Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy podoba Ci się mod?

Bardzo mi się podoba.
    123 (31.3%)
    Całkiem fajny mod
    74 (18.8%)
    Sporo bugów, ale gra się przyjemnie.
    82 (20.9%)
    Jest taki sobie.
    27 (6.9%)
    Nie podoba mi się.
    22 (5.6%)
    Nie grałem więc nie oceniam.
    65 (16.5%)

Głosów w sumie: 392

Autor Wątek: "Wiek Smuty" (Age of Turbulence) Rosyjski mod osadzony w XVIIw.  (Przeczytany 283428 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Balian

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    Odp: "Wiek Smuty" (Age of Turbulence) Rosyjski mod osadzony w XVIIw.
    « Odpowiedź #570 dnia: Listopada 03, 2009, 17:15:09 »
    Mnie też Spah denerwuje, te "trójkąty" to błąd tekstury niestety :(

Czego można się spodziewać w finalnej wersji?

Na 100% - więcej itemków :)
    Na 45% - bardziej dopieszczona mapa
    Na 75% - więcej questów
    Na 20% - fabuła :DD
    Na 35% - nowe jednostki
    Na 1000% - poprawione bugi

Na razie wiem tyle :D

Offline wojtek94

• Użytkownik
    « Odpowiedź #571 dnia: Listopada 03, 2009, 17:19:50 »
    Jakich bugów? Gram już dość długo i poza tymi nieszczęsnymi spahami nie zauważyłem błędów.Już nie mogę doczekać się pełnej wersji.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #572 dnia: Listopada 03, 2009, 17:22:55 »
    Jak już nie błąd tekstury co modelu. Model lod(pojawiający się w pewnej odległości) został niepoprawnie zriggowany lub coś nawaliło podczas eksportu w efekcie czego "rozpada się.

Offline Balian

• Użytkownik
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    « Odpowiedź #573 dnia: Listopada 03, 2009, 17:29:52 »
    No Mat się zna i wyjaśnił :) Dzienx. Taki sam bug widziałem chyba w modzie rome czy jakoś tak na wersję 808, tylko problem dotyczył niektórych koni.

Tych bugów jest oczywiście o wiele mniej niż w 1 becie, ale niedoskonałości trochę nadal jest:

- Moskwę trzeba poprawić, ale już sam wygląd murów i wież Kremla daje nam niemal pewność, że będzie to niezłe miasto.
    - Trzeba poprawić wsie ukraińskie, niektóre domy stoją w pozycji jak Wieża w Gizie. Rozumiem teren troszkę utrudnia sprawę, ale to jest do poprawy.
    - Niektóre jednostki nadal nie mają niektórych elementow ubrań, np, Polski pikinier nie ma butów.
    - I koniecznie muszą zapełnić czymś mapę, bo niewiele się dzieje.
    - Poprawić armaty :)
    - Poprawić dwu-ręczne miecze lewitujące nad głową.

Offline Vesamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #574 dnia: Listopada 03, 2009, 19:03:21 »
    No i oczywiście poprawić jedną zbroje husarską tą żółtą. Denerwujące jest kiedy naramiennniki na siebie zachodzą.
    Va'esse deireádh eap eigean...

Offline Jedes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #575 dnia: Listopada 03, 2009, 19:18:01 »
    Mam też problem z niektórymi jednostkami(spahi), gdy jestem blisko nich to nic się nie dzieje ale gdy oddalą się to otacza je ,,coś" przypominające piramidę, kulę lub czasem po prostu wiele trójkątów. Wygląda to fatalnie i strasznie psuje mi przyjemność z grania. A co do moda to według mnie jest to mistrzowska praca i wcale nie wygląda na betę. Najlepszy dotychczasowy mod do M&B. Czego mogę się spodziewać w pełnej wersji?

Nie przypomina bety ? Co masz wprowadzone? Kilka modeli, sktypt formacji, bugi :), nowe animacje i tyle. I to ci niby bety nie przypomina ?

Offline wojtek94

• Użytkownik
    « Odpowiedź #576 dnia: Listopada 03, 2009, 21:42:49 »
    Chamstwo na forum...

Offline nax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #577 dnia: Listopada 03, 2009, 21:56:37 »
    Hmm na pewno do poprawienia jest system walki husarii. Walczą oni tylko kopiami a kopie po pierwszym uderzeniu przeważnie łamały się i dalej husarz walczył szablą. Po zejściu z konia jest podobnie i to trochę psuje klimat gry (husaria biegająca z 5 metrową kopią :/)

Offline odolanovic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #578 dnia: Listopada 05, 2009, 10:58:39 »
    mogli by zwiększyć trochę różnorodność jednostek. np. oprócz 2 modeli towarzyszy husarskich wprowadzić np. pocztowych. do roboty niewiele. w sumie starczyło by poczernienie pancerza i usunięcie skrzydeł albo pozostawienie jednego. trochę też pozmieniać wojska tatarskie. ja wiem że mieli ciężką jazde, ciężką piechotą i dobrą artylerie, ale na boga większości posługiwali się lekką jazdą pastuchów ze stepów.

gdyby twórcy mieli WIERNIE odwzorować husarię to wyobraź sobie kto wytrzyma szarżę w trakcie której po złamaniu kopii husaria daje ognia z pistoletów/karabinków a następnie dobywa szabel/koncerzy/obuchów/nadziaków i siecze jak popadnie? mając 20 husarzy w oddziale mało kto już na poziomie bety jest w stanie zrobić mi większą krzywdę. chociaż na pewno przydała by się pewna losowość w doborze uzbrojenia. żaden husarz nie wyglądał tak samo. np. każdy ma kopię a reszta losowa dobierana pośród: szabli, koncerza, pistoletu, karabinku, nadziaka, obucha i tarczy. mogli by też zwiększyć koszty armii RONu. szczególnie właśnie głównych morderców, czyli husarii i dragonii.

szyki chyba nie będą aż tak konieczne. spośród nacji na mapie moda, żadna nie trzymała się sztywno formacji.

z bugów to armaty. fajnie by było jak by poprawili, ale lepiej jeśli usunęli.starcia są za małe, żeby wprowadzać broń która karczuje szyki. niesamowicie wku*wia mnie motyw z walkami na samym Krymie, które czasem przenoszą się do matrixa i wszędzie widać powywracane cerkwie :)

Offline inqq

• Użytkownik
    • 101st.eu
      • 101st.eu
    « Odpowiedź #579 dnia: Listopada 05, 2009, 11:19:46 »
    dyby twórcy mieli WIERNIE odwzorować husarię to wyobraź sobie kto wytrzyma szarżę w trakcie której po złamaniu kopii husaria daje ognia z pistoletów/karabinków a następnie dobywa szabel/koncerzy/obuchów/nadziaków i siecze jak popadnie? mając 20 husarzy w oddziale mało kto już na poziomie bety jest w stanie zrobić mi większą krzywdę. chociaż na pewno przydała by się pewna losowość w doborze uzbrojenia. żaden husarz nie wyglądał tak samo. np. każdy ma kopię a reszta losowa dobierana pośród: szabli, koncerza, pistoletu, karabinku, nadziaka, obucha i tarczy. mogli by też zwiększyć koszty armii RONu. szczególnie właśnie głównych morderców, czyli husarii i dragonii.
    husaria nie oddawała strzału panie kolego ;d ,każdy husarz miał broń palną ale w czasie szarży,bo stępieniu kopii walczyli konczerzami :)

101st.eu Zapraszamy!

Offline Mietek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #580 dnia: Listopada 05, 2009, 22:40:03 »
    Koncerze były po to jakby kopii zabrakło :P

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #581 dnia: Listopada 05, 2009, 23:19:39 »
    Właśnie, koncerze... Nie wydaje wam się że te w modzie są trochę za krótkie. Koncerz był chyba dość długą bronią, którą można było z powodzeniem używać zamiast lancy. A te co są dostępne są krótsze od szabli...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline odolanovic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #582 dnia: Listopada 06, 2009, 09:22:49 »
    dyby twórcy mieli WIERNIE odwzorować husarię to wyobraź sobie kto wytrzyma szarżę w trakcie której po złamaniu kopii husaria daje ognia z pistoletów/karabinków a następnie dobywa szabel/koncerzy/obuchów/nadziaków i siecze jak popadnie? mając 20 husarzy w oddziale mało kto już na poziomie bety jest w stanie zrobić mi większą krzywdę. chociaż na pewno przydała by się pewna losowość w doborze uzbrojenia. żaden husarz nie wyglądał tak samo. np. każdy ma kopię a reszta losowa dobierana pośród: szabli, koncerza, pistoletu, karabinku, nadziaka, obucha i tarczy. mogli by też zwiększyć koszty armii RONu. szczególnie właśnie głównych morderców, czyli husarii i dragonii.
    husaria nie oddawała strzału panie kolego ;d ,każdy husarz miał broń palną ale w czasie szarży,bo stępieniu kopii walczyli konczerzami :)

w M&B jeśli husaria została by w broń palną wyposażona to z pewnością w trakcie szarży salwę by oddawała :P czytać między wierszami :P

Koncerze były po to jakby kopii zabrakło :P
    koncerze były krótką kopią, używaną po złamaniu "drzew". kopii rzadko brakło. w każdym poczcie był zapas, no chyba że pod Kłuszynem ;)
    « Ostatnia zmiana: Listopada 06, 2009, 09:30:00 wysłana przez odolanovic »

Offline inqq

• Użytkownik
    • 101st.eu
      • 101st.eu
    « Odpowiedź #583 dnia: Listopada 06, 2009, 10:11:20 »
    tak ale w szarży po wbiciu sie we wroga,kopie łamały się dlatego do prowadzenia daleszej szarży żołnierze z tylnych szeregów wjeżdzali do przodu bo oni mieli kopie nie skruszone,a koncerz to był dłuuugi miecz,wykorzystywany także jako zastępstwo kopii -.-

101st.eu Zapraszamy!

Offline Mściwoj

• Użytkownik
    « Odpowiedź #584 dnia: Listopada 06, 2009, 11:08:03 »
    Zgadza się kancerz mógł mieć ponad 150 cm prostej głowni, rękojeść taka jak u szabli. To była idealna broń do kłucia i cięcia - niezły zasięg mieli, ramię + kancerz, a i siła cięcia z konia musiała być zabójcza. Nie zapominajmy, że husaria mogła walczyć pałaszem o nieco krótszej głowni (coś ok. 100 cm) również prosta i chwyt szablowy (głównie), więc lepsza w kotłowaninie. Weźcie sobie jakiś sztyl o tej długości i wadze ok. 1,5 kg (moja jedynka waży 1,1 kg więc pewnie coś koło tego będzie)i popróbujcie tym machać:). Sam walczę mieczem wczesnośredniowiecznym o długości ok 75 cm i nie wyobrażam sobie walki w ścisku tak długą bronią. Pewnie w zwarciu tylko się kłuli i okładali kułakami czy buzdyganami, czekanami (toporki i czekany+ buławy, buzdygany rewelacja walki w zwarciu). Jak nasze linie się zderzą to pierwszy szereg to może ewentualnie płazować kolesia lub go opluć (żart) i przepychać, dopiero druga linia coś tam może nad hełmami zrobić:)

W samej grze powinna być kopia w szarży i kancerz/pałasz w zwarciu, pistolety mogą sobie podarować, ciężko byłoby to ustawić w grze (ale na modelu mogliby gnaty dodać jako smaczek). Oby tylko udało im się ustawić walkę pieszą z kancerzem a nie kopią:)