Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband- Pytania i odpowiedzi.( zapraszamy do dyskusji beta testerów)  (Przeczytany 55331 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: Warband- Pytania i odpowiedzi.( zapraszamy do dyskusji beta testerów)
    « Odpowiedź #180 dnia: Września 27, 2009, 09:57:48 »
    To, że walczyliście z jakimiś cieniasami nie oznacza, że oto chodzi, o czym mówimy....co ma wspólnego bitwa z techniką ataku lancą??? Dyskutujemy o technice ataku lancą czy piką a Ty mi mówisz o jakiejś bitwie i żółwiu i jeszcze jakieś kusze....a co to ma do znaczenia?????????!!?!?! Dobra, inaczej to zrobimy, dzisiaj wieczorem będę sobie grał, chcesz to się do nas dołącz i weź sobie najdłuższą pikę jaka jest dostępna w grze, a ja wezmę najkrótszą lancę i pokaże Ci o co mi chodzi....

Edit: Będę wdzięczny za to, że jakiś beta tester wtrąci się do dyskusji i przedstawi swój punkt widzenia tego naszego problemu....wiecie, że walczę tylko na koniu i możecie powiedzieć jakie są Wasze spostrzeżenia....
    « Ostatnia zmiana: Września 27, 2009, 10:04:45 wysłana przez pwi7aaf »

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #181 dnia: Września 27, 2009, 11:01:29 »
    Cóż jak zwykle pif jest na koniu a próbuje go strącić to Piką(swadiańską)  strącenie go i 2 innych nadjeżdżających nie stanowi większego problemu, problem jest jak mam zwykłą włócznie.Po prostu Pika jest zbyt dobra powinni ODROBINKĘ ją skrócić. A kusze to już wogule miazga.
    Czasami mam też wrażenie ,że niektórzy atakują 1h swordem zbyt szybko niż powinni(wogule wszystkie bronie są zbyt szybkie).
    Jak wszyscy wiemy szabelka vaegirska jest najszybszym 1h swordem prawda, dziwię się jak szabelką machnę raz a koleś zwykłym mieczem 6 razy, zero lagów na kompie ping on miał 250 ja 130 ale dobra, moja włócznia byłą też zbyt wolna.

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #182 dnia: Września 27, 2009, 11:14:23 »
    Sorry, że jako nie-warband'owiec się wtrącę, ale w Native i w kadym modzie na pojedeyńczego pikiniera jest jeden sposób - trzeba po prostu wolniutko podjechać na metr od pikiniera, on w tym czasie nie dąży zabić konia (brak bonusu od szybkości), a jeźdźca chroni tarcza. A że pika jest długa, to na któtki dystans niegrożna, i nie  ma już większego problemu z rozwaleniem pikiniera. Nie wiem, czy da się to zrobić w multi, ale na zdrowy rozsądek to nie ma problemu.

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #183 dnia: Września 27, 2009, 11:23:57 »
    Wg mnie pika jest może odrobinkę za długa. Ale jak ktoś umie grać lancą to i z piką sobie poradzi.

Offline rozman

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #184 dnia: Września 27, 2009, 11:35:43 »
    A ja mam pytanie ,
    Czy jest jakaś paczka tekstur do warbanda bo mam dużo czerwonych elementów i różnych dziwnych rzeczy ?

Offline sir_ryba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #185 dnia: Września 27, 2009, 12:37:01 »
    Pomysł pojedynku nie jest zły, ale on określi umiejętności jednego z nas a nie która broń jest lepsza(jednostka). Podałem przykład bitwy bo ona moim zdaniem najbardziej jest wyrównany grają gracze o rożnych umiejętnościach. Jakie jest prawdopodobieństwo że u nas udali się sami dobrzy gracze a tam słabi.

Nie mówię że koń z lancą jest słaby bo sam gram głównie tylko konnym. Ale w pojedynku sam na sam przy graczach o takich samych umiejętnościach pika ma zasięg 245(można używać z tarczą) a ciężka lanca 190 a najdłuższa 215 a mają ją chyba tylko Swadia. Nie żeby nie dało się zabić pikiniera - jeśli jesteś dobry to atak z boku lub z tyłu równa się pewna śmierć dla pikiniera. Ale jeśli on teoretycznie jest tylko zajęty pojedynkiem z jednym jeźdźcem to zawsze stanie przodem a wtedy trudno go zatokować.

Offline zefir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #186 dnia: Września 27, 2009, 22:17:13 »
    A więc pograłem troszkę w tego Warband'a i o to kilka refleksji jakie mnie naszły w trakcie tego weekendu. Balans jednostek jest w miarę sprawiedliwy. Nie podoba mi się jedynie kawaleria u nordów i rhodoków (oni i tak mają już niezły advantage w postaci piechoty). Poza tym nie zauważyłem, żeby któraś z frakcji była zbyt nabita. Zależy od mapy na jakiej się gra i w jaki sposób się wykorzysta potencjał poszczególnych jednostek. Nie podoba mi się opcja upgrade'owania przedmiotów. Czasami respawnuje Cię od razu po śmierci i nie ma szans na zakup lepszych broni. zbroi etc. a jak za późno się zdecydujesz co wybrać po starcie to możesz czekać do następnej kolejk (jeśli to bitwa). Bardzo mnie zraził do siebie deathmatch, a konkretnie ludzie w to grający. Zero poszanowania dla 2-osobowych pojedynków (atakowanie na trzeciego) oraz pewnych zasad fair play typu atakowanie od tyłu itd. Co innego drużynowy deathmatch,:) tam nie ma zasad hehe. Odnoszę wrażenie, że atakowanie lancą z przysiadu przeszło do lamusa, trzeba mieć naprawdę farta (albo skilla) żeby trafić gościa w ten sposób. Poza tym możliwość skakania z dużych wysokości bez uszczerbku na zdrowiu ( oblężenie w zamku) i to w dodatku na koniu też moim zdaniem ssie. No i dodam jeszcze lagi, dzięki którym dochodzi czasem do śmiesznych, czasem do absurdalnych sytuacji:) no ale to jest akurat normalne w tego typu grach. Może w tygodniu też trochę pogram jak znajdę czas to podzielę się dalszymi refleksjami. W grze można mnie spotkać jako wujek_dobra_rada. Pozdrawiam

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #187 dnia: Września 28, 2009, 08:13:33 »
    Po pierwsze primo balans jesdnostek jest kiepski, oczywiście zależy jeszcze kto kim lubi grać, więc nie będę się tu wypowiadał, która frakcja jest zajebiście podkręcowa, a której przydałoby się odpicowanie, zaraz zresztą znalazł by się śmiałek, który wszedłby ze mną w niepotrzebną polemikę....Po drugie primo, ja znalazłem frakcję nabitą, aż za bardzo.....Swadia....doskonała jazda, najdłuższe piki, dobrze uzbrojeni kusznicy (kusza ssie:P), i ciężka piechota....bardzo dobra frakcja...lepsze od tej zgraji wysiedleńców...Po trzecie primo, to możesz podczas bitwy podjechać lub podejść gdzieś za wzgórze, wziąść Esc i wybrać bronie jakie będziesz chciał mieć w następnej rundzie....mogę się założyć, że jak czas byłby dłuższy przy respawnie (czy jak tam to się nazywa) to byście marudzili, że zadługo, że broń już wybrałem, a grać nie mogę:P Po czwarte primo deatchmatch polega na osiągnięciu jak najwyższych statów, jak bym Cię widział jak się "pojedynkujesz" z innym gościem, to uwierz mi na słowo, że bym Ci wpakował od tylu ostrze w bebechy....Po piąte primo, z nachyloną lancą to masz rację, ale i ta technika się przydaje, jeśli np konnica się zablokowala przy murze, na pewno jeźdzca przy uderzeniu nie strącisz, ale konia napewno....Po szóste primo....nie wiem o czym mówisz ale ja zawsze jak spadam z konia z drabiny to koń ma później minus 50 hp, więc nie wiem w czym problem, może na jakieś sianko wpadasz:P za ssącego konia masz u mnie przewalone:P

Offline rozman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #188 dnia: Września 28, 2009, 19:18:06 »
    Fakt faktem Khanaci ssą na Ruinsach i to wielki probelm , zwłaszcza przeciwko nordą którzy nie mają tarcz (wkurzające).
    Oczekiwanie na Deathmatchu fair play <hahaha> powodzenie.Tam grają ludzie tylko dla fragów.
    A tak poztym to przydała by się jakaś ciekawa paczka tesktur bo czerwone ściany wkurzają ;/

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #189 dnia: Września 28, 2009, 19:30:59 »
    A co powiecie o balansie który zaproponowałem w "polskich pomysłach"? Od razu zaznaczam że nie grałem w WB więc są to usprawnienia względem klasycznego M&B 1.011.
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline antykaczor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #190 dnia: Września 28, 2009, 20:56:33 »
    Ja mam takie pytanko dostalem takiego e-maila: Confirmation code is incorrect. Make sure that you have clicked on the confirmation link only once. If you have clicked more than once, then most probably your application has already been confirmed.

Czy wy dostaliscie takiego samego czy odrazu dostaliscie gre?

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #191 dnia: Września 29, 2009, 07:07:39 »
    Tak jak klikasz drugi raz na potwierdzenie wysłania maila to Ci przysyłają takie coś, ale nic się nie dzieje, mail do nich poszedł za pierwszym razem tzn potwierdzenie a teraz musisz cierpliwie czekać na dłuższego maila od nich

Edit: Dostaliśmy takiego samego, bo też dwa razy potwierdzałem:P a po 5-6 dniach przyszła wiadomość o aktywacji
    « Ostatnia zmiana: Września 29, 2009, 14:21:15 wysłana przez pwi7aaf »

Offline rozman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #192 dnia: Września 29, 2009, 15:28:46 »
    Może anglik ze mnie nie za wspaniały ale mi się wydaje że to znaczy że twój kod został już użyty.

PS.Ja takiej wiadomości nie otrzymałem.

Offline DuoGum

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #193 dnia: Września 29, 2009, 15:44:41 »
    Ja mam takie pytanko dostalem takiego e-maila: Confirmation code is incorrect.

"Podany kod jest nieprawidłowy/do poprawy"

Nie jestem pewien, ale coś w ten deseń :D.

Offline rozman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #194 dnia: Września 29, 2009, 16:20:22 »
    niepoprawny lub już użyty więc prawdopodobnie przy wypełnianu tych pól do warbanda źle wpisałeś cd-keya