2018, 01:49:35 »
    Gdyby chodziło mi o "szpanowanie", nie prosiłbym Was o radę :P. Tak jak mówiłem, zależy mi głównie na dość dobrym aparacie (lubię robić zdjęcia, więc to idzie na pierwszy ogień). W następnej kolejności jest obsługa multimediów i by nie było problemów z pamięcią, jak to wcześniej wspomniałem. A jak jest możliwość jakiś dodatkowych bajerów czy smaczków, to dlaczego by nie?
    Poza tym pedofil.   
    Powinnam uciekać.   
    Ale mnie intryguje."

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #184 dnia: Stycznia 21, 2018, 09:01:06 »
    Budżet?

Moje propozycje poniżej 3 000PLN (za Ceneo)
    LG V30
    HTC U11
    ASUS Zenfone Zoom S ZE553KL
    SG S8

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #185 dnia: Stycznia 21, 2018, 09:46:57 »
    Tak, wiemy. Szajsung w BMW to najlepsze połączenie...
    Rozwiń myśl, Luca. Samsungi mają naprawdę świetnie wykonane flagowce z max kilkoma wpadkami do których na pewno nie należą S6, S7, S8 i ich większe pochodne. Świetne aparaty, nie idzie ich zamulić a do tego Samsung Gear VR który myślałem że jest bezużyteczny dopóki go nie użyłem. Zresztą sam proponujesz S8 ale dołożenie do plusa jest naprawdę warte swojej ceny, tym bardziej przy sprzedaży późniejszej.
    A BMW to jedyne relatywnie niezawodne auta mające napęd tam gdzie powinien być.

I z telefonem zawsze chodzi jednak trochę o szpan więc nie zaprzeczajmy samym sobie, nie po to się kupuje smartfona za około 3 tysie żeby go chować po kieszeniach
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 21, 2018, 09:51:08 wysłana przez Trebron2009 »

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #186 dnia: Stycznia 21, 2018, 11:31:17 »
    Ja kupuję żeby na nim pracować. Wygodnie i efektywnie pracować.

Jeśli priorytetowy jest aparat i mamy wydać mniej niż 3 000 PLN to tak, polecam SG S8. Do wersji + nie ma co dopłacać, aparaty są takie same. Ale jak pewnie zauważyłeś, dopiero jako 4 na liście.

A co do samochodu, jedyne słuszne auta robią Amerykanie. Co najmniej V6 w benzynie i napęd na tył lub 4x4. Polecam Lincolna😀
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 21, 2018, 11:36:02 wysłana przez sir Luca »

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #187 dnia: Stycznia 21, 2018, 11:47:07 »
    Przy takich pieniądzach warto rozważyć dopłatę, nie mówię ze koniecznie ale pomyśleć nad tym można. Tym bardziej, że S9 już niedługo się pojawi a ceny pójdą w dół zanim Dominik się zdecyduje może wyjść na to samo :D Ogólnie Samsung wygląda na najlepszy wybór, zaraz za IP jest też najlepszy do poszpanowania, możemy się tego wypierać ale prawda jest taka a nie inna.

Ale amerykańskie fury jedyne czym się wyróżniają to tym, że jest ich u nas mało :D Stare V6 nie mają podejścia do R6 BMW i Lexusa z lat 90/00, nie dość że pancerne to nie trzeba wozic ze sobą paliwa w kanistrach.

Offline Dominique

• Użytkownik
    « Odpowiedź #188 dnia: Stycznia 21, 2018, 13:33:01 »
    Ciekawe propozycje, Luca. Nawet nie wiedziałem, że są telefony od ASUSa. A jak to jest dokładnie z aparatami? Czy na ich jakość wpływają tylko megapiksele? I co dokładnie oznacza, że jest aparat, dla przykładu, 2x12 mpx? Są jakieś znaczące różnice pomiędzy androidem 7 a 8? Co do budżetu to wyciskając ostatnie grosze, mogę pozwolić sobie na max. mniej więcej to, co dałem w pierwszym poście.

BTW. Zależy z tym szpanowaniem, Trebron. Pewnie, fajnie jest mieć przeświadczenie, że trzyma się coś "dobrego", ale ja zazwyczaj chowam właśnie po kieszeniach i staram się dbać o to jak tylko mogę :P
    Poza tym pedofil.   
    Powinnam uciekać.   
    Ale mnie intryguje."

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #189 dnia: Stycznia 21, 2018, 13:54:34 »
    Nie wpływają megapiksele a konstrukcja aparatu. Średnio mam o tym pojęcie ale z lepszym aparatem masz więcej możliwości ustawień w trybie profesjonalnym, lepiej robi się zdjęcia pod słońce czy w kiepskim oświetleniu itp. Tak samo ostrość zdjęć nie zalezy stricte od megapixeli

Offline Dominique

• Użytkownik
    « Odpowiedź #190 dnia: Stycznia 21, 2018, 14:27:03 »
    Ja również nie mam zbyt wielkiego pojęcia o tym, dlatego zastanawiam się, na co dokładnie zwracać uwagę przy ocenie jakości aparatu.
    Poza tym pedofil.   
    Powinnam uciekać.   
    Ale mnie intryguje."

Offline Laalaa

• Użytkownik
    • Piwa: 118
    • Tumulec Kamil Adrian
    « Odpowiedź #191 dnia: Stycznia 21, 2018, 16:21:46 »
    Ja również nie mam zbyt wielkiego pojęcia o tym, dlatego zastanawiam się, na co dokładnie zwracać uwagę przy ocenie jakości aparatu.
    Tu masz o tym cały poradnik ^^
    https://andrzejzagdanski.komorkomania.pl/573,aparaty-w-smartfonach-poradnik

"Liczyć zwycięstwo przez walkower jako realną siłę drużyny jest jak podawanie długości penisa razem z kręgosłupem."~Kradus

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #192 dnia: Stycznia 22, 2018, 15:58:46 »
    Przy takich pieniądzach warto rozważyć dopłatę, nie mówię ze koniecznie ale pomyśleć nad tym można. Tym bardziej, że S9 już niedługo się pojawi a ceny pójdą w dół zanim Dominik się zdecyduje może wyjść na to samo :D Ogólnie Samsung wygląda na najlepszy wybór, zaraz za IP jest też najlepszy do poszpanowania, możemy się tego wypierać ale prawda jest taka a nie inna.
    (...)
    Nie jest, jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego. To sprawdza się również w kwestii smartfonów. Z podanych propozycji najodpowiedniejszy, dedykowany zresztą fotografii mobilnej, wydaje się ASUS. Skoro Dominik wspomina o multimediach, poważnie zastanowiłbym się nad LG (za miesiąc, dwa cena jeszcze bardziej spadnie), choć akurat tu nie miałem możliwości dokładnie sprawdzić aparatu. Dodatkowo dostajemy za to dobry dźwięk i przyzwoity wyświetlacz- czyli multimedia.

Jednak moim zdaniem, jeśli chcesz robić dobre zdjęcia, kup aparat fotograficzny...

(...) A jak to jest dokładnie z aparatami? Czy na ich jakość wpływają tylko megapiksele? (...)
    Zwróć uwagę na wielkość piksela i samej matrycy.

A jeśli chcecie szpanować, nie pomogę, na tym się nie znam zupełnie. Jak już mówiłem, dla mnie telefon to narzędzie pracy.

Offline Dominique

• Użytkownik
    « Odpowiedź #193 dnia: Stycznia 23, 2018, 00:05:13 »
    Ten ASUS jest kuszący, Luca, ale nie ma go w ofercie mojego operatora, z tego, co widziałem. A co do aparatu - pewnie, sam aparat fotograficzny byłby do tego najlepszy, jednak aparatu cały czas ze sobą nosić bym nie mógł, telefon - jak najbardziej :P
    Poza tym pedofil.   
    Powinnam uciekać.   
    Ale mnie intryguje."

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #194 dnia: Stycznia 23, 2018, 07:14:49 »
    Kupno telefonu u operatora rzadko kiedy się opłaca. Jak nie masz gotówki zawsze możesz wziąć raty 0%.

Dominik, jak pisałem wyżej, uważam, że jeśli coś jest do wszystkiego, jest do niczego. Nie wieżę w tzw. smartfony "wszystkomające". Skoro potrzebujesz czegoś do ftografii mobilnej, to skup się na tym aspekcie. Zastanów się czy może nie warto na nowe Nokie poczekać, zapowiadają się ciekawie no i mają kontynuować tradycje Lumii a one chyba nie miały konkurencji jeśli chodzi o jakość wykonywanych zdjęć. Co prawda obecnie mają podobno problemy z oprogramowaniem ale w nowych modelach już chyba to ogarnęli.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 23, 2018, 07:16:00 wysłana przez sir Luca »