Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy podoba Ci się mod?

Bardzo mi się podoba.
    123 (31.3%)
    Całkiem fajny mod
    74 (18.8%)
    Sporo bugów, ale gra się przyjemnie.
    82 (20.9%)
    Jest taki sobie.
    27 (6.9%)
    Nie podoba mi się.
    22 (5.6%)
    Nie grałem więc nie oceniam.
    65 (16.5%)

Głosów w sumie: 392

Autor Wątek: "Wiek Smuty" (Age of Turbulence) Rosyjski mod osadzony w XVIIw.  (Przeczytany 283433 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    Odp: "Wiek Smuty" (Age of Turbulence) Rosyjski mod osadzony w XVIIw.
    « Odpowiedź #555 dnia: Października 10, 2009, 16:27:06 »
    Pistol a       to pistolet który jest przy postaci jako ozdoba :) i nie da się z niego strzelać :/

Edit: Movart musisz ściągnąć patha do moda i to naprawi ten błąd w sklepie
    « Ostatnia zmiana: Października 11, 2009, 15:23:18 wysłana przez matizz »
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline MaszoT

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #556 dnia: Października 11, 2009, 20:20:35 »
    z tym pistoletem .. to patch nic nie zmienia .. mi dalej nie działa .... to nie wina bomb bo inny pistolet z bomba działa tylko ten jeden nie działa wcale
    « Ostatnia zmiana: Października 11, 2009, 21:27:09 wysłana przez MaszoT »
    "Vide Cull Fide"

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #557 dnia: Października 11, 2009, 20:55:48 »
    Albo chodzi oto, że nie możesz mieć bomb i pistoletu w slotach na bronie i tarcze lub kup sobie inny pistolet/karabin, ale pamiętaj nie możesz mieć w uzbrojeniu bomb.

Offline dawid199402

• Użytkownik
    « Odpowiedź #558 dnia: Października 15, 2009, 17:46:56 »
    Pisałem już o braku tekstury i/lub modelu w german swordach i zauważyłem pewną zależność jeżeli nie widać go na plecach bo na nich mamy coś innego np tarcze to wszystko jest w porządku wie ktoś dlaczego tak jest i czy da się to jakoś naprawić ?

Offline Balian

• Użytkownik
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    « Odpowiedź #559 dnia: Października 15, 2009, 21:52:01 »
    Poszukaj w tematach o moddingu. Ja Ci nie pomogę, jedyne co mogę zrobić to wysłać pytanie do Rosjan jak to poprawić, ale to nie ma większego sensu :) Poczekajmy do następnego patcha :DD

Edit Down: To są naboje specjalnie dla strzelb których nie da się używać konno, oczywiście zwykłe naboje też się nadają, ale gdy masz np. MatchlockC to kup sobie te arquebuse shots czy jakoś tak.
    « Ostatnia zmiana: Października 15, 2009, 22:06:19 wysłana przez Balian »

Offline Malson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #560 dnia: Października 15, 2009, 22:03:56 »
    Wiem, że pytanie może zabrzmieć debilnie ale...: do czego służą Arquebuse Shots? Nie wiem czy zastępują naboje, czy też nadają się do czegoś innego. (P.S. to naprawdę jest durne pytanie ale i tak oczekuję na odpowiedź).

Offline Balian

• Użytkownik
    « Odpowiedź #561 dnia: Października 24, 2009, 16:00:12 »
    Na 1 stronie zaktualizowałem pół-pełne spolszczenie, są tam jakieś poprawki, spolszczony ekwipunek, niektóre nazwy przedmiotów mogą nie mieć sensu, albo zbroja może być tarczą, niestety nie miałem jak spolszczyć bo angielska nazwa brzmi rus_strelec_b i to jest czapka, drugi przedmiot rus_strelec_b i to jest pancerz więc nie wiedziałem co jes czym, ale błędów powinno być mało, jednostki poprawione i potknięcia przy nazwach lokacji. Staropolszczyzny na razie nie ma bo mam bardzo mało czasu, kiedyś dodam, chyba tylko Andrzej Czartoryski gada po staropolsku, można go nająć w gospodzie :)

Co do samego moda, od jakiegoś czasu nie ma żywego duch na ich forum, otóż autor moda musi coś tam załatwić, a inni zrobili sobie chyba przerwę na jakiś czas :(

PS: Jeżeli chcecie mieć grenadierów w oddziale to najmijcie Austriackich Randaszyrów z gospody, oni bowiem rzucają granatami :)

Wydaje mi się, że będziecie musieli zacząć nową grę, ale nie jestem pewny :)

Edit Down: To dobrze, bo myślałem, że znów trzeba będzie rozpoczynac grę od nowa :)
    « Ostatnia zmiana: Października 24, 2009, 21:55:22 wysłana przez Balian »

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #562 dnia: Października 24, 2009, 20:52:48 »
    Ja gram na starym zapisie i jest wszystko okey.

Offline Balian

• Użytkownik
    « Odpowiedź #563 dnia: Listopada 01, 2009, 16:33:18 »
    To już ostatnie poprawki w spolszczeniu :)

Puki co to jest ostateczna wersja spolszczenia. Poprawiłem parę błędów i potknięć oraz można spotkać 5 nowych postaci w karczmach, ale 3 z nich mają inną historię :) Ponadto dopieściłem polskich lordów.

Wraz z finalną wersją moda stworzę już pełniutkie staropolskie spolszczenie, bo na razie to nie ma głębszego sensu, skoro autorzy dodadzą nowe questy i tak dalej.

Pełne spolszczenie: http://www.megaupload.com/?d=252CUIPK

Obawiam się, że tym razem nowa gra będzie konieczna, ale niezupełnie, sami zobaczcie :)

Offline wojtek94

• Użytkownik
    « Odpowiedź #564 dnia: Listopada 01, 2009, 21:02:40 »
    Witam! Mam problem z modem-zamiast liter mam dziwne znaczki. Jak to naprawić?

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #565 dnia: Listopada 01, 2009, 21:06:18 »
    Jeżeli wygląda to jak coś w tym stylu
    Увидел трейлер, это круто. Текстуры, конечно, подкачали (ИМХО, даже на простых модельках шинелей можна добиться гораздо бОльшего в плане внешнего вида), но сцены и бои в городах - это круто. Правда, у МиБовского ИИ видны проблеммы с действиями в таких замкнутых пространствах. Плюс отсутствие приседания-залегания (хотя, думаю, при знании питона это реализуемо) тоже не идет на пользу сеттингу.
    To nie są to dziwne znaczki. Są to najnormalniejsze litery tylko w cyrylicy... Jak to zmienić? Zwyczajnie ściągnij spolszczenie.

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #566 dnia: Listopada 02, 2009, 16:14:27 »
    Witam! Mam problem z modem-zamiast liter mam dziwne znaczki. Jak to naprawić?

A uprzedzając twoje głupie pytanie jak zainstalować to spolszczenie bo ci nie działa to
    Najpierw ściągnij Spolszczenie (1.011) - Spolszczenie do gry w wersji 1.011 --->
    http://www.mountblade.info/s.php?id=17
    Następnie spolszczenie Baliana wklej do folderu
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Balian

• Użytkownik
    « Odpowiedź #567 dnia: Listopada 02, 2009, 17:07:55 »
    100 osób oddało głos ankiecie, a 83 osoby grały w moda i z tego co widzę prawie wszystkim głosującym się mod podoba lub bardzo podoba :) Cieszy mnie to bo miałem reklamować moda na forum. Następna beta pojawi się nie prędko niestety, ale mod i tak wciąga.

Co do tych krzaczków, niekoniecznie mogą one pochodzić z cyrylicy, kiedyś miałem problem z krzaczkami w "Great Lithuanian Mod" i to była wina złego zformatowania plików tekstowych w pliku "Languages". Jednak tym razem to nie ten problem bo chodzi normalnie, ściągnij spolszczenie i powinno chodzić.

A propos spolszczenia. Jakieś uwagi, sugestie, krytyka?

Offline Vesamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #568 dnia: Listopada 03, 2009, 14:04:30 »
    Ogólnie spolszcznie spoko. Bardzo mi się podoba. Nie mogę się doczekać finalnej wersji moda i spolszczenia.
    Va'esse deireádh eap eigean...

Offline wojtek94

• Użytkownik
    « Odpowiedź #569 dnia: Listopada 03, 2009, 17:10:34 »
    Mam też problem z niektórymi jednostkami(spahi), gdy jestem blisko nich to nic się nie dzieje ale gdy oddalą się to otacza je ,,coś" przypominające piramidę, kulę lub czasem po prostu wiele trójkątów. Wygląda to fatalnie i strasznie psuje mi przyjemność z grania. A co do moda to według mnie jest to mistrzowska praca i wcale nie wygląda na betę. Najlepszy dotychczasowy mod do M&B. Czego mogę się spodziewać w pełnej wersji?