Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wasze problemy z Warbandem  (Przeczytany 115429 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pawello

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Life goes on, come of age...
    Odp: Wasze problemy z Warbandem
    « Odpowiedź #150 dnia: Listopada 24, 2009, 19:40:06 »
    No wybacz, ale nie potrafisz nawet zaglądnąć dwa posty wyżej?! Masz szczęście że jestem aż nadto cierpliwy. Nie, nie da się zmniejszyć pingu! A wszelkie "zmniejszacze"  pingu np.do cs'a to zwykły bubel!
    "Ach, ach! Majorze, dzisiaj żyjem, jutro gnijem, tylko to nasze, co dziś zjemy i wypijem" A.Mickiewicz "Pan Tadeusz""Dopóki walczysz, jesteś zwyciezcą."

Offline mati3333

• Użytkownik
    « Odpowiedź #151 dnia: Listopada 24, 2009, 20:30:29 »
    Nie śledziłem tego tematu. Przepraszam.

Mam jeszcze jeden problem. Na początku gry jak zaczynam grać to na TS wszyscy normalnie mnie słyszą a po jakimś czasie jak chce coś powiedzieć to zamiast tego co mowie trzeszczy.
    Co zrobić żeby wszystko było dobrze?

EDIT

Przepraszam jeszcze raz.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 24, 2009, 20:32:44 wysłana przez mati3333 »

Offline Pawello

• Użytkownik
    « Odpowiedź #152 dnia: Listopada 24, 2009, 20:34:24 »
    Spoko, nie musisz przepraszać :P. Patrz uważniej na przyszłość. Co do TS'a, to myślę, że możesz coś spróbować w ustawieniach TS'a pokombinować, ew. jak nie zadziała nic to przypisać "aktywność" pod jakiś klawisz. Może zadziała.
    "Ach, ach! Majorze, dzisiaj żyjem, jutro gnijem, tylko to nasze, co dziś zjemy i wypijem" A.Mickiewicz "Pan Tadeusz""Dopóki walczysz, jesteś zwyciezcą."

Offline mati3333

• Użytkownik
    « Odpowiedź #153 dnia: Listopada 24, 2009, 20:36:10 »
    Mam już przypisany klawisz. Tylko trzeszczy strasznie jak chce coś powiedzieć.

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #154 dnia: Listopada 25, 2009, 16:36:41 »
    Mam już przypisany klawisz. Tylko trzeszczy strasznie jak chce coś powiedzieć.

Sprawdź kable, podłączenie do kompa, ustawienia a na końcu czy mikrofon jest włączony...
    coś gdzieś wadzi...
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline Pawello

• Użytkownik
    « Odpowiedź #155 dnia: Listopada 25, 2009, 16:38:36 »
    Sprawdź czy wtyczka mikrofonu jest do końca włożona.

PS: A może masz aparat na zębach?  Spotykałem już takie osoby co im "trzeszczało" bo mieli aparaty :P

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #156 dnia: Listopada 25, 2009, 16:51:24 »
    Albo kup sobie nowy mikrofon:)

Offline mati3333

• Użytkownik
    « Odpowiedź #157 dnia: Listopada 25, 2009, 17:52:29 »
    Mikrofon mam nowy a aparatu na zębach nie mam.

Offline antykaczor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #158 dnia: Listopada 25, 2009, 19:00:46 »
    Nie moge scciągnąć najnowszego patcha.............
    Pokazuje mi coś takiego

There is a problem with the resource you are looking for, and it cannot be displayed.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #159 dnia: Listopada 25, 2009, 19:29:27 »
    Każdy może się zgodzić, że wraz z nadejściem patch o numerku 0.640 nastąpiły drastyczne zmiany odnośnie rozgrywki. Gra chodzi strasznie niepłynnie, nie ważne, jakie się ustawienia posiada - da się odczuć wyraźnie spadek klatek...
    Dodać do tego, że KAŻDA broń potrafi przewracać, czyni to po prostu grę opierająca się na tym, że kto pierwszy kogo uderzy.
    Pchnięcia ze grzbietu są od tej pory nieruszane - nie da się manewrować lancą, która wyprowadza cios, w sumie nie byłoby w tym nic złego, pod warunkiem, że każą jednostka wyprowadzająca pchnięcia, nie mogłaby zmieniać kierunku ataku podczas wyprowadzania owego pchnięcia. Tak, to konnica dostaje po tyłku...

Pozdrawiam!

Offline Pawello

• Użytkownik
    « Odpowiedź #160 dnia: Listopada 25, 2009, 19:57:21 »
    A ja muszę powiedzieć, że plusem jest to, że w końcu poprawili celność toporków i oszczepów (coś dla Xasana)! Grając przed chwilą, niby przypadkiem, trafiłem Chidoriego w łeb z ok. 150 metrów!

Offline Shrama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #161 dnia: Listopada 25, 2009, 20:17:22 »
    A może to są toporki samonaprowadzające się? Ciekawa rzecz :)
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

"Pusty wóz hałasuje najbardziej"

Offline Xenon

• Użytkownik
      • EXPO360 - panoramy sferyczne
    « Odpowiedź #162 dnia: Listopada 25, 2009, 20:38:07 »
    Pchnięcia ze grzbietu są od tej pory nieruszane - nie da się manewrować lancą, która wyprowadza cios, w sumie nie byłoby w tym nic złego, pod warunkiem, że każą jednostka wyprowadzająca pchnięcia, nie mogłaby zmieniać kierunku ataku podczas wyprowadzania owego pchnięcia. Tak, to konnica dostaje po tyłku...

Nowa "fizyka" lancy jest tak odmienna od dotychczasowej, że wszystkie nasze treningi można powiesić na kołku i o nich zapomnieć...
    Generalnie trafienie jest możliwe pod warunkiem, że cel będzie ciągle stał w miejscu w które pierwotnie celowaliśmy
    (albo nie zmieni kierunku jazdy przez 1 sekundę czyli całą wieczność), lub też przewidzimy idealnie jego ruchy.

Ale z tym jeszcze dało by się może żyć (po 3 minutach walki na US miałem 9 killsów) - niestety ta fizyka powoduje,
    że bardzo często lanca "leci" zupełnie w inną stronę niż wynikało by to z naszych "obliczeń"...
    Uczucie trochę jak na sporym rauszu, a trochę jakbyśmy mięli skrępowane ręce i jakiś dziwny magnes
    ciągnący lancę losowo w różne strony...

Inna dziwna i trochę śmieszna rzecz, po puknięciu szabelką w tarczę przeciwnika on się przewraca czasem jakby dostał dwumetrowym młotem...

Ciekawe co tam dali jeszcze oprócz czarnych płatów przed oczami, bardzo ciekawy efekt swoją drogą ;)
    ------------
    EXPO360

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #163 dnia: Listopada 25, 2009, 20:48:02 »
    W zasadzie oberwanie mieczem też przewraca;d.  łucznicy mają zwiększoną siłę ognia,tera są odrobinkę za dobrzy, poprawili tor lotu strzały, leci bardziej prosto przez co nie trzeba tak zawyżać celownikiem by trafić cel (ale i tak troszkę trzeba).konni mają teraz shilda który robi takąjakby błonę ochronną przed nimi nie ważne gdzie celujesz i tak nie trafisz w konnego, pozostają nogi.
    Gra się dziwnie ścina, oraz dodali  w menu głównym napis warband, to tyle co zobaczyłem po kilku minatach gry i statach 25 do 10.

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #164 dnia: Listopada 25, 2009, 20:52:00 »
    statach 25 do 10.

Jak to powiedziałeś 5 sec temu na TS'ie "Chyba Cię coś boli".

Ten patch to porażka, zmieńcie to Dev!