Ja nie ściągnąłem patcha, bo zmienia za mało (umacnia Rhun, a ja gram akurat krasnoludem :D), żebym sejwa tracił. Ale tak w ogóle mod nie jest taki zły, mam już 90 dzień gry, i natknąłem się nadal na tylko jednego jedynego buga z tym atakiem w obozie. Crashe wystąpiły tylko przy oblężeniach, "Unable to lock vertex buffer", ale to zdarzało mi się też na PoPie, SoDzie, i w SW Conquest, ogólnie w każdym modzie z monstrualnymi bitwami. Wystarczyło wyłączyć na czas oblężenia ragdolle i ustawić ilość ciał na 0. Mod poza niektórymi lokacjami (Isengardem) jest też świetny od strony graficznej. Co do skryptów, może nie dodali jakiejś masy, ale parę zawsze dodali, między innymi śmierć lordów i towarzyszy, pojawianie się nowych lokacji razem z początkiem wojny, cutscenki, dodali trolle, orki, krasnoludy, uruków i wargi, czyli nowe szkielety. Masa nowych przedmiotów. System walut innych u każdej frakcji, influence, rangi, i tak dalej. Nie wiem jak to się ma do wersji na 0.808, bo ta wersja jest dla mnie po prostu za brzydka, ale TLD 3.0 jest na pewno lepsze od wielu innych modów na 1.011, może nie aż tak jak się spodziewałem, ale nadal.