Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wasze problemy z Warbandem  (Przeczytany 115222 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nod18

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Wasze problemy z Warbandem
    « Odpowiedź #420 dnia: Kwietnia 06, 2010, 09:34:19 »
    To lipa mogło by być ciekawiej, może w 2 dodatku bardziej się postarają xD

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #421 dnia: Kwietnia 06, 2010, 12:15:27 »
    Ja bym na Twoim miejscu nie czekał na dodatek tylko poczekał na porządnego moda dodającego fabułę. Na poprzednie wersje powstawały mody z fabułą, więc na Warbanda też prędzej czy później coś się znajdzie.

Offline Furiapl

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #422 dnia: Kwietnia 06, 2010, 15:21:52 »
    Czy ktoś rozwiązał problem z tym skąpym królem Swadii?
    To jest bardzo irytujące bo podbiłem już tyle rzeczy, a wszystko idzie albo do Króla albo do Marszałka...
    Jakieś sugestie?
    (Nie ma mowy o zmianie frakcji!)

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #423 dnia: Kwietnia 06, 2010, 15:31:28 »
    Czy ktoś rozwiązał problem z tym skąpym królem Swadii?
    To jest bardzo irytujące bo podbiłem już tyle rzeczy, a wszystko idzie albo do Króla albo do Marszałka...
    Jakieś sugestie?
    (Nie ma mowy o zmianie frakcji!)

Jest królem może robić co zechce, nie musi ciebie wcale obdarowywać... (to gracze mają śmieszną manię że im się należy [hahahaha])
    Jak zdobędziesz dostatecznie dużo zamków to trafi ci się jakiś wreszcie... już ktoś o tym mówił.
    Są ważniejsi lordowie przy królu niż byle gracz prowadzący swoją postać :D
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline Furiapl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #424 dnia: Kwietnia 06, 2010, 16:15:21 »
    No tak NPC'ty  ważniejsze.
    Tyle,że mam już ponad 900 reputacji (czy co tam to jest) i uważam,że coś jest nie tak z tym Królem.
    Myślałem,że ktoś pomoże a nie będzie się starał uświadomić mi, że w hierarchi jaką rządzi sie Mount & Blade jestem na poziomie plebsu.
    Podbiłem 2 miasta i 7 zamków.
    Nawet wsi nie dostałem.
    EDIT:
    Przy okazji..
    Nie mam żadnych lenn.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 06, 2010, 16:17:38 wysłana przez Furiapl »

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #425 dnia: Kwietnia 06, 2010, 16:26:10 »
    Czy jak podbijesz jakieś ziemie, to prosisz o nie? Zawsze jest taka możliwość i jeśli Król się nie zgodzi, to można wypowiedzieć mu posłuszeństwo i zerwać przysięgę.

Btw. Może nie jesteś wasalem, tylko najemnikiem? Składałeś przysięgę w ogóle?

Pozdrawiam!

Offline Furiapl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #426 dnia: Kwietnia 06, 2010, 16:37:23 »
    Tak kolego, złożyłem przysięgę.
    Właśnie podbiłem Tihr,zobaczymy jak to będzie,jeżeli mi nie da to odchodzę...
    Zawsze gdy coś podbijam to proszę o ziemie, ponieważ nic nie posiadam,a chciałbym mieć miejsce w którym mógłbym rezydować :)
    EDIT:
    Tihr przywłaszczył sobie król,w tej notce która się dostaje po tym jak ktoś inny dostaje lenno było napisane,że już posiadam jakies tam własności,tymczasem ja nie posiadam żadnych lenn...

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 06, 2010, 16:47:18 wysłana przez Furiapl »

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #427 dnia: Kwietnia 06, 2010, 16:56:40 »
    Tak kolego, złożyłem przysięgę.
    Właśnie podbiłem Tihr,zobaczymy jak to będzie,jeżeli mi nie da to odchodzę...
    Zawsze gdy coś podbijam to proszę o ziemie, ponieważ nic nie posiadam,a chciałbym mieć miejsce w którym mógłbym rezydować :)
    EDIT:
    Tihr przywłaszczył sobie król,w tej notce która się dostaje po tym jak ktoś inny dostaje lenno było napisane,że już posiadam jakies tam własności,tymczasem ja nie posiadam żadnych lenn...

A wieś masz? Wieś to też już lenno.

Offline Furiapl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #428 dnia: Kwietnia 06, 2010, 17:06:59 »
    Nie mam nic,kompletnie nic.
    Na początku dostałem wieś (standard) później Khanat Khergicki podbił zamek,straciłem wieś i od tego czasu nie mam nic.
    EDIT:
    Problem solved :D
    Miałem z Królem relacje na - poprawiłem je na +3 i dostałem zamek, po podbiciu zamku wziałem tą drugą opcje (nie prosiłem o zamek) i wreszcie mam jakieś lenno.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 06, 2010, 19:27:27 wysłana przez Furiapl »

Offline Cripz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #429 dnia: Kwietnia 06, 2010, 20:28:27 »
    Mam taki problem, że jeden z lordów kazał mi zrobić zwiad Zamku i dwóch wiosek.I moje pytanie jest takie jak sie robi zwiady ? Ponieważ jak wejde w zamek to żadnej opcji nie mam.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #430 dnia: Kwietnia 06, 2010, 20:52:26 »
    Mam taki problem, że jeden z lordów kazał mi zrobić zwiad Zamku i dwóch wiosek.I moje pytanie jest takie jak sie robi zwiady ? Ponieważ jak wejde w zamek to żadnej opcji nie mam.

Po prostu przejedź koło nich, wyświetli ci się komunikat że przeprowadziłeś zwiad.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Seriq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #431 dnia: Kwietnia 07, 2010, 16:34:23 »
    Mam problem z szukaniem serverów. Włączam multiplayer, dołącz i czekam aż odnajdzie servery... po 10 minutach nic. Jak chce kliknąć wstecz też nic, zero reakcji, moge klikać kilka razy i nic. Mieliście kiedyś taki problem i czy wiecie o co chodzi? Przeinstalowałem gre i nic. Mam wersje 1.104.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #432 dnia: Kwietnia 07, 2010, 17:34:47 »
    Mam problem z szukaniem serverów. Włączam multiplayer, dołącz i czekam aż odnajdzie servery... po 10 minutach nic. Jak chce kliknąć wstecz też nic, zero reakcji, moge klikać kilka razy i nic. Mieliście kiedyś taki problem i czy wiecie o co chodzi? Przeinstalowałem gre i nic. Mam wersje 1.104.

Może nie dałeś na górze rubryczki "Internet" tylko jakąś inną.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Seriq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #433 dnia: Kwietnia 07, 2010, 17:39:48 »
    Wybrałem internet i był błąd, że nie może znaleść servera. Jak drugi raz wcisnełem interntet to zablokowały sie wszystkie przyciski, tylko wstecz mogłem klikać ale to nic nie dało.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #434 dnia: Kwietnia 07, 2010, 17:46:03 »
    Wybrałem internet i był błąd, że nie może znaleść servera. Jak drugi raz wcisnełem interntet to zablokowały sie wszystkie przyciski, tylko wstecz mogłem klikać ale to nic nie dało.

A masz pirata czy oryginał?