Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wasze problemy z Warbandem  (Przeczytany 115139 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Fresh2Death

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Wasze problemy z Warbandem
    « Odpowiedź #450 dnia: Kwietnia 09, 2010, 09:10:26 »
    co ciekawe nie tylko on ma taki problem... ja też. wczoraj kupiłem grę głownie do gry multiplayer...
    po 4-krotnym przeinstalowaniu gry nadal nie wyszukuje serwerów żadnych...

sam już niewiem co zrobić niż to że czekać do kolejnego patcha.
    jakby co grę mam zainstalowaną na steamie

Offline Nevitro

• Użytkownik
    « Odpowiedź #451 dnia: Kwietnia 09, 2010, 09:45:56 »
    Ale wiesz, to oBrus Wszechwiedzący, on wie lepiej -.-
    Każdy myśli że nie próbowałem:
    -reinstalować
    -wyłączać firewalla
    -odinstalować firewalla
    -wyłączyć antywirusy itp
    -odinstalować antywirusy
    -odblokować porty
    -pobierać wersję ze sterama
    -zainstalować z płyty wgrać patche

Wszystko zrobiłem co się dało, na pewno nie będę reinstalował systemu, tylko dlatego że mi we wtorek chodziło a teraz nie chodzi... Jestem pewny że to wina klucza, Steama lub patcha...
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 09, 2010, 09:47:38 wysłana przez Nevitro »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #452 dnia: Kwietnia 09, 2010, 15:15:28 »
    Dołączam się do kolegi. Wczoraj próbowałem uruchomić multi a tu nic! Co się dzieje?

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #453 dnia: Kwietnia 09, 2010, 15:27:01 »
    Mam tylko nadzieję że to chwilowe i najnowszy patch usunie ten problem!

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Nevitro

• Użytkownik
    « Odpowiedź #454 dnia: Kwietnia 09, 2010, 15:53:09 »
    A jak nie to zacznę szukać cracka i serwery multiplayer...
    Mam nadzieję że admin strony pozwoli na założenie tematu z załącznikiem cracka i serwerów, bo to NIE NASZA WINA... Ostatecznie napiszę do Wanii z Rosjii, przeleję 500 zł na AK z amunicją i zaczną mordować producentów ...

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Pancakes Fans Master
    « Odpowiedź #455 dnia: Kwietnia 09, 2010, 16:16:43 »
    Nevitro, Argaleb, Fresh2Death i jeszcze ty z uśmieszkami w nicku. Zanim zaczniecie obwiniać wszystkich dookoła za to, że wam gra nie chodzi,  to odpowiedzcie na pytanie. Kto jest dostawcą waszego internetu? Możliwe, że to wina właśnie po jego stronie. Choć nie wykluczam również, że to może być z samym Warbandem. Już nie raz tak się zdarzało, że gdy naprawiali jeden błąd pojawiały się dwa kolejne...
    Zajrzałem na forum TW i nie znalazłem tematu w którym ludzie by masowo narzekali na ten problem, dlatego uważam, że wina leży po stronie waszego internetu.

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 09, 2010, 16:18:27 wysłana przez Dalhi »

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #456 dnia: Kwietnia 09, 2010, 17:02:12 »
    Wchodzimy: Steam>prawym przyciskiem klick na Warbanda>właściwości>pliki lokalne*>sprawdź integralność cache gry.

Po teście, jeśli któraś 'suma kontrolna' plika/plików się nie zgadza,  powinno się zacząć automatyczne uaktualnianie 'uszkodzonych' plików.

Można też spróbować, w ostateczności, zmienić język na angielski.

Nie  wiem czy to w waszym przypadku pomoże, ale nie zawadzi spróbować.

Miałem podobny problem przy okazji innej gry i wtedy to mi pomogło.

@down-jesteś pewien ,że zrobiłeś wszystko tak , jak napisałem? U mnie ten test integralności trwa ponad 5 minut, a ty odpowiedź umieściłeś już po minucie(chyba, że to kwestia pojemności gry i wydajności kompa...)A z pewnością nie spróbowałeś sciągnąć  gry w angielskiej wersji językowej-spróbuj ,co ci szkodzi- patch ze spolszczeniem możesz dać na sam koniec, o ile ci ruszy multi.

*-errata: sorry, mój błąd-ten jeden krok pominąłem
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 09, 2010, 17:55:26 wysłana przez Liveon »

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Pancakes Fans Master
    « Odpowiedź #457 dnia: Kwietnia 09, 2010, 18:45:00 »
    Kiedyś jeszcze w trakcie trwania testów, jeden z graczy miał podobny problem nie widział żadnych serwerów. Jeżeli się nie mylę to pomogło mu następujące rozwiązanie:

Wejdźcie do : C:\Documents and Settings\nazwa_użytkownikal\Dane aplikacji\Mount&Blade Warband* tam znajduję się plik o nazwie "rgl_config.txt".

Odszukajcie wpisu: use_secure_connection = 1 zamieńcie "1" na "0", bądź odwrotnie... pokombinujcie z tym.

*Folder "Dane aplikacji" jest ukryty więc w "opcjach folderów" w zakładce "widok" musicie zaznaczyć opcję "Pokaż ukryte pliki i foldery".

Nie gwarantuję, że pomoże, ale warto spróbować!

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #458 dnia: Kwietnia 09, 2010, 19:10:26 »
    Może nie uwierzycie ale błąd sam się naprawił. Właśnie skończyłem dzisięjszą przygodę z multi. Jutro  może znowu się pojawię:D W każdym razie włączyłem WB i wyszukało im samo serwery.

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #459 dnia: Kwietnia 09, 2010, 19:49:02 »
    Może nie uwierzycie ale błąd sam się naprawił. Właśnie skończyłem dzisięjszą przygodę z multi. Jutro  może znowu się pojawię:D W każdym razie włączyłem WB i wyszukało im samo serwery.

Czary mary -_-'
    Normalnie szał, a więc co było kłopotem ?
    Umiesz to określić ? Albo magicznie pomóż swoim "komegom" niedoli...
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline Nevitro

• Użytkownik
    « Odpowiedź #460 dnia: Kwietnia 09, 2010, 20:00:22 »
    Moim zdaniem po prostu ktoś przestał używać jego kodu ... jakoś u mnie nadal błąd występuje, a wszystko się chrzani przy sprawdzaniu wersji ... nawet po zmienianiu tej linijki kodu.

Patrząć na taleworld coraz więcej ludzi założyło konto by tylko poinformować tych imbecyli iż wydali patcha który uniemożliwia grę. Robili to co ja, nadal im nie działa. A odpowiedź jednego z adminów? Iż zrobili coś z master serwerem iż gra jest "nie do grania"... I mają to zrobić po weekendzie. No, super, to przez ten czas zdążę zrobić wielki prostest aby nikt nie kupował tego schitu... Sobie jaja robią ...
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 09, 2010, 20:24:00 wysłana przez Nevitro »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #461 dnia: Kwietnia 09, 2010, 22:18:26 »
    Moim zdaniem po prostu ktoś przestał używać jego kodu ... jakoś u mnie nadal błąd występuje, a wszystko się chrzani przy sprawdzaniu wersji ... nawet po zmienianiu tej linijki kodu.

Patrząć na taleworld coraz więcej ludzi założyło konto by tylko poinformować tych imbecyli iż wydali patcha który uniemożliwia grę. Robili to co ja, nadal im nie działa. A odpowiedź jednego z adminów? Iż zrobili coś z master serwerem iż gra jest "nie do grania"... I mają to zrobić po weekendzie. No, super, to przez ten czas zdążę zrobić wielki prostest aby nikt nie kupował tego schitu... Sobie jaja robią ...

A u ciebie ktoś gra 24/h że nie możesz wejść na konto? Bo mi nadal wszystko działa. Kalsiver mi chodziło o ten problem z Keyem.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #462 dnia: Kwietnia 10, 2010, 10:45:37 »
    Mi wszystko działa, może po prostu musicie włączać grę przez steama wypróbujcie to..

Offline Nevitro

• Użytkownik
    « Odpowiedź #463 dnia: Kwietnia 10, 2010, 11:05:14 »
    ... Kolejny mądry...
    Skrót od skrótu czym się rożni? I wiesz, wgrywałem wersję ze steama (700 mb download) więc mi nie pierdziel głupot...

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #464 dnia: Kwietnia 10, 2010, 11:17:09 »
    ... Kolejny mądry...
    Skrót od skrótu czym się rożni? I wiesz, wgrywałem wersję ze steama (700 mb download) więc mi nie pierdziel głupot...

Powiedziałem może spróbuj jak nie chcesz to mnie nie wyzywaj.. ale ja bym sprobował wszystkiego bo we wszystkim może tkwić problem..