Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria GOTHIC  (Przeczytany 89343 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline matilon

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Seria GOTHIC
    « Odpowiedź #300 dnia: Lutego 08, 2011, 18:39:33 »
    Czyli mówicie że Arcania upadła niżej od G3?
    A może nawet od G3:ZM?
    Na serio?

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #301 dnia: Lutego 08, 2011, 18:43:35 »
    Chodzi o to że Arcania nie ma tego co miał gothic 1 czy 2. Nie ma tak wielu bugów jak ''zmierzch bogów'', ale mimo to gra nie posiada tego klimatu i cech charakterystycznych z poprzednich części.

Offline Crims

• Użytkownik
    « Odpowiedź #302 dnia: Lutego 09, 2011, 10:26:29 »
    A jak jest ze sterowaniem podczas walki? tak samo do du... jak w G3?

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #303 dnia: Lutego 09, 2011, 14:37:57 »
    Kamera przeskakje na "inny tryb" , walczy się w stylu hack&shlash(jak to się pisze?), kowalstwo jest w stylu TW.
    Chciałbym aby można było go modyikofać tak jak jedynkę czy M&B.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline diego16d

• Użytkownik
    « Odpowiedź #304 dnia: Lutego 09, 2011, 15:00:38 »
    A jak jest ze sterowaniem podczas walki? tak samo do du... jak w G3?

Jeśli chodzi o walkę w G4 to polega ona na klikaniu LPM czyli tak jak w G3, co prawda wymachuje się inaczej ale to wciąż zwykłe klikanie myszą.

Offline matilon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #305 dnia: Lutego 09, 2011, 17:10:48 »
    No coż, myślałem że nowi wykonawcy, wniosą trochę świeżości do serii. :(
    Dzięki za odpowiedź.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #306 dnia: Lutego 09, 2011, 19:28:01 »
    Heh, za to w dwójce i jedynce masz walkę prawie jak w M&b tzn wybierasz kierunek ataku.
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline jabko

• Użytkownik
      • MyYouTube
    « Odpowiedź #307 dnia: Lutego 09, 2011, 19:52:35 »
    Niedawno powstał multi do G2NK, ale jeszcze wymaga dopracowania:
    (click to show/hide)

EDIT: No faktycznie, jakoś nie zauważyłem.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 09, 2011, 20:23:23 wysłana przez jabko »

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #308 dnia: Lutego 09, 2011, 19:58:25 »
    Gra ktoś w Gothic Multi? Jeszcze dużo wody musi upłynąc żeby to nabrało jakichś kształtów, ale serwery już chodzą :)

Ja wchodziłem ostatnio na stronę gothic multiplayer i często widzę newsy dotyczące aktualizacji. Więc możemy oczekiwać że gothic w krótkim czasie stanie się stabilny.

Już wiemy.
     ;)

Offline Dawidous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #309 dnia: Lutego 20, 2011, 17:29:11 »
    Zaczęłam dawno, dawno temu od wydania 20 złotych na grę Gothic, była straszenie ciekawa i wciągająca, miała klimat. Dlatego po jakimś 20 przejściu pomyślałem żeby zobaczyć co się stało w 1.
    Najpierw brat u kolegi pograł i powiedział, że gra jest warta kupna, więc kupiłem. Gothic I też był piękny...
    (click to show/hide)
    Potem przyszedł czas aby kupić Noc Kruka, dodatek nie za bardzo zmienia świat Khorinis, ale można powiedzieć że dodaje nowy świat/rozdział.
    Na gothica 3 kasy nie miałem więc pożyczyłem wraz z dodakiem. Nadal był całkiem ładny (choć fabuła nudziła) lecz dodatek to już wstęp do otchłani zła!
    Niedawno zagrałem w Arcanię... Totalna porażka, woda morska to chyba w Tibii jest lepsza. Zaczynasz jakimś pasterzem (wygląda trochę jak pedał) nie znasz swojej historii i zaczynasz wykonywać banalne misje. Nagle straszna rzecz, palą i grabią twoją wioskę i podróżujesz z Diegiem na Arcanię (czy tam gdzieś indziej) dla zemsty. I tu większość graczy kończy swą grę, a to dlaczego? Bo jest bug że podczas deszczu nic nie widać. Niby są pache ale nie wszystkim działają (w tym mi, jak naprawisz deszcz to masz lewitującą trawę ;}). Czytając na różnorakich forach można przeczytać, że Gothic ma grafikę ale nic więcej, gra jest na jeden raz, jest zbyt łatwa, nie ma klimatu.
    Podsumowując:
    Gothic I, II, II+NK -cud miód i orzeszki
    Gothic III -przyzwoity
    Gothic III zmierzch bogów-już powoli psuł rozgrywkę
    Gothic IV (a właściwie to ArcaniA)- porażka

Offline Wallace

• Użytkownik
    • Wallace (KozaK)
    « Odpowiedź #310 dnia: Lutego 20, 2011, 20:15:33 »

Gothic III zmierzch bogów-już powoli psuł rozgrywkę

Psuł przez te straszną ilość bugów. Choć udało mi się to jakimś cudem przejść ;d Ale było dużo nerwów ;/
    Freeedom!!!

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #311 dnia: Lutego 20, 2011, 20:39:37 »
    Fani(ci od CP do zwykłej trójki) w porozumieniu z wydawcą czy tam producentem robią wieeeelkiego patcha do G3ZB więc nie jest źle.

I pewna sprawa: wbrew pozorom to PB w większości robiło ZB a hindusi tylko go kończyli.
    Mówie to jako fan Gothica:  Phirania Bytes kiedyś umiało robić gry ale od czasu NK jakoś im się nie udaje.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #312 dnia: Lutego 20, 2011, 20:44:47 »
    Skoro kosztowało cię to dużo nerwów to po co grałeś? Gra powinna dawać przyjemność. Skoro zamiast tego nudzi i irytuje na każdym kroku to jaki jest sens grania w taki tytuł? Ja moją przygodę z Gothickiem zakończyłem na 3 części w Zmieszch Bugów pograłem chwilę i podziękowałem (to samo Arcania).
    Jak ktoś lubi gothica to gorąco polecam nasze rodzime Two Worlds 2. Kilka dni temu listonosz mi ją przyniósł i jestem bardzo zadowolony, chociaż niewidzialne ściany blokujące dużą część największej z wysp są wkurzające. Pewnie dopiero w DLC otworzą ten teren.

UP:
    Phirania Bytes nie umie robić gier?? A w Risena to grał? Moim zdaniem trzyma on bardzo wysoki poziom porównywalny do I i II gothica.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #313 dnia: Lutego 20, 2011, 21:02:47 »
    Risen:
     -2-3 pierwsze rozdziały świetne
     -dalej to już były questy robione na kolanie i tylko sieczka nudna

Ries to taki średniak.

Offline Bandaro123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #314 dnia: Lutego 20, 2011, 21:04:16 »
    Jak dla mnie Risen to średniak. Na początku miło się gra, są ciekawe wątki poboczne ale później to już gra na siłę. Ciągłe łażenie po jakiś jaskiniach i świątyniach. Wg. mnie broń jednoręczna jest tam zbyt dobra, używanie w 1 ręce dwuręczniaka oraz tarczy to przesada, na rozwinięcie maksymalnie broni jędnoręcznej trzeba trochę poczekać ale jak już zacznie się machać dwuręczniakiem na lewo i prawo to widać skutki. Twórcy poszli w ślady Gothica II, wyspa, bandyci przypominający tych z Noc Kruka, Magowie oraz Inkwizycja podobna do Straży. W porównaniu do G3, ZB oraz G4 wyszło im to dobrze. Czekam na upgrade kompa oraz na Risen 2, tej serii łatwo nie porzucę. Mój ranking:

1. Gothic I oraz Gothic II+Noc Kruka - Nigdy nie wiem która część była lepsza.
    2. Risen - Duchowy spadkobierca Gothica.
    3. Gothic III - Słaby, ale da się grać.
    4. Zmierzch Bogów - Pograłem i przestałem, poczytałem oceny i porzuciłem.
    5. Gothic IV - Nie wszedł by mi na kompa i się cieszę bo jeszcze bym to kupił...