Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria The Elder Scrolls  (Przeczytany 182619 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Seria The Elder Scrolls
    « Odpowiedź #480 dnia: Grudnia 13, 2011, 11:51:23 »
    Jestem Magiem z Akademii i z Towarszyszami się na ogół nie zadaje. Mimo to tez ich czasem spotykam na szlaku i to nie zalezy od naszej pozycji w ich szeregach
    Ale jak zaczniesz wykonywać dla nich zadanie, to może się to zmienić....Ja w tym okresie nie spotkałem nikogo!

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #481 dnia: Grudnia 13, 2011, 21:53:37 »
    Co oznacza, że jest to po prostu jedno ze zdarzeń losowych. Towarzysze z założenia włóczą się po Skyrim i zarabiają na życie robiąc mieczem. Ja praktycznie nie miałem z towarzyszami żadnego kontaktu, oprócz krótkiej rozmowy z tymi sprzed Białej Grani (po pierwszym zawitaniu do miasta). A mimo to już dwukrotnie się na nich natknąłem. Przypadek, po prostu przypadek.
    Gdyby twoje słowa były prawdziwe to ja powinienem od czasu do czasu spotykać członków Akademii, a nie spotykam.

Offline Wezyk

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #482 dnia: Grudnia 13, 2011, 21:56:17 »
    Po prostu Skyrim żyje własnym życiem :)
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #483 dnia: Grudnia 14, 2011, 01:38:22 »
    Co oznacza, że jest to po prostu jedno ze zdarzeń losowych. Towarzysze z założenia włóczą się po Skyrim i zarabiają na życie robiąc mieczem. Ja praktycznie nie miałem z towarzyszami żadnego kontaktu, oprócz krótkiej rozmowy z tymi sprzed Białej Grani (po pierwszym zawitaniu do miasta). A mimo to już dwukrotnie się na nich natknąłem. Przypadek, po prostu przypadek.
    Gdyby twoje słowa były prawdziwe to ja powinienem od czasu do czasu spotykać członków Akademii, a nie spotykam.

Magowie przeważnie przesiadują w wieżach, w swych notatkach, księgach i miksturach....Tak to się już przyjęło :]

Tak ,jest to losowe, ale chodzi mi o to, że podczas wykonywania dla nich zleceń, ani razu nikogo nie spotkałem w terenie.Wszyscy siedzieli w bazie.Więc, można przypuszczać, że te ich podróże mają miejsce poza główną linia fabularna towarzyszy....
    A tak w ogóle, to miejsce jak i skład w jakim się przemieszczają również jest losowy(tzn., brak z góry założonych zespołów).Spotykam ich z osobna, czasami w parach a czasami całą watahę...Takie pytanie do tych co ukończyli MQ towarzyszy
    (click to show/hide)

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #484 dnia: Grudnia 14, 2011, 08:04:44 »
    Teraz juz zmieniasz swoje zdanie. Poprzednio twierdziles, ze ich podroze sa zwiazane z ich watkiem fabularnym. No nic, niektorzy nie potrafia po prostu sie przyznac do błędu ;p

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #485 dnia: Grudnia 14, 2011, 09:27:14 »
    Aela nie chce zostac wyleczona, jako jedynej podoba sie bycie wilkołakiem

Skyrim zyje wlasnym zyciem, to prawda
    Na drodze mozemy spotkac:
    (click to show/hide)
    Retarded are everywhere

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #486 dnia: Grudnia 14, 2011, 13:46:01 »
    Teraz juz zmieniasz swoje zdanie. Poprzednio twierdziles, ze ich podroze sa zwiazane z ich watkiem fabularnym. No nic, niektorzy nie potrafia po prostu sie przyznac do błędu ;p

Nie zmieniłem zdania.Twierdzę(bardziej przypuszczam,chciałbym to sprawdzić w CK, ale na to przyjdzie jeszcze poczekać), że podróż jest powiązana z MQ towarzysz, w taki sposób, że jeżeli ciągniesz wątek fabularny, to towarzysze siedzą w bazie.
    Może zrozumiałeś to tak, bo nie wspomniałem, że przyłączyłem się do towarzyszy na samym początku!

Poza tym:
    Jestem Magiem z Akademii i z Towarszyszami się na ogół nie zadaje. Mimo to tez ich czasem spotykam na szlaku i to nie zalezy od naszej pozycji w ich szeregach
    Jeżeli do nich nie należysz, to skąd możesz wiedzieć, że można ich spotkać niezależnie od pozycji w ich szeregach?Dołącz do nich, zacznij wykonywać zlecenia i daj znać, czy spotkałeś któregokolwiek z nich, w terenie.Przyznam się do błędu i Tobie rację!
    Na razie koniec! ;)

Aela nie chce zostac wyleczona, jako jedynej podoba sie bycie wilkołakiem

Skyrim zyje wlasnym zyciem, to prawda
    Na drodze mozemy spotkac:
    (click to show/hide)
    Zapomniałeś dodać: sprzedawców skoomy, kurierów, szlachciców z eskortą, wampiry, strażników Stendara(czy jakoś tak), imprezowiczów, którzy częstują miodem podróżnych, myśliwych, zwolenników, rekrutów cesarskich, albo gromowładnych i wielu innych :D

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #487 dnia: Grudnia 14, 2011, 15:31:57 »
    Ja raz nawet spotkałem jakiegoś przemytnika/złodzieja :D. Jakiś typek na szlaku podbił do mnie, dał mi zaklęty hełm i kazał go przechować. Powiedział, że później mnie znajdzie a jeśli spróbuje go wyrolować to mnie zabije;p. Rzecz jasna koleś wrócił po swój towar. Gdy spałem we własnym domu w Piękninie po przebudzeniu stał przy moim łóżku a gdy okazało się, że hełm już dawno zmienił właściciela wywiązała się walka :D. Oczywiście musiałem wyperswadować mu, że jego zachowanie jest niewłaściwe(szczególnie że był w moim domu O_o) a potem pozostało już tylko pozbyć się zwłok xD
    Uwielbiam tego typu smaczki w grach;]

EDIT: A skoro mowa o pozbywaniu się zwłok. Czy jest jakaś komenda usuwająca truchła z okolicy?? Na dziedzińcu Zimowej Twierdzy leżą już 3 szkielety smoków(jakoś się usrały, żeby tam mnie napadać:/) i nijak nie chcą znikać...
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 14, 2011, 15:35:19 wysłana przez michal3588 »

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #488 dnia: Grudnia 14, 2011, 16:42:18 »
    patch 1.3
    Retarded are everywhere

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #489 dnia: Grudnia 14, 2011, 17:30:01 »
    Ja tam, żadnych patch'y nie instalowałem.Opinie, które czytałem mnie przeraziły.Jak można psuć grę zamiast ją naprawiać?
    Co do trupów.Spróbuj użyć "removeitem", albo samo "remove" wcześniej zaznaczając truchła w konsoli(otwórz konsole, i kliknij myszką na trupa)
    Gram na wersji 1.1.., trupy przez jakiś czas leżą, ale po jakimś czasie znikają.Także, tym się nie przejmuję...uważam to jako celową przestrogę dla smoków - Tak skończysz jeżeli zaatakujesz to miasto... :p

Co do tego złodzieja...Ja dostałem jakiś kirys, a kawałek dalej spotkałem myśliwego w samych spodniach, który mnie zaczepił, pytając się: Czy widziałeś jakiegoś podejrzanego typka?Okradł mnie....
    Miałem do wyboru opcję oddania mu kirysu, ale tego nie zrobiłem - w końcu sam jestem złodziejem

A spotkaliście kolesia, który chce od nas wysępić 10 000szt.złota?Niby, że piliśmy z jakimś Samem, potem założyliśmy się, że nie da rady pójść do obozu bandytów i coś tam zrobić...
    Oczywiście odparłem, że nic nie pamiętam...odpuścił...Za jakiś czas znowu się upomniał, i tak kilka razy.Ale ostatnim razem pomyliłem go z bandytą i zanim zadał pytanie, "niechcący" stracił głowę ;)

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #490 dnia: Grudnia 14, 2011, 19:22:02 »
    Nie zmieniłem zdania.Twierdzę(bardziej przypuszczam,chciałbym to sprawdzić w CK, ale na to przyjdzie jeszcze poczekać), że podróż jest powiązana z MQ towarzysz, w taki sposób, że jeżeli ciągniesz wątek fabularny, to towarzysze siedzą w bazie.
    Może zrozumiałeś to tak, bo nie wspomniałem, że przyłączyłem się do towarzyszy na samym początku!

Poza tym:Jeżeli do nich nie należysz, to skąd możesz wiedzieć, że można ich spotkać niezależnie od pozycji w ich szeregach?Dołącz do nich, zacznij wykonywać zlecenia i daj znać, czy spotkałeś któregokolwiek z nich, w terenie.Przyznam się do błędu i Tobie rację!

Denerwujesz mnie. Przeczytaj moje posty, potem swoje, potem jeszcze raz moje i zastanow sie nad tym, co mowisz.
    Powiem wiec jeszcze raz: Nie miałem praktycznie ŻADNEJ styczności z towarzyszami a w trakcie gry natknałem się na nich NA SZLAKU już TRZYKROTNIE (tak, dzisiaj po raz trzeci. Mieli swoj udzial w zabiciu niedzwiedzia). Jaki z tego wniosek? Ano taki, że NIEZALEŻNIE od tego, czy jest się towarzyszem czy nie, MOŻNA ich spotkać na szlaku.

Radzę powyższą wypowiedź przeczytać dwukrotnie, w celu uniknięcia ewentualnej pomyłki zalecana jest zmniejszona rozdzielność ekranu (większe litery).

Propos złodzieja, trzech różn ych już mi cośtam wciskało, ale póki co nie spotkałem ani "właściciela" ani też samego złodzieja. Może i lepiej, teraz nawet nie pamietam co to za rzeczy, wszystko poszlo w czasie najbliższej wizyty u kupca.

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #491 dnia: Grudnia 14, 2011, 20:08:44 »
    patche same aktualizują sie przez steam wiec jak mogles ,,sobie nie instalowac"
    Retarded are everywhere

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #492 dnia: Grudnia 14, 2011, 20:18:01 »
    NA steamie jest CHYBA opcja nie aktualizuj gry automatycznie czy coś takiego , chociaż nie jestem pewny bo ja wszystkie łatki ściągam :D

No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #493 dnia: Grudnia 14, 2011, 21:48:30 »
    Mortis!
    Wmawiasz mi, że nie rozumiem co piszę, a z tego co widać to sam nie rozumiesz!
    Więc pytam się po raz kolejny!
    Jeżeli piszesz, że nie miałeś żadnej styczności z towarzyszami(czyli do nich nie należysz,nie wykonujesz dla nich zadań, nie wykonujesz głównego wątku tej gildii), a w trakcie gry spotykasz ich na szlaku, to powiedz mi skąd wiesz, czy można ich spotkać podczas przechodzenia ich głównego wątku?Rozumiesz to zdanie?Czy mam Ci przeliterować?Bo już mnie to przestało denerwować, mnie to zaczęło wkur...!To nie jest takie trudne!
    Więc jeżeli piszę, że idąc ich głównym zadaniem i nie spotykałem ich na szlaku, to albo miałem pecha, albo towarzysze na okres ten siedzą w Jorrvaskr, do czasu ukończenia ich głównego zadania i zostania heroldem.
    Jeżeli nadal nie rozumiesz, to odpuść sobie i...nieważne!

patche same aktualizują sie przez steam wiec jak mogles ,,sobie nie instalowac"
    Po ostatnich nieszczęsnych aktualizacjach przez Steam, kilkakrotnych reinstalacjach Skyrim, zostałem zmuszony do jego "zablokowania".

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #494 dnia: Grudnia 14, 2011, 22:20:17 »
    <trollface>

Ok ok, juz ;p zrozumiałem i kajam się. Myślałem o czymś innym.