Witam!
Chciałbym zaczerpnąć wiedzę o pewnej grze. Jest ona już dość stara, ale pamiętam jak się w to grało i jaka była przy tym zabawa z kumplami. Chciałbym znów odświeżyć ten tytuł, jednak za cholerę nie mogę przypomnieć sobie jej tytułu. Mam nadzieje że ktoś pomoże :)
Gra na ogól przypomina Minecraft (graficznie bardziej Terrarie). Więc możemy craftować przeróżne przedmioty, budować budynki itp. Jako gracz sterujemy kilkoma takimi.... małymi, przyjemnymi ludzikami, ustawiamy ich imiona, kolor... w grze największą frajdą jest kopanie ogromnych tuneli. Pod ziemią ukryte są przeróżne rzeczy jak złoto, żelazo i inne surowce w postaci małych kuleczek, którymi można np ciskać w innych graczy, bądź używać ich do obróbki w swojej bazie. Do wyboru są liczne mapy i tryby gry. Jest możliwość gry multiplayer (split screen, nie próbowałem gry przez neta) co daje przednią zabawę z przyjaciółmi.
Nie wiem czy jasno opisałem tą grę i czy da radę z tego coś wywnioskować ;P
Według mnie cechą charakterystyczną tejże gry to jedna z map (Shark Lake z tego co pamiętam tak się nazywała...) są to wyspy oddzielone wodą w której pływają krwiożercze rekiny. Jedyną możliwością dostania się na druga wysepke by skopać zadek przeciwnika, to budowa różnych machin latających czy łódek. Kto grał myślę że powinien skojarzyć :)