Witam!
Jako że jestem tu nowy na wstępie chcę wszystkich przywitać i mam nadzieję że zostanę tu na dłużej.
Witam, również mam nadzieję, że zostaniesz na dłużej ;>
Co do pytań:
Bardzo podobał mi się M&B bo grałem u kolegi ale samemu szkoda mi było wydać 70zł (wtedy chyba nawet 100).
I teraz moje pytanie czy do Warband będę musiał posiadać zwykły M&B i czy multiplayer to zwykła rozgrywka tak jak single czy będą to tylko pojedyncze bitwy?
Warband będzie osobną grą i nie będziesz potrzebował podstawowej wersji Mount and Blade, by w niego zagrać. Sam Warband oprócz trybu multiplayer, w którym toczone są bitwy na poszczególnych scenach (wioska, ruiny), będzie możliwość zagrania również w (miejmy nadzieję) rozbudowaną wersję singleplayer, która oferować będzie m.in dwie (?) nowe frakcje, nową mapę, całkiem nowy system dyplomatyczny, podróże morskie i wiele, wiele innych.
Szkoda, że nie posiadasz M&B. Obecnie trwają beta-testy Warbanda i aby się do nich dostać wystarczy złożyć podanie. Jak zdobyć betę opisałem (myślę, że czytelnie) w
FAQ. Za to możesz kolegę poinformować. ;>
Mam nadzieję że to będzie zwykły M&B przez neta bo wtedy gra była by po prostu boska :)
Niestety kampanii twórcy nie planują zrobić, więc wypad na lootersów z kolegą odpada ;/
Bardzo przepraszam jeśli te inf są gdzieś umieszczone ale nie chciało mi się przekopywać całego forum, a przy okazji przywitałem się.
Ktoś inny mógłby się czepiać, ale ja do takich osób nie należę (+10 do samozachwytu). ;)
Pozdrawiam!