Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Time of Contempt (Sapkowski Universe Mod)  (Przeczytany 67135 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Sapkowski Universe Mod (nazwa robocza)
    « Odpowiedź #210 dnia: Czerwca 07, 2009, 22:42:24 »
    Niech praca nad modem się wydłuża bylebyś nie stracił chęci i nie przestał nad nim pracować

Michaki to trochę nie logiczne bo im jakaś praca dłużej trwa tym bardziej staje się irytująca i nużąca.A jeśli chodzi o moda to przepraszam za demobilizacje ale coś czarno widzę ten mod który ma być osadzony w świecie pełnym najdziwaczniejszych stworów jakie świat fantasy widział.Porywanie się z motyką na słońce nic nie daje poza bolesnymi oparzeniami i straconym czasem. 

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #211 dnia: Czerwca 08, 2009, 08:52:38 »
    Michaki to trochę nie logiczne bo im jakaś praca dłużej trwa tym bardziej staje się irytująca i nużąca.A jeśli chodzi o moda to przepraszam za demobilizacje ale coś czarno widzę ten mod który ma być osadzony w świecie pełnym najdziwaczniejszych stworów jakie świat fantasy widział.Porywanie się z motyką na słońce nic nie daje poza bolesnymi oparzeniami i straconym czasem. 
    Całe szczęście że nie wszyscy w tym również ja nie podchodzą do życia w sposób w jaki ty podchodzisz. Może się nie uda, może z moda wyjdzie beznadziejny twór, ale samo podjęcie takiej "walki" daje mi mnóstwo satysfakcji, pozwala zmierzyć się z czymś co mnie przerasta (bo przerasta), ale to jest właśnie ambicja (nie wiem, czy znasz takie słowo), która dla mnie znaczy bardzo dużo i dla mnie próba zrobienia czegoś co jest bardzo trudne jest najlepszą rzeczą jaka może być. Gdyby nie ambicja to pewnie nie miałbym dzisiaj takiej wiedzy życiowej i doświadczeń, bo to właśnie wspomniana (jeszcze raz powtarzam) ambicja pcha mnie wciąż do przodu, do podejmowania rzeczy trudnych i skomplikowanych.
    Mod może być do dupy, ale pozostanie satysfakcja, że próbowałem i zrobiłem coś co większość z góry skresliła...

Offline Michaki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #212 dnia: Czerwca 08, 2009, 14:51:57 »
    A jak już zrobisz tego modą to będziesz miał satysfakcję, że pokonałeś coś co Cię przerastało. :D
    ''Zaprawdę powiadam wam. Oto nadchodzi wiek miecza i topora. Wiek wilczej zamieci''

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #213 dnia: Czerwca 08, 2009, 17:14:13 »
    Całe szczęście że nie wszyscy w tym również ja nie podchodzą do życia w sposób w jaki ty podchodzisz. Może się nie uda, może z moda wyjdzie beznadziejny twór, ale samo podjęcie takiej "walki" daje mi mnóstwo satysfakcji, pozwala zmierzyć się z czymś co mnie przerasta (bo przerasta), ale to jest właśnie ambicja (nie wiem, czy znasz takie słowo), która dla mnie znaczy bardzo dużo i dla mnie próba zrobienia czegoś co jest bardzo trudne jest najlepszą rzeczą jaka może być. Gdyby nie ambicja to pewnie nie miałbym dzisiaj takiej wiedzy życiowej i doświadczeń, bo to właśnie wspomniana (jeszcze raz powtarzam) ambicja pcha mnie wciąż do przodu, do podejmowania rzeczy trudnych i skomplikowanych.
    Mod może być do dupy, ale pozostanie satysfakcja, że próbowałem i zrobiłem coś co większość z góry skresliła...

Wiem czym jest ambicja i sam mam ambicje bo to ona pchała ludzi do rzeczy wielkich ale w porównaniu do ciebie potrafię ocenić swoje możliwości i wykorzystać je do celów które czymś zaowocują.A walki z czymś co cie przerasta będziesz mieć w życiu tak wiele że ci uszami będzie wypływać.

PS:Forum służy do wyrażania swoich opini więc nie ma co się bulwersować a przyjąć krytykę która może nauczyć więcej niż pochwała. 

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #214 dnia: Czerwca 08, 2009, 17:22:00 »
    Taa... Robiąc moda gdzie są 2 nowe jednostki, ze 3 itemy i może jeden quest to lipa, a porywając się na taki projekt to mimo trudności i większego czasu poświęconego na moda to ilość satysfakcji jest większa i tym bardziej jeżeli modyfikacja spodoba się wielu osobom. Dlatego pround proszę (i w imieniu innych raczej też) nie przerywaj pracy... Mogę jeszcze dodać że z niecierpliwością czekam na tego moda... Pozdrawiam...

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #215 dnia: Czerwca 08, 2009, 17:29:54 »
    Taa... Robiąc moda gdzie są 2 nowe jednostki, ze 3 itemy i może jeden quest to lipa, a porywając się na taki projekt to mimo trudności i większego czasu poświęconego na moda to ilość satysfakcji jest większa i tym bardziej jeżeli modyfikacja spodoba się wielu osobom. Dlatego pround proszę (i w imieniu innych raczej też) nie przerywaj pracy... Mogę jeszcze dodać że z niecierpliwością czekam na tego moda... Pozdrawiam...

Ja szczerze też czekam na tego moda choćby w celu zobaczenia co z tego wyjdzie.

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #216 dnia: Czerwca 08, 2009, 19:22:31 »
    Nie martw się przecież nie przerwę pracy tylko dlatego, że ktoś próbując wyrazić swoje głębokie prawdy życiowe stara się udowodnić, że nie ma sensu podejmować się czegoś co jest ambitniejsze niż on pojmuje, ale zostawmy ten temat...

Wiem czym jest ambicja i sam mam ambicje bo to ona pchała ludzi do rzeczy wielkich ale w porównaniu do ciebie potrafię ocenić swoje możliwości i wykorzystać je do celów które czymś zaowocują.A walki z czymś co cie przerasta będziesz mieć w życiu tak wiele że ci uszami będzie wypływać.

PS:Forum służy do wyrażania swoich opini więc nie ma co się bulwersować a przyjąć krytykę która może nauczyć więcej niż pochwała. 
    Tyle, że na krytykę powinien przyjść czas jak będziesz miał jakiś punkt odniesienia? Wiem, a może ty już wiesz co zrobiłem i jesteś pewien że mi nie wyjdzie?

A walki z czymś co cie przerasta będziesz mieć w życiu tak wiele że ci uszami będzie wypływać.
    Nie no tu mnie rozwaliłeś totalnie... Jestem pewien że więcej razy w życiu podejmowałem czegoś co mnie przerastało niż ty, a sam próbujesz mnie pouczać. Uwierz mi ja nie mam 14lat i nie próbuję w ten sposób podbudować swojego ego w przeciwieństwie do...

Offline KrzysztofKamil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #217 dnia: Czerwca 09, 2009, 09:51:24 »
    Mod pozostaje produkcją solową, tak?

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #218 dnia: Czerwca 09, 2009, 13:25:21 »
    Mod pozostaje produkcją solową, tak?
    Na dzień dzisiejszy tak, bo nie ma osób które byłyby w stanie mi pomóc.

Edit: To zabrzmiało trochę tak jakbym oczekiwał nie wiadomo czego, ale po prostu nie ma osób które nie pracują nad własnym projektem, a posiadają już jakieś umiejętności, a najgorzej będzie z postępami jak praca wejdzie w module_system, którego nie lubię, za bardzo, ale myślę że jakoś dam radę:)
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 09, 2009, 13:28:03 wysłana przez proud »

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #219 dnia: Czerwca 09, 2009, 19:23:13 »
    Nie martw się przecież nie przerwę pracy tylko dlatego, że ktoś próbując wyrazić swoje głębokie prawdy życiowe stara się udowodnić, że nie ma sensu podejmować się czegoś co jest ambitniejsze niż on pojmuje, ale zostawmy ten temat...

Tyle, że na krytykę powinien przyjść czas jak będziesz miał jakiś punkt odniesienia? Wiem, a może ty już wiesz co zrobiłem i jesteś pewien że mi nie wyjdzie?

A walki z czymś co cie przerasta będziesz mieć w życiu tak wiele że ci uszami będzie wypływać.
    Nie no tu mnie rozwaliłeś totalnie... Jestem pewien że więcej razy w życiu podejmowałem czegoś co mnie przerastało niż ty, a sam próbujesz mnie pouczać. Uwierz mi ja nie mam 14lat i nie próbuję w ten sposób podbudować swojego ego w przeciwieństwie do...

Ja niechcę żebyś przerwał prace i nie taki był mój cel.A krytykuje to że robisz innym smaka na coś co nawet nie wyjdzie albo będzie kiepskiej jakości ,a świata z Wiedzmina nie odwzorujesz w 100% nawet jakbyś tego pragną najbardziej w świecie(silnik gry na to nie pozwala).

PS:Skąd wniosek że mam 14 lat i że próbuje podbudować swoje ego?

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #220 dnia: Czerwca 09, 2009, 19:37:45 »
    Ja niechcę żebyś przerwał prace i nie taki był mój cel.A krytykuje to że robisz innym smaka na coś co nawet nie wyjdzie albo będzie kiepskiej jakości ,a świata z Wiedzmina nie odwzorujesz w 100% nawet jakbyś tego pragną najbardziej w świecie(silnik gry na to nie pozwala).
    To że nie odwzoruje świata wykreowanego przez ASa to sam wiem i wiedziałem już jak rozpoczynałem projekt, ale postaram się zrobić coś w co da się zagrać i następnie pomyśleć, że jednak ten czas nie był tak źle spędzony.

P.S. Jak może mi się udać wierne oddanie realiów "Wiedźminlanii" jak nawet ekipa CDP z dużym budżetem i naprawdę dobrymi fachowcami nie dała rady...

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #221 dnia: Czerwca 09, 2009, 20:00:07 »
    To że nie odwzoruje świata wykreowanego przez ASa to sam wiem i wiedziałem już jak rozpoczynałem projekt, ale postaram się zrobić coś w co da się zagrać i następnie pomyśleć, że jednak ten czas nie był tak źle spędzony.

P.S. Jak może mi się udać wierne oddanie realiów "Wiedźminlanii" jak nawet ekipa CDP z dużym budżetem i naprawdę dobrymi fachowcami nie dała rady...

Czyli zamierzasz zrobić mod tylko o polityce z Wiedzmina (tzn Nilfgraad,butny nieludzi itd)?Nawet, to będzie trudne spójrz na mapkę.

http://img234.imageshack.us/img234/6329/mapensja11fj.jpg

Ja bym radził zebrać jakiś team(nie koniecznie polski) co chyba będzie łatwiejsze w wakacje(wtedy chyba wyjdzie większa część modów i ludzie będą wolni), kiedy wszyscy będą mieli czas no, chyba że gdzieś wyjeżdżają ,to wtedy będzie lipa.

PS:Gdyby kolesie z CDP nie robili Witchera na podstawie badziewnego serialu, to gra byłaby dwukrotnie lepsza.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 09, 2009, 20:20:05 wysłana przez Kąbiner »

Offline arek00

• Użytkownik
    « Odpowiedź #222 dnia: Czerwca 09, 2009, 21:07:21 »
    PS:Gdyby kolesie z CDP nie robili Witchera na podstawie badziewnego serialu, to gra byłaby dwukrotnie lepsza.
    Yyyyy.... że co? Z czego wiem, dla CD Projektu przy tworzeniu gry takie coś jak film Wiedźmin nie istniał. Nawet cała ekipa miała obowiązek znac całą sagę.

A co do tematu moda.
    Takie dyskusje jak tu prowadzicie w tym temacie raczej nie przyśpieszą prac. ;)
    Co do klimatu, to mi tam szczególnie potworów brakowac nie bedzie, M&B nie jest przecież grą o potworach ;)

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #223 dnia: Czerwca 09, 2009, 21:29:20 »
    Kąbinerze, mapa, którą dałeś, jest gorsza od mapy czeskich fanów (pierwsza strona!) i była już zamieszczana (pierwsza strona!). Nie ma co się na niej wzorować.

I popisałeś się, twierdząc, że gra tworzona była na podstawie serialu. Brawo!
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Świeży

• Użytkownik
    « Odpowiedź #224 dnia: Czerwca 10, 2009, 22:04:28 »

mój sensei mawiał: głupotą jest oceniać możliwości przed walką...przemyśl to