mogli by zwiększyć trochę różnorodność jednostek. np. oprócz 2 modeli towarzyszy husarskich wprowadzić np. pocztowych. do roboty niewiele. w sumie starczyło by poczernienie pancerza i usunięcie skrzydeł albo pozostawienie jednego. trochę też pozmieniać wojska tatarskie. ja wiem że mieli ciężką jazde, ciężką piechotą i dobrą artylerie, ale na boga większości posługiwali się lekką jazdą pastuchów ze stepów.
gdyby twórcy mieli WIERNIE odwzorować husarię to wyobraź sobie kto wytrzyma szarżę w trakcie której po złamaniu kopii husaria daje ognia z pistoletów/karabinków a następnie dobywa szabel/koncerzy/obuchów/nadziaków i siecze jak popadnie? mając 20 husarzy w oddziale mało kto już na poziomie bety jest w stanie zrobić mi większą krzywdę. chociaż na pewno przydała by się pewna losowość w doborze uzbrojenia. żaden husarz nie wyglądał tak samo. np. każdy ma kopię a reszta losowa dobierana pośród: szabli, koncerza, pistoletu, karabinku, nadziaka, obucha i tarczy. mogli by też zwiększyć koszty armii RONu. szczególnie właśnie głównych morderców, czyli husarii i dragonii.
szyki chyba nie będą aż tak konieczne. spośród nacji na mapie moda, żadna nie trzymała się sztywno formacji.
z bugów to armaty. fajnie by było jak by poprawili, ale lepiej jeśli usunęli.starcia są za małe, żeby wprowadzać broń która karczuje szyki. niesamowicie wku*wia mnie motyw z walkami na samym Krymie, które czasem przenoszą się do matrixa i wszędzie widać powywracane cerkwie :)