Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Szukam gry (jeśli szukasz nie zakładaj nowego tematu)  (Przeczytany 132941 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    Odp: Szukam gry (jeśli szukasz nie zakładaj nowego tematu)
    « Odpowiedź #705 dnia: Marca 05, 2012, 21:19:13 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 13:31:21 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline ciuckens

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Stara Samochodówka/strzelanka
    « Odpowiedź #706 dnia: Marca 05, 2012, 23:46:24 »
    Witam!
    Poszukuję gry typu samochodówka/strzelanka. Grałem w nią jakieś 4 lata temu niestety nie pamiętam jej nazwy :/ Z tego co pamiętam to jeździło się w niej samochodem (widok z góry) i strzelało w inne auta. Akcja działa się na jakimś westernie czy coś. Można było kupować bronie i ulepszać samochód. Proszę o pomoc. Z góry Dzieki

Offline ciuckens

• Użytkownik
    « Odpowiedź #707 dnia: Marca 05, 2012, 23:59:14 »
    Witam!
    Poszukuję gry typu samochodówka/strzelanka. Grałem w nią jakieś 4 lata temu niestety nie pamiętam jej nazwy :/ Z tego co pamiętam to jeździło się w niej samochodem (widok z góry) i rozwlało inne auta. Akcja działa się na jakimś westernie czy coś. Można było kupować bronie i ulepszać samochód(chyba). Proszę o pomoc. Z góry Dzieki

Offline Hawkwood

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #708 dnia: Marca 06, 2012, 00:05:07 »
    Pewnie to było Hard Truck Apocalypse

Offline ciuckens

• Użytkownik
    « Odpowiedź #709 dnia: Marca 06, 2012, 00:22:58 »
    Niestety nie. Widok był z góry (2D). Sztrzelalo sie z okna z pistoletu, maszynówki, itp.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Stara Samochodówka/strzelanka
    « Odpowiedź #710 dnia: Marca 06, 2012, 02:37:05 »
    Tooncar. Taka kreskówkowa samochodówka z cudacznym uzbrojeniem do aut.

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #711 dnia: Marca 08, 2012, 10:38:03 »
    Witam ponownie. Nie wiedziałem czy do tego tematu napisać ale chyba będzie najodpowiedniejszy.
    Do rzeczy: tak sobie przeglądałem "CDPROgram!" i widzę, że mam 1026 punktów, fajnie. Dlatego też, patrzę na katalog gier, które mogę wymienić. Zainteresowały mnie Planescape Torment, Fallout 1 i 2. I tu się zaczyna moje pytanie: czy mnie nie zrażą do siebie? Jestem młody i w przeciwieństwie do "starych wyjadaczy" nie miałem okazji grać w takie klasyki (nawet w Baldurs Gate + Opowieści z wybrzeża mieczy choć mam w szafce...), a słyszałem wiele pochwał o tychże grach. Dlatego też: czy będę w nie chciał grać pomimo grafiki/czegoś innego? Właśnie, jak stoi fabuła? We wszystkich grach, które wymieniłem. Ale żeby nie było offtopu... "Hej, szukam jakiejś starej gry, czy te będą dobre?" ;)

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #712 dnia: Marca 08, 2012, 12:28:21 »
    Ja szczerze polecam Fallout, szczególnie drugą część gdyż miałem z nią najdłużej do czynienia. Może i grafika nie oszołomi młodych graczy ale jak dla mnie fabuła była dość ciekawa no i sporo misji pobocznych urozmaicających grę. Klimat Fallouta 2 bardziej mi się podobał niż w 3 :) nawet bronie były fajniejsze (nie ma jak seria z bozara xD). Jak dla mnie na późne wieczory nie ma lepszej "starej" gry :)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #713 dnia: Marca 10, 2012, 08:30:26 »
    Dobra. Udało mi się znaleźć opis jakiejś gry strategicznej z airshipami. Ktoś może wie co to za gra?

''the game should be around 92-95 (thats when i saw it), fantasy/post modern era.
    you can design your own airships (basicly flying wooden sailships from the 16-17th century), including various lifting and propulsion devices (baloons, bat/dragon wings, propellers), weapons and size of crew.
    afterwards you can build up your fleet send it to battle.

Tłumaczenie:
    ,,Gra powinna być z /dziać się w 93-95, fantasy/era postmodernistyczna
    Możesz projektować własne airship'y (podstawa to latający żaglowiec z 16-17 wieku), z możliwością zmiany kształty/liftingu i dodawaniu urządzeń (balony, skrzydła nietoperza/smoka), bronie i liczebność załogi. Potem mogłeś zbudować flotę i wysłać ją do walki"

Tłumaczenie nie jest w 100% poprawne, bo tłumaczyłem na szybko z głowy. Powinienem dodać że gra jest podobno dość stara. Jeśli ktoś wie, o jaką grę chodzi, to błagam, niech powie.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Avation

• Użytkownik
    « Odpowiedź #714 dnia: Marca 10, 2012, 12:13:53 »
    Witam!
    Poszukuję gry typu samochodówka/strzelanka. Grałem w nią jakieś 4 lata temu niestety nie pamiętam jej nazwy :/ Z tego co pamiętam to jeździło się w niej samochodem (widok z góry) i rozwlało inne auta. Akcja działa się na jakimś westernie czy coś. Można było kupować bronie i ulepszać samochód(chyba). Proszę o pomoc. Z góry Dzieki

Też w to grałem gra nazywała się mafia coś tam na dzikim zachodzie z góry widok i na początku samochodzik to był taki garbus i w wątku głównym jakiś tam koleś zabił brata głównego bohatera i jego rodzine chyba

Offline Zumbagi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #715 dnia: Marca 11, 2012, 19:21:30 »
    Szukam gry, opartej na gospodarce. Gra odgrywała się w chinach, były 3 epoki : miedzi, żelaza, stali. Więcej szczegółów nie pamiętam, ale wiem, że godziny upływały przyjemnie. Grafika z kąta półprostego z góry.

Offline tympod123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #716 dnia: Marca 11, 2012, 21:12:38 »
    Zumbagi - "Cesarz - Narodziny Państwa Środka"?? ;)
    Cogito ergo zoom - myślę, więc jezdem :)

Offline Zumbagi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #717 dnia: Marca 12, 2012, 14:52:16 »
    Wielkie dzięki ;) Dokładnie o to chodziło.

Offline Darreur

• Użytkownik
    « Odpowiedź #718 dnia: Marca 12, 2012, 17:00:55 »
    Siema !

Szukam gry o piratach ,w której pływa siępo morzach i zabija do portóworaz mam swobodę jak w oblivionie w skrócie gra podobna do Sea Dogs

Będę wdzięczny za odpowiedź

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #719 dnia: Marca 12, 2012, 17:20:03 »
    Siema !

Szukam gry o piratach ,w której pływa siępo morzach i zabija do portóworaz mam swobodę jak w oblivionie w skrócie gra podobna do Sea Dogs

Będę wdzięczny za odpowiedź
    Age of Pirates powinna Cię zadowolić http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=4526
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5