Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria GOTHIC  (Przeczytany 89284 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pumku

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Seria GOTHIC
    « Odpowiedź #285 dnia: Stycznia 01, 2011, 10:49:31 »
    Witam w temacie :) .

A jak tak słyszałem, że JooWood się pogodził z Piranha Bytes, i podobno mają wychodzić nowe patche do G3 i podobno jakiś dodatek ;) . Nie wiem czy to plotka czy nie, ale czytałem to na jakimś forum.

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #286 dnia: Stycznia 01, 2011, 10:53:36 »
    Ja słyszałem że ma wyjść mega patch do zmierzchu bogów, kolejne patche do g3 się już raczej nie pojawią tak mi się wydaje.

Offline Demonican

• Użytkownik
    • Masło zdrożało o 3%
    « Odpowiedź #287 dnia: Stycznia 01, 2011, 12:43:19 »
    G3 Zb-jeżeli kupicie to módlcie się, aby gra wam nie ruszyła, bo wtedy zaoszczędzicie więcej nerwów niż jak będziecie się urzerac co 2 kroki z jakimś bugiem. Dla mnie ta gra to totalne dno. Wiedziałem również, że Arcania to też kicha będzie. Nie daleko spada jabłko od jabłoni.

Offline Marnid

• Użytkownik
    « Odpowiedź #288 dnia: Stycznia 17, 2011, 11:30:17 »
    ja grałem w 1 2 2nk 3 4 gothica 2nk najlepsza

Offline kubacho

• Użytkownik
    « Odpowiedź #289 dnia: Stycznia 17, 2011, 14:16:37 »
    Nie grałem z Zmierzch Bogów ale w G3 tak i jakoś nie stwierdziłem aby była tak zabugowana żeby utrudniało mocno to grę. Być może miałem szczęście, sam nie wiem ale grało mi się w miarę normalnie i  histeryczne reakcje niektórych że "bug na bug'u" bardzo mnie dziwią.

Czym innym jest jednak sama gra, która według mnie jest totalną porażką pod względem grywalności i w żaden sposób nie jest w stanie dorównać choćby swoim poprzednikom. Jestem fanem tej serii i podchodziłem do niej z wielką ekscytacją a zawiodła mnie tak, że nawet jej nie dokończyłem.
    Jeszcze nie grałem w Arcanię i nie mogę potwierdzić opinii o niej ale i tak G2+NK pozostanie dla mnie najlepszą częścią.
    Dlatego smuci mnie trochę iż Jowood zgłosiła wniosek o upadłość, mam nadzieję że jak w przypadku Black Isle lepsza cześć ekipy zostanie i będą robić dalej gry takie jak Gothic 2...

Offline Revial9090

• Użytkownik
    • ALLELUJA BRACIE!!
    « Odpowiedź #290 dnia: Stycznia 18, 2011, 11:56:52 »
    Witam.Jestem fanem serii Gothic,przeszedłem wszystkie części razem z dodatkami i modami (niektórymi),a teraz planowałem zagrać w Arcanię,ale mam zbyt słabego kompa.

1.81 GHz,2.00 GB.RAM

Wiem,że Arcania potrzebuje 2coś ale oglądając filmiki na Youtube z Arcanii był post,czy pójdzie na takim samym systemie jaki mam ja.Wszyscy pisali,że na słabszych kompach może pójść nawet lepiej,male ja chciałem się zapytać,zanim zacząłbym instalować.Podobno na tych lepszych kompach chodzi słabo,a na tych słabszych gadają,że pójdzie lepiej,ale w końcu nie wiem.Co mi poradzicie?

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #291 dnia: Stycznia 18, 2011, 13:49:55 »
    Najlepiej nie kupuj. To nie jest Gothic! Wiem coś o tym.

PROBLEM?

Offline kubacho

• Użytkownik
    « Odpowiedź #292 dnia: Stycznia 18, 2011, 16:15:36 »
    Najlepiej nie kupuj. To nie jest Gothic! Wiem coś o tym.

Ech jak przeszedł 3 z dodatkami to 4 to pikuś ;P

Revial9090 na pewno masz Steam, zajrzyj tam i zainstaluj sobie darmowe demo Arcanii. Wtedy na 100% będziesz wiedzial czy ci pójdzie czy nie :)

Offline Revial9090

• Użytkownik
    • ALLELUJA BRACIE!!
    « Odpowiedź #293 dnia: Stycznia 19, 2011, 23:16:48 »
    Dzięki,skorzystam z rady KUBACHO :)

Offline Krzychu11

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #294 dnia: Lutego 04, 2011, 19:45:54 »
    No to ja się coś wypowiem:Moim zdaniem Gothic to bardzo fajna seria gier,moim zdaniem najlepsza jest pierwsza część ten klimat ! Człowiek czuje się jakby był w karnej koloni po prostu cud miód :)
    Dwójka nieco gorsza,trójka też
    A Arcania ?! To jest porażka zwykla rombanka........Nie polecam nikomu tego kupowac strata pieniędzy.....

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #295 dnia: Lutego 08, 2011, 00:48:09 »
    Gra ktoś w Gothic Multi? Jeszcze dużo wody musi upłynąc żeby to nabrało jakichś kształtów, ale serwery już chodzą :)

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #296 dnia: Lutego 08, 2011, 07:18:26 »
    Gra ktoś w Gothic Multi? Jeszcze dużo wody musi upłynąc żeby to nabrało jakichś kształtów, ale serwery już chodzą :)

Jestem bardzo ciekawy jak to wygląda. Możesz opowiedzieć o tym szerzej? Zawsze chciałem pograć na mapie Kolonii z innymi ludźmi i razem z nimi udać się do Starej Kopalni, czy na Bagna. Jak to dokładnie wygląda?
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Conrad Shieldcrusher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #297 dnia: Lutego 08, 2011, 08:37:57 »
    Z czego czytałem, to póki co wygląda to jak... Warband. Tzn. oczywiście w Mount&blade mamy 100x lepszy system walki wręcz i dystansowej, więc nie ma porównania, ale tryby są takie klasyczne, ponieważ mod jest dopiero w fazie wczesnych beta-testów. Podobno głównym założeniem twórców modyfikacji jest stworzenie stabilnego mmorpg. Serwery podobno bardzo często się crashują, hosterzy mają problemy z postawieniem serwera, a posiadacze kart z chipsetem nvidia muszą się nagimnastykować, żeby mod poszedł na ich komputerach, ale ogólnie wróżę projektowi świetlaną przyszłość i jeżeli im się uda stworzyć stabilne mmorpg i znaleźć sponsorów, to z pewnością porządnie wstrząsną rynkiem mmo w europie środkowej i w Niemczech (Gothic wbrew pozorom jest bardzo mało popularną grą w skali światowej).

Zawsze chciałem pograć na mapie Kolonii z innymi ludźmi i razem z nimi udać się do Starej Kopalni, czy na Bagna.

Niestety nie udasz się ani do Starej Kopalni, ani na Obóz na Bagnach, ponieważ Gothic Multiplayer jest modyfikacją do Gothic'a II+NK w którym owych lokacji niestety brak.

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #298 dnia: Lutego 08, 2011, 10:58:36 »
    Ja wchodziłem ostatnio na stronę gothic multiplayer i często widzę newsy dotyczące aktualizacji. Więc możemy oczekiwać że gothic w krótkim czasie stanie się stabilny.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #299 dnia: Lutego 08, 2011, 15:31:03 »
    Arcania to jakaś kpina. Tak zeszmacić jedną z moich ulubionych serii;[... Czemu każda dobra gra musi w końcu zostać zamerykanizowana i dostosowana do użytku hamburgerów? Kiedy w końcu reszta świata się zbierze i tych idiotów wybije?

Jak dla mnie seria gothic wygląda inaczej niż podają oficjalne źródła ;].
    1. Gothic - gra już kultowa więc nie wymaga komentarza
    2 Gothic 2 + NK - moim zdaniem równie dobra jak jedynka choć mogła by mieć jej mroczny klimat. Dodatek też specjalnie nie odstaje.
    3. Gothic 3 - porażka ale z patchami od graczy da się całkiem przyjemnie grać. Zmierzch Bugów pozwolę sobie pominąć...
    4. Risen - nieoficjalna kontynuacja serii. Piranha może i straciła prawa do nazwy ale klimat został i to się liczy;]
    5. Risen 2 - oby jak najprędzej