Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Polskie pomysły do Warbanda  (Przeczytany 18382 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    Odp: Polskie pomysły do Warbanda
    « Odpowiedź #45 dnia: Września 27, 2009, 16:56:37 »
    Tryb gry: HUNT AND PREY
    Mix DM/TDM: Na początku rozgrywki toczy się standardowa walka Deathmatch -> każdy na każdego. W momencie, gdy któryś z gracz zabije kogoś, staje się tzw zwierzyną (PREY) i pozostali uczestnicy mają za zadanie tego gracza upolować (HUNT). Wszyscy tropiciele należą do jednej drużyny i nie mogą się zabijać na wzajem (friendly fire dla broni dystansowych - wg ustawień serwera). Pierwsza osoba, która pokona poszukiwanego zdobywa punkty i staje się poszukiwanym. Poszukiwany może dowolnie zabijać i otrzymuje za to punkty. Gra kończy się, gdy któryś z graczy (nieważne, czy to łowca, czy ofiara) zdobędzie limit punktów, bądź upłynie czas gry.

Zalecałbym grać w ten tryb na mapach typu Village oraz z bronią dystansową, lecz nie widziałbym powodów, dla których konnica nie mogłaby w nim uczestniczyć...

Pozdrawiam!

Offline Atlor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #46 dnia: Września 28, 2009, 20:05:21 »
    Siege vs Siege
    Tylko ze w takim czymś powiło być przynajmniej 32v32.
    Polegalo by to na prostym siege tylko ze w 2 strony, poprostu obie drużyny zaczynają w swoich zamkach i maja zając zamek przeciwnika.
    Nie wiem czy cos takiego by sie przyjęło no ale powiedzcie co o tym myślicie :]

Co do tego pomysłu Nifn-a "Hunt and Prey" to spotkalem sie z takim pomysłem w grze ze star wars tylko to było to tak sensownie zrobione ze sie szukalo miecza i był tylko jeden "Jedi" a reszta z bronią palna chodziła (pozatym jedi miał dostęp do wszystkich mocy wiec to była niezła zabawa)

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #47 dnia: Września 29, 2009, 07:27:37 »
    Siege vs Siege
    Tylko ze w takim czymś powiło być przynajmniej 32v32.
    Polegalo by to na prostym siege tylko ze w 2 strony, poprostu obie drużyny zaczynają w swoich zamkach i maja zając zamek przeciwnika.
    Nie wiem czy cos takiego by sie przyjęło no ale powiedzcie co o tym myślicie :]

Co do tego pomysłu Nifn-a "Hunt and Prey" to spotkalem sie z takim pomysłem w grze ze star wars tylko to było to tak sensownie zrobione ze sie szukalo miecza i był tylko jeden "Jedi" a reszta z bronią palna chodziła (pozatym jedi miał dostęp do wszystkich mocy wiec to była niezła zabawa)

Mi się pomysł nie podoba, bo bitwa toczyła by się na polu między tymi zamkami, to w takim razie po cholere były by te zamki, poza tym cholernie nie realistycznie, widział ktoś kiedyś dwa zamki w oddali od siebie jakieś 300-400 metrów???:P

Offline Atlor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #48 dnia: Września 29, 2009, 08:15:37 »
    No to zamki można by zmienić na wsie i by była wojna miedzy wsiami...
    To mogło by być fajne :D

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #49 dnia: Września 29, 2009, 08:25:06 »
    W tej chwili na niektórych mapkach są dwie wsie, z których zaczyna się rundy np. mapka z rzeczką.... fajnie, że masz takie pomysły, ale myśle się moderzy wezmą się za zmienianie mapek po premierze pełnej wersji, beta natomiast nie służy do pokazania pomysłów na różne mapki, a na zbalansowanie gry i usunięcie bugów, poza tym ten temat służy też temu......ma być profsionalnie, a nie teraz wezme i to przetłumacze, żeby w becie dali jeszcze jedną mapkę, bo Atlor chce się pobić między wsiami... sam bym siebie musiał skrytykować.....myśle, że autorzy mają ciekawsze rzeczy do roboty, niż wymyślanie nowej mapki, bo niektórzy chcą sobie pograć w betę jak w pełną wersję......

Edit: takie "pomysły" to po premierze!!!!!!!

Offline rozman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #50 dnia: Września 29, 2009, 16:23:31 »
    Mogło by się sprawdzić castle vs castle i przy tym realniejsza animacja do bramy ^^
    Była by jadka , łucznicy by napie.... strzelali :D Piechota szła by na zamki i chroniła równocześnie swojego , a kawaleria na środku ;p

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #51 dnia: Września 30, 2009, 08:33:41 »
    Mogło by się sprawdzić castle vs castle i przy tym realniejsza animacja do bramy ^^
    Była by jadka , łucznicy by napie.... strzelali :D Piechota szła by na zamki i chroniła równocześnie swojego , a kawaleria na środku ;p

Rozman lubię Cię, ale błagam nie róbcie offtopu, później jak już wyślemy list będzie można wypisać Wasze pomysły na rozgrywkę, ale jak narazie szukamy bugów, więc skupcie się na tym....to jest cholernie ważne, bo czym więcej się wychwyci tym będzie ciekawiej.....jutro temat o godzinie 16.00 będzie zamknięty i zacznie się tłumaczenie tekstu przeze mnie, więc jeśli macie coś do powiedzenia to macie jeszcze czas... no Panowie do roboty!!!!!

Offline NIFN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Września 30, 2009, 13:02:39 »
    Co do sugestii:
    Dać możliwość wyboru dwóch tych samych frakcji (tzw wojna domowa). Na takich meczach liczyłby się umiejętności graczy, taktyka, niż walory danych frakcji.

Pozdrawiam!

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Października 01, 2009, 07:07:04 »
    Ze względu na nowy patch, trzeba na szybkiego wyłapać kolejne błędy i dopiero wysłać, więc jak możecie to włączcie gre, wyłapcie bugi i na szybkiego piszcie, później tam na bierząco będziemy aktualizować....do roboty!!!!!!!:P

Offline zefir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Października 02, 2009, 07:57:59 »
    Ja byłbym za tym, aby:
    1. Widoczny był nick pomysłodawców różnych wniosków w czasie gry np. kick'owanie graczy, zmiana mapy itd. Za dużo spamerstwa się w tym względzie ostatnio porobiło (co jednak drażni), a w ten sposób takie osoby byłyby wychwytywane i wywalane z gry.
    2. Zmiana pieniędzy na punkty za zabitych przeciwników, które byłyby wymieniane na lepsze uzbrojenie.
    3. Wprowadzanie min 15 sekundowej przerwy między rundami (bitwy, oblężenia), aby móc ze spokojem dobrać nowy ekwipunek.
    4. Możliwość gry tymi samymi frakcjami na wyodrębionych serwerach np. nord vs nord.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Października 02, 2009, 08:17:05 »
    Bardzo fajne pomysły:
    1. Z tym nickiem to i tak by nie przeszło, bo mógłbym się rozłączyć i za kilka sekund miałbym nowy nick.... i co za różnica, a Ci co by grali w klanach lub chcieli by być popularni ze względu na swoje walory bojowe to raczej nie kickowali by ludzi, jeśli nie byłoby powodu
    2. Pieniądze czy punkty, czy ilość owłosienia na klacie....:P niczym się nie różnią, przyjmij sobie, że ta kasa to Twoje punkty i po sprawie....nie robiłbym problemu:P
    3. To jest dobry pomysł, szczególnie jak zostaje się samemu, albo samemu wygrywa bitwe, wtedy jest mało czasu, a dużo kasy i czasami trzeba usilnie zginąć, żeby wymienić sobie ekwipunke....ale....zawsze jest jakieś ale:P jak już sobie dłużej pograsz to wybranie sprzętu zajmie Ci 3 sek....narazie nikt nie jest wprawiony, bo to początek, więc nie wiem czy usilnie przedłużać rozgrywkę
    4. I tu nie mam zadnego "ale", faktycznie w ostatnim patchu wprowadzili możliwość zmiany frakcji, w czasie rozgrywki, ale nadal nie mamy czegoś takiego jak Nord v Nord....a to by się bardzo przydało....

Ps. To jest tylko mój punkt widzenia, więc Wy też się wypowiadajcie odpowiednio argumentujac swoje wypowiedzi, acha....i szukajcie nowych bugów w nowym patchu:P

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #56 dnia: Października 02, 2009, 16:43:40 »
    No wiec tak
    Bugi

1 Trafiasz koelsia w Heda z ciecia (on lata na golasa) a on niewzruszony  , trafiam ponownie i znowu nic (nosz kur) to już 5 raz.

2 Kolesie w zwykłych tunikach potrafią przetrwać 2 razy heda z scimitara ale dobra.

3 Czyżby łuk zaczął przebijać tarcze?? Trzymam tarcze najwyżej jak się da(czyli tylko w nogi może mnie trafić, a tu headshot OMG)

Offline NIFN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Października 02, 2009, 17:03:09 »
    3 Czyżby łuk zaczął przebijać tarcze?? Trzymam tarcze najwyżej jak się da(czyli tylko w nogi może mnie trafić, a tu headshot OMG)
    Możliwe, że trafił Cię ktoś inny (np. stojący z tyłu, boku), lub krzywo stanąłeś. Często i mnie się zdarza, że mnie ktoś trafi w ramię, mimo, że nacierałem na niego na wprost... Nie wykluczam jednak, że nie masz racji, bo różnie bywa.

Pozdrawiam!

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #58 dnia: Października 02, 2009, 17:14:00 »
    Cóż to było na oblężeniu i dostałem heda to było jak 0.000000001% na 10000

Offline rozman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Października 02, 2009, 18:55:15 »
    A prawda jest taka że jak sie dostanie banie czasami to sie nie pada , a według mnie powinno być od razu kill i tyle.