Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Polskie pomysły do Warbanda  (Przeczytany 18367 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    Odp: Polskie pomysły do Warbanda
    « Odpowiedź #90 dnia: Października 12, 2009, 13:32:25 »
    Chodzi Ci Tario o tak jakby level scaling? Czyli za zabicie powiedzmy 5-ciu osób zamiast w podstawowych ciuszkach mamy jakiś lepszy pancerz i broń? Wg. mnie mało trafny pomysł, chyba, że zabijając gracza z dużo lepszym ekwipunkiem otrzymywalibyśmy jakiś bonus, ale 1 frag = 1 lepszy przedmiot jest wg mnie zbyt przesadzone, zwłaszcza, gdy mocniejsza broń wcale nie oznacza broni lepszej. Ugodą mogłoby być odblokowywanie się coraz-to-lepszych broni wraz ze wzrostem fragów, które można by było, bądź nie wybrać.

Pozdrawiam!

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #91 dnia: Października 12, 2009, 13:33:16 »
    Tario'wi chyba chodziło o grę poza klanem.... o tak dla zabawy, a wiemy, że on zawsze tylko: fraga, dajcie mi fraga, to już inny klimat...

Mi się ten tryb za bardzo nie podoba, bo trzeba by było połączyć to z deatchmatchem (którego nie lubie), a poza tym trzeba by było grać, którą nie chce się grać albo nie potrafi...a to by ograniczało fajną swobodę jaka jest w tej chwili...

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #92 dnia: Października 12, 2009, 13:37:13 »
    Można też z team deathmathem.
    Z tymi fragami  to tylko 1 zabity daje lepszą broń później stopniowo 8. 10(oczywiście od 0)

coś al'a Gun Game z csa

Offline Atlor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #93 dnia: Października 12, 2009, 14:39:14 »
    Wybacz tario ze poprawiam ale jak sie nie mylę pisze sie "lepsze"
    Pozatym według mnie powinni wprowadzić te pierdołki o których pisał NIFN

P.S czy w WB da sie "kucać"? Jak nie to wnoszę prośbę byście im tam wysłali propozycje na to.Pozatym można by sie tez czołgać co by wprowadziło do rozgrywki bardzo ciekawy profil taktyczny (jedni idą żółwiem i zwracają na siebie uwagę a czołgający sie flankują wroga)

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #94 dnia: Października 12, 2009, 14:47:03 »
    Mhm, oczywiście. Jeździec z 50 kilową zbroją i mieczem czołga się jak Zielone Berety... Marzenie. Jak jeźdźca  zrzucili na glebę to już nie wstawał, a co dopiero się czołgać.

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #95 dnia: Października 12, 2009, 15:02:22 »
    Graj kuszą, będziesz się schylał jak ci tak bardzo brakuje "niższości" :)
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #96 dnia: Października 12, 2009, 15:26:28 »
    Mhm, oczywiście. Jeździec z 50 kilową zbroją i mieczem czołga się jak Zielone Berety... Marzenie. Jak jeźdźca  zrzucili na glebę to już nie wstawał, a co dopiero się czołgać.
    Arthasan ja chyba czegoś nie rozumiem...
    Po pierwsze pomysł z czołganiem uważam za niezbyt trafiony, tak gwoli wyjaśnienia.
    Teraz to po co piszę tego posta. Dlaczego taki jeździec miał nie wstawać? Rozumiem, że masz na myśli to że jest połamany/nie żyje, ale w innych sytuacjach nie widzę powodu... Podobnie nie potrafię sobie wyobrazić 50 kg zbroi...

Offline Xasan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #97 dnia: Października 12, 2009, 15:33:09 »
    No pewnie, że ten pomysł z czołganiem jest do bani, mógłby się sprawdzić tylko z golasami lub jakimiś szmataki, lub zbroją skórzaną. Ale ten pomysł z kucaniem, mógłby być dobry, dawał by np. premie do celności(zaraz dostane od kogoś :P), większe hity podczas dźgania piką/włócznią konia. Jeśli już jesteśmy przy koniach, to może jakieś zaparcie, i wystawienie piki, tak że można by konia z jeźdźcem od razu zdjąć. Wiem, wiem że jeśli jeden wystawiłby taką pikę, to jest pewne, że go jeździec objedzie i zabije, ale np przy bramie wjazdowej lub wyjazdowej, ustawić taki trzech, to już konni się nie przecisną ;). Wiem że trochę za fantazjowałem, ale jestem ciekawy jakby to wyszło ;]
    « Ostatnia zmiana: Października 12, 2009, 15:34:47 wysłana przez Xasan »

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #98 dnia: Października 12, 2009, 15:39:21 »
    Wbrew pozorom strzelanie z przyklęku jest znacznie trudniejsze niż na stojąco ^^
    chociaż na to ma duży wpływ łuk jakim strzelasz. ale to zaparcie piki o ziemie jak najbardziej :) zresztą to by był fajny element taktyczny- wąskie przejście, 3-4 zapiera sie z pikami i jazda już nie podskoczy i trzeba czekać na piechotę bądź łuczników.
    "Ból ciała przemija, ból duszy zostaje" Ja
    <---------------- Tak to ja
    www.chzg.pl

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #99 dnia: Października 12, 2009, 15:46:48 »
    ale to zaparcie piki o ziemie jak najbardziej :) zresztą to by był fajny element taktyczny- wąskie przejście, 3-4 zapiera sie z pikami i jazda już nie podskoczy i trzeba czekać na piechotę bądź łuczników.
    Ja wam gwrantuję, że bez żadnego opierania piki jak stanie trzech piechurów w bramie tak uzbrojonych, to żaden jeźdźec nie wjedzie ;) Na otwartym polu mało który bez wsparcia piechoty podjeżdża sam do takiego przeciwnika, a co dopiero do trzech w wąskim wejściu... Nie ma szans!

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #100 dnia: Października 12, 2009, 15:58:10 »
    Dlaczego taki jeździec miał nie wstawać? Rozumiem, że masz na myśli to że jest połamany/nie żyje, ale w innych sytuacjach nie widzę powodu... Podobnie nie potrafię sobie wyobrazić 50 kg zbroi...
    Bo zbroja trochę waży i nie masz w niej takiej manewrowości jak w normalnym ubraniu. Wydaje mi się że jakbyś spadł na brzuch to miałbyś jeszcze szanse wstać ale jakbyś spadł na plecy w płytówce czy czymś podobnym to miałbyś spory kłopot. Chyba dlatego honorowe było pomóc przeciwnikowi wstać na turniejach gdy się go zrzuciło (tak słyszałem).

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #101 dnia: Października 12, 2009, 16:03:14 »
    Natomiast ja o czymś takim pierwszy raz słyszę. Oglądałem filmik na Youtube, na którym pewien mężczyzna w zbroi płytowej o ile pamiętam włoskiej po upadku z konia wstał w kilka sekund. Gdy tylko znajdę filmik wrzucę go tutaj.

Offline Massai

• Użytkownik
    « Odpowiedź #102 dnia: Października 12, 2009, 17:19:25 »
    Zakończcie dyskusję o wstawaniu w zbroi, upadaniu, itp. Było było i jeszcze raz było. Poszukajcie w innych działach.

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #103 dnia: Października 12, 2009, 20:49:15 »
    Jezus... miałeś na sobie płytówkę? Taką do walki, a nie na pokazy dla dzieci z podstawówki ;)
    W płytówce można normalnie chodzić, skakać, biegać, robić pompki, przysiady(uprawiać seks? - tylko dla hardcore'ów xD). Chyba, że jakiś mroczny kowal zrobił ci płytówkę w postaci 2-3 płyt ze sobą znitowanych, ciężko bo ciężko ale da rade...<lol> jak ja lubię obalać te mity o zbroi ważącej 50kg, no chyba, że masz blachę 2-3mm xD No dobra 50kg mogła ważyć razem z kropierzem kolczym dla konia ;) To, że napisano w książce rzekomo "historycznej", że zbroja ważyła 50kg, albo że konny po upadku nie mógł wstać to nic nie znaczy. Bo jak wiadomo jest "historyk" i historyk. Oboje mogą mieć tytuł mgr z historii ale ich dorobek naukowy i autorytet w środowisku jest zupełnie diametralnie różny.

do tematu- Proud, nie raz miałem sytuacje, że konny daje rade ominąć pikę, tzn ustawia konia lekko skosem podczas dźgnięcia :P Pifcio to dobrze potrafi...
    jak na razie koń ssie, bo go od boku nie można dźgnąć, a taki sztych piką w bok konia to powinien być dla wierzchowca powalający. Jak dla mnei to zmiana nr 1, która trzeba wprowadzić. Konia można uderzyć również od boku, a nie tylko od przodu.
    "Ból ciała przemija, ból duszy zostaje" Ja
    <---------------- Tak to ja
    www.chzg.pl

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #104 dnia: Października 12, 2009, 20:58:09 »
    Możliwe, płytówki nigdy na sobie nie miałem, specem od tych spraw nie jestem więc nie będę się kłócił. Może chodziło o to że podczas walki gdy biega wokół ciebie kilkudziesięciu chłopów trudno jest wstać? Poza tym prawie każda zbroja wygląda tak jakby mocno ograniczała ruchy. Zastanawia mnie też czy Ty miałeś na sobie płytówkę? To zdjęcie w avatarze to twoje? ;>