Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wasze problemy z Warbandem  (Przeczytany 115129 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bael

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Wasze problemy z Warbandem
    « Odpowiedź #405 dnia: Kwietnia 05, 2010, 20:17:37 »
    witam mam dość nietypowy problem z warbandem otóż gdy włączam grę wyskakuje mi okno aktywacji tak jak w przypadku 1 części m&b a ze klucz seryjny mam troszkę za krotki (aktywacja steam) to nie pasuje czy możne wiecie co mam z tym zrobić?
    Bael (19.09.2010) - Obraza innego użytkownika - per "debilu".//proud
    Bael (19.09.2010) - Kolejna obraza oraz niesamowity spam.//proud

Offline Furiapl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #406 dnia: Kwietnia 05, 2010, 20:19:21 »
    Mam dosyć tej gry , nie dość ,że wprowadza mało zmian względem podstawowej wersji Mount & Blade to kurde doprowadza mnie do wysokiego stanu irytacji.
    Podbiłem 3 zamk i miastoi , zawsze gram ze Swadianami , zdziwiłem się , że teraz trudniej się to wszystko podbija (oblężenia) fajnie że troche wzmocnili inne frakcje ,Swadia wycina piechote na polu bitwy ale na oblężeniach jest MASAKRA.
    Dalej , podbiłem 3 zamki i miasto i wiecie co?
    Wszystko wziął Król Harlaus (CO TO K$*@*WA MA BYĆ?) czy ta gra jest tak zabugowana jak Gothic 3 w 2006 roku?
    Gdybym miał mozliwośc  to bym tą gre wywalił i żądałbym zwrotu kasy , liczyłem na uber zmiany (grafika jest wspaniała!) chodzi głownie o gameplay.
    Czy ktoś wie dlaczego Król Harlaus jest takim zachłannym egoistom?
    Nie chce grać jako wasal innych frakcji , Swiadia to jedyna słuszna frakcja (taa)
    I czemu Król Harlaus jest czarny/mulat?  (nie jestem rasistą) ale z tego co kiedyś wyczytałem to królestwo Swadii było wzorowane na Cesarstwie Niemieckim...
    I co z moralami?
    Wygrałem 4 bitwy ze znacznie "potężniejszym" wrogiem i morale z 22 zmieniły się chyba na 23 KPINA i tyle.
    Własnie odszedł Swadiański rycerz DAMN.
    Czy ktoś może mnie oświecić co jest grane?
    EDIT:
    Lepiej!
    Morale wcale nie rosną , żegnam się z kolejnymi rycerzami.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 05, 2010, 20:22:39 wysłana przez Furiapl »

Offline benek120

• Użytkownik
    « Odpowiedź #407 dnia: Kwietnia 05, 2010, 20:32:01 »
    witam. mam dosc nietypowy problem. chodzio to ze jak chcem u jakiegos lorda podjac sie wspolpracy aby cos zmienic w krolestwie to mi gra zawiesza sie za kazdym razem gdy chcem podjac sie tego zadania ...

Offline Deat(c)hClaw

• Użytkownik
    « Odpowiedź #408 dnia: Kwietnia 05, 2010, 21:09:04 »
    @ Furiapl > Morale, a nie moralami xD Ciezsze zdobywanie zamkow i maist to ewidentnie jakis bug. Juz pisalem o tym w innym temacie. W M&B moje wojska po drabinie/wiezy po prostu wlewaly sie na mury i robily sieczke z obroncow. W Warband kilku wejdzie na gore, a reszta stoi na drabinie i wydaje sie, ze probuje dojsc do obroncow po lini poziomej, zamiast wejsc na mury i dopiero stamtad zejsc na dziedziniec, gdzie skopieni sa obroncy...

Offline Furiapl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #409 dnia: Kwietnia 05, 2010, 21:14:54 »
    Jeżeli chodzi o błąd to masz racje , zapamiętam.
    W Warbandzie oblężenia wyglądają żałośnie , 2 walczy a 30 stoi na JEDNEJ drabinie i próbuje wejść na góre.
    Co z tego,że mam iluś tam rycerzy skoro dwóch walczy.
    Czy tak trudno było dodać coś takiego jak więcej drabin ( w niektórych zamkach są 2)  naprawdę porażka.
    Co do króla to po prostu brak słów, w ogóle to co odwalili z ta grą to brak słów , o grafikę się czepiać nie można ale o to ,że ta gra "powinna" być niemalże perfekcyjna pod względem możliwości O TO SIĘ CZEPIAĆ MOŻNA.
    Bo skoro grafika idzie na drugi plan to "magia" gry powinna się skupiać na czymś takim jak możliwości w grze.
    Tymczasem moim zdaniem spoczęli na laurach dodali multi and that's all.
    Żałosne.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #410 dnia: Kwietnia 05, 2010, 21:29:33 »
    Z tego co wiem, patche nadal są wydawane. Wiec może zamiast siedzieć i narzekać ruszycie dupska i zaczniecie zgłaszać błędy twórcom, by wyeliminować ich jak najwięcej? Link nawet podam: http://bugs.taleworlds.com/
    Przyznam, że gra nie powinna jeszcze wyjść, bo nie jest skończona, ale TW nie rzucili projektu w cholerę i starają się jeszcze naprawiać wszelkie błędy.

Wyprzedzając komentarze typu "płacę -- wymagam":
    Jak nie możecie ścierpieć przez kilka niedopracowań, które wręcz śmieszą, a nie dołują i nie macie zamiaru pomagać ulepszać produktu, to wasza sprawa. Nikt nie każe Wam w to grać... a czytanie narzekań w co drugim poście do przyjemnych nie należy, bo nie od tego jest te forum. Wyrażać zdanie owszem, ale nie w taki sposób.

A czym jest owe forum? Jest to największy, polski nieoficjalny serwis Mount&Blade. Żaden z naszych userów nie jest ani twórcą, ani współtwórcą M&B, bądź podobnych gier z tej serii. Nie liczcie więc na to, że ktoś rzuci się Wam z pomocą odnośnie bugów... Tym bardziej, że oficjalne Module System jeszcze nie wyszło.

Pozdrawiam!

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #411 dnia: Kwietnia 05, 2010, 21:35:01 »
    Ja się zastanawiam, czego ci wszyscy ludzie oczekiwali. To jest dodatek a nie Mount and Blade 2! Jak dla mnie twórcy odwalili kawał dobrej roboty. Nieco urozmaicili rozgrywkę, poprawili wygląd mapy, polepszyli grafikę, dodali nowe przedmioty, poprawili wygląd jednostek, dodali nową frakcję i co najważniejsze multiplayer! Nieważne jak niektórzy będą go uważać za słaby, ważne że jest!

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline benek120

• Użytkownik
    « Odpowiedź #412 dnia: Kwietnia 05, 2010, 21:42:04 »
    a co z tymi raportami ? to tez jest jakis błąd? bo nie wiem sam wysłałem tam Katrin no i zrobiła swoje wróciła, patrzyłem w raportach to tam mi wzrósł bodajże prawo do rządzenia no i stosunek do jednej z nacji ;] ale jakichś szczegółów raportu nie otrzymałem i nigdzie tego nie ma chyba ze jestem ślepy ^^

Offline Morgred

• Użytkownik
    « Odpowiedź #413 dnia: Kwietnia 05, 2010, 21:46:30 »
    ja mam bląd działający w odwrotną strone ;D

jak bronie zamku to moi obroncy wychodzą z niego czasami zeskakując z murów....

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #414 dnia: Kwietnia 05, 2010, 21:47:47 »
    ja mam bląd działający w odwrotną strone ;D

jak bronie zamku to moi obroncy wychodzą z niego czasami zeskakując z murów....

Wszyscy?! Bo kilku to wiadomo może się zdarzyć. Spróbuj użyć komendy "Utrzymaj pozycję".

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #415 dnia: Kwietnia 05, 2010, 21:47:56 »
    To daj im komendę żeby w miejscu stali...
    Przecież to normalne ze jak nie dasz komendy to boty same lecą walczyć...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Deat(c)hClaw

• Użytkownik
    « Odpowiedź #416 dnia: Kwietnia 05, 2010, 22:01:39 »
    Z tego co wiem, patche nadal są wydawane. Wiec może zamiast siedzieć i narzekać ruszycie dupska i zaczniecie zgłaszać błędy twórcom, by wyeliminować ich jak najwięcej? Link nawet podam: http://bugs.taleworlds.com/
    Przyznam, że gra nie powinna jeszcze wyjść, bo nie jest skończona, ale TW nie rzucili projektu w cholerę i starają się jeszcze naprawiać wszelkie błędy.

Wyprzedzając komentarze typu "płacę -- wymagam":
    Jak nie możecie ścierpieć przez kilka niedopracowań, które wręcz śmieszą, a nie dołują i nie macie zamiaru pomagać ulepszać produktu, to wasza sprawa. Nikt nie każe Wam w to grać... a czytanie narzekań w co drugim poście do przyjemnych nie należy, bo nie od tego jest te forum. Wyrażać zdanie owszem, ale nie w taki sposób.

A czym jest owe forum? Jest to największy, polski nieoficjalny serwis Mount&Blade. Żaden z naszych userów nie jest ani twórcą, ani współtwórcą M&B, bądź podobnych gier z tej serii. Nie liczcie więc na to, że ktoś rzuci się Wam z pomocą odnośnie bugów... Tym bardziej, że oficjalne Module System jeszcze nie wyszło.

Pozdrawiam!
    Nikt nie ma ani pretensji do zalogi forum, ani tym bardziej strony, bo chyba kazdy wie, ze ludzie zajmujacy sie serwisem sa zwyklymi graczami jak kazdy. Jednak skoro, jak slusznie zauwazyles, jest on najwiekszym nieoficjalnym polskim serwisem poswieconym M&B, to ludzie na ten temat tu pisza. Czasem sa to rzeczy pochlebne, a czasem zale - moim zdaniem na obie te rzeczy powinno byc miejsce.

Mnie po prostu irytuje to, ze atakowanie zamkow dzialalo dobrze w M&B, a w Warband kuleje jak wietnamczyk po spotkaniu z mina. Skoro dzialalo dobrze, to po co to psuli? xD

Offline NIFN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #417 dnia: Kwietnia 05, 2010, 22:17:58 »
    Wiele rzeczy popsuli, głównie to skutek grzebania przy AI... I nie powiem, że mnie to nie wkurza, bo błędy ze starych wersji (drabiny) powinny zostać wyeliminowane na samym początku... Tacy są właśnie deweloperzy z TaleWorlds -- jedno naprawią, inne popsują -- trzeba do tego przywyknąć...
    Śmiem twierdzić, że nawet bardziej jestem niezadowolony z pracy TW, niż Wy. Ja i Proud, jako oficjalni testerzy spolszczenia otrzymywaliśmy na bieżąco informacje o wszelkich nowinkach, jakie miały miejsce kilka dni przed premierą i naprawdę "urwy" szły, jak 2 dni przed premierą dostajemy builda, a tu jakaś fabuła (!?)...

Naprawdę... Pisząc tu takie rzeczy nikt, niczego tu nie zdziała, przynajmniej na razie. Jedyną rzeczą, jaką możemy tu naprawić, to spolszczenie. Więc jeśli znajdziecie gdzieś jakiś nieprzetłumaczony tekst, bądź coś kompletnie bez sensu możecie zgłaszać mnie, Proudowi (chyba się zgodzi :P ), albo postępować wg tych wskazówek: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=4538.msg86822#msg86822

Wiem, że lubimy narzekać, ale tu trzeba działać! :P

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 05, 2010, 22:27:46 wysłana przez NIFN »

Offline nod18

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #418 dnia: Kwietnia 06, 2010, 00:23:46 »
    Pomoże ktoś mi z tą niby Kampanią w Warbandzie ? po misji gdzie trzeba uratować brata kupca jest inna w danym mieście ( u mnie to ( SAROGATH ) gdzie trzeba bronić miasta przed bandytami, po tej misji Kupiec mowi ze opuszcza miasto i tyle, koniec żadnych dalej questow niema, to ma być ta cała kampania 3 misje ? czy jest coś dalej ?

Offline NIFN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #419 dnia: Kwietnia 06, 2010, 00:30:44 »
    Pomoże ktoś mi z tą niby Kampanią w Warbandzie ? po misji gdzie trzeba uratować brata kupca jest inna w danym mieście ( u mnie to ( SAROGATH ) gdzie trzeba bronić miasta przed bandytami, po tej misji Kupiec mowi ze opuszcza miasto i tyle, koniec żadnych dalej questow niema, to ma być ta cała kampania 3 misje ? czy jest coś dalej ?
    Nie, więcej nic nie ma. To jest cała "kampania" ;>
    Właściwie to taka fabuła wprowadzająca do świata gry. Nie powiem, że głupia, ale strasznie krótka. ;/

Pozdrawiam!