Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Szukam gry (jeśli szukasz nie zakładaj nowego tematu)  (Przeczytany 132943 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Karthus

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Szukam gry (jeśli szukasz nie zakładaj nowego tematu)
    « Odpowiedź #750 dnia: Maja 08, 2012, 16:20:44 »
    Hejka mam pytanie odnośnie pewnej gry w którą kiedyś grałem, ale za cholerę nie mogę jej znaleźć ;s

Mianowicie: Zaczynało się takim stworkiem białym i chodziło się po trawie, należało sobie wybrać po czyjej stronie chce się być, i stały tam takie chyba 3 portale, wchodząc do portalu wybieraliśmy swojego szefa, w pierwszym portalu była chyba Persefona która była dobra. A w innych nie pamiętam. Mogło się używać jakiś czarów i można było zbierać swoją drużynę. I też swoją drużynę można było zostawiać przy takich punktach które najpierw trzeba było przejąć chyba normalnie do nich podchodząc.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #751 dnia: Maja 08, 2012, 16:40:13 »
    UP: Sacrifice.

Ja szukam czegoś podobnego do Rise & Fall Civilizations at War oraz do Gettusburg. Jakiejś dobrej strategii, z możliwością przejęcia kontroli nad bohaterem/jednostką, najlepiej w klimatach steampunk/dieselpunk, ale może też być w innych. Mod do Rise & Fall też może być.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Maxi King

• Użytkownik
    « Odpowiedź #752 dnia: Maja 08, 2012, 17:08:58 »
    Witam szukam gry podobnej do Worms'ów. Jest to jedna ze starszych gier. Nie wiem dokładnie ale chyba czarno-biała. Na początku (chyba) wybierało się zestaw broni czy coś w tym stylu. Później chodziło się po mapie (kopało się tunele, było to chyba pod ziemią) i szukało przeciwnika którego było trzeba zabić. Była to chyba gra 2-osobowa (grałem w to z bratem i nie pamiętam czy była jakaś inna możliwość).
    Prosiłbym o szybką odpowiedź.
    Pozdro

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #753 dnia: Maja 08, 2012, 17:15:23 »
    Chyba chodzi Ci o grę Liero :D

Offline Maxi King

• Użytkownik
    « Odpowiedź #754 dnia: Maja 08, 2012, 19:11:57 »
    Całkiem możliwe thx

Offline Teblar

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #755 dnia: Maja 08, 2012, 23:16:00 »
    Na pewno liero, kiedyś nawet w lidze grałem ;)
      Mistrzostwa Świata 2012 Europejska Liga (ENL) 2012 Puchar Polski 2012 Puchar Polski 2013

Offline Karthus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #756 dnia: Maja 09, 2012, 14:53:05 »
    Archimonde dzięki wielkie ;D

Offline bezi985

• Użytkownik
    « Odpowiedź #757 dnia: Maja 10, 2012, 15:14:11 »
    null
    « Ostatnia zmiana: Lipca 15, 2019, 14:08:30 wysłana przez bezi985 »

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #758 dnia: Maja 10, 2012, 15:50:38 »
    Szukam BOSKICH gier w stylu Populousa czy B&W. Od razu zaznaczam, że From Dust odpada.

Jeden z ostatnich postów przypomniał mi o zajebiaszczej grze Sacrifice;]. Od razu otworzyłem szafę, wygrzebałem kartonik, z kartonika wziąłem zakurzone pudełeczko, zainstalowałem grę i... I dupa;/. Czarny ekran po odpaleniu. Czy wie ktoś jak odpalić tą grę na win7?

Offline Dawidous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #759 dnia: Maja 13, 2012, 20:35:15 »
    Zgubiłem gdzieś grę Warhammer 40.000 Dawn of War: Soulstorm, a była dość dobra, choć nie przepadam za takimi klimatami.
    Więc proszę was o pomoc: czy znacie grę podobną do Battlestations: Pacific toczącą się w Europie, oczywiście z możliwością dowodzenia czołgami i piechotą, bo w BS:P to się za bardzo nie dało.

Offline Teblar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #760 dnia: Maja 15, 2012, 16:09:13 »
    Zgubiłem gdzieś grę Warhammer 40.000 Dawn of War: Soulstorm, a była dość dobra, choć nie przepadam za takimi klimatami.

Jeśli o to chodzi, to leć teraz do sklepu, w CD-Action masz DK II ;) Cała gazetka kosztuje koło 17 zł

---

Szukam gry, w której wcielamy się w jakiegoś zwiadowcę, wiadomo łuk sztylety i te sprawy. Najlepiej jakby to było coś podobnego do Władcy Pierścieni.

---

I jeszcze jedno, z jakiej gry jest ten screen?
    (click to show/hide)

« Ostatnia zmiana: Maja 15, 2012, 16:37:32 wysłana przez Teblar »
      Mistrzostwa Świata 2012 Europejska Liga (ENL) 2012 Puchar Polski 2012 Puchar Polski 2013

Offline matiflo

• Użytkownik
    • O RLY?
    « Odpowiedź #761 dnia: Maja 15, 2012, 16:53:54 »
    Jeśli chodzi o gry, to klasycznie: Seria Assasin's Creed? Seria Thief? Więcej mi do głowy nie przychodzi

A ten screen jest z Gothica 3, jednej z najlepszych gier jakie grałem ;). A konkretnie z dodatku Zmierzch Bogów - ale jest to g***o nie warte polecenia.
    « Ostatnia zmiana: Maja 15, 2012, 16:58:10 wysłana przez matiflo »

A ty mi jaraj te baranki na Eli na grzanki.

Offline Teblar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #762 dnia: Maja 15, 2012, 17:33:05 »
    dzięki, moja przygoda z gothicem skończyła się na G2 z dodatkami ;)

Offline Guts

• Użytkownik
    « Odpowiedź #763 dnia: Maja 16, 2012, 17:05:51 »
    Grałem kiedyś w gierkę. Sterowało się statkiem kosmicznym. Można było dowolnie się przemieszczać między sektorami poprzez bramy. Planety były połączone za pomocą linii i można było przeskakiwać do pobliskich sektorów. Świat z tego co pamiętam był w pełni otwarty. Widok na statek był podobny do homerwolda. Statek posiadał różnie osłony, przednie, tylne i boczne. Poza tym można było dodawać różne komponenty do wyposażenia. Grafika była fatalna, nieporównywalna do nexusa czy homerwolda.
    Jeżeli ktoś kojarzy tą grę to byłbym wdzięczny za odpowiedź. Lub zagrałbym w coś podobnego. Najlepiej sterowanie jakimś większym statkiem najlepiej za pomocą myszy (ze względu na czasowy problem z 1 ręką) i otwarty świat.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #764 dnia: Maja 16, 2012, 17:18:16 »
    Nie wiem o jaką grę Ci chodzi ale w podobnym klimacie jest np. X3 Reunion. Masa sektorów, misji i statków (można nawet nowe wgrywać). Można latać wszystkim od myśliwców po wielkie lotniskowce, krążowniki czy kontenerowce mieszczące całe stacje kosmiczne.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5