Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wasze problemy z Warbandem  (Przeczytany 115494 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Shakyor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Wasze problemy z Warbandem
    « Odpowiedź #435 dnia: Kwietnia 07, 2010, 17:46:28 »
    Hmmm, podaj konfig kompa. Apropo czy wcześniej jak grałeś to miałeś taki problem?? Może server sie zawiesił? :D

Offline Seriq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #436 dnia: Kwietnia 07, 2010, 17:49:19 »
    Oryginał, dzisiaj kupiony i pierwszy raz w Warbanda gram.
    Procesor: Athlon 64 2,2 GHz
    Karta Graficzna: Geforce 6600 128 MB
    Ram: 1GB

Offline Nevitro

• Użytkownik
    « Odpowiedź #437 dnia: Kwietnia 07, 2010, 18:46:16 »
    Też mam ten problem ... tylko mi wyłącza internet ...
    Najwidoczniej to jakiś idiota coś zrobił z lobby serwerem i teraz przy szukaniu dostajemy wirusy albo co ... albo zablokowane porty ... ;/ Noż ku***, płakać się chce T.T 

Offline Xavery

• Użytkownik
    « Odpowiedź #438 dnia: Kwietnia 07, 2010, 20:26:51 »
    Mam pare pytań:

1. Odwiedzając Lady Sonadel opowiedziałem jej 5 poematów - "Szturmując zamek miłości", "Kais i Layali", "Rozmowa w ogrodzie", "Helgered i Kara" i "Pragnienie serca" - czy w grze jest ich tylko tyle? Bo jak chcę się nauczyć od wędrownych bardów to mi mówią, że nie znają więcej :/
    2. Jak założę własne królestwo, to narodowość żołnierzy w garnizonach jest zależna od państwa od którego przejęliśmy miasto?
    3. Kogo spośród 7 bohaterów - Rolf, Firentis, Artimenner, Lezalit, Borcha, Baheshtur czy Alayen - najlepiej najpierw wysłać z misją, że aspiruje do miana króla do tych ziem?
    4. Od czego zależy to, by pogadać z lordem na "poważne tematy" na osobności?

Offline mat_eyo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #439 dnia: Kwietnia 07, 2010, 21:10:36 »
    @ up
    1) nie spotkałem się z innymi poematami, chyba jest tylko pięć. Pannie możesz też imponować kiedy zadedykujesz jej wygraną na turnieju.
    2) tzn chodzi Ci o garnizon którym Ty dowodzisz czy taki w mieście z Twojego królestwa ale pod rządami innego lorda?? W pierwszym wypadku będą to żołnierze...których sam tam wsadzisz, po zdobyciu miasta/zamku początkowy garnizon to 0. Jeżeli chodzi o drugą możliwość to zależy - u mnie Mathylda (sorry jeśli żle napisałem) której dałem zamek ma w armi samych Nordów i w zamku też garnizon zrobiła z Nordów. Lerszta moich lordów robi garnizon z żołnierzy krainy, którą podbijam (w moim przypadku Rodhoków)
    3) Bez różnicy, za każdą taką misjię dostajesz to samo (+3 do prawa do rządzenia) ja robiłem tak - jeździłem po tawernahc, werbowałem wszystkich bohaterów po kolei i od razu wysyłałem na misjię. Jak wracał to wyrzucałem z drużyny. Na końcu wysyłam bohaterów, których używam w drużynie
    4) Wydaje mi się, że od dwóch rzeczy - na pewno od Twoich relacji z nim  chyba jeszcze od tego jak bardzo jest lojalny wobec swojego władcy

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #440 dnia: Kwietnia 07, 2010, 21:20:01 »
    a ja mam bardzo ciekawą rzecz w grze ponieważ nagle wyskoczyła mi informacja że używam nowszj wersji gry niż większość serwerów (ja 1.05 serwy 1.03 czy jakoś tak)
    i własnie wie ktoś jak cofnąć tę wersje? Czy może lepiej poczekać że polskie serwery niedługo zadziałają na tej wersji?:/

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #441 dnia: Kwietnia 07, 2010, 22:05:07 »
    a ja mam bardzo ciekawą rzecz w grze ponieważ nagle wyskoczyła mi informacja że używam nowszj wersji gry niż większość serwerów (ja 1.05 serwy 1.03 czy jakoś tak)
    i własnie wie ktoś jak cofnąć tę wersje? Czy może lepiej poczekać że polskie serwery niedługo zadziałają na tej wersji?:/
    Poczekaj. Wkrótce większość serwerów zostanie zaktualizowana i będziesz mógł grać bez problemu -- przynajmniej do kolejnej aktualizacji ;)
    Cofnąć na Steami za bardzo się nie da, ale jakbyś miał wersję no-steam i klucz od niej, to problemu nie ma... Tylko nie pograsz na serwerach, które mają włączone zabezpieczenia Valve.

Pozdrawiam!

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #442 dnia: Kwietnia 07, 2010, 22:19:30 »
    dzięki za szybką odpowiedź, na szczęście serwy szybko się już aktualizują i problemu nie ma :) Pozdrawiam :D

Offline Cripz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #443 dnia: Kwietnia 08, 2010, 11:47:26 »
    Mam kolejny problem.Chciałem się ożenić z jedną Lady.Mam u niej z 30 na + u jej ojca podobnie.I gdy proszę go o ręke Lady to mówi, ze musze zaistnieć w świecie...A mam własny zamek i wioske.O co chodzi ?

Offline Morgred

• Użytkownik
    « Odpowiedź #444 dnia: Kwietnia 08, 2010, 12:07:00 »
    a jaką masz reputacje i ile honoru ?

Offline Cripz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #445 dnia: Kwietnia 08, 2010, 13:24:44 »
    Już się udało :) Zdobyłem miasto i udzielił mi błogosławieństwa i że moge sie ubiegać o Lady, ale jest kolejny problem...Bo kiedyś miałem opcje czy ona widzi jakąś przyszłość razem ze mną no i wymusiłem na niej ucieczke na początku gry i ta opcja znikła bo się nie zgodizła.I teraz już nie mam nic o tej przyszłośći a ubiegać onią już mogę.Więc jak to nadejdzie z czasem ? Dodam, że mam u niej 28 reputacji.

Offline Nevitro

• Użytkownik
    « Odpowiedź #446 dnia: Kwietnia 08, 2010, 19:59:26 »
    Komu nadal gra nie działa w multiplayer?
    Napisałem do CD-Projektu, dostałem odpowiedź aby na pewno wyłączyć wszelkie blokady firewalla (... czy oni mają graczy za idiotów? myśli że ja niczego nie probowałem? -.-) no i nadal nie działa ...

Możliwe że pirat jakiś ma taki sam kod jak my i w ch*** nas robi. Jeżeli do następnego tygodnia nie naprawią to piszę do CD-Projektu o nową wersję gry (nowy klucz) który będzie działał w multi. Skoro dystrybują grę w Polsce to wiedzą jakie są kur**** warunki Steama....

://////////// Przepraszam ale kupiłem grę i czuję się jak pirat bo niby grać multi nie mogę ... A potem się dziwią że polska to piraty, skoro mają oryginały w dupie to za co mam płacić? Za gówno które nie działa? Za brak pomocy? Bo mi powie to co wie każdy użytkownik komputera od 2 miesiecy? ...

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #447 dnia: Kwietnia 08, 2010, 20:05:49 »
    Komu nadal gra nie działa w multiplayer?
    Napisałem do CD-Projektu, dostałem odpowiedź aby na pewno wyłączyć wszelkie blokady firewalla (... czy oni mają graczy za idiotów? myśli że ja niczego nie probowałem? -.-) no i nadal nie działa ...

Możliwe że pirat jakiś ma taki sam kod jak my i w ch*** nas robi. Jeżeli do następnego tygodnia nie naprawią to piszę do CD-Projektu o nową wersję gry (nowy klucz) który będzie działał w multi. Skoro dystrybują grę w Polsce to wiedzą jakie są kur**** warunki Steama....

://////////// Przepraszam ale kupiłem grę i czuję się jak pirat bo niby grać multi nie mogę ... A potem się dziwią że polska to piraty, skoro mają oryginały w dupie to za co mam płacić? Za gówno które nie działa? Za brak pomocy? Bo mi powie to co wie każdy użytkownik komputera od 2 miesiecy? ...

Raczej ogarnij się, stuknij główką o ścianę i pomyśl czego jeszcze nie sprawdziłeś.
    Bo nawet jeśli ktoś ma twój klucz to dostał byś informacje o tym lub inne były by reakcje gry...
    Problem jest po TWOJEJ stronie...
    Jeśli klient pyta to z założenia trzeba brać że niema bladego pojęcia o komputerze...
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline Nevitro

• Użytkownik
    « Odpowiedź #448 dnia: Kwietnia 08, 2010, 21:06:15 »
    Po mojej tak jasne, a Ty jesteś Bóg Wszechwiedzący kurde... -.-
    We wtorek kupiłem, grałem z 3 godzinki, wychodzę z gry, chodzę po stronach, loguję na Steam, pobiera coś i BUM, cyck cyk nie mogę grać ... Tak to jest OCZYWISTE że moja wina iż coś patch zrobił ...

oBrus'ie wszechmogący ...

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #449 dnia: Kwietnia 08, 2010, 21:21:11 »
    Po mojej tak jasne, a Ty jesteś Bóg Wszechwiedzący kurde... -.-
    We wtorek kupiłem, grałem z 3 godzinki, wychodzę z gry, chodzę po stronach, loguję na Steam, pobiera coś i BUM, cyck cyk nie mogę grać ... Tak to jest OCZYWISTE że moja wina iż coś patch zrobił ...

oBrus'ie wszechmogący ...

Innym gra chodzi, a tobie nie... ojej...
    To polecam odinstalować warbanda i zainstalować od nowa w takim razie...
    Dziwne że jak na razie tylko u ciebie się coś takiego dzieje... (na dużo większy ogół ludzi którym działa wszystko jak natura chciała...)
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.