Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband- Pytania i odpowiedzi.( zapraszamy do dyskusji beta testerów)  (Przeczytany 55324 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    Odp: Warband- Pytania i odpowiedzi.( zapraszamy do dyskusji beta testerów)
    « Odpowiedź #330 dnia: Stycznia 09, 2010, 14:43:02 »
    BYŁO WIELOKROTNIE, od kilku dni do kilku tygodni.

Offline Hitex

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #331 dnia: Stycznia 09, 2010, 15:19:45 »
    Wielokrotnie było, zgadzam się z Tariem chociaż od kilku godzin do kilku tygodni ^^
    Bo niedawno ktoś opowiadał że mu przyszło w 15 h :D

Offline tymon1994

• Użytkownik
    « Odpowiedź #332 dnia: Stycznia 09, 2010, 17:37:33 »
    dzieki wielkie :D następnym razem najpierw sprawdze:P

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #333 dnia: Stycznia 10, 2010, 11:23:01 »
    W tym temacie na TW http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,89992.0.html utworzono ankietę na najlepszego konnego w WB. Jako konny nie był bym sobą, gdybym nie zgłosił naszego generała. Kto z nim walczył i widział go w akcji, ten musi przyznać że na tej robocie zna się jak mało kto. Więc proszę wszystkich o oddawanie głosów. Jeśli nie jesteście zarejestrowani...zróbcie to. W końcu to raptem kilka minut roboty. No chłopcy, do dzieła ! :)

Offline Brandy

• Użytkownik
    Cd-key
    « Odpowiedź #334 dnia: Stycznia 10, 2010, 18:17:48 »
    Takie pytanie: mamy z bratem dwa oryginalne M&B, dostałem invite do bety i linka do Warbanda, czy jak to ściągnę to czy brat też będzie mógł grać używając swojego oryginalnego cdkeya? Czy ten cdkey musi być "wybrany", odblokowany, whatever, żeby server go akceptował?

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Pancakes Fans Master
    Odp: Cd-key
    « Odpowiedź #335 dnia: Stycznia 10, 2010, 18:39:42 »
    Tylko aktywowane klucze pozwalają na grę w Warband. Niech Twój brat też wyśle zgłoszenie, a tymczasem możecie korzystać z jednego klucza (tego, który aktywowaliście) z tym, że jeżeli będziecie grać w tym samym czasie to będzie was wywalało z serwera. Jakoś rozsądnie się podzielcie czasem.

Poza tym to nie musiałeś nowego tematu zakładać, do tego typu pytań służy choćby ten wątek.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 10, 2010, 18:45:33 wysłana przez Dalhi »

Offline Azarmus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #336 dnia: Stycznia 14, 2010, 18:56:18 »
    Witam wszystkich!!!
    Niedawno dowiedziałem się o istnieniu gry Mount & Blade, które mnie zafascynowała. Doszły mnie także słuchy o dodatku Warband, związku z którym mam kilka pytań:
    Czy aby zagrać w Mount & Blade- Warband trzeba mieć najpierw wersje podstawową??
    Kiedy będzie premiera gry w Polsce??
    Za odpowiedz z góry dzięki:D

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Pancakes Fans Master
    « Odpowiedź #337 dnia: Stycznia 14, 2010, 19:05:28 »
    Miło, że się przywitałeś :).
    1. W obecnej chwili z uwagi na trwające testy gry Warband to trzeba mieć wersję podstawową gry, a jak dostać się na to załapać opisał NIFN tutaj.
    2. Premiera planowana jest na marzec tego roku, jeżeli dobrze pamiętam to chyba 19. Choć ja osobiście uważam, że ta data wydania zostanie przesunięta. Hmmm na gry-online jest napisane, że obecnie nie ma planów wydania gry w Polsce... w sumie sam nie wiem, ale światowa premiera przewidziana jest na marzec.
    3. Proszę bardzo.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 14, 2010, 19:13:24 wysłana przez Dalhi »

Offline hawk14

• Użytkownik
    « Odpowiedź #338 dnia: Stycznia 21, 2010, 20:26:31 »
    A ja mam takie pytanie... czy da się gdzieś LEGALNIE ściągnąć warbanda jak się nie otrzymało zaproszenia? Czekam już na nie tydzień chyba, i nic a gdzieś sie natknąłem na taką wypowiedź (to forum):
    Da się jakoś przenieść animacje z warbanda do moda? Bo chciałem poćwiczyć...
    To ściągnij sobie po prostu warbanda.
    Czy to ma oznaczać że nie trzeba dostać invite? Czy ktoś leciał sobie w bambuko ? XD

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #339 dnia: Stycznia 21, 2010, 22:06:28 »
    Możesz legalnie ściągnąć Warbanda i grać w tutka i szybkie bitwy. Jeśli będziesz miał dodatkowo klucz odblokuje Ci się multiplayer.

Offline Dzejkobs

• Użytkownik
    « Odpowiedź #340 dnia: Stycznia 22, 2010, 00:17:05 »
    mam pytanie: przy jakim pingu wywalają z serwerów?

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Pancakes Fans Master
    « Odpowiedź #341 dnia: Stycznia 22, 2010, 01:10:26 »
    mam pytanie: przy jakim pingu wywalają z serwerów?

Dziwne pytanie... to czy Ciebie wywalą/wywali z serwera nie zależy od pingu, wylecieć można przez własną głupotę lub przez jakiś błąd w grze. Wysoki ping raczej odbiera komfort gry i przy wyższym niż 150 już bardzo ciężko się gra, najlepiej kiedy oscyluje w granicy do 70.

Mam nadzieję, że dobrze zrozumiałem pytanie. Nie widziałem, żeby kogoś kickowali z serwera z powodu zbyt wysokiego pingu.

hawk14 jeżeli dobrze poszperasz to prawdopodobnie znajdziesz bezpośredni link do pobrania Warbanda. Chyba że ktoś usunął swojego posta z tym linkiem.
    Jak go znajdziesz to wystarczy zamienić kilka cyferek i gotowe(aktualna wersja to 0.672 :P). Moim zdaniem to jednak odrobinę bezsensowne, do wyboru będziesz miał tylko kilka szybkich bitew oraz tutorial. Jak chcesz sobie poćwiczyć walkę to rób to na podstawowej wersji. Walcz na turniejach, arenach itp. wyrobisz trochę umiejętność manualnego blokowania. Korzystaj też z tutoriala w podstawce, tam boty są inteligentniejsze niż w WB, przez co bardziej wymagające według mnie.
    Jak wyjdzie WB to wystarczy, że przyzwyczaisz się do nowych animacji i tyle. A co do przeniesienia animacji to podejrzewam, że raczej nic nie da się zrobić, ale się nie znam więc mogę się mylić.

Pozdrawiam.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 22, 2010, 10:09:30 wysłana przez Dalhi »

Offline Adamig01

• Użytkownik
    « Odpowiedź #342 dnia: Stycznia 22, 2010, 18:10:09 »
    Możecie mi wyjaśnić jak zainstalować ten nowy mod RP ?
    KUSZNICA WYMIATA!!!!!!!

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #343 dnia: Stycznia 23, 2010, 01:20:07 »
    Cos mi nie gra panowie i panie (jesli sa).Z momentem ukazania sie ostatniego patcha mam bardzo czeste i dziwne dissconecty.Pograne 1min i koniec,czasem mniej,czasem wiecej.Nic sie absoultnie nie wyswietla,nie ma zadnego bledu w systemie,poprostu wywala mnie do menu gracza,oznajmiajac ze zostalem rozlaczony z serwerem.Ktos moze pomoc?
    Dodam ze zadnych banow nie mam,ani tez nie podpadlem zadnemu adminowi:P
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline Adamig01

• Użytkownik
    « Odpowiedź #344 dnia: Stycznia 23, 2010, 08:42:09 »
    Cos mi nie gra panowie i panie (jesli sa).Z momentem ukazania sie ostatniego patcha mam bardzo czeste i dziwne dissconecty.Pograne 1min i koniec,czasem mniej,czasem wiecej.Nic sie absoultnie nie wyswietla,nie ma zadnego bledu w systemie,poprostu wywala mnie do menu gracza,oznajmiajac ze zostalem rozlaczony z serwerem.Ktos moze pomoc?
    Dodam ze zadnych banow nie mam,ani tez nie podpadlem zadnemu adminowi:P

A czy nie masz od kogoś klucza, albo nikomu go nie pożyczałeś ?
    KUSZNICA WYMIATA!!!!!!!