Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband- Pytania i odpowiedzi.( zapraszamy do dyskusji beta testerów)  (Przeczytany 55332 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: Warband- Pytania i odpowiedzi.( zapraszamy do dyskusji beta testerów)
    « Odpowiedź #345 dnia: Stycznia 23, 2010, 09:12:24 »
    Cos mi nie gra panowie i panie (jesli sa).Z momentem ukazania sie ostatniego patcha mam bardzo czeste i dziwne dissconecty.Pograne 1min i koniec,czasem mniej,czasem wiecej.Nic sie absoultnie nie wyswietla,nie ma zadnego bledu w systemie,poprostu wywala mnie do menu gracza,oznajmiajac ze zostalem rozlaczony z serwerem.Ktos moze pomoc?
    Dodam ze zadnych banow nie mam,ani tez nie podpadlem zadnemu adminowi:P

Najczęstszym problemem jest właśnie klucz... jeżeli ktoś inny gra na Twoim kluczu i znajduję się w danej chwili na tym samym serwerze to będzie Cię wyrzucać, ale problem może się wiązać z patchem, ten akurat jest strasznie niestabliny i mnie czasami też wyrzuca, choć mojego klucza nikt nie używa, jeszcze jedna rzecz to internet, czasami np UPC ma niestabilne łącze i co chwile "braknie łącza"..miałe tak wiele razy... tak samo TP SA...

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #346 dnia: Stycznia 23, 2010, 18:24:22 »
    Dzieki za odpowiedzi i zapewniam ze nie jest to kwestia klucza.Od nikogo klucza nie bralem,ani tez nikomu nie podawalem.Zdarzylo sie raz gdy chialem kupic cos lepszego do ekwipunku i wszystko cacy,lecz po zatwierdzeniu mialem dc.Przewaznie dzieje sie to przy starcie rundy.Jakis czas temu zmienilem operatora sieci,ale jakos nie chce mi sie wierzyc zeby to mialo wplyw.Nie bede wymienial nazw,to nie pomoze,nie mieszkam w PL.
    Dzieki i pozdrawiam.
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline Drako

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #347 dnia: Stycznia 28, 2010, 21:04:24 »
    Witam!
    Jako że jestem tu nowy na wstępie chcę wszystkich przywitać i mam nadzieję że zostanę tu na dłużej.

Bardzo podobał mi się M&B bo grałem u kolegi ale samemu szkoda mi było wydać 70zł (wtedy chyba nawet 100).
    I teraz moje pytanie czy do Warband będę musiał posiadać zwykły M&B i czy multiplayer to zwykła rozgrywka tak jak single czy będą to tylko pojedyncze bitwy?
    Mam nadzieję że to będzie zwykły M&B przez neta bo wtedy gra była by po prostu boska :)
    Bardzo przepraszam jeśli te inf są gdzieś umieszczone ale nie chciało mi się przekopywać całego forum, a przy okazji przywitałem się.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #348 dnia: Stycznia 28, 2010, 21:27:52 »
    Witam!
    Jako że jestem tu nowy na wstępie chcę wszystkich przywitać i mam nadzieję że zostanę tu na dłużej.
    Witam, również mam nadzieję, że zostaniesz na dłużej ;>
    Co do pytań:
    Bardzo podobał mi się M&B bo grałem u kolegi ale samemu szkoda mi było wydać 70zł (wtedy chyba nawet 100).
    I teraz moje pytanie czy do Warband będę musiał posiadać zwykły M&B i czy multiplayer to zwykła rozgrywka tak jak single czy będą to tylko pojedyncze bitwy?
    Warband będzie osobną grą i nie będziesz potrzebował podstawowej wersji Mount and Blade, by w niego zagrać. Sam Warband oprócz trybu multiplayer, w którym toczone są bitwy na poszczególnych scenach (wioska, ruiny), będzie możliwość zagrania również w (miejmy nadzieję) rozbudowaną wersję singleplayer, która oferować będzie m.in dwie (?) nowe frakcje, nową mapę, całkiem nowy system dyplomatyczny, podróże morskie i wiele, wiele innych.
    Szkoda, że nie posiadasz M&B. Obecnie trwają beta-testy Warbanda i aby się do nich dostać wystarczy złożyć podanie. Jak zdobyć betę opisałem (myślę, że czytelnie) w FAQ. Za to możesz kolegę poinformować. ;>
    Mam nadzieję że to będzie zwykły M&B przez neta bo wtedy gra była by po prostu boska :)
    Niestety kampanii twórcy nie planują zrobić, więc wypad na lootersów z kolegą odpada ;/
    Bardzo przepraszam jeśli te inf są gdzieś umieszczone ale nie chciało mi się przekopywać całego forum, a przy okazji przywitałem się.
    Ktoś inny mógłby się czepiać, ale ja do takich osób nie należę (+10 do samozachwytu). ;)

Pozdrawiam!

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #349 dnia: Lutego 04, 2010, 13:39:38 »
    Czy typ butów wpływa na obrażenia zadawane kopniakami?

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #350 dnia: Lutego 04, 2010, 17:34:06 »
    Czy typ butów wpływa na obrażenia zadawane kopniakami?

NIE !
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline Matey

• BANITA
    • Użytkownik
    Pare pytań....
    « Odpowiedź #351 dnia: Lutego 09, 2010, 18:44:08 »
    A więc:
    1. Co to jest? (Patch,dodatek,mod?)
    2.Czy Warband jest po polsku?
    3.Co on daje? (Wiem że multiplayer, ale czy zachowuje miasta,mape,frakcje,lordow,krolow,npc itd z native?
    4. Jeśli można wiedzieć, kiedy primierra?
    5.Ogólne wrażenia z gry?
    6. Czy potrzebuje podstawki do działania?
    7.(troche podobne do punktu 3.) Czy daje nowe frakcje i rzeczy, a te z native są nadal?
    Z góry dziękuje:D

Offline Axel

• Użytkownik
    Odp: Pare pytań....
    « Odpowiedź #352 dnia: Lutego 09, 2010, 18:53:40 »
    Odpowiem na kilka :
    1.Dodatek
    3.Multi , narazie 1 nową nację , przedmioty
    4. Ma być w Marcu 2010
    6. Nie
    7.Jak wyżej , te z native są nadal.

Offline Matey

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #353 dnia: Lutego 09, 2010, 18:57:47 »
    Mógłby ktoś odpowiedzieć na reszte? Dzięki Axel

Offline Nalo97

• Użytkownik
    Grafika
    « Odpowiedź #354 dnia: Lutego 09, 2010, 20:18:45 »
    Mam pewne pytanie chodzi o grafikę. Na swoim kompie mam kartę graficzną jakiej nie lubi mount blade - Kolorowa ziemia, fioletowe niebo, czerwone drzewa itp. I mam pytanie czy jeśli z taką kartą bd. grać w Warbanda MP to nic się nie stanie? Nie będzie żadnych problemów?

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    Odp: Grafika
    « Odpowiedź #355 dnia: Lutego 09, 2010, 20:44:40 »
    zmień ustawienia direksa i powinno się poprawić :)
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #356 dnia: Lutego 10, 2010, 06:10:36 »
    A więc:
    1. Co to jest? (Patch,dodatek,mod?)
    2.Czy Warband jest po polsku?
    3.Co on daje? (Wiem że multiplayer, ale czy zachowuje miasta,mape,frakcje,lordow,krolow,npc itd z native?
    4. Jeśli można wiedzieć, kiedy primierra?
    5.Ogólne wrażenia z gry?
    6. Czy potrzebuje podstawki do działania?
    7.(troche podobne do punktu 3.) Czy daje nowe frakcje i rzeczy, a te z native są nadal?
    Z góry dziękuje:D

1. Samodzielna gra
    2. Beta testy nie są, natomiast jeśli w końcu pojawi się pudełko w polskich sklepach to pewnie będzie
    3. Warband ma dwa tryby: multiplayer i singleplayer... w multi masz tylko normalną mapkę i chłopców do bicia, a single to poprawiony Native
    4. Tak naprawdę nie wiadomo, bo jest bardzo dużo rzeczy do poprawienia, ale w wywiadzie lutowym, Armagan twierdził uparcie, że pod koniec marca się wyrobi
    5. Zajebista:P Coś jak Cs w średniowieczu (nawet snajperzy są :P)
    6. To jest samodzielna gra, więc będziesz musiał kupić sobie pudełeczko w sklepie
    7. Będą dwie nowe frakcje, narazie wprowadzili jedną, nie powiem Ci tego czy będą nowe przedmioty bo jestem testerem multi a nie single, ale pewnie tak

Offline Matey

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #357 dnia: Lutego 10, 2010, 09:41:31 »
    Dzięki

Offline Kapsel146

• Użytkownik
    « Odpowiedź #358 dnia: Lutego 10, 2010, 09:42:45 »
    Wczoraj sćiągnełem dodatek i co z tego jak jest tylko multi singla nie ma chyba że ja coś o tym nie wiem może ktoś mi odpowie

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #359 dnia: Lutego 10, 2010, 10:26:13 »
    Są dwa rodzaję beta testów:
    -multi
    -single

To obu trzeba było się oddzielnie rejestrować...

Ty wziałeś tylko multi