Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy podoba Ci się mod?

Bardzo mi się podoba.
    123 (31.3%)
    Całkiem fajny mod
    74 (18.8%)
    Sporo bugów, ale gra się przyjemnie.
    82 (20.9%)
    Jest taki sobie.
    27 (6.9%)
    Nie podoba mi się.
    22 (5.6%)
    Nie grałem więc nie oceniam.
    65 (16.5%)

Głosów w sumie: 392

Autor Wątek: "Wiek Smuty" (Age of Turbulence) Rosyjski mod osadzony w XVIIw.  (Przeczytany 284056 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Galizius

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Code Geass Hangyaku no Lelouch
    Odp: "Wiek Smuty" (Age of Turbulence) Rosyjski mod osadzony w XVIIw.
    « Odpowiedź #600 dnia: Listopada 14, 2009, 17:25:27 »
    Macie schizy na punkcie tej Husarii, ja tam wolę walczyć po stronie Siczy Zaporoskiej i prowadzić Semenów. Ehh a ja ma schizę na punkcie Kozaków, ale co zrobić.

Niech żyją Kozacy !

PS: Mod jest wyborny.

Offline Jedes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #601 dnia: Listopada 14, 2009, 17:26:17 »
    Każdy (prawie) gra Polską. Grając po tej stronie pokonamy bardzo duże armię. Husaria jest zbyt silna. Raz zagrałem odwrotnie. Wybrałem Rosję na 0 Husarzy. Miałem chyba 200 ludzi. Przegrałem zabijając 10 wrogów...(Fajnie by było- prowadzimy 20 Husarzy na 60 rusków. 1 salwa 10 bez koni. 2 salwa 10 ginie. 3 salwa nie ma nikogo...)Zapomniałem pogratulować Hyperowi za piękny filmik. Może zrób jakiś trailer moda co ? :)

« Ostatnia zmiana: Listopada 14, 2009, 17:39:07 wysłana przez Jedes »

Offline Balian

• Użytkownik
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    « Odpowiedź #602 dnia: Listopada 14, 2009, 17:27:02 »
    Świetny filmik! Gratuluję twórczości Hyper, umieszczę filmik na 1 stronce. A to przycinanie się wcale nie przeszkadza bo filmik ładnie wygląda, swoją drogą mogłeś usunąć te nazwy jednostek nad ich głowami, ale i tak jest dobrze. Bardzo ładna reklama dla moda :)

Ja Kozakami też lubię grać, bardziej niż Polską, ale czasem zdarzy się mieć Husarzy w oddziale kozackim :DD

Edit: tak to był mój pomysł, chciałem wymyślić nowych zbujców i zabrakło mi wyobraźni więc sięgnąłem po Borata :D

Edit2: No kręć kręć, dobrze Ci to wychodzi i na pewno twoje kolejne filmiki z M&B będą równie świetne co ten :D
    « Ostatnia zmiana: Listopada 14, 2009, 18:16:59 wysłana przez Balian »

Offline Galizius

• Użytkownik
    « Odpowiedź #603 dnia: Listopada 14, 2009, 17:31:38 »
    A to i mnie się zdarza ;) Kozacy mają nie zapomniany klimat jakby nie patrzeć. Ten Borat to twój pomysł?

Hyper teraz zauważyłem filmik i muszę przyznać że jest świetny. Lekkie przycinki i Napisy nie przeszkadzają dzięki świetnej muzyce z Ogniem i Mieczem. Do dziś się dziwę że ten film nie ma Oskara za muzykę.

Offline Hyper

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • PJONTALA!
      • Reborn - Polska Gildia RP
    « Odpowiedź #604 dnia: Listopada 14, 2009, 18:11:49 »
    dzięki za dobre słowa bracia kozaki :f. mogę jeszcze czasem coś nakręcić, czemu nie :), poprawi się to i owo bo to był mój pierwszy film w M&B.
    Fajniutki jesteś :) Pozdrawiam cieplutko i maxik of course for U xD bUzIaKi :*:*:*:*

Offline Balian

• Użytkownik
    « Odpowiedź #605 dnia: Listopada 14, 2009, 23:26:52 »
    Pokazałem filmik autorowi moda i bardzo mu się spodobał, powiedział, że nadałby się nawet na trailer, albo puki co na 1 filmik z moda (jeszcze bety). Cóż co z postanowią to ich sprawa, ale jest pewne że Hyper się spisał na medal.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #606 dnia: Listopada 15, 2009, 20:29:05 »
    Ludzie mam problem otóz jak gram to nie ma żytoomierza króla Wazy Sahajdacznego itd jest Rivancheg itd co robić pomóżcie....Mod super swoją drogą :D

Offline Balian

• Użytkownik
    « Odpowiedź #607 dnia: Listopada 15, 2009, 20:32:26 »
    Musisz ściągnąć spolszczenie, ogólnie mod jest po rusku (ru), ale grę czyli podstawkę masz po angielsku (en) więc mod jest tak jakby native. Ściągnij spolszczenie, z 1 strony.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #608 dnia: Listopada 15, 2009, 20:35:35 »
    heh nie kapuje podstawke mam po polsku...
    poprawka juz rozumiem wszystko
    « Ostatnia zmiana: Listopada 15, 2009, 20:43:37 wysłana przez lygrys »

Offline Balian

• Użytkownik
    « Odpowiedź #609 dnia: Listopada 15, 2009, 22:01:27 »
    Dzisiaj znalazłem informację od autora moda, przetłumaczyłem z rosyjskiego więc mogą być błędy:

Już miesiąc ponad mod istnieje, działa nie tylko z naszym zespołem, ale także przez tureckie studio "Zikr grze", spółki zależnej  od studio "Turkie-Oyn" z. Przedstawiciel TALEWORDS w Turcji, Grecji i na Cyprze ... środki zostaną włączone DVD-pole gry za darmo Oprócz gier, dla właścicieli tych publikacji. Obecnie wiele rzeczy już zrobione, pierwszą płytę trafi do Turcji na początku 2010 roku ...
       W nowej wersji moda mapa lekko zmieniona, teraz jest niemal cała Azja Mniejsza, została znacznie zmieniona Turcja, Stambuł ma obecnie meczet Hagia Sophia w pełnym rozmiarze, całkowicie nowaa architektura Krymu, Turcji i Ukrainy i Rosji ... Architektura Polski pochodzi z innego polskiego moda w porozumieniu z autorem ....
       Więc mod jest prawie cały nowy, ale niestety jest to tylko w Turcji, ale jestem pewien, że piraci nie są przeszkodą .. i wciąż pojawia się w inete, dobrze, i mam umieścić Russifier

Sorry za dość niezrozumiałą treść, ale ciężko było to przetłumaczyć, mam nadzieję, że rozumiecie treść co nie co. Sam na razie nie wiem co i jak i o co w ogóle chodzi, może ktoś to rozszyfruje?

Edit: Duo, wiem, ze bardzo pragniesz mieć największą ilość postów na forum, ale prosiłem o pomoc w rozszyfrowaniu tegoż tekstu.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 15, 2009, 22:20:27 wysłana przez Balian »

Offline VainV

• Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #610 dnia: Listopada 15, 2009, 22:11:34 »
    To wygląda tak jakby autor tego moda chciał go sprzedać...nic więcej nie zrozumiałem.

Offline DuoGum

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #611 dnia: Listopada 15, 2009, 22:14:27 »
    To wygląda jak z translatora wyjęte.

Offline Galizius

• Użytkownik
    « Odpowiedź #612 dnia: Listopada 15, 2009, 22:25:10 »
    Dokładnie wygląda jakby chciał o sprzedać, Pierwsza płyta trafi do Turcji na początku 2010 roku...Piraci nie są przeszkodą...nie rozumiem. Dawaj ten tekst mi na PW w oryginale.
    PS:jakbyś kiedyś potrzebował pomocy w spolszczaniu jak coś jest po rusku to pisz.

Offline Lambert

• Użytkownik
    « Odpowiedź #613 dnia: Listopada 15, 2009, 22:32:53 »
    Mnie się wydaję, że ten mod będzie dołączony do wydania zwykłego M&B w tych trzech krajach (tj. Turcji, Grecji i na Cyprze) i wydanie to pojawi się w 2010. Reszta jest chyba dość zrozumiała.

Offline Galizius

• Użytkownik
    « Odpowiedź #614 dnia: Listopada 15, 2009, 22:52:55 »
    Moje tłumaczenie jest bardzo podobne, treść jest dziwnie napisana(Polska przez małe p mi się wydaje) tak jakby w Turcji chciał to sprzedać czy coś ten deseń, że tam wyjdą jakieś inne wersje i że on to sam przetłumaczy. Trochę dziwnie i chaotycznie tak jakby napisane. Ale tłumaczenie Baliana jest poprawne bo właściwie tyle może z  tego tekstu wyczytać, teraz możemy się domyślać o co chodzi.