Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy podoba Ci się mod?

Bardzo mi się podoba.
    123 (31.3%)
    Całkiem fajny mod
    74 (18.8%)
    Sporo bugów, ale gra się przyjemnie.
    82 (20.9%)
    Jest taki sobie.
    27 (6.9%)
    Nie podoba mi się.
    22 (5.6%)
    Nie grałem więc nie oceniam.
    65 (16.5%)

Głosów w sumie: 392

Autor Wątek: "Wiek Smuty" (Age of Turbulence) Rosyjski mod osadzony w XVIIw.  (Przeczytany 284069 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: "Wiek Smuty" (Age of Turbulence) Rosyjski mod osadzony w XVIIw.
    « Odpowiedź #540 dnia: Października 09, 2009, 20:58:04 »
     W sumie, to masz racje w końcu rozpowszechnianie tego moda, to nic złego, tylko że jaki to ma sens, skoro na pierwszej stronie jak BYK jest napisany link do najnowszych wersji tego moda?Jeżeli goście zajmujący się rozpowszechnianiem omawianej tu produkcji nie chcą, by go rozpowszechniać bez ich zgody to trudno.Może meli, by jakieś profity za utrzymanie tych plików tylko na Deposit Files, szczerze nie mam pojęcia, ale jeśli taka jest ich wola to trzeba ją uszanować i BASTA!

PS:Nie wiem czemu się wstrzymywałeś z tą wypowiedzią wizziuszu przecież, to jest forum, czyli miejsce, w którym możemy wymieniać swoje poglądy.
    « Ostatnia zmiana: Października 09, 2009, 21:03:12 wysłana przez Kąbiner »

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #541 dnia: Października 09, 2009, 21:06:56 »
    Kąbriel, każdy wie że w pierwszym poście jest link do moda, jednak jest to wolny upload który jest niechętnie używany. Dlatego, mój upload na megaupload wydaje mi się osobiście, że jest lepszy oraz powinien[Nie musi] znaleźć się w pierwszym poście.

Offline wizziusz wizz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #542 dnia: Października 09, 2009, 21:24:34 »
    Dokładnie tak sam skorzystałem dopiero z uploadu Margotha bo tamte pierwotne są co najmniej słabe...

Kąbiner wstrzymywałem się bo nie chciałem niepotrzebnie odbiegać od tematu ale gdy pojawiła się okazja i sposobność ku temu by właściwie przedstawić swoje zdanie to to zrobiłem.

Dobra ale koniec offtopu bo znowu rozpocznie się "KRUCJATA BALIANA" i  kolejny raz bezsensownie zablokuje temat albo będzie grozić ostrzeżeniami.

(click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Października 09, 2009, 21:26:29 wysłana przez wizziusz wizz »

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #543 dnia: Października 09, 2009, 22:28:03 »
    Wnoszę wniosek o rzecz następującą:

Zrobić z Baliana moderatora, którego kompetencje obejmowałyby tylko trzymanie pieczy nad TYM jednym tematem.

To jest oczywiście mój pomysł, który może się spodobać albo nie. Niech nikt mi nie krzyczy, że próbuje się rządzić ;] A sugerować wolno każdemu. Pozdrawiam.

Offline Balian

• Użytkownik
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    « Odpowiedź #544 dnia: Października 09, 2009, 22:52:33 »
    Nie mam nic przeciwko usunięciu postów do 1 strony, wszystkie screeny bym tam umieścił i w ten sposób temat zostałby oczyszczony.

wizziusz wizz: Po pierwsze, nie wyzywałem Margotha, napisałem że jest mało inteligentny bo wkurzył mnie wcześniej jego post.
    Jeśli mowa o szczeniackim zachowaniu które Balian przypisywałeś Margothowi to pasuje bardziej do Ciebie niż do Niego. Myślisz że masz jakieś funkcje na tym forum to możesz sobie pomiatać użytkownikami?

Argument nad argumenty. Bez komentarza...

Jest jeszcze jedna sprawa.
    Gdy spotykasz się z mocną  krytyką w tym dziale dotyczącą moda o którym tu mowa od razu się bulwersujesz i odzywasz w niestosowny sposób do twórcy owego postu.
    Co ty myślisz, że każdemu musi się podobać super wspaniała wykreowana przez Ciebie wizja tego moda a jak nie to się się ma nie odzywać?

Boshe! Nigdy nie bulwersowałem się na wasze posty które źle oceniały mod. Cały czas pisałem aby nie spamować i pisać tylko posty na temat moda. Czytaj uważnie...

Ale skoro robi to z własnej woli to niech nie zachowuje się tak jakbyśmy go najpierw do tego zmuszali a później mu coś wytykali że robi nie tak.

Znów nie wiesz co piszesz. Podaj mi jakiś moj post w którym takie moje zachowanie można odczytać.

Człowieku co ty sobie wyobrażasz? Że jakiś 15 latek (nie żeby miał coś do tego wieku sam kiedyś tyle miałem) będzie kogoś osądzał.
    Nawet nie wiesz co to są prawa autorskie usłyszałeś gdzieś urywki przepisu i teraz myślisz że świecisz.
    Już dawno miałem ci wygarnąć twoje zachowanie ale się wstrzymywałem. Przegiąłeś jednak wyzwiskami skierowanymi w stronę Margotha.
    Nikt cię nie prosił żebyś za niego świecił oczami przed Rosyjskimi moderami więc nie miej pretensji do Margotha o to.

A to 15 latek nie może nikogo osądzać? Tak się składa, że dobrze wiem co to są prawa autorskie i nie zarzucaj mi że nie wiem bo mnie nie znasz. NIe podoba Ci się moje zachowanie to upomnij mnie na PW. Jasne nikt mnie nie prosił abym świecił oczami przed Rosjanami, ale zważ fakt, że to nie ja do nich pierwszy napisałem, tylko oni, więc nie miałem wyboru...

Proszę administrację o danie mi ostrzeżenia za moje zachowanie. I koniec spamu\offtopu.

Już wyjaśniłem sprawę z autorami moda i umieściłem link Margotha na 1 stronce. Jeżeli ktoś ma stałe IP, albo wolnego neta to może już normalnie pobrać drugą betę :D

Dziękuję za uwagę i dobrej nocy :)

« Ostatnia zmiana: Października 09, 2009, 23:06:13 wysłana przez Balian »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #545 dnia: Października 10, 2009, 00:11:11 »
    Tak się składa, że dobrze wiem co to są prawa autorskie i nie zarzucaj mi że nie wiem bo mnie nie znasz.

Taaa, jasne. Nie zauważyłeś tego, że mod tak przez Ciebie reklamowany rozpowszechnia nielegalnie muzykę, ale za to zmieszałeś z błotem gościa, który zrobił tylko reupload moda (w czym nie ma nic złego, skoro autorzy swojego moda sami rozpowszechnili). Szczerze to mam dość Twojego szarogęszenia się i patrzenia z góry na (niektórych) ludzi. Dostajesz ode mnie 1 ostrzeżenie za obrazę drugiego użytkownika forum.

Proszę administrację o danie mi ostrzeżenia za moje zachowanie. I koniec spamu\offtopu.

Prosić to sobie możesz. Na takie coś trzeba sobie zasłużyć. No ale zasłużyłeś...

Zrobić z Baliana moderatora, którego kompetencje obejmowałyby tylko trzymanie pieczy nad TYM jednym tematem.

Oczywiście. I każdemu innemu użytkownikowi, który założy jakiś temat również dać uprawnienia moderatorskie. Wtedy nie będzie offtopu, nie będzie spamu... Niczego nie będzie. :)

Offline wizziusz wizz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #546 dnia: Października 10, 2009, 00:25:56 »
    Balian chcesz po polemizować? Chodź na PW nie z takimi śmiałkami miałem do czynienia.
    Tutaj zacytuję ci tylko twoje słowa skierowane do Margotha żeby oficjalnie nie było że wysuwam do Ciebie bezpodstawne oskarżenia.

Własnie uświadomiłeś mi i innym userom, że jesteś niedojrzałym i niewychowanym 10 letnim bachorem (!!!) Właśnie takiej kultury uczą plebs na ulicach, myślałem, że jesteś mądrą osobą i zrozumiesz, że należy się zapytać twórców, ale skoro takiś inteligentny i jeszcze używasz takiego słownictwa to gratuluję rozumu...

Jest to odpowiedź na twój pierwszy i drugi kontrargument oraz poniekąd mój kontrargument na twój argument "Znów nie wiesz co piszesz"
    Mówiąc logicznie: Gdybym nie wiedział co piszę to po co miałbym to robić?

A to 15 latek nie może nikogo osądzać?
    No sorry ale za krótko na tym świecie żyjesz żeby kogoś móc sądzić zresztą to samo tyczy się mnie choć jestem starszy od Ciebie.

Co do kwestii praw autorskich to mnie Deadalus wyręczył za co mu wielkie dzięki.

Offline inqq

• Użytkownik
    • 101st.eu
      • 101st.eu
    « Odpowiedź #547 dnia: Października 10, 2009, 11:37:53 »
    Byłem bardzo napalony na tego moda ale pobrałem go dopiero dzisjaj,z powodu braku czasu,chwile pograłem,wszystko dobrze ale czemu nazwy miast i państw są niezmienione,pobrałem z tego źródła angielskiego które ktoś tutaj podawał na forum :)
    I jeszcze jedno mapa jest jakby wyludniona,nie ma na niej nic prócz lotersów i dezerterów,a w czasie bitew przeciwnicy stoją w miejscu :/
    Czy to tylko wina mojej wersji?
    Najbardziej denerwuje pustka na mapie,nie ma patroli i lordów,prawie niezmieniona mapa też denerwuje.

101st.eu Zapraszamy!

Offline Balian

• Użytkownik
    « Odpowiedź #548 dnia: Października 10, 2009, 11:41:12 »
    Z tego co piszesz to dochodzę do wniosku, że to jest 1 beta moda. Mocno zabugowana. Lepiej będzie jeżeli pobierzesz drugą betę, najlepiej z megaupload, link na 1 stronce.

A spolszczenie postaram się wstawić jak najszybciej bo nauka nie idzie niestety w parze z przetłumaczaniem.

Kamere możesz zmienić klawiszem "R". Tylko wtedy będzie jeszcze bliżej. (Widok z oczu).
    « Ostatnia zmiana: Października 10, 2009, 13:55:37 wysłana przez Balian »

Offline inqq

• Użytkownik
    • 101st.eu
      • 101st.eu
    « Odpowiedź #549 dnia: Października 10, 2009, 13:14:38 »
    Dzięki Balian!
    Jeszcze jedno Pytanie,czy da się jakoś zmienić ustawienie kamery?
    dla mnie kamera jest za blisko pleców i gra mi się niekomfortowo.
    « Ostatnia zmiana: Października 10, 2009, 13:22:51 wysłana przez inqq »

101st.eu Zapraszamy!

Offline dawid199402

• Użytkownik
    « Odpowiedź #550 dnia: Października 10, 2009, 14:01:49 »
    Czy u was też w drugiej becie wszystkie german sword nie mają tekstury ani modelu chyba bo na plecach je widać a jak wybiorę je jako broń którą walcze nie choć zadaje obrażenia ?

Edit: Chyba nie procesor dwurdzeniowy 2 GHz 256 Mb grafika 2 Gb ram chyba nie za mało
    PS:Gdzie mogę zdobyć te granaty ?
    « Ostatnia zmiana: Października 10, 2009, 14:08:28 wysłana przez dawid199402 »

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #551 dnia: Października 10, 2009, 14:02:51 »
    U mnie nie, może masz za słabego kompa ?

Offline Balian

• Użytkownik
    « Odpowiedź #552 dnia: Października 10, 2009, 14:21:46 »
    Teksturę i model mają tylko gdy chcesz wyjąć broń to dalej lewituje Ci nad głową, gracz stoi w miejscu w pozie jakby trzymał dwuręcznego sworda, ale nie ma broni w ręku. A granaty to jest przedmiot testowy. Nie da się go zdobyć, masz go na początku w ekwipunku tylko po to żeby go przetestować i napisać co Ci się podoba w nim, a co nie, ja już napisałem dobre uwagi Skrzetuskiego do rosjan na temat granatów.

Offline MaszoT

• Użytkownik
    « Odpowiedź #553 dnia: Października 10, 2009, 14:34:04 »
    Czy u was też w drugiej becie wszystkie german sword nie mają tekstury ani modelu chyba bo na plecach je widać a jak wybiorę je jako broń którą walcze nie choć zadaje obrażenia ?

Ja widziałem tylko ten błąd z tym mieczem że jak go założyłem to nie lezy na plecach tak jak w podstawce tylko jakoś w poprzek jest ;| wiec nawet go nie uzywalem :p

A tak poza tym .... BALIAN .. DAWAJ spolszczenie i muzyczke !! xD
    « Ostatnia zmiana: Października 10, 2009, 15:31:52 wysłana przez MaszoT »
    "Vide Cull Fide"

Offline Korczak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #554 dnia: Października 10, 2009, 15:55:54 »
    Pobrałem i:
    -Zamiast granatów lepiej było by zrobić wyrzutnię granatów na zasadzie muszkietu oraz dla realistyczności poprawić silę dział a zmniejszyć obr od granatów bo teraz wychodzi ręczna armatka o sile działa .. Albo napisać skrypt że że granat "wybucha" po dotknięciu przeciwnik :) Zrobić jeszcze opóźnienie.... Ach. Rozmarzyłem się.
    -Mi też przeszkadza pustka na mapie. Zrobić chłopów zbiegłych z ziemi, uciekinierów itp.
    -Nie mogę używać pistoletu danego na początku gry. Zupełnie jakby go nie było ale widać go na postaci. Jakieś sugestie?
    -itp.

Podtrzymuję moją opinię o tym modzie. Ma potencjał. Pustka na mapie to główny błąd zwłaszcza że w tamtych czasach te ziemie nie były spokojne.
    Trzymam za tego moda kciuki.

(click to show/hide)
    Pozdrawiam
    Korczak...