Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy podoba Ci się mod?

Bardzo mi się podoba.
    123 (31.3%)
    Całkiem fajny mod
    74 (18.8%)
    Sporo bugów, ale gra się przyjemnie.
    82 (20.9%)
    Jest taki sobie.
    27 (6.9%)
    Nie podoba mi się.
    22 (5.6%)
    Nie grałem więc nie oceniam.
    65 (16.5%)

Głosów w sumie: 392

Autor Wątek: "Wiek Smuty" (Age of Turbulence) Rosyjski mod osadzony w XVIIw.  (Przeczytany 284072 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline adas

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: "Wiek Smuty" (Age of Turbulence) Rosyjski mod osadzony w XVIIw.
    « Odpowiedź #525 dnia: Października 08, 2009, 23:40:29 »
    Mam prosbe. Skoro juz padly linki do downloadu z innego zrodla to czy moglby ktos podzielic to archiwum i wrzucic na jakis upload?
    Najlepiej jakbyscie podzielili archiwum na 2-3 pliki.
    Jak ktos pobral nowa wersje wystarczy rozpakowac na dysk i spakowac jeszcze raz.

Klikamy prawym klawiszem myszy na folderze z rozpakowanym modem > wybieramy Winrar >wybieramy "dodaj do archiwum...">Zakladka "ogolne" na dole> kompresja najlepsza>ponizej wybieramy wielkosc np 45 000 000 (czyli 45MB)>klikamy OK> powstana 3 pliki

te 3 pliki trzeba wrzucic pojedynczo na upload i wkleic linki na forum

Jesli komus sie zechce to serdeczne dzieki.
    Mam straszne problemy z laczem. Mimo 2 Mbit pobieram  pliki max 30k/s a polaczenie zrywa sie czesto.

Prawdopodobnie kilka osob ze slabszymi laczami tez sie ucieszy.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #526 dnia: Października 08, 2009, 23:57:16 »
    No tak ,ale co tu testowac jak kompletnie to nie dziala
    Co gracze maja testowac jak widac co jest zrypane po 5 rzutach

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #527 dnia: Października 09, 2009, 00:05:43 »
    Więc napisz co ci przeszkadza i jakie są twoje sugestie w związku z tymi wadami. Jak te granaty powinny działać według ciebie.
    A nie bez sensu nabijasz posty...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #528 dnia: Października 09, 2009, 07:24:19 »
    No tak ,ale co tu testowac jak kompletnie to nie dziala
    Co gracze maja testowac jak widac co jest zrypane po 5 rzutach

To może ja się wypowiem. Otóż zapewne chodzi o siłę rażenia tej broni, jest ona przeogromna. Jeszcze tylu ludzi nie zabiłem za jednym kliknięciem w mysz. Mój rekord to ok. 10 kozaków na koniach wszyscy padli po jednym rzucie. Moim zdaniem granaty w ręce gracza lub kogoś innego są bardzo groźne. Armia, która by się składała z ok 15 wojowników z granatami mogłaby rozwalić skromnie mówiąc 4 razy większą armię. Ale tu też trzeba brać pod uwagę czy ów wrogowie będą atakowali w szyku, bo jeśli nie to granaty tu mają małe pole do popisy, gdyż świetnie się tylko sprawdzają gdy wrzucimy taką bombkę w środek szyku;)

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #529 dnia: Października 09, 2009, 13:28:00 »
    Adas, mój link nie wygasł. Można ściągać.

Offline Balian

• Użytkownik
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    « Odpowiedź #530 dnia: Października 09, 2009, 14:55:46 »
    I co? Pisałeś do autorów moda informację, że umieściłeś link do moda na Polskiej stronce? Bo wiesz młocie, wczoraj musiałem się tłumaczyć z twojego bezmyślnego zachowania. Po prostu zgarnełem przypał za ciebie i obiecałem, że albo usuniesz link do moda, albo jak najszybciej napiszesz do nich że umieścięłś link i że przepraszasz za swoje zachowanie. Jeżeli chciałeś zaistnieć podając link to Ci się nie udało bo jak zwykle kto inny musiał się tłumczyć. Masz do nich dziś napisać wiadomość w języku rosyjskim! albo usuwasz posta z linkiem! Dziś się dowiem czy wysyłałeś wiadomość. Wybieraj...

Edit: Napisali mi, że zauważyli link do downloadu. Pytali się mnie czy to ja umieściłem. Odpisałem, że to nie ja tylko inny user. A oni, że generalnie nie mają nic przeciwko. Tylko nie wiedzą czemu ktoś bez ich zgody rozpowszechnia moda na obcych stronkach. Odpisałem, że nie wiem i user ów co umieścił link im napisze co i jak. To mi odpisali, że czekają na wiadomość i są zdania, że to graniczy z kradzieżą bo ktoś obcy przywłaszcza sobie link do downloadu bez ich zgody.

Nic im nie odpisywałem, ale Margoth ma im napisać prośbę (choć jest za późno) na umieszczenie linku.

Ja mam to gdzieś wprawdzie to, że umieścił linka na Polskiej stronce, po prostu ma napisać do nich wiadomość i tyle.
    « Ostatnia zmiana: Października 09, 2009, 15:12:15 wysłana przez Balian »

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #531 dnia: Października 09, 2009, 15:02:34 »
    Aczkolwiek ja uważam zachowanie twórców moda za szczeniackie. Rozumiem reuploadowanie plików po tym jak oni je usunęli ale złoszczenie się za tworzenie mirorów zawierających dokładnie to samo (nie otrzymywanie za to żadnych korzyści majątkowych) jest dziwne. Przecież oni wydają tego moda za darmo i takie postępowanie nie zmniejsza ich zasług (przecież Margoth nie twierdzi że jest to jego mod) ani przychodów.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #532 dnia: Października 09, 2009, 15:56:07 »
    Wiec tak napisze jak według mnie powinno wyglądać rzucanie granatem.
    1.Oczywiście ograniczyć zasięg
    2.Ograniczyć moc rażenia
    3.Usunąć dźwięk wystrzału z armaty przy wyrzucie
    4.Ograniczyć liczbę granatów.
    5.W miarę możliwości zrobić parabole rzutu tego granatu(chociaż może to wyglądać tak jak bandyci rzucają kamieniami)
    6.Jeśli będą jednostki Grenadierzy to powinni dość sporo kosztować w zwerbowaniu i utrzymaniu ale bez przesady

Offline Kacper

• Użytkownik
    « Odpowiedź #533 dnia: Października 09, 2009, 16:11:54 »
    Do której wersji jest ten mod ??
    Bo kiedy miałem go zainstalowanego na 1.011 to wyrzucało mi, że nie mam zainstalowanego M&B na kompie, a do 0.893 (miałem, aby grać w The Last Days) wskazuje, że nie odpowiednia wersja.

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #534 dnia: Października 09, 2009, 16:23:41 »
    Balian:
    Ty zastraszasz ? A może szantażujesz ?
    Mam gdzieś pisanie do nich i to po ROSYJSKU ! Jeśli chcą niech się do mnie dupą wypchną bo mnie to gó*** obchodzi ! A jeśli ty za mnie dostajesz, to nie moja wina że ruski są ślepe.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #535 dnia: Października 09, 2009, 16:55:00 »
    Chyba prosiłem o zakończenie spamu?
    No trudno, wyciągnę konsekwencję z tego. Pan Margoth otrzymuje ode mnie 2 ostrzeżenie, za swoją ostatnią wypowiedź w tym temacie. Radzę jakoś załatwić tą sprawę, bo nie mam zamiaru czytać o tych bzdurach
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline MaszoT

• Użytkownik
    « Odpowiedź #536 dnia: Października 09, 2009, 18:24:03 »
    to może i ja się wypowiem (od razu przepraszając za spam ^^ ) może nie tyle jest to łamanie praw autorskich bo oni tego moda nie wydają za pieniądze .. a on też nic za to nie bierze .. natomiast Margoth nie powinien choćby z grzeczności i szacunku dla czyjejś pracy umieszczać jej bez pytania .... no cóż zrobił to pewnie nie wiedząc że robi coś złego ..jak to ktoś mądry powiedział "człowiek uczy się na własnych błędach" :)

A co do granatów to są zaj****** :D ..normalnie jak taki dawny terminator jestem xD ... nie a tak serio  to dobra rzecz jest, ale muszą nasi koledzy ze wschodu nad tym troszkę popracować ..mianowicie ....za duża odległość rzutu, moc itp. .... ja sam z Lezaitem i Marnidem atakowałem z 20 ludzi z patrolu kozackiego i wygrywałem ^^ ..więc coś jest nie tak :P a co do nowych itemów to jest ich nie wiele ale są fajne :) ..a dragoni .. mmm ...miodzio normalnie :D
    "Vide Cull Fide"

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #537 dnia: Października 09, 2009, 18:53:40 »
    O ja pier****...
    Balian, szkoda mi na Ciebie słów, ale posłuchaj[Nie, nie przepraszam bo nie mam za co]: Ja nic głupiego nie zrobiłem, a to że ruski są ślepe to jest udowodnione, gdyż do Ciebie się wyżalają, a nie do mnie. Poza tym pisały do ciebie durne wiadomości, bym JA do nich napisał, to co ? Mam shackować ci konto ? Nie sądze...

By nie było spamu:
    Dobra, grając sobie w tego moda od dłuższego czasu dochodze do wniosku, że jest beznadziejny[Nie, nie przez bete]: Jest beznadziejny przez mapę, jednostki oraz ubrania. Oczywiście odradzam grać w moda ponieważ znudzi się dość szybko.

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #538 dnia: Października 09, 2009, 19:56:33 »
     Bo widzisz Margoth, Balian jest oficjalnym łącznikiem między gośćmi od AoT, a naszym forum, więc nic w tym dziwnego, że to on dostał opieprz, a nie ty, poza tym, to też jest jego temat i to JEGO powinnością jest podawanie linków,screenów i najnowszych wieści o modzie.Zaś co się tyczy kontaktu, to Balian na pewno wyśle ci ich namiary na PW, więc o to się nie martw zresztą zawsze możesz wysłać Russin Crusaderowi wiadomość z przeprosinami (nie koniecznie po rosyjsku).

Zaś co się tyczy moda, to właśnie zamierzam go "zuploadować", bo wcześniej nie miałem czasu, więc moje zdanie na jego temat przedstawię pózniej.

Offline wizziusz wizz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #539 dnia: Października 09, 2009, 20:05:48 »
    Sorry panowie jeśli komuś tutaj zaszkodzę ale uważam że to właśnie  Balian za obrażanie Margoth'a powinien dostac ostrzeżenie i na pewno nie powinien mieć moderatora bo ewidentnie nie wie jak się do tego zabrać.
    Jeśli mowa o szczeniackim zachowaniu które Balian przypisywałeś Margothowi to pasuje bardziej do Ciebie niż do Niego. Myślisz że masz jakieś funkcje na tym forum to możesz sobie pomiatać użytkownikami?
    Człowieku co ty sobie wyobrażasz? Że jakiś 15 latek (nie żeby miał coś do tego wieku sam kiedyś tyle miałem) będzie kogoś osądzał.
    Nawet nie wiesz co to są prawa autorskie usłyszałeś gdzieś urywki przepisu i teraz myślisz że świecisz.
    Już dawno miałem ci wygarnąć twoje zachowanie ale się wstrzymywałem. Przegiąłeś jednak wyzwiskami skierowanymi w stronę Margotha.
    Nikt cię nie prosił żebyś za niego świecił oczami przed Rosyjskimi moderami więc nie miej pretensji do Margotha o to.

Jest jeszcze jedna sprawa.
    Gdy spotykasz się z mocną  krytyką w tym dziale dotyczącą moda o którym tu mowa od razu się bulwersujesz i odzywasz w niestosowny sposób do twórcy owego postu.
    Co ty myślisz, że każdemu musi się podobać super wspaniała wykreowana przez Ciebie wizja tego moda a jak nie to się się ma nie odzywać?

A ja ci powiem Tak: Dla mnie osobiście ten mod w tej chwili nie wybija się niczym specjalnym czego bym jeszcze nie widział (może granaty) modele i tekstury w porównaniu do wielu innych modów są słabe a sama rozgrywka na poziome bety jest niedopracowana.
    Oczywiście ktoś może mi wygarnąć że to jest beta i że sam nie zrobiłbym lepszego moda. Ok zgadzam się ale skoro tak to po kiego wydawać betę która tak na prawdę betą się nazywać nie powinna. Nie lepiej skupić się na zrobieniu moda do porządku i dać graczom coś czego się nawet nie spodziewali?
    W tej chwili osobiście oceniam moda na 2/5 możecie mnie zlinczować ale tak to widzę na ten moment.

Ps. parę słów do komentarza Kąbiner. Masz rację Balianowi można być wdzięcznym za łącznikowanie między nami a Rosjanami i tworzenie spolszczenia.
    Ale skoro robi to z własnej woli to niech nie zachowuje się tak jakbyśmy go najpierw do tego zmuszali a później mu coś wytykali że robi nie tak.
    Osobiście na miejscu Rosyjskich moderów to bym jeszcze podziękował Margothowi za ułatwienie im rozpowszechnienia moda.
    Nie złamał on żadnych praw autorskich bo nie przypisał sobie autorstwa moda czy też w żaden inny sposób nie ujął autorom a wręcz przeciwnie jeszcze im pomógł.