Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband- Pytania i odpowiedzi.( zapraszamy do dyskusji beta testerów)  (Przeczytany 55320 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kubas246

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Pytanie WAŻNE
    « Odpowiedź #30 dnia: Września 08, 2009, 20:17:14 »
    Acha dobra przepraszam i jeszcze jedno najnowsza to jest 0.580? Bo nie wiem a taką mam.

EDIT 1:
    Mam pytanie jak uruchomie bete warbanda to prosi o serial i mam podać serial z podstawki?

Rzecz jasna, nazwę musisz zmienić...
    « Ostatnia zmiana: Września 08, 2009, 21:32:42 wysłana przez kubas246 »

Offline Massai

• Użytkownik
    Odp: Warband- Pytania i odpowiedzi.( zapraszamy do dyskusji beta testerów)
    « Odpowiedź #31 dnia: Września 09, 2009, 09:27:49 »
    Taki pomysł, może by założyć nasz własny temat błędów i bugów wykrytych, pospisywać to wszystko co kto zauważył, potem zebrac do kupy, popatrzec na wątek na taleworlds, wyciąć te co już zostały złoszone, i nasze przetłumaczyć, jako wspólny wkład polskich betatesterów?

Offline Frem

• Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Września 09, 2009, 13:37:45 »
    Czy trzeba kupić M&B, a następnie Warband, żeby móc grać w multiplayer?

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #33 dnia: Września 09, 2009, 13:44:11 »
    Z tego co wiem, choć mogę się mylić to będzie samodzielny dodatek....trzeba go będzie kupić w sklepie, aby grać online

Grasz w tej chwili w m&b?? to pewnie masz albo kupioną, albo ściągniętą wersję....

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #34 dnia: Września 09, 2009, 14:53:00 »
    Takie małe, ale istotne pytanie do testerów: W  Native ciosy mieczem były podzielone na zamachy i pchnięcia, z czego phnięcia trudniej było wyprowadzić i do tego zadawały mniej obrażeń. Czy zatem w Warband poprawili ten błąd (błąd, bo pchnęcie na zdrowy rozum badziej 'uszkadza' przeciwnika) ?

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Września 09, 2009, 17:36:40 »
    Pozwole się z toba nie zgodzić. Pchnięcia są bardzo skutecznymi ciosami, mimo że maja ustawione mniejsze obrażenia. Nawet wydaje mi się, że są ciut szybsze od zamachów. Dziś rano biegałem sobie z duga włócznią i muszę powiedzieć, że pchnięcia są bardzo ciekwymi ciosami. Dobre na konnicę. Wyobraźcie sobie to co mówił Massai. Tarczownik zaprząta uwagę przeciwnika, a reszta dźga włóczniami. Trzeba tylko uważać na bronie miotane i strzelców.

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #36 dnia: Września 09, 2009, 19:22:10 »
    Mi chodziło o miecz, z włóczniami jest oczywista sprawa, ale w Native pchnicia są zbyt słabe (gram teraz sobie w Rus - 13 century i tam to jest dużo siliejsze więc dlatego naszła mnie taka ciekawość).

Offline Samowar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Września 09, 2009, 19:25:36 »
    Z pchnięciami jest tak jak było kiedyś naprawdę - zadają niezbyt duze obrażenia, ale są bardzo trudne do zblokowania, jeśli się nie ma tarczy.

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Września 09, 2009, 20:26:22 »
    Kiedyś... to zależało co kiedyś się miało na sobie ^^ bo jak trafiłeś na jegomościa w pełnej płytówce to rzeczywiście... mu nie robiły pchnięcia bo zbroja ewoluowała tak, aby pchnięcia, które były śmiertelne dla lekko opancerzonych ześlizgiwały się po blachach. Ale jak koleś miał kolczugę i dostał mocne pchnięcie włócznią to po sprawie, ponieważ kolczuga była skuteczna tylko przeciw cięciom ;) Robiłeś w takim wieśniaku dziurę, i wyjęcie klingi bądź włóczni z ciała twojego celu można porównać do wyjęcia korka z butelki gdzie masz szampana. Tarcza dużo przeciw pchnięciom nie pomaga, najskuteczniejsze przeciw sztychom ( tudzież pchnięciom) było zbicie miecza/włóczni w bok.

A jak w grze... no widać :P więc nie ma co porównywać.
    "Ból ciała przemija, ból duszy zostaje" Ja
    <---------------- Tak to ja
    www.chzg.pl

Offline Frem

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Września 11, 2009, 08:08:53 »
    Z tego co wiem, choć mogę się mylić to będzie samodzielny dodatek....trzeba go będzie kupić w sklepie, aby grać online

Grasz w tej chwili w m&b?? to pewnie masz albo kupioną, albo ściągniętą wersję....

Nie mam. Zagrałem w wersje DEMO i w sumie zainteresowała mnie możliwość walki w necie, dlatego śledzę info o dodatku.

Czyli piszesz, że jak wyjdzie Warband to wystarczy, że go kupie, żeby grać w multiplayer, a zwykłego klucza do m&b nie będzie trzeba posiadać?

Offline Massai

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Września 11, 2009, 08:42:26 »
    Warband będzie samodzielną grą, w której będzie również rozgrywka singlowa, trochę zmodyfikowana w stosunku do 1.011.
    Taki sequel.
    tyle że... nie wiem czy klucze od warbanda będą działały na starych wersjach - bo to na nie jest najwięcej modów...

Z innej beczki, do beta testerów...
    Zamierzam wystosować sążnisty post na forum taleworlds optujący za wywaleniem z warbanda multi - tego zoomu.

Zoom powaznie zaklóca rozgrywkę i jest kompletnie od czapy.

Generalnie zoom jest wykorzystywany głównie do jednego celu - żeby uskakiwać przed strzałami. Widzimy że przeciwnik wystrzelił? odskok. Trochę do celowania, ale co, nie wycelujecie bez zoomu?
    Durnota, normalny wojak nie miał lornetki!
    Wyobraźcie sobie rozgrywkę bez zoomu... Łucznik bez zoomu strzela raczej na bliższe odlegości, a nie że celuje w słońce bo wróg jest tak daleko. Wrogi łucznik może uniknąc strzały ale może to zrobić tylko dzięki taktyce, chowania się, strzelania "zza węgła" itp. Już nie zobaczy strzały, bo jak ją już zobaczy - to nie zdąży odskoczyć.

Na duże odległości strzela się salwami, zasypując wrogiego łucznika strzałami.

Aby to skompensować, trzeba imho ciut podnieść obrażenia z łuku (i bardziej z kuszy, teraz jest wyraźnie za słaba).

Do tego rozsądne byłoby spowolnienie gracza który ledwo stoi na nogach. milimetr życia a ten bryka jak źrebak. Taki karny modyfikator do atletyki.

co o tym myślicie?
    « Ostatnia zmiana: Września 11, 2009, 09:10:41 wysłana przez Massai »

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Września 11, 2009, 10:49:47 »
    Myśę, że jst okej, ale czasami się przydaje chociażby po to aby zobaczyć który konny jest swój, zanim sie dojedzie do walki konnej, a z resztą może być. Ja jak strzelam to nawet w podstawce tego nie używam.

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Września 11, 2009, 15:42:39 »
    A skąd takie informacje że Warband będzie samostójką?
    A co do zooma to jest przydatny. Rozpoznajesz kto jest kto, wycelujesz dokładnie, zajrzysz do okienka czy jakiś kusznik tam nie siedzi albo wydaje ci się że coś się za skałą poruszyło to ciach, robisz zooma i widzisz że zza skały wystaje czubek hełmu czy topora.
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline Massai

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Września 11, 2009, 15:48:59 »
    A skąd takie informacje że Warband będzie samostójką?

Pojecia nie mam ;-)
    Gdzieś na forum taleworlds to wyczytałem chyba...
    Zanim przyszło zapro do bety, bardzo dużo przeglądałem info o tym...

A co do zooma to jest przydatny. Rozpoznajesz kto jest kto, wycelujesz dokładnie, zajrzysz do okienka czy jakiś kusznik tam nie siedzi albo wydaje ci się że coś się za skałą poruszyło to ciach, robisz zooma i widzisz że zza skały wystaje czubek hełmu czy topora.

Własnie chodzi o to żeby nie można było takich magicznych rzeczy robić. Jak postac jest tak daleko że nie wiesz kto zacz - nie powinieneś strzelać.
    Bo teraz ten zoom to wyraźne odstępstwo od realnej walki, jeden z niewielu mechanizmów w grze który kompletnie mi nie pasuje do realnej rozgrywki.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #44 dnia: Września 11, 2009, 16:10:53 »
    Myślę, że zamiast całkowicie usunąć tego zooma, który towarzyszy już tej grze od zalania dziejów i mały procent graczy poprała by tą sugestię, dodać możliwość przy stawianiu serwera opcję on/off (np. Enable Zoom/Disable Zoom). Z zooma korzystam, bo jestem kusznikiem/łucznikiem, tak samo jak inni ludzie. Bardziej natomiast wkurzające jest korzystanie z automatycznego blokowania, niż ten zoom, ale jest możliwość jego wyłączenia w opcjach... ;P

Dlatego lepiej byłoby dodać opcję on/off, podobnie jak w blokowaniu automatycznym.

Pozdrawiam!