Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Polskie pomysły do Warbanda  (Przeczytany 18333 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Szepiet

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Warband forever :)
    Odp: Polskie pomysły do Warbanda
    « Odpowiedź #75 dnia: Października 04, 2009, 12:18:48 »
    Drugi mój ciekawy pomysł jest taki aby piechota/łucznicy mogli się wbijać na konika i transportować ich do wrogów.Konik byłby wtedy wolniejszy.

"Złudne nadzieje są bardziej niebezpieczne od strachu."— John Ronald Reuel Tolkien

Offline rozman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #76 dnia: Października 04, 2009, 13:05:50 »
    Już wcześniej maiłem o tym napisać ale zapomniałem.Własnie fajnie by było jak by piechotka i łucznicy mogli dosiadać się do kawalerzystów na tył i wtedy ten z tyłu może siekać a ten z przodu tylko kierować.

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #77 dnia: Października 04, 2009, 13:35:45 »
    Już wcześniej maiłem o tym napisać ale zapomniałem.Własnie fajnie by było jak by piechotka i łucznicy mogli dosiadać się do kawalerzystów na tył i wtedy ten z tyłu może siekać a ten z przodu tylko kierować.
    Może jeszcze do tego salta w pełnej płytówce? Litości, M&B ma w sobie coś z symulatora, więc nie "ucasualniajmy" go tak bardzo.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Atlor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #78 dnia: Października 04, 2009, 13:59:36 »
    Zrobilibyście z tego zręcznościowke...
    Pozatym ludzie by wymyślili tak z tymi koniami ze pewnie 2 by siedzialo żółwi na koniu ciężkim i by sobie ownowali...Według mnie cos takiego było by bez sensu no bo co następnego by dali? Wspinanie sie po budynkach jak w Assassins Creed?

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #79 dnia: Października 04, 2009, 18:39:24 »
    Mały bug.. przy zmianie klasy postaci czasami brakuje nam jakiejś broni. Grając najpierw piechurem w 3 slocie wybrałem sobie worek oszczepów, po zmianie klasy postaci na łucznika, zamiast scimithara (który standardowo w solcie numer 3 jest) miałem worek oszczepów.. dzięki temu Rozman mi nakopał...
    Inny przykład: po zmianie postaci na konnego, zamiast lancy (slot 3) nie miałem nic...

Kasę miałem, bo na następnej rudzie zrobiłem tzw "czołga" ;p

Pozdrawiam!

Offline rozman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #80 dnia: Października 05, 2009, 16:06:06 »
    14. Zmienić ustawienie "friendly fire" na niektórych serwerach, tak by gracz mógłby zabić drugiego gracza
    nie ginąc przy tym od odbicia obrażeń (za zabicie swojego traciłby powiedzmy 2 punkty).

Może być ale np. gdyby koleś zabił już 2 to kick ;]

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #81 dnia: Października 05, 2009, 16:10:28 »
    Lepiej ustawić przenikanie przez kumpli.

Offline NIFN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #82 dnia: Października 05, 2009, 16:37:09 »
    Lepiej ustawić przenikanie przez kumpli.
    Oszalałeś? gra skupiałaby się na  jednej wielkiej skill-less masówce, gdzie dwóch, lub kilku ludzi na przodzie biegłaby z najlepszymi tarczami, a reszta zza ich pleców dźgałaby napotkanych ludzi... Kolizja musi być.

Co do friendly fire, tyczy się on tylko broni dystansowej i jest kilka możliwości jego ustawienia w host menu:
    -> wyłączony (czyli nawet bronią dystansową nie można zabić)
    -> włączony (czyli możemy zabijać swoich)
    -> reflect (czyli to, co teraz -> po trafieniu odbija obrażenia)

Pozdrawiam!

Offline drako47

• Użytkownik
    « Odpowiedź #83 dnia: Października 05, 2009, 21:20:22 »
    Ja bym osobiście popracował nad respawnem. Na dużych mapkach biega się bardzo dużo( pół biedy jak jesteś na koniu).

Offline NIFN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #84 dnia: Października 12, 2009, 11:36:03 »
    Wczoraj z Oktawianem i Tario testowaliśmy sobie kolizje tarczy wobec łuków i kusz. Pierwsza do testów poszła kusza, którą ja operowałem, Tario i Oktawian mieli najlepsze tarcze (vaegirskie) i się zasłaniali. Pierwszy test poszedł na zasłanianie się tarczą okolic głowy, gdzie ja-kusznik celował we właśnie wspomniane miejsce. Tarcz parowała idealnie, ani razu bełt nie przeszedł. Oktawian zmienił tarczę na najgorszą vaegirską... skończył headshotem, po 1 bełcie. Potem obrońcy zmienili kierunek bloku na nogi, a ja celowałem w głowy -> wynik przesądzony. Podobnie było z ochroną nóg. Opuszczona maksymalnie w dół tarcza chroniła golenie perfekcyjnie, natomiast, gdy tarcze obrońca uniósł, obrywał w nogi.
    Łuki natomiast, zachowywały się nieco inaczej... Tario grał jako łucznik, z najlepszym łukiem (Warbow), natomiast ja osłaniałem się tarczą. Nie ważne, którą część ciała broniłem (głowa / nogi), strzały zawsze wbijały się w tarcze. Nawet blokując nogi, Tario strzelał mi w głowę (nawet stał na murku), strzały idealnie wbijały się w tarcze...

Dopiszcie to do listu :F

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Października 12, 2009, 11:38:09 wysłana przez NIFN »

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #85 dnia: Października 12, 2009, 12:13:34 »
    To weź to jakoś zapisz.... bo nie będę tłumaczył, że grałeś z Tario.....

Co do pomysłów to myślę, że powinniście się za to bardziej zabrać i wypisywać Wasze spostrzeżenia...nowy patch wyszedł a tu cicho...a później będziecie narzekać na coś, jak nas jednak ostatecznie posłuchają

Offline NIFN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #86 dnia: Października 12, 2009, 12:42:47 »
    Poprawić kolizje tarcz dla łuków, gdyż blokujący się przed łucznikiem (nie ważne, czy to dół, góra) zawsze przechwytuje swoją tarczą strzałę.

Sugestia dot. Mini modów tzw Mutatorów.
    Nie jest to nikomu obce, że Warband wzoruje się na trybach gry ze słynnego Unreal Tournament (kto oczywiście w UT grał). Niemniej jednak w Unrealu grę można było sobie dowolnie modyfikować, dodając do rozgrywki Mutatory.
    Czym jest Mutaror? Mutator to mini mod, który nie zmienia gameplay'u, lecz dodaje kilka ciekawych smaczków uprzyjemniających rozgrywkę. Przykładem takiego Muatora w przypadku Unreal Tournament jest słynny Instagib, który zamienia wszelką broń na karabiny, które zabijają natychmiast po trafieniu. W M&B oczywiście tego typu rozwiązania mogłyby zostać wykorzystane do innych celów, np. uruchamiając Mutaror "No Horses" wyłączałby wszystkie konie i każdy gracz na serwerze (nieważne, czy to konnica, czy piechur) grałby pieszo. Podobnie można by było uruchomić Mutator "No Bows / Crossbows", czyli jak sama nazwa wskazuje gra toczyłaby się bez broni dystansowych (nie dot. miotanych).
    Mutatory można by było łączyć ze sobą, np wybierając wyżej wspomniane NoHorses, NoBow/Crossbow, gracze toczyliy pojedynki tylko jako piechota z oszczepami, rzutkami itp. Dzięki nim, nie trzeba by było błagać innych graczy, by Ci zaprzestali używania łuków/kusz/koni/etc.

Przedstawię listę przykładowych mutatorów, które można by było wykorzystać w Warbandzie:
    -> NoHorses - brak konnicy
    -> NoBows/Crossbows - brak broni dystansowych
    -> StealHP - każde trafienie przeciwnika odnawia życie bohatera
    -> NoThrowing - brak broni miotanych
    -> MeleOnly - czyli NoHorses, NoBows/Corssbow i NoThrowing w jednym
    -> NoArmor - brak pancerzy - walka na gołe klaty
    -> InstaGibMele - każde trafienie z broni białej zabija
    -> InstaGibRanged - każde trafienie bronią dystansową zabija
    -> HPRegeneration - każda sekunda odnawia ~1% HP
    -> NoShields - usuwa wszelkie tarcze
    -> WeaponArena -- w zależności od ustawienia mutatora w grze toczyłaby się walka tylko jednym rodzajem oręża (np Scimithar only)
    -> NoTwoHandedWeapons - usuwa wszelką broń dwuręczną
    -> NoPolearms - usuwa wszelką broń drzewcową
    -> NoOneHandedWeapons - usuwa wszelką broń jednoręczną
    -> NoBastardWeapons - usuwa wszelką broń jedno-dwuręczną
    -> NoDrops - pokonany przeciwnik nie upuszcza aktualnie noszonej tarczy, broni
    -> FistsOnly - walka toczy się tylko na pięści
    -> HorseSux - każdy konny będzie miał oczojebny i migoczący napis na środku ekranu "Koń ssie!"
    -> NoBots - wyłącza boty w grze
    -> FactionStay - po zakończeniu meczu frakcje się nie zmieniają (może się zmienić jedyni ich kolejność)
    -> MapStay - po zakończeniu meczu mapa nie ulega zmianie
    -> GameSpeed - zwiększa, bądź zmniejsza szybkość gry (fast / normal / slow)
    -> NoMoney - brak pieniędzy - wszelkie opancerzenie, bądź broń za darmo
    ...

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Października 12, 2009, 13:33:21 wysłana przez NIFN »

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #87 dnia: Października 12, 2009, 12:57:49 »
    O  ludzie?!?!?!? jak ten cos wykombinuje to mi się nogi uginają:P

To jest bajer...jak dla mnie nie potrzebny....mi się nie podoba, ale to jest moje zdanie, więc wyraźcie swoje:)

chociaż kilka z nich można by było zastosować, ale to z odnawianiem HP czy walka tylko daną bronią to raczej jak dla mnie odpada:)

Ps. Kusza ssssssssssie:P

Edit down: mi tu pachnie cs'em:P
    « Ostatnia zmiana: Października 12, 2009, 13:25:10 wysłana przez pwi7aaf »

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #88 dnia: Października 12, 2009, 13:23:57 »
    Przydało by się jeszcze coś takiego.
     Gracze zaczynają z podstawowymi broniami i tak, zabijając kogoś zyskują 1 frag i za tego fraga dostaną  miecz nr 2(od najgorszego do najlepszego).i tak zabijając innych zyskiwali by leprze bronie . Na początku wybierali by tylko  które bronie chcą otrzymywać  leprze włócznie łuki kusze itp.
    Oczywiście ilość fragów na leprzą broń zmieniała by się w zależności od broni, jaką aktualnie możemy zdobyć

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #89 dnia: Października 12, 2009, 13:30:38 »
    Ja myślę, że... jest to jeden z głupszych pomysłów jakie słyszałem :( Wybacz Tario i nie bierz tego do siebie, ale grając klanowo, chyba nie będzie osoby, dla której najważniejsze są fragi? To ma działać tak, że nie ważne kto zabije wroga, ale żeby go zabić. Bierzemy go w trójkę i gramy tak żeby on padł, a nie tak żeby nabić sobie kolejnego fraga i pochwalić się na forum...