Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Szukam gry (jeśli szukasz nie zakładaj nowego tematu)  (Przeczytany 132707 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Szukam gry (jeśli szukasz nie zakładaj nowego tematu)
    « Odpowiedź #810 dnia: Lipca 24, 2012, 17:21:31 »
    Pewnie chodzi Ci o o któregoś z The Last Stand'ów.
    Last Stand
    Last Stand 2
    The Last Stand - Union City
    Z czego gorąco polecam Union City. Jest bardziej rozbudowana niż dwie poprzednie części.

Niestety nie chodzi o Last Stand. W tej grze sterowało się takimi niedużymi ludzikami a widok był trochę jak w strategiach (z góry, pod kątem).

Offline ggpaw

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #811 dnia: Lipca 24, 2012, 18:50:49 »

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #812 dnia: Lipca 25, 2012, 09:51:36 »
    Niestety też nie to;]. Pamiętam charakterystyczny element z tym wchodzeniem do miasta po każdej "fali". Nie było to po prostu okienko z ulepszeniami tylko miasto. Można było wejść np do kowala, najemników, etc. Mam jakiś dziwny sentyment do tej gry;]. Tyle, że za cholerę nie pamiętam jak mogła się nazywać.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #813 dnia: Lipca 27, 2012, 13:37:14 »
    Poszukuję dobrej turówki, podobnej do Fallout 2, Silent Storm 2 czy Jagged Alliance 2.

/edit: Zapomniałem dopisać że większość gier z serii UFO przeszedłem.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 27, 2012, 13:50:16 wysłana przez Bloomy »

Offline Duczek

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • http://www.youtube.com/watch?v=k8TMWODv6OI
    « Odpowiedź #814 dnia: Sierpnia 04, 2012, 13:49:53 »
    Witam

Poszukuję gry z otwartym światem dziejącej się po tematyce zombie, grafika jest dosyc ważna dla mnie.
    Jak na razie kojażę tylko moda do Army 2 DayZ, czy ktoś z warszawy kupował ostatnio Arme 2 i dodatek i wie gdzie można ją dostac? Sprawdzałem w Empiku w Jankach i jej nie mają

Offline Duczek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #815 dnia: Sierpnia 04, 2012, 14:05:44 »
    Grałem i mi się podoba :)

Offline Theoden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #816 dnia: Sierpnia 04, 2012, 14:12:19 »
    Witam

Poszukuję gry z otwartym światem dziejącej się po tematyce zombie, grafika jest dosyc ważna dla mnie.
    Jak na razie kojażę tylko moda do Army 2 DayZ, czy ktoś z warszawy kupował ostatnio Arme 2 i dodatek i wie gdzie można ją dostac? Sprawdzałem w Empiku w Jankach i jej nie mają

Ten mod jeszcze nie wyszedł z tego co mi wiadomo, a skoro patrzysz na grafikę, to nie znajdziesz nic innego prócz Dead Island, w które nie dane mi było zagrać. :/ Jeśli chodzi o eksterminację zombiaków przez neta, to Dead Frontier. Jedna gra jaką znam. Jest w niej ciężko, ale jak się umiesz oprzeć to wiele osiągniesz. Grafika taka o. W końcu gra przez przeglądarkę. Rzut izometryczny. Wątpię by Ci się ta gra spodobała. :)

Offline Duczek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #817 dnia: Sierpnia 04, 2012, 15:07:31 »
    Jest już beta DayZ i mnóstwo graczy.

Offline Husar

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #818 dnia: Sierpnia 04, 2012, 15:08:31 »
    Szukam fajną strzelankę w powietrzu , łatwa w obsudze
    Jam to uczynił.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #819 dnia: Sierpnia 04, 2012, 17:56:31 »
    Jest już beta DayZ i mnóstwo graczy.

Ponad 900.000 graczy gra w DayZ. Polecam, mnóstwo serwerów, zarówno dla newbie jak i dla osób doświadczonych. W 1 wejściu do gry miałem pikawę że szok (wszedłem do miasta na kucaka - nie ma to jak NIE czytanie poradników odnośnie startu :P )

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #820 dnia: Września 09, 2012, 09:06:42 »
    Witajcie. Odświeżę trochę temat. Szukam jakiegoś fajnego MMO, najlepiej z systemem walki takim jak w Dungeons & Dragons Online albo podobnym, to znaczy nie w systemie ,,kliknij i walcz" tylko walka w stylu LPM atak, PPM obrona itp. Dobrze by było jakby była pełno płatna, bo mikropłatności mnie już wnerwiają (dla tego nie gram w D&D Online). To jest wkurzające że trzeba zapłacić żeby mieć np. klasę druida, albo że ten kto zapłaci startuje z 4 lvl, jak zapłacisz masz +50% zdobywanego xp'a itp. Nie chcę tak. Wolę już zapłacić i dostać pełną grę. A więc, znacie takie gry? Bo system walki taki jak w WoW'ie mi się już zdrowo przejadł :)
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #821 dnia: Września 10, 2012, 16:22:38 »
    Może Vindictus? Mimo, że F2P to zamiast otwartego świata i godzin expienia na mobach chodzi się na dungi. Model walki dokładnie taki jak napisałeś a dzięki temu, że masz kontakt głównie ze swoją drużyną nie czuć tej wszechobecnej dzieciarnii jak to jest w większości MMO.

Ja z kolei szukam jakiegoś RTS-a;]. Mam ostatnio ciśnienie na coś w stylu Starcrafta, Warhammera40k czy Command & Conquer (budujesz bazę, zbierasz surowce, etc.). Niestety rynek RTS wymiera i nie wychodzi już nic ciekawego. Z góry zaznaczam, że mam gdzieś grafikę puki gra ma to "coś" i wsysa jak bagno;]. Może akurat ktoś wymieni tytuł(nawet starszy) na którym nie położyłem jeszcze łap.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #822 dnia: Września 10, 2012, 17:05:25 »
    Dzięki, obczaję.

A RTS'y, prosze bardzo, służę pomocą :D
    -Polanie II, Bardzo fajny RTS w klimatach polski za czasów Polan, Wiślan itd. Wojowie, rycerze, czarodzieje, drwale. Jedynym środkiem płatniczym, jest mleko ;) Gra bardzo dobra, zassała mnie na długie godziny. Ma też tryb RPG, w którym wybieramy postać i gramy przyjemnie. Gra warta poszukania przez parę godzin na allegro i innych portalach z grami ;)

-Alien Nations. Jedna z lepszych gier w jakie kiedykolwiek grałem. Można kupić na GOG. Mamy 3 rasy. Pimonów, takie coś pomiędzy krasnoludem, golemem a olbrzymem (potężnie zbudowani, normalnego wzrostu, świetni budowniczowie), mamy Amazonki (tych lasek nei trzeba nikomu przedstawiać) i Sajików, takie fajne robale, zawsze ich lubiłem. Gra wygląda trochę jak Settlers III, trochę jak Age of Empires I a w dużej mierze po swojemu. Rozbudowujemy własne miasto, wygrać możemy przez walkę, dyplomację lub ekonomicznie. Rozwijamy technologie, odgrywamy nowe budynki, żołnierzy itp. Gra nie najmłodsza, ale urzekająca jak mało która. TYLKO POD ŻADNYM POZOREM NIE KUPUJ I NIE GRAJ W ALIEN NATIONS II !!!!!!!!!!!!! TO SYF JAKICH MAŁO!!!!!!!!!

-Rise & Fall Civilizations at War. Gra jest w pełni darmowa, nie będę się rozpisywał bo wszystko jest w TYM TEMACIE. Znajduję się tam też gdzieś link do pobrania. Nie będzie to piractwo, ponieważ gra jest freeware. Poczytaj tam o niej.

-Supreme Commander. RTS w klimatach science fiction. Świat jest podzielony pomiędzy 3 frakcje, tak jak w Dune. Mają też podobne kolory i symbole, ale to tylko takie moje małe spostrzeżenie. Cybranie, UEF i Aeoni. W dodatku dochodzi także rasa kosmitów znanych jako Seraphim (moja ulubiona frakcja). Budujemy bazę, zbieramy zasoby i tworzymy armię. Mamy swoją Opancerzoną Jednostkę Dowodzenia, która jest wielofunkcyjna. Zdobywa małe ilości zasobów, buduje i walczy. Budujemy budynki, szkolimy armię. Każda rasa ma własny arsenał jednostek podzielonych na 3 grupy: wodne, powietrzne i lądowe. Mamy też tarcze ochronne i różne systemy obrony, specjalne superbronie a nawet stacje artylerii. Gra wciąga na całe godziny. Świetna kampania i wciąż wielu graczy w multiplayer. W empiku gra z dodatkiem kosztują w tej chwili 25-30 zł.

-RUSE Art of Deception. Jedna z dwóch najlepszych strategicznych produkcji ostatnich lat. Symuluje walki podczas II WŚ. Stawiamy własną bazę, zajmujemy składy zaopatrzenia, szkolimy wojska i walczymy. Dużo możliwości. Specjalne fortele, które dają nam opcje taktyczne o jakich można pomarzyć w innych strategiach. Zmagania toczą się w dużej skali na setkach kilometrów kwadratowych, na których znajdziemy wsie, lasy a czasem (zależnie od mapy of course) nawet miasto lub dwa. Wiele jednostek, odmienne i charakterystyczne dla każdej frakcji. Każda jednostka jest niepowtarzalna, unikalna dla danego kraju. Bardzo dobrze się gra, nawet na XboX 360. Tym lepiej grać się będzie na PC.

-Dungeons & Dragons: Dragonshard. Pierwszy RTS w świecie Forgotten Realms. Mamy kilka ras, każda ma unikalne jednostki i możliwości oczywiście. Zbieramy zasoby i rozbudowujemy miasteczko, szkolimy armię i nawalamy się. Można wsiąknąć na pewien czas, i to całkiem spory. Więcej nie mam co pisać, bo świat Forgotten Realms jest bardzo znany w literaturze i grach. Jeśli nie wiesz o nim dużo, całkiem sporo dowiesz się z tej gry.

-Company of Heroes. No to jest najlepszy RTS ostatnich lat. Klimaty takie jak w RUSE opisanym wyżej, jednak trochę inaczej. Walka jest jeszcze bardziej widowiskowa. Pola bitew są mniejsze, ale walki wyglądają o wiele lepiej. Do tego jest wysoki poziom realizmu, zarówno w celności jak i skutkach strzałów. Czołg czy działo ppanc. nie zawsze trafi, CKM nie będzie wymiatał z 100% celnością. Żołnierze nie zachowują się jak banda debili. Chowają się za osłonami, unikają ostrzału, robią co tylko mogą by przeżyć i walczyć jak najskuteczniej. Gra jest epicka. Mam nadzieję, że przedstawiłem ją niepotrzebnie, i że już ją znasz, bo inaczej byłaby to wielka strata dla Ciebie. W Empiku kosztuje chyba coś około 40 zł.

Myślę że na razie starczy Ci tego. Jakby co, pisz na GG
    (click to show/hide)
    lub skype
    (click to show/hide)
    Jeśli chcesz, mogę powymieniać Ci jeszcze. Jeśli już to wszystko znasz, to znaczy żeś swój chłop, a jeśli nie, to znaczy że dużo straciłeś.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #823 dnia: Września 10, 2012, 19:30:11 »
    Z wymienionych nie grałem tylko w Ruse i Company of Heroes;]. O Company of Heroes słyszałem sporo dobrego niestety nie miałem okazji pograć ale że jest na allegro za ok 30zł... Chyba najwyższa pora samemu sprawdzić ile prawdy w tych pochwałach;d.

Co do Polan2 to złapałem ją kiedyś w jakimś pisemku. Zawsze wolałem kampanię RPG niż strategię w tej grze;].
    Alien Nations 1 i 2 to jedne z najlepszych gier jakie pamiętam:D. 1-ka już dawno się połamała ale jestem prawie pewien, że dwójka jeszcze się gdzieś wala. Tylko wątpię czy na win7 64bit ruszy;/. To jakaś kpina, że musiałem porzucić tyle klasyków bo zasrany microsoft nie postarał się o wsparcie dla starszych gier;/.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #824 dnia: Września 10, 2012, 19:34:18 »
    Ja we wszystko gram bez problemu, a też mam Win 7 64 bity :P W Kozaków i Alien Nations I sobie pykam często. Alien Nations możesz kupić na GOG.com. Do AN trzeba pobrać specjalny patch, ale wersja z GOG chyba go ma, nie wiem, nie sprawdzałem. Chcesz, mogę polecieć dalej po strategiach ;) Znam tego mnóstwo. CoH warte jest tych 30-40 zł.
    Jacek Piekara