Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Szukam gry (jeśli szukasz nie zakładaj nowego tematu)  (Przeczytany 132710 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    Odp: Szukam gry (jeśli szukasz nie zakładaj nowego tematu)
    « Odpowiedź #825 dnia: Września 10, 2012, 19:39:11 »
     Jeśli chodzi o rts że budujesz baze, siedliska, jakieś mury czy wieżyczki przy okazji klasyczna kopalnia złota, drewna itp to mi się podobał i zapadł najbardziej w pamięci Warlords battlecry II. Był kiedyś nawet w jakimś czasopiśmie. Wprawdzie jest jeszcze Warlords battlecry III podobny do tego z kilkoma nowymi frakcjami ale mnie osobiście podobała sie 2, ze względu na styl prowadzenia kampanii na mapie świata, choć w 3 za to był z tego co pamiętam wątek fabularny.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #826 dnia: Września 10, 2012, 20:01:56 »
    Do kogo ta mowa;d? Wszystkie trzy Warlords Battlecry leżą w kartonie(choćbym chciał nie ustawię wszystkiego na półkach;[).
    1-ka świetna, 2-ka boska:D(demony RULEZ!) ale 3-ka niestety robiona jak by na siłę.

Swietna stronka te GOG;]. Przeglądając przypomniałem sobie o Sacrifice (kozacki mix RPG/RTS) i Duegon Keeper 2. Muszę wygrzebać karton z grami z dna szafy. Kto wie jakie skarby wynajdę.

Offline bezlitosny

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    • Król Wikingów
    « Odpowiedź #827 dnia: Września 15, 2012, 14:55:05 »
    Witam szukam jakiejś dobrej gry o tematyce Westernu Gun i call of juarez znam
    Veagirskie strzały nie dadzą rady mnie zatrzymać

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #828 dnia: Października 10, 2012, 09:28:28 »
    Witam,

szukam gry MMORPG, która sprawia durzo frajdy, nie nudzi, nie wymaga godzin expienia w 1 miejscu aby wbić 1 lvl, walka sprawia przyjemność.

Grałem kiedyś w metina i byłby spoko gdyby nie masa troli i nudne monotonne expienie.

Offline Piotr246

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Kto pyta nie błądzi
    « Odpowiedź #829 dnia: Października 10, 2012, 17:15:46 »
    Wszyscy takiego szukają :P
    Niektórzy znaleźli - Guild Wars 2, a ci co nie chcą płacić nadal szukają :P
    Spróbój SWTOR'A (Star Wars The Old Republic)
    Słyszałem że się jest na czym oko zawiesić
    Polecam - http://www.youtube.com/watch?v=EEznaaNTbKQ
    Jedna z najlepszych gier ze Steama, poniżej 10 euro (bez przeceny)

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #830 dnia: Października 12, 2012, 08:03:45 »
    A może grał ktoś w Myth War I i poleci jakąś taką przyjemną gierkę, gdzie cała frajda polegała na wspólnej grze, kasa nie stanowiła problemu - generalnie for fun.

Jest Myth War II ale to już nie to samo - parcie na kasę, zamiast grać z innymi w drużynach to jedna osoba może grać 5 postaciami na raz... głupota.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #831 dnia: Listopada 19, 2012, 14:16:22 »
    Szukam gry, dotyczącej Dragon Ball. Jest niestety wiele tytułów odnośnie tej serii, więc może ktoś by pomógł. Tylko tyle pamiętam, że była z "bocznego widoku" [2D] i że można było latać, rozwalać mapę i coś się szybko klikało / przytrzymywało by zwiększyć moc kamehameha. Można było też uzyskać różne poziomy swojej postaci przez co zadawało się więcej dmg.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #832 dnia: Listopada 19, 2012, 19:07:18 »
    A może grał ktoś w Myth War I i poleci jakąś taką przyjemną gierkę, gdzie cała frajda polegała na wspólnej grze, kasa nie stanowiła problemu - generalnie for fun.

Jest Myth War II ale to już nie to samo - parcie na kasę, zamiast grać z innymi w drużynach to jedna osoba może grać 5 postaciami na raz... głupota.
    No nie wiem, może wkręć się w jakiś role-playe na serwerach neverwinterowych i jakichś innych gier?

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #833 dnia: Listopada 19, 2012, 19:32:36 »
    Szukam gry, dotyczącej Dragon Ball. Jest niestety wiele tytułów odnośnie tej serii, więc może ktoś by pomógł. Tylko tyle pamiętam, że była z "bocznego widoku" [2D] i że można było latać, rozwalać mapę i coś się szybko klikało / przytrzymywało by zwiększyć moc kamehameha. Można było też uzyskać różne poziomy swojej postaci przez co zadawało się więcej dmg.

Może Lemming Ball 3D;]? Wszystko w tej grze wygląda tak jak opisałeś. Tyle, że zamiast postaciami z DB gramy ich lemmingowymi odpowiednikami. Prosta, całkiem ładna i dynamiczna a na hamachi daje więcej frajdy niż większość wysokobudżetowych bijatyk.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #834 dnia: Listopada 20, 2012, 12:13:31 »
    Może Lemming Ball 3D;]? Wszystko w tej grze wygląda tak jak opisałeś. Tyle, że zamiast postaciami z DB gramy ich lemmingowymi odpowiednikami. Prosta, całkiem ładna i dynamiczna a na hamachi daje więcej frajdy niż większość wysokobudżetowych bijatyk.

Hah, traf w 10! Dziękować bejb!

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #835 dnia: Listopada 30, 2012, 21:13:37 »
    Macie jakąś fajną gierkę starą żeby było można pograć na rupieciu w pracy/szkole. ;D

Coś a la Twierdza, Gothic 1 bądź 2. Najlepiej gdyby gra była, że rozwijamy sobie postać etc.  Oczywiście nie więcej niż 512 RAMu 64mb grafiki i procek gdzieś tak 1.5 :D

Offline Gandalf7

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • "noc najciemniejsza jest przed świtem"
    « Odpowiedź #836 dnia: Grudnia 04, 2012, 22:38:21 »
    szukam gry podobnej do port royal z tym że możnaby zostać piratem i byłby lepszy system walki w miastach :)
    https://clips.twitch.tv/HotQuaintArugulaAllenHuhu

"Dobra robota Azorek, po każdym wywiadzie leciała dla Ciebie kość leciało dla Ciebie piwko ode mnie i zaraz poleci jeszcze jedno, za świetną robotę i aby mam nadzieję zmotywować Cię do tej idei w przyszłości." Kamillo

https://www.youtube.com/watch?v=wYoxNbQGS94

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #837 dnia: Grudnia 04, 2012, 23:46:37 »
    Macie jakąś fajną gierkę starą żeby było można pograć na rupieciu w pracy/szkole. ;D

Coś a la Twierdza, Gothic 1 bądź 2. Najlepiej gdyby gra była, że rozwijamy sobie postać etc.  Oczywiście nie więcej niż 512 RAMu 64mb grafiki i procek gdzieś tak 1.5 :D
    W pracy się pracuje, w szkole się uczy :P
    zobacz sobie listę gier na gog-u

szukam gry podobnej do port royal z tym że możnaby zostać piratem i byłby lepszy system walki w miastach :)
    seria Patrician, Gildia z ekonomicznych, Sea Dogs, Tortuga, Piraci z Karaibów czy Sid Meier's Pirates z raczej przygodówkowych albo Imperialism II i Corsairs z całkowitych staroci

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #838 dnia: Grudnia 10, 2012, 16:50:38 »
    Szukam gry o byciu piratem. Grając w Assassin Creed 3 i pływając statkiem zamarzyła mi się cała gra w takim klimacie;]. Dobrze gdyby to był sandbox z możliwością rozwoju swojego statku i załogi.

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #839 dnia: Grudnia 10, 2012, 17:09:38 »
    Z klimatu kojarzy mi się tylko Risen 2, który jest bodajże o piratach. I chyba tylko ten warunek z wymienionych przez Ciebie spełnia, bo nie jest to sandbox i wątpię, żeby dało się mieć tam statek. Ale gra podobno dobra. Nie grałem, bo właśnie ten klimat mnie odstraszył ;]