Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wasze problemy z Warbandem  (Przeczytany 115194 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Seriq

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Wasze problemy z Warbandem
    « Odpowiedź #465 dnia: Kwietnia 10, 2010, 12:52:33 »
    Wejdźcie do : C:\Documents and Settings\nazwa_użytkownikal\Dane aplikacji\Mount&Blade Warband* tam znajduję się plik o nazwie "rgl_config.txt".

Odszukajcie wpisu: use_secure_connection = 1 zamieńcie "1" na "0", bądź odwrotnie... pokombinujcie z tym.

U mnie folder w Danych aplikacji nazywa się Mount&Blade i niemam tego wpisu w rgl_config!

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Pancakes Fans Master
    « Odpowiedź #466 dnia: Kwietnia 10, 2010, 13:23:17 »
    U mnie folder w Danych aplikacji nazywa się Mount&Blade i niemam tego wpisu w rgl_config!

Nie gwarantuje, że ten sposób magicznie zadziała, ale to dziwne, że nie masz w "Danych aplikacji" folderu "Mount&Blade Warband". Możliwe, że to z powodu instalacji gry przez steam, przeszukaj dysk w celu odnalezienia pliku "rgl_config.txt". W podstawowej wersji M&B tego wpisu tam nie ma.

Mam jeszcze inne pytanie, czy posiadasz router? Czy gra działała wcześniej w trybie MP czy od początku masz ten problem?

@ Down.

Seriq W takim wypadku możliwe, że masz zablokowane porty, poszperaj w google jak je odblokować. Sprawdź np. ten port: 7240, czy aby na pewno jest otwarty.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 10, 2010, 14:14:21 wysłana przez Dalhi »

Offline Seriq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #467 dnia: Kwietnia 10, 2010, 14:04:09 »
    Mam router, od początku mam ten problem.

Offline Fresh2Death

• Użytkownik
    « Odpowiedź #468 dnia: Kwietnia 10, 2010, 14:10:08 »
    a ja powiem tak to napewno nie jest wina mojego internetu ponieważ nie wierzę żeby M&B wiecej zżerał łącza niż bad company 2 które u mnie bardzo płynnie chodzi. Wg mnie to ewidentnie wina patcha. Być moze coś się dzieje gdy steam sam uaktualnia grę.
    trudno mi powiedzieć. wiem jedno chyba muszę czekać na kolejny patch a tymczasem zrobię 50 lev na multi w bad company 2 :)

Offline Seriq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #469 dnia: Kwietnia 10, 2010, 14:44:50 »
    Seriq W takim wypadku możliwe, że masz zablokowane porty, poszperaj w google jak je odblokować. Sprawdź np. ten port: 7240, czy aby na pewno jest otwarty.

Jak sprawdzić czy jest otwarty?

Sprawdziłem i wszystkie porty od 7000 do 7300 są zablokowane.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 10, 2010, 15:00:45 wysłana przez Seriq »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #470 dnia: Kwietnia 10, 2010, 17:37:03 »
    Więc mam dwa problemy.

1. Jak mogę podmienić muzykę, w Mount&Blade było to prościutkie a tu?

2. Mój ping na niektórych serwerach strasznie skacze. W SacredBand zaczynałem grę był 80, patrzę po chwili 300 i tak chyba z 10 minut. W becie też doświadczyłem takich skoków pingu ale po chwili wszystko wracało do normy a tu? Może wyłączę steam. Ale czy wtedy da się grać przez sieć?

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Fresh2Death

• Użytkownik
    « Odpowiedź #471 dnia: Kwietnia 10, 2010, 23:39:24 »
    o widze że coś gmerają przy M&B ludzie bo teraz próbowałem sprawdzić czy wyskoczą mi serwery i o dziwo wyskoczyło mi okienko nie można się połączyć z serwerem...
    ale było napisane że wyszukuje serwery i trwało to jakiś czas.
    więc chyba coś grzebią... i miejmy nadzieję że niedługo uda si e mi i niektórym zasmakować gry na multi

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #472 dnia: Kwietnia 11, 2010, 09:50:44 »
    (click to show/hide)

Steam nie wpływa na ping, wyłącz GG, przeglądarki antywiyry i inne gówienka to powinno być ok, a jak nie to powiedz mi jakiego masz neta jak radiówke to możesz mieć skoki bo mocniej wiaterek zawieje ;p

Offline SyrjuszG

• Użytkownik
    « Odpowiedź #473 dnia: Kwietnia 11, 2010, 13:17:48 »
    Nie wiem czy to pytanie już padło, ale go nie widziałem, więc chyba nie.
    Mam następujący problem - zdobyłem zamek sam, okupując to stratą właściwie całej armii. A teraz gdy dostaje odpowiedź od króla, oznajmia mi, że zamek weźmie on sam. Jest jakiś kod, albo skrypt do pliku który dałoby się podmienić, bym otrzymał ten zamek?

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #474 dnia: Kwietnia 11, 2010, 13:22:21 »
    Nie wiem czy to pytanie już padło, ale go nie widziałem, więc chyba nie.
    Mam następujący problem - zdobyłem zamek sam, okupując to stratą właściwie całej armii. A teraz gdy dostaje odpowiedź od króla, oznajmia mi, że zamek weźmie on sam. Jest jakiś kod, albo skrypt do pliku który dałoby się podmienić, bym otrzymał ten zamek?

Nie! Po prostu stary pierdziel jest chciwy i tyle większość króli a właściwie chyba wszyscy mają tylko po jednym mieście i uważają że im to za mało. Ja raz grałem kobitą to bez lenna startowałem i stary pierdziel mi nic nie chciał dać przez jakieś pół roku na początku oferował mi zamek który nie przyjąłem bo sułtanat go oblegał xd.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #475 dnia: Kwietnia 11, 2010, 13:23:51 »
    (click to show/hide)

Steam nie wpływa na ping, wyłącz GG, przeglądarki antywiyry i inne gówienka to powinno być ok, a jak nie to powiedz mi jakiego masz neta jak radiówke to możesz mieć skoki bo mocniej wiaterek zawieje ;p

...Mam radiówkę. Tak myślałem że skoki pingu to może być jej wina. W każdym razie dziękuję za pomoc wszystkim.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #476 dnia: Kwietnia 11, 2010, 16:00:40 »
    Ja mam problem taki : atakuje zamek lub miasto, wchodzą mi wojacy na drabinę lub wieżę oblężniczą i blokują się i nie mogą przejść (jest to trochę wkurzające bo na 120 osób broniących zamek rozwalaja 1000 wrogów albo bitwa nigdy się nie kończy) Proszę o pomoc!

Offline Yargolek

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #477 dnia: Kwietnia 11, 2010, 17:46:25 »
    Postaram się pomóc.

Offline trican

• Użytkownik
    « Odpowiedź #478 dnia: Kwietnia 11, 2010, 18:32:01 »
    Witam, otóż mam taki problem: kolory mi się mieszają, mianowicie trawa i zbroje żołnierzy stają się czerwone, oraz na mapie taktycznej nie ma ziemi tylko jakbym po niebie łaził.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 12, 2010, 00:11:23 wysłana przez trican »

Offline Xavery

• Użytkownik
    « Odpowiedź #479 dnia: Kwietnia 11, 2010, 19:48:51 »
    Mam pytanie, czy da się w jakikolwiek sposób zmienić "stolicę" w swoim królestwie?