Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Polskie pomysły do Warbanda  (Przeczytany 18474 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    Polskie pomysły do Warbanda
    « dnia: Września 23, 2009, 12:10:45 »
    Od razu proszę wszystkich, którzy nie mają nic do powiedzenia o niewypowiadanie się w tym temacie, nie robienie syfu, offtopu i innych głupot:P od razu będę prosił administrację o bany dla śmiałków:P

Temat służy dla betatesterów i ludzi, którzy nie grają, ale słyszeli już dużo na temat rozgwyki w multi czyli Warbandzie... tu spróbujemy wypisać wszystkie bolączki, wszystkie problemy dotyczące rozgrywki, działanie naszego oręża itd. Moglibyśmy pogadać na gg, ale jak mam czas i chwile w domu to już wole sobie pograć a nie dyskutować o problemach, szkoda czasu a w pracy na pewno znajdzie się "chwilka", poza tym na SB też czasami kilku osób nie ma, które włączyły by się do dyskusji, więc po to jest ten temat...prosiłbym jednocześnie o wypunktowanie tych "problemów" związanych z grą, od razu nadających się do przetłumaczenia na angileski i utworzeniu specjalnego wątku na TW....dyskutujcie i rozważajcie, ale piszcie konkrety, bo później ciężko będzie wybrać to co ma się znaleść w liście...dobra, wiemy o co chodzi, więc do roboty, pamiętajcie, że to leży w gestii każdego z nas, bo będąc na forum pewnie kupicie tą grę.....
    « Ostatnia zmiana: Września 24, 2009, 19:54:31 wysłana przez pwi7aaf »

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 150
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: List do TW
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 23, 2009, 12:15:42 »
    1. Mysle ze problem celnosci łuków i kusz to najwazniejszy blad i jesli tego nie poprawia w najblizszym patchu, to trzeba forsowac poprawke tego 'buga' tak mocno jak tylko sie da.

2. Nie wiem czy jest, ale opcja ignoruj sie bardzo przyda jezeli jakis debilek zacznie spamowac na chacie

3. Zajebista sprawa bylaby mozliwosc podglad listy serwerow bez wychodzenia z serwera na ktorym sie jest

4. Nie wiem jak to wyglada, bo nie gralem juz jakis czas, ale tez trzeba zbalansowac obrone tarcza i sama bronia, bo aktualnie mozna popylac bez tarczy i blokowac sie sama bronia i wsio jest ok, gowno Ci moga zrobic
    « Ostatnia zmiana: Września 23, 2009, 12:34:17 wysłana przez soner »
    ~Już Cię nie rozumie liżę komuż dupę ale jestem arogancki.Zastawienie wyrazów podobne do tego Jaś jest wysoki ale trochę niski. - acoaco122

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 23, 2009, 12:21:03 »
    Sorki, że się wtrącam, ale piszcie już problemy jako punkty, gotowe do przetłumaczenia, bo trzeba będzie nad tym siedzieć godzinami....
    Czyli:
    1.tretetetetette
    2.tetrtretetete itd xD

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 23, 2009, 12:22:13 »
    OK ja napiszę o moich 2 wizjach dot. Deathmatch:
    --------------------------------------------------------------------

#1. Zachować stary system i wprowadzić wszystkie możliwe frakcje do wyboru, oraz ich klasy. Powinni naprawić również wynagrodzenia pieniężne (zabijanie członków tej samej frakcji nie przynosi dochodów!).

#2. Wyeliminować kasę, frakcje i utworzyć same klasy postaci: piechur, konny, łucznik konny, łucznik, kusznik.
    PANCERZ:
    Wszyscy w zależności od klasy nosiliby wdzianka z Areny... np łucznicy, kusznicy i łucznicy konni nosiliby tuniki, gdzie piechurzy i konni nosiliby pancerze kolcze. Co do hełmów: konni - te zamknięte z piórkiem, piechurzy i kusznicy - szyszaki (?), łucznicy i łucznicy konni -> stepowe. Jeśli chodzi o buty: konni, jakieś ciężkie (z wyjątkiem łucznika konnego), piechota i pozostali lekkie. Owe przedmioty dostępne są w zwykłym native, więc wprowadzenie ich nie stanowiłoby problemów.
    BROŃ:
    Broń powinna być do wyboru za darmo. Konni mogliby mieć do wyboru 2 lance (długa - powolna, bez możliwości używania tarczy, zabójcza, oraz krótka - szybsza etc.), tarcze, miecz/szablę, 1h toporek, rzutki oraz ok 3 konie do wyboru (średni - hunter, szybki, crusier, cieżki - warhorse).
    Piechota: włócznie, miecz/szabla, dwuręczny miecz, 1h toporek/buława, 2h toporek/młot bojowy, toporki do rzucania, oszczepy, tarcze.
    Kusznicy: 2 kusze (ciężka, lekka - różnica szybkości ładowania, celności i zadawanych obrażeń), miecz/szabla, 1h toporek/buława, tarczę, bełty.
    Łucznicy: 2 łuki (patrz wyżej), miecz/szabla, 1h toporek/buława, strzały.
    Łucznicy konni: j/w + koń.. 2 do wyboru (stepowy, crusier).

PS. podobny tekst wysłałem Ci na GG pwi7aaf.

W razie pytań/wątpliwości pisać :P

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Września 23, 2009, 12:24:27 wysłana przez NIFN »

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #4 dnia: Września 23, 2009, 12:40:43 »
    Dodanie drugiego trybu conquest, dokładnie chodzi mi o zmieszanie go z trybem Siedge. Przykładem może być jakieś miasto lub większy zamek. Zadaniem obrońców byłaby w pierwszej kolejności walka na murach Gdy atakujący zajmą mury ( można dodać równoległy punkt przy bramie) ich spawnpoint przenosiłby się w pobliżu zdobytej flagi. Dopiero po zajęciu tego punktu możliwe by było atakowanie następnych. Podobnie jak w singleplayerowym native walka przenosiłaby się na ulice. Po opanowaniu kontroli w ulicach miasta przed atakującymi czekałoby najtrudniejsze zadanie czyli zdobycie kasztelu. Oczywiście czas rozgrywki musiałby się wydłużyć a obrońcy powinni dostać możliwość odbijania punktów. Ten tryb został wymyślony dla większych bitew (5 na 5 nie zda egzaminu).

Moje tłumaczenie.

Adding second conquest mode, I mean mixing conquest with siege. Scene should be city or big castle. First defenders task should be fighting on walls. When attackers will capture walls (and other defense point on this height like gate) their spawn point would move near captured flag, only then they will be able to capture next "level" defense points. Fight should move to the streets (like phase to of single player siege). When attackers manage to hold town streets they will have to face ultimate challenge, capturing the keep. Sure time of round should be lingered and defenders should have possibility to recapture lost flags. This would be game type for massive amount of players (5v5 would be strange).

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #5 dnia: Września 23, 2009, 12:50:41 »
    1. Wprowadzić dla Khergitów jednostki piesze. Skoro dodaliście Nordom i Rhodokom konnicę, to dlaczego nie dać im piechoty?
    2. Dodać piechurom Nordyckim możliwość wyboru jakieś piki/włóczni dla obrony przed konnicą. Reszta frakcji ma taką możliwość [nie licząc konnych Khergitów]. Bez pik na otwartej przestrzeni mają niewielkie szanse z jazdą przeciwnika, tym bardziej, że toporki do rzucania zrobiliście płatne.
    3. Sprawa celności kusz i łuków. Obecnie zwykłym piechurem gra się nieprzyjemnie, bo zaraz jest bełt/strzała w głowie. I robi się z rozgrywki turniej strzelecki. Przywróćcie ustawienia dla kusz i łuków z wersji starszych niż 0.612.
    4. Wiem jakie są zasady ogólne gry, ale ginięcie od 2 strzał w nogach jest co najmniej dziwne. To nie Iliada, nikt tu nie jest Achillesem.
    5. Bronie 2H wydają się za szybkie. Może to tylko wrażenie, ale jeśli osoba wykonuje 2 cięcia glevią w takim samym czasie co jedno cięcie sejmitarem to budzi pewne wątpliwości.
    6. W trybie "siege" dodajcie więcej zamków do wyboru. I żeby mozna było wybrać dany zamek przy zmianie mapy w tym trybie.

Jak coś mi wpadnie do głowy to będę tę listę uzupełniał.
    « Ostatnia zmiana: Września 23, 2009, 12:52:30 wysłana przez Kalpokor »

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #6 dnia: Września 23, 2009, 12:52:11 »
    Tryb gry DUEL:

Przed rozpoczęciem meczu losowana by była osoba, wokół której losowana byłaby kolejka graczy, z którymi pojedynkowałby się wybrany na początku gracz. Taki przykład: mamy graczy o imionach A, B, C, D, E. Gra wylosowałaby gracza D, a następnie utworzyłaby taką kolejkę: B, A, C, E. W pierwszym pojedynku gracz D pojedynkowałby się z graczem B. Jeśli wygrałby gracz D, gracz B idzie na koniec kolejki (A, C, E, B), jeśli gracz D przegrałby, wówczas gracz B zajmuje jego miejsce, a gracz D idzie na koniec kolejki (A, C, E, D). Po pojedynku między graczem B i D (przypuśćmy, że gracz B wygrał i zajmuje miejsce gracza D) na jego miejsce wchodzi gracz A. jeśli gracz B z nim by wygrał, wówczas gracz A idzie na koniec kolejki (C, E, D, A) i gracz B pojedynkuje się z graczem C, itd itd...

Pozdrawiam!

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #7 dnia: Września 23, 2009, 15:19:38 »
    To tak

P1   swadiańskie 2h miecze ,są 2x razy za szybkie, nordowe topory powinny mieć dłuższy zasięg.

P2 Kusze /Łuki Kusze są zbyt szybkie w porównaniu do łuku,proponował bym obniżenie (Duże obniżenie celności, że trzeba było by być naprawdę dobrym łucznikiem by coś trafić lecz także łatwiej by się od łuku ginęło ,coś jak w modzie Roots of Yggdrasil)Bardzo obniżyć szybkość kusz, oraz sprawić by komp obliczał szanse na przebicie tarczy, (zależy od twojej tarczy )

P3 dać włóczniom możliwość używania jej jak piki w każdej chwili gdyżcelowanie myszką tak by postać zamachnęła się jak chcesz jest denerwujące(klawisz x) tak samo jak jest z toporami do rzucania.

P4 sprawić by Bronie do rzucania (nawet jeżeli zajmują w eq 3 sloty(jeżeli mają ten sam typ np mam 7 javelinów i drugie 7 javelinów to żebym podczas walki miał je tylko pod jednym slotem.)

P5 Vaegirski topór konnego jest zbyt ciężki, przydało by się dodać im trochę skilu atleticks(ruszają się jak muchy w smole)
    « Ostatnia zmiana: Września 23, 2009, 17:25:50 wysłana przez Tario »

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Września 23, 2009, 16:45:29 »
    1. Bring back "classic" M&B: Nords and Rhodoks without cavalry, Khergits without warhorses etc. Instead of this, you could change skills or equipment for classes and fractions to balance them.
    2. Make throwing axes less acurate or make that player can have just 3 axes per bag. Player can pick it up so he doeasn't need more. [jeśli toporki do rzucania dalej są za mocne]
    3. Make shields more effective (now people wear few shields because of axes that can destroy out protection with 2-3 hits)

Our ideas how to balance fractions:
    >Rhodoks:
     >make stab more effective (Rhodoks short swords)
     >bonus to pikes when hitting horses
     >pavisse bashing
    >Khergits
     >make sabres a little bit faster (now khergits will have higher chances when attacking castle or another building)
     >horse charging make more damage/horses have a little bit more health
     >higher riding skill than in other fractions or only Khergits can have Coursers
     >make allarmors less strength except lamellar (fur can't block blade as metal or something) if Khergits will be overpowered
    >Swadia
     >the best armors and swords but the slowest
     >make mogenstern a little bit faster
     >only fraction with chargers
    >Nords
     >they are strong now but you can give their bowmans the best range but worse arrows
    >Vaegirs
     >give them the best arrows
     >give them "bastard axes" :)
     >better armors for infantry [ostatnio przeczytałem że niby ich piechota jest najgorsza przez brak dobrych zbroi?]

Nie grałem więc nie wiem jakie zachodzą zmiany w kolejnych wersjach multiplayera ale z tego co wyczytałem napisałem to co napisałem. Jeśli ktoś chce mogę napisać tez po polsku.
    BTW dzięki za ten temat bo jakoś zbieram się do napisania i zbieram ale ciągle nie mogę napisać finalnej wersji... Mam w notatniku na pulpicie napisana n-ta wersję listu i ciągle wpadam na pomysł żeby coś w nim zmienić. Jak już lista będzie gotowa mogę pomóc w tłumaczeniu :)
    « Ostatnia zmiana: Września 23, 2009, 16:53:13 wysłana przez Jezus »
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #9 dnia: Września 23, 2009, 17:07:33 »
    Ja się nie zgodzę z tym pomysłem, żeby zabrać Nordom i Rhodokom kawalerią. Bez tego "środka" na polu walki będą oni często na niektórych mapach po prostu rozjeżdżani przez inne frakcje, a tak mimo, że ich kawaleria nie jest potęgą, to może na jakiś czas związać w walce jeźdźców przeciwnika. Zresztą nordowie mają kawalerie a'la scout (włócznie do rzucania, spear's jako wyposażnie, lanca jedynie za pieniądze, najlepszy koń Hunter), więc taka jej rola jest w 100% odpowiednia i często fajnie się jeździ takim jeźdźcem z javelinami do rzucania i miota na przeciwnika (heil Pifcio ;)).
    Przed zagraniem w betę również mnie ten pomysł martwił, ale teraz wydaje mi się, że jest on bardzo trafny.

Edit: Tak racja, popieram sugestię o włóczniach trzymanych oburącz. Ci co wczoraj grali mogą potwierdzić, że Tario z takim "mykiem" ;p, osiągną wynik 5 - 0! Bił mnie i Kalpokora bez problemu i nawet Scimitar nie był w stanie trafić szybciej niż tak trzymana włócznia, co jest absurdem totalnym... :/
    « Ostatnia zmiana: Września 23, 2009, 17:14:08 wysłana przez proud »

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #10 dnia: Września 23, 2009, 17:09:48 »
    Właśnie grąłem w trybie Siedge. Były dwie rundy Nordowie (obrona) kontra Rhodokowie oraz Nordowie(obrona) kontra Khergici.
    -Zauważyłem że włócznie gdy są trzymane oburącz osiągają niebotyczne prędkości.
    -Khergickie tarcze do niczego się nie nadają, powinni dostać jeszcze jeden rodzaj (drogi ale o przyzwoitej wytrzymałości).

PS. Co do konnicy popieram Prouda.

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #11 dnia: Września 23, 2009, 17:17:00 »
    A ode mnie takie 3 małe pierdółki.
    1. Tarcze Vaegirów i Swadian mają takie czarne, jakby nieoteksturowane miejsce na dole.
    2. Często wywala z serwera.
    3. Gdy w trybie Battle pojawia się flaga i stoi koło niej więcej niż 1. osoba (z tej samej drużyny) to flaga się nie podnosi.
    EDIT: 4. Gdy ktoś spada z konia często wstaje w innym miejscu niż powinien.
    5. Żeby zdobyć najlepszą zbroję trzeba zabić bez zginięcia więcej niż 5 osób, a jest to trudne dla niektórych, więc zwiększyłbym ilość dostawanych pieniędzy.
    « Ostatnia zmiana: Września 23, 2009, 19:24:48 wysłana przez Pablo77 »
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Września 23, 2009, 17:17:26 »
    To co powiecie żeby zredukować ich konnicę do takiego poziomu:
     >darmowy stumper horse
     >tani saddle horse
     >drogi/bardzo drogi hunter/steppe horse
    (o ile Rhodokom jeszcze mógłbym dać słaba konnicę bo pikami dużo nie zrobią gdy ktoś podejdzie chociaż konie nie pasują do nich jak cholera (no i mogliby im dać jakieś wycięte albo skrócone pawęże bo Swadiańskie przedmioty do nich nie pasują, już szybciej okrągłe tarcze) to Nordom nigdy bym jej nie dał bo długim toporem ścinają konie jak trawę)
    A Khergitom dać piechotę z dobrymi tarczami i jakąś nową szabelką (siła ciężkiej szabli ale szybsza od niej) i jakaś dwuręczną długa maczetą czy inną egzotyczną bronią?
    Jeśli jesteście na tak to zmienię posta :)
    @EDIT
    Tylko wspominaj że jesteśmy z TFW bo chyba straciliśmy zaufanie :(
    « Ostatnia zmiana: Września 23, 2009, 23:01:28 wysłana przez Jezus »
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Polskie pomysły do Warbanda
    « Odpowiedź #13 dnia: Września 25, 2009, 11:39:07 »
    Ja jeszcze od siebie dodam jeden pomysł.

Walka i animacja walki bronią dwuręczną. W Warbandzie nasza postać bierze zamach w ten sposób:

(click to show/hide)
    (click to show/hide)

Wszystko wygląda niby fajniej niż w Native, gdzie wygląda to tak:

(click to show/hide)
    (click to show/hide)

W czerpaniu przyjemności przeszkadza jednak mały szkopuł. Nasz wojak wyprowadzając cios w pierwszej fazie ataku zadaje obrażenia, mimo tego że nie tylko fizyka, ale i logika temu przeczy. Robiąc cięcie "uszkadza" on również osoby stojące za jego plecami, choć nie powinien im zadać żadnych obrażeń, ponieważ przy takim ułożeniu ciała jego siła byłaby na tyle mała, że miecz po prostu zatrzymałby się wypadając mu w najlepszym wypadku z rąk za plecami.

Na tym screenie widać to lepiej. Zaznaczyłem czerwoną linią zasięg zadawanych obrażeń, a źółtą zasięg rzeczywisty od którego powinny być one zadawane. Zielona to natomiast granica błędu, która może oznaczać już jakąś siłę, ale nie koniecznie.

(click to show/hide)

Jeśli ktoś szuka potwierdzenia tych słów to niech poczyta sobie o technikach zamachów i uderzeń w baseballu.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    Odp: Polskie pomysły do Warbanda
    « Odpowiedź #14 dnia: Września 25, 2009, 13:04:47 »
    1. Problem z celnością kusz i łuków. Powinni go rozwiązać w ten sposób, że celowanie z
     łuku powinno być trudniejsze i mniej pracyzyjne, natomiast ładowanie kuszy powinni
     znacznie wydłużyć, ale dotychczasowy celownik powinien być zachowany. /pomysł zbiorowy

2. Podgląd serwerów bez wychodzenia z dotychczasowego. /by soner

3. Pomysł na Deathmatch. Myślę, że fajnie rozwiązałoby i urozmaiciło tą formę rozgrywki.
     /by NIFN (4 post)
    #1. Zachować stary system i wprowadzić wszystkie możliwe frakcje do wyboru, oraz ich klasy.
     Powinni naprawić również wynagrodzenia pieniężne (zabijanie członków tej samej frakcji nie
    przynosi dochodów!).

#2. Wyeliminować kasę, frakcje i utworzyć same klasy postaci: piechur, konny, łucznik konny,
    łucznik, kusznik.
    PANCERZ:
    Wszyscy w zależności od klasy nosiliby wdzianka z Areny... np łucznicy, kusznicy i łucznicy konni
     nosiliby tuniki, gdzie piechurzy i konni nosiliby pancerze kolcze. Co do hełmów: konni - te zamknięte
     z piórkiem, piechurzy i kusznicy - szyszaki (?), łucznicy i łucznicy konni -> stepowe. Jeśli chodzi o
     buty: konni, jakieś ciężkie (z wyjątkiem łucznika konnego), piechota i pozostali lekkie. Owe przedmioty
     dostępne są w zwykłym native, więc wprowadzenie ich nie stanowiłoby problemów.
    BROŃ:
    Broń powinna być do wyboru za darmo. Konni mogliby mieć do wyboru 2 lance (długa - powolna,
     bez możliwości używania tarczy, zabójcza, oraz krótka - szybsza etc.), tarcze, miecz/szablę,
     1h toporek, rzutki oraz ok 3 konie do wyboru (średni - hunter, szybki, crusier, cieżki - warhorse).
    Piechota: włócznie, miecz/szabla, dwuręczny miecz, 1h toporek/buława, 2h toporek/młot bojowy, toporki
    do rzucania, oszczepy, tarcze.
    Kusznicy: 2 kusze (ciężka, lekka - różnica szybkości ładowania, celności i zadawanych obrażeń),
     miecz/szabla, 1h toporek/buława, tarczę, bełty.
    Łucznicy: 2 łuki (patrz wyżej), miecz/szabla, 1h toporek/buława, strzały.
    Łucznicy konni: j/w + koń.. 2 do wyboru (stepowy, crusier).

4. Wprowadzić dla Khergitów jednostki piesze. Skoro dodaliście Nordom i Rhodokom
    konnicę, to dlaczego nie dać im piechoty? /by Kalpokor

5. Dodać piechurom Nordyckim możliwość wyboru jakieś piki/włóczni dla obrony przed
     konnicą. Reszta frakcji ma taką możliwość [nie licząc konnych Khergitów]. Bez pik na
     otwartej przestrzeni mają niewielkie szanse z jazdą przeciwnika, tym bardziej, że toporki
    do rzucania zrobiliście płatne. /by Kalpokor

6. Bronie 2H wydają się za szybkie. Może to tylko wrażenie, ale jeśli osoba wykonuje 2
    cięcia glevią w takim samym czasie co jedno cięcie sejmitarem to budzi pewne wątpliwości.
     /by Kalpokor

7. W trybie "siege" dodajcie więcej zamków do wyboru. I żeby mozna było wybrać dany
    zamek przy zmianie mapy w tym trybie. /by Kalpokor

8. Bronie miotane tego samego rodzaju, żeby w grze znajdowały się pod jednym slotem.
     Np. wybierając u nordów 3 x najtańsze toporki do rzucania to, żeby w bitwie nie
    zajmowały trzech slotów (możliwość "zmiany" broni obracając skrolem), tylko żeby były
    pod jednym, przecież to ten sam rodzaj. /by Tario

9. Często wywala z serwera. /by Pablo

10. Gdy w trybie Battle pojawia się flaga i stoi koło niej więcej niż 1. osoba (z tej samej drużyny)
    to flaga się nie podnosi. /by Pablo

11. Gdy ktoś spada z konia często wstaje w innym miejscu niż powinien. /by Pablo

12. Dodać drastyczne kary, za brak pancerza... z Siege Criossbow nagi gracz nie pada po 1 bełcie,
    ostatnio nawet potrzebowałem 3 uderzeń nadziaka, bu powalić golasa...

13. Spowolnić niektóre jednostki -> piechur w podstawowym ekwipunku nie może dogonić łucznika
     w średnim ekwipunku.

14. Zmienić ustawienie "friendly fire" na niektórych serwerach, tak by gracz mógłby zabić drugiego gracza
    nie ginąc przy tym od odbicia obrażeń (za zabicie swojego traciłby powiedzmy 2 punkty).

15. dźganie lancą z wierzchowca nie zawsze zadaje obrażenia, mimo, ze lance przechodzi fizycznie przez
     przeciwnika (głównie goniąc kogoś, zajeżdżając od tyłu)

16. zredukować szybkość wymachów i pchnięć we włóczni jednostkom pieszym... (patrz glewia), gdy gracz
    uderzy drugiego włócznią (Spear) może kontynuować uderzenia póki atakowany gracz nie padnie, bo nie
     jest w stanie nawet zablokować się...

17. czasami po trafieni kogoś toporkiem, oszczepem w głowę ten nadal biega.

18. Ustawić, by było napisane, kto wysyła ankietę i jak ludzie głosują. np mógłby pojawiać się napis: "Player
    XXX submited vote for kick player CCC"... "player AAA voted 1", "player B voted 2" etc.

19. zmienić ikonki gdy gracz opuszcza serwer, lub zmienia drużynę... oraz poprawić na deathmatch kolor
     wiadomości o zabiciu gdy gracz rozjedzie kogoś koniem.

20. Dodanie drugiego trybu conquest, dokładnie chodzi mi o zmieszanie go z trybem Siedge. Przykładem może być jakieś miasto lub większy zamek. Zadaniem obrońców byłaby w pierwszej kolejności walka na murach Gdy atakujący zajmą mury ( można dodać równoległy punkt przy bramie) ich spawnpoint przenosiłby się w pobliżu zdobytej flagi. Dopiero po zajęciu tego punktu możliwe by było atakowanie następnych. Podobnie jak w singleplayerowym native walka przenosiłaby się na ulice. Po opanowaniu kontroli w ulicach miasta przed atakującymi czekałoby najtrudniejsze zadanie czyli zdobycie kasztelu. Oczywiście czas rozgrywki musiałby się wydłużyć a obrońcy powinni dostać możliwość odbijania punktów. Ten tryb został wymyślony dla większych bitew (5 na 5 nie zda egzaminu).

21.Tryb gry DUEL:

Przed rozpoczęciem meczu losowana by była osoba, wokół której losowana byłaby kolejka graczy, z którymi pojedynkowałby się wybrany na początku gracz. Taki przykład: mamy graczy o imionach A, B, C, D, E. Gra wylosowałaby gracza D, a następnie utworzyłaby taką kolejkę: B, A, C, E. W pierwszym pojedynku gracz D pojedynkowałby się z graczem B. Jeśli wygrałby gracz D, gracz B idzie na koniec kolejki (A, C, E, B), jeśli gracz D przegrałby, wówczas gracz B zajmuje jego miejsce, a gracz D idzie na koniec kolejki (A, C, E, D). Po pojedynku między graczem B i D (przypuśćmy, że gracz B wygrał i zajmuje miejsce gracza D) na jego miejsce wchodzi gracz A. jeśli gracz B z nim by wygrał, wówczas gracz A idzie na koniec kolejki (C, E, D, A) i gracz B pojedynkuje się z graczem C, itd itd...

23.Zwiększyć HP niektórym koniom (głównie tym podstawowym), konie to wytrzymałe zwierzęta i nie padałby od 2-3 cięć miecza. Również zmieńcie AI koni, by nie biegały jak opętane po polu walki taranując każdego gracza, tylko uciekały z pola walki.

Narazie mamy tyle jak ktoś chce coś dopisać to walić do mnie na pm...po konsultacjach dorzuce:P

« Ostatnia zmiana: Września 25, 2009, 13:50:51 wysłana przez pwi7aaf »