Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Time of Contempt (Sapkowski Universe Mod)  (Przeczytany 67140 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Sapkowski Universe Mod (nazwa robocza)
    « Odpowiedź #165 dnia: Maja 23, 2009, 07:42:31 »
    @KrzysztofKamil - Dzięki za takie słowa, ale ja nie uważam się za kogoś wybitnie uzdolnionego i uważam, że dziesiątki zbliżających się modów są o lata świetlne lepsze od mojego, czasami patrzę na to co robią inni i mi kopara ląduje na kolanch, a moje prace wydają się po prostu dziecinadą. Gdy zaczynałem go robić to nie umiałem za dużo, teraz jest trochę lepiej, ale wciąż do tutoriali bądź pomocy innych muszę sięgać dość często. Sam cały czas obawiam się tego, że nie dam rady, ale już taki mam charakter, że nie mam zamiaru z takiego powodu się poddawać.
     Dobrze że wspominasz o mapie bo jeszcze nie zacząłem nad nią pracować i uważnie będę obserwował ten temat, który podałeś. Koncepcja muzyki również od pewnego czasu się zmieniła z kilku powodów o których nie będę pisał, ale twórczość Scorpika i Błaszczka nie jest już brana pod uwagę.
     Taka ostateczna i kompletna wersja (według mojch planów) ma zawierać jak najwięcej smaczków i klimatu z prozy Sapkowskiego.

A może w Nilfgardzie zamiast bandytów to zrób hanze którzy by mieli lepsze staty od zwykłych bandytów i jedną wieś dla bandytów gdzie można handlować z bandytami.
    to tylko mój pomysł i proszę go nie oczerniać.
    Dobry pomysł zwłaszcza, że mogę wykorzystać do tego neutralną lokację "Four Ways Inn", ale jak ktoś ma jeszcze jakieś takie pomysły to piszcie, bo dodanie kilku lokacji nie jest chyba aż takie trudne.
    « Ostatnia zmiana: Maja 23, 2009, 09:11:32 wysłana przez proud »

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #166 dnia: Maja 23, 2009, 07:55:49 »
    A może w Nilfgardzie zamiast bandytów to zrób hanze którzy by mieli lepsze staty od zwykłych bandytów i jedną wieś dla bandytów gdzie można handlować z bandytami.
    to tylko mój pomysł i proszę go nie oczerniać.

Ja go nie oczerniam.To moim zdaniem bardzo dobry pomysł.Proud zrób może jeszcze szczury (chodzi o te bandę) i dodaj coś ze będzie można do nich dołączyć.To tylko taka sugestia.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline misiekmmj

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • W WB jestem Makaveli na cześć 2Paca
    « Odpowiedź #167 dnia: Maja 23, 2009, 08:50:05 »
    Mam jeszcze sporo pomysłów ale to będzie kosztować dużo czasu.Jak byś chciał jakichś pomysłów wal śmiało;]
    "Jeśli wróg będzie starał się dobrze przygotować całą linię obrony, wtedy na całej linii będzie osłabiony"-Sun Tzu
    Rycerz bez blizny to kutas nie rycerz.-A.Sapkowski
    Świat się zmienia, słońce zachodzi, a wódka się kończy.-A Sapkowski

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #168 dnia: Maja 23, 2009, 09:22:03 »
    To ty pisz je tutaj aby inni tez mogli ocenić.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Świeży

• Użytkownik
    « Odpowiedź #169 dnia: Maja 23, 2009, 09:54:24 »
    A co z potworkami? I czy będzie wybór ras? tzn: Elf, Wiedźmin, krasnolud itp.
    Może jakies charakterystyczne bronie dla kazdej rasy? Elf - łuk Krasnolud - topór Wiedźmin - 2 mieczyki
    I jeszcze jedno...czy dało by sie zrobić tak żeby jakiś miecz zadawał dodatkowe obrażenia potworom? Tak jak jest bonus przeciwko tarczom

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #170 dnia: Maja 23, 2009, 10:19:07 »
    Cytat: Archimonde
    Proud zrób może jeszcze szczury (chodzi o te bandę) i dodaj coś ze będzie można do nich dołączyć.

Szczury zostały doszcżętnie wybite (prócz Ciri) przez Bonharta.

Cytat: Świeży

Od kiedy wiedźmin jest rasą?
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #171 dnia: Maja 23, 2009, 10:46:24 »
    Proud zrób może jeszcze szczury (chodzi o te bandę) i dodaj coś ze będzie można do nich dołączyć.

Szczury zostały doszcżętnie wybite (prócz Ciri) przez Bonharta.

Cytat: Świeży

Od kiedy wiedźmin jest rasą?

1.Nie trzeba wzorować moda na książce kubek w kubek.Mozna dodać coś dodatkowego.Ja bym chętnie zagrał szczurami a do tego jak zostały wybite jeszcze nie doczytałem.
    2.masz racje Wiedźmin to nie rasa.Wiedźmin to specjalnie zmutowany przez próby, eksperymenty i elixiry człowiek.
    Jacek Piekara

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #172 dnia: Maja 23, 2009, 11:27:04 »
    1.Nie trzeba wzorować moda na książce kubek w kubek.Mozna dodać coś dodatkowego.Ja bym chętnie zagrał szczurami a do tego jak zostały wybite jeszcze nie doczytałem.

Brawo, dajesz sugestie do moda opartego 'kubek w kubek' na książce, nie przeczytawszy jej...
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #173 dnia: Maja 23, 2009, 11:33:11 »
    Nie trzeba wzorować moda na książce kubek w kubek.Mozna dodać coś dodatkowego.Ja bym chętnie zagrał szczurami a do tego jak zostały wybite jeszcze nie doczytałem.
    Moim zamiarem jest właśnie wzorować się na książce. Właśnie z tych powodów nie będzie Geralta, Yennefer czy Ciri. Koniec i kropka ktoś ginie w prozie ASa = nie biorę go pod uwagę. Możliwe jedynie będzie wskrzeszenie metaforyczne w jakichś dialogach z innymi osobami np.Jakier może coś o Geralcie wspomnieć. Innych możliwości nie biorę pod uwagę.

Może jakies charakterystyczne bronie dla kazdej rasy? Elf - łuk Krasnolud - topór Wiedźmin - 2 mieczyki
    I jeszcze jedno...czy dało by sie zrobić tak żeby jakiś miecz zadawał dodatkowe obrażenia potworom? Tak jak jest bonus przeciwko tarczom

Potwory jeszcze nie wiem. Wiąże się to z mozliwością gry wiedźminem, a taki "manewr" w m&b jest trochę dziwny bo nie wyobrażam sobie wiedźmina dowodzącego armią...

Wybór rasy raczej odpada. Krasnolud nie może zostać wiernie oddany, ponieważ byłby wzrostu człowieka, a to się mija z celem. Elf jako "gorsza" rasa będzie dowodził armią Temerii, Redanii bądź Nilfgaardu? (hint, to jest pytanie retoryczne i nie wymagam na nie odpowiedzi;P)

Co do tych obrażeń to nie wiem. Jestem za "cienki" żeby takie rzeczy wiedzieć, ale jeśli byłyby potwory to popytałbym się tu i tam.
    « Ostatnia zmiana: Maja 23, 2009, 11:34:51 wysłana przez proud »

Offline misiekmmj

• Użytkownik
    • W WB jestem Makaveli na cześć 2Paca
    « Odpowiedź #174 dnia: Maja 23, 2009, 14:11:11 »
    Proud jeśli umiesz tworzyć nowe lokacje to mógłbyś stworzyć świątynie Melitele.I religia którą wyznajesz  mogla by mieć duży wpływ na twoich bohaterów i wojsko ;]
    "Jeśli wróg będzie starał się dobrze przygotować całą linię obrony, wtedy na całej linii będzie osłabiony"-Sun Tzu
    Rycerz bez blizny to kutas nie rycerz.-A.Sapkowski
    Świat się zmienia, słońce zachodzi, a wódka się kończy.-A Sapkowski

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #175 dnia: Maja 23, 2009, 16:37:19 »
    Proud jeśli umiesz tworzyć nowe lokacje to mógłbyś stworzyć świątynie Melitele.I religia którą wyznajesz  mogla by mieć duży wpływ na twoich bohaterów i wojsko ;]
    (Nie)Stety nie zrobię tego. Po pierwsze nawet bym nie umiał. Po drugie niepotrzebne udziwnianie gry. Po trzecie i dla mnie najważniejsze, nie chcę plątać jakiejś religii do moda...

Offline Świeży

• Użytkownik
    « Odpowiedź #176 dnia: Maja 24, 2009, 00:23:09 »
    Wcale nie trzeba dowodzić armią...mógłbyś zrobić jakies questy typu zlecenia na potworki a fajnie by sie popylało wiedźminem... Może jakieś nowe kunie typu Hunter na którym byłby zawieszony ekwipunek? W jakimś modzie widziałem możliwość inspekcji obozu...pomyślisz nad tym?

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #177 dnia: Maja 24, 2009, 09:11:29 »
    Co do wyboru rasy i tekstu, że jak elf może rządzić ludzką armią, to można zrobić tak, że jak wybierze się elfa to robią nam się z państwami relacje na minut, a na przykład z wiewiórami na plus...

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #178 dnia: Maja 24, 2009, 10:30:55 »
    Nie wiem, ale chyba co niektórzy ostatnio nie rozumieją na czym polegaią ograniczenia mount&blade i liczą, że ktoś zrobi im kolejnego "Wiedźmina", tyle że z innej perspektywy. Ja nie mam zdolności ekipy CDP, ani ich budżetu żeby kupić silnik, przystosować go do nowych realiów, napisać całą grę i umieścić w sieci. Zrozumcie że ja tylko amatorsko bawię się w modowanie m&b i robie to dla własnej przyjemności. Nikt mi za to nie płaci i będę to robił tak długo, aż mi się nie znudzi. Robię to we własnym wolnym czasie i tak też będę robił bo są ważniejsze rzeczy niż modowanie, a jak się to komuś nie podoba to proszę bardzo, nikt wam nie broni zrobić sobie moda waszych marzeń. Przecież większość tego co potrzeba macie tutaj: http://www.mountblade.info/forum/index.php?board=15.0

Offline Carrep

• Użytkownik
    • Chodzące zuo.
    « Odpowiedź #179 dnia: Maja 24, 2009, 11:51:13 »
    Proud możesz sobie darować ogłoszenia tego typu. Nawet, jeżeli dotrze to do kilku osób to pojawią się następni "fani", którzy "umilą" ci pracę takimi postami. Jedyne wyjście to olewać bądź pisać krótkie acz treściwe NIE. Smutne, ale prawdziwe.

Mapa ze strony podanej przez KrzysztofKamil jest świetna. Możesz śmiało użyć jej w tej chwili, aby stworzyć linię brzegową, góry, rzeki, jeziora itd. Miasta, twierdze i wioski niech może poczekają na ewentualne zmiany.